Rocsi

9

Bucataras
Suprem

Falticeni

Bucataras din 18.12.2009

RETETE1631
PRIETENI297
Retete

Invartita cu mere si nuca

In Dulciuri la 21 Noi 2014

Scoatem foile de placinta din congelator si le lasam la temperatura camerei. Umplutura: Spalam merele, le curatam si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Intro tigaie antiaderenta punem uleiul, merele rase si stoarse de zeama, zaharul si le transferam pe foc. Amestecam din cand in...

Placinta cu ghebe

In Mancaruri de post la 19 Noi 2014

Intai de toate, punem ghebele la fiert pentru a le desara, schimband doua ape. Dupa ce le-am desarat le punem intr-o sita la scurs. Aluatul: Frecam drojdia cu zaharul pana la dizolvare, apa o punem pe foc intr-un ibirc pana devine calduta. Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia...

Melci cu branza dulce

In Dulciuri la 15 Noi 2014

Aluatul:  Toate ingredientele trebuie scoase dim timp sa fie la temperatura camerei. Laptele il punem pe foc pana devine caldut, iar untul il topim si il lasam sa se raceasca. Drojdia o frecam cu o lingurita de zahar pana la dizolvare. Intr-un bol punem faina cernuta, sarea,...

Naut frecat cu ciuperci in sos de rosii

In Mancaruri de post la 13 Noi 2014

Curatam ceapa, o tocam marunt. Nautul il scurgem de zeama, dar nu toata. Ciupercile le scurgem de zeama si le spalam. Intr-o tigaie incingem 3 linguri de ulei, punem jumatate din ceapa tocata, ciupercile si le innabusim 3-4 minute. Adaugam  jumatate de cana cu apa, sare, piper,...

Briose cu visine si ciocolata

In Prajituri la 10 Noi 2014

Punem untul intr-un bol la topit, apoi il lasam sa se racoreasca. Ouale le mixam spuma impreuna cu un praf de sare, zaharul, untul topit. Iaurtul il amestecam cu frisca lichida si le incorporam in compozitia de mai sus. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si le adaugam in ploaie,...

Prajitura cu crema de portocala

In Prajituri la 8 Noi 2014

Foile: Separam 3 oua. Mixam galbenusurile spuma cu 3 linguri de zahar, adaugam 3 linguri de lapte, apoi 5 linguri de faina si o lingurita praf de copt. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi le incorporam in compozitia de mai sus cu ajutorul unei palete. Tapetam cu hartie de...

Lasagna cu Carne: Reteta savuroasa si usor de pregatit pentru o cina in familie

In Lasagna la 5 Noi 2014

Iata cum se prepara  Lasagna cu Carne: Reteta savuroasa si usor de pregatit pentru o cina in familie Sosul de carne: Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Ardeiul galben il facem cubulete mici, rosiile le tocam marunt. Intr-o...

Tarta cu branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 3 Noi 2014

Aluatul: Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Intr-un vas punem faina cernuta, praful de sare, drojdia si incepem sa framantam. Turnam apa minerala treptat, pana obtinem un aluat usor de modelat. La final incorporam uleiul. Acoperim vasul si lasam sa dospeasca aluatul 15-20...

Prajitura cu mascarpone si fructe de padure

In Prajituri la 1 Noi 2014

Blatul: Mixam ouale spuma impreuna cu zaharul. Incorporam uleiul, apoi iaurtul si zaharul cu pastai de vanilie. Faina o amestecam cu praful de copt, le adaugam in compozitia de mai sus, iar la final cacaoa. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda, cu diametrul de 26 cm, turnam...

Pachet cu pui si cascaval

In Pui la 29 Oct 2014

Spalam pieptul de pui, il stergem cu un servetel si il batem cu ciocanul de snitele, dar nu prea tare sa nu il zdrobiti. Intr-un bol amestecam mustarul, pasta de rosii, sare, piper, boiaua de ardei dulce, putin busuioc uscat, 1 lingura ulei si usturoiul curatat si taiat feliute. Frecam cu o...

Tocanita din cotlet de porc cu ghebe

In Porc la 27 Oct 2014

Spalam cotletul, il tamponam cu un servetel si il taiem bucati potrivite. Curatam ceapa si o tocam. Ardeiul galben si kapia il facem cubulete, ghebele le taiem bucatele mici. Incingem uleiul intr-o cratita. Punem carnea, o rumenim putin, adaugam ceapa, ardeiul galben, kapia si le...

Gogosari copti, umpluti cu cascaval si ou

In Aperitive / Garnituri la 26 Oct 2014

Coacem gogosarii, pe o tigaie grill (sau pe ce doriti voi), ii punem intr-o cratita, presaram sare, ii acoperim si ii lasam acolo pana se racesc. Nu ii coaceti foarte tare pentru ca riscati sa se rupa cand ii curatati. Dupa ce s-au racit, ii curatam usor de pielita, le scoatem cotorul si...

Tort cu ganache de ciocolata, mascarpone si mandarine

In Torturi la 25 Oct 2014

Blatul: Puteti pregati blatul o data sau sa coaceti doua foi, rand pe rand. Eu coc foile pe rand ca imi ies mai bine. Mixam 3 galbenusuri spuma cu 3 linguri de zahar. Incorporam 2 linguri de ulei, apoi 1 lingurita praf de copt, 2 linguri si 1/2 faina, 1 lingura cacao. Albusurile le...

Gem de mere cu gutui

In Dulceata / Gem la 22 Oct 2014

Spalam cateva borcane mici cu apa fierbinte si le punem la scurs, cu gura in jos, pe un prosop curat. Spalam merele, gutuile, le curatam de coaja apoi le trecem prin razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o oala de tuci punem merele rase, sucul proaspat (eu am facut o prajitura cu mere si sucul...

Prajitura cu mere si crumble cu nuca

In Prajituri la 19 Oct 2014

Incepem cu umplutura: Spalam merele, le decojim, le trecem prin razatoarea mare si le stoarcem putin intre maini. Intr-o cratita punem uleiul, merele rase, zaharul si le transferam pe foc. Lasam sa scada bine toata zeama, iar la final le aromatizam cu scortisoara si anason macinat....

Placinta cu ton, porumb si rosii cherry

In Ton la 16 Oct 2014

Curatam ceapa si o tocam marunt. Desfacem conservele si le scurgem de ulei. Intr-o tigaie incingem uleiul, innabusim ceapa, punem cateva linguri de apa si sosul de legume. Lasam sa scada la foc potrivit, apoi adaugam bucatile de ton, pasta de tomate, sare si piper dupa gust. Amestecam...

Fursecuri cu lamaie

In Dulciuri la 14 Oct 2014

Intr-un bol punem untura, oul, zaharul, un praf de sare si le mixam spuma. Adaugam praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de la toata lamaia si zeama de la jumatate din lamaie. Incorporam fulgii de ciocolata, apoi cernem faina, o punem treptat, timp in care framantam cu...

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

In Prajituri la 11 Oct 2014

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de copt. La final incorporam faina, cappucino si cacaoa. Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozitia si o nivelam. Introducem blatul in cuptorul incins, la o tempertura...

Budinca de dovlecei cu piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 8 Oct 2014

Spalam dovleceii, ii curatam, ii taiem rondele si presaram sare peste ei. Ii lasam cam jumatate de ora sa isi lase zeama apoi ii punem pe servetele. Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel si il taiem fasii lunguiete. Intr-un bol turnam uleiul, boia de ardei dulce, patrunjelul...

Salata cu ghebe

In Conserve la 6 Oct 2014

Spalam bine borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos, pe un prosop curat (mie mi-au iesit 4 borcane de 800 gr). Curatam ghebele, le spalam in multe ape, apoi le punem la fiert pentru 15-20 de minute. Cand sunt gata le scurgem de apa. Ceapa o curatam, o taiem pestisor,...

Foi cu miere

In Prajituri la 4 Oct 2014

Foile: (pentru o tava de 24/37 cm) Intr-un bol punem ouale, zaharul, mierea, zaharul cu pastai de vanilie si untura. Toate acestea le batem cu un tel pe baie de aburi. Adaugam laptele, apoi dam bolul deoparte si il lasam sa se racoreasca putin compozitia. Presaram praful de copt,...

Turte umplute

In Piine la 1 Oct 2014

Cernem faina intr-un bol. Frecam drojdia cu zaharul pana ce se dizolva. Peste faina punem smantana, drojdia dizolvata si sarea. Incepem sa framantam, turnam lapte putin cate putin, pana aluatul elastic, usor de lucrat si usor lipicios. Punem uleiul si mai framantam cateva minutele....

Catina cu miere

In Sirop / Compot la 29 Sep 2014

Catina o curatam bine de codite, o spalam cu apa calduta si o punem intr-o sita la scurs. Bobitele scurse le trecem prin blender. Pasta obtinuta o amestecam cu mierea, punem totul intr-un vas, amestecam din cand in cand, apoi dam la rece pana a doua zi. Daca nu va plac semintele sau sa...

Sos de legume pentru iarna

In Conserve la 27 Sep 2014

Intr-o oala punem niste apa la fiert. Spalam rosiile si cand apa din oala incepe sa clocoteasca, dam drumul rosiior si le lasam cam 2 minute la oparit. Le scoatem cu o paleta, le punem intr-un bol sa se racoreasca, decojim pielita si indepartam cotoarele. Gogosarii si kapia ii spalam, ii...

Fasole boabe scazuta cu muschi de porc

In Porc la 25 Sep 2014

Spalam carnea, o tamponam cu un servetel si o taiem bucati potrivite. Decojim morcovul, il dam pe razatoarea mare, ceapa o curatam si o tocam marunt. Ardeiul kapia si cel galben, ii curatam de seminte, ii taiem cuburi, rosia o decojim de pielita si o tocam. Patrunjelul verde il spalam,...

Ghebe murate

In Muraturi la 23 Sep 2014

Buretii ii curatam de mizerii, ii spalam, apoi ii punem intr-un bol cu apa rece, presaram putina sare si ii lasam asa jumatate de ora. Ii scurgem de aceasta apa si ii mai trecem pe sub un jet de apa. Intr-o oala punem niste apa cu un varf de sare mare, le punem pe foc, si cand clocoteste dam...

Cotlet de porc impanat cu ficatei si cabanos, pe pat de legume

In Porc la 21 Sep 2014

Spalam cotletul si il tamponam cu un servet de bucatarie. Ficateii ii tinem 10 minute in apa pentru a mai iesi sangele, apoi ii scurgem bine. Curatam dovlecelul, il taiem felii rotunde, decojim morcovul si il facem rondele. Ardeiul galben, kapia ii spalam si ii taiem tot pe rotund, dar...

Tarta cu piept de pui, ciuperci si porumb

In Pui la 18 Sep 2014

Aluatul:  Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Punem faina cernuta intr-un bol, sarea, drojdia si incepem sa framantam. Turnam apa calduta, putin cate putin, si cand aluatul devine nelipicios, incetam sa mai punem. La sfarsit incorporam uleiul. Acoperim cu un prosop...

Bulz dacic

In Aperitive / Garnituri la 16 Sep 2014

Intr-un ceaun, punem niste apa la fiert cu sare si o lingura malai. Cand clocoteste, turnam malai in ploaie, amestecam cu telul, pana obtinem o mamaliga nici prea moale, nici prea tare. O rasturnam pe un platou si o lasam sa se racoreasca, atat cat sa o suportam in maini. Costita o taiem...

Prajitura cu prune si nuca

In Prajituri la 14 Sep 2014

Blatul: Mixam ouale spuma impreuna cu zaharul. Incorporam untul taiat cubulete, de la temperatura camerei, pana obtinem o spuma, apoi adaugam praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie si faina, treptat. Vom obtine un aluat usor curgator. Umplutura: Prunele le spalam, le taiem pe...

Afisate 751 - 780 din 1631 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Dacă două chei mici costă cât una mare, iar tu ai o sută de lei, câte chei poţi să faci astfel încât numărul celor mici să fie egal cu al celor mari? Te-ai apucat deja de calculat? Previziunea zilei: astăzi, cineva încearcă să facă mişto de tine. Pe Internet.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]