
publicat la 01.09.2025
publicat la 16.07.2025
publicat la 18.06.2025
Azi va fi o zi trista. Vei ajunge in Africa şi cineva din grupul tau va uita tirbusonul acasa. Va trebui sa supravietuiesti numai cu apa si mancare :(.
Bucataras.ro
[email protected]
Chec cu ciocolata si nuci
toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. galbenusurile le frecam spuma cu zaharul,pe care il punem pe rand. peste se pune smantana se mai mixeaza putin apoi punem si laptele. adaugam esentele si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. apoi incepem sa se puna...
Pilaf cu puiut
pulpele de pui le spalam bine si le parlim puful de pe ele. le taiem in doua. intr-o cratita punem putin ulei la incins. apoi punem pulpele si le rumenim putin pe o parte si cealalta cat sa iese sangele din ele ,apoi punem apa ca sa le acoperim bine si cubul knorr. curatam ceapa ,o...
Tocana de legume pentru iarna
Mai intai de toate pregatiti legumele. Intr-o cratita puneti apa si o transferati pe foc. Cand clocoteste, dati drumul rosiilor spalate si le opariti 5 minute. Le scoateti cu o paleta intr-un bol, le lasati sa se racoreasca, apoi le decojiti pielita si indepartati cotoarele. Le dati prin...
Zarzavat pentru iarna
gogosarii,ardeii galbeni si ardeii kapia ii spalam bine sub jetul de apa. le curatam cotoarele si toate semintele. ii taiem rand pe rand cubulete mici(sau mai mari...mie imi place zarzavatul taiat cat mai mic). ceapa se curata ,se spala si se toaca. morcovul il radeti,il spalati si il...
Ardei iuti in otet
ardeii iuti se spala bine si se aseaza ori intr-un borcan ori intr-o sticla mai larga la gura(sticla nu de plastic ci din sticla) intr-o tigaita se pun frunzele de dafin rupte,sarea,boabele de piper,uleiul, apa si otet si se pun pe foc la fiert. lasam sa dea cateva clocote. apoi aceasta...
Gogosari in sos
Se spala bine gogosarii, apoi ii curatati de cotoare si toate semintele. Ii taiati felii mai mari, nu foarte subtiri. Intr-o tigaie mai mare puneti sa preparati sosul. Turnati otetul, uleiul, apa, zaharul, bulionul, mustarul, sarea, cateva boabe de piper si foile de dafin rupte bucati mici....
Castraveti murati
1. castravetii se spala foarte bine. se aseaza intr-un borcan de 5 kg.(sau puteti sa ii puneti in borcanele mici). intr-o oala se pun 5 litri apa si 5 linguri de sare mare. se pun pe foc si lasam pana da cateva clocote. apa fierbinte se pune peste castraveti in borcan si se acopera...
Gem de prune
Prunele se aleg sa fie coapte, se spala bine si se indeparteaza coditele. Se taie in doua si se inlatura samburii. Se pun intr-o oala de tuci, un rand de prune unul de zahar, iar prune, iar zahar si tot asa pana terminati prunele si zaharul. Le lasati asa sa stea cam 2-3 ore sau chiar peste...
Compot de prune
prunele se spala foarte bine si se indeparteaza coditele. acestea se aleg sa fie mai tari,nu crude,dar sa nu fie moi. borcanele de 800 gr se spala cu apa fierbinte si se scurg bine. in fiecare borcan se pun 4-5 prune(eu am avut mai mari,daca sunt mai mici puneti cat sa umpleti borcanele...
Tarta frageda cu prune si bezea-pentru Ionix....
aluatul: galbenusurile se freaca spuma cu zaharul. apoi punem si untul(la temperatura camerei sa fie). dupa ce am frecat aceste 3 ingrediente adaugam coaja si zeama de la lamaie ,praful de copt stins cu putina zeama de lamaie si esenta de rom. le amestecam bine,apoi punem faina...
Reteta delicioasa de mazare cu sos: simplu, rapid si de post
Cum se prepara Reteta delicioasa de mazare cu sos: simplu, rapid si de post eapa se curata si se toaca foarte marunt. Rosia se curata de pielita si se taie bucatele mici. Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins, apoi se pune ceapa si rosia tocate si se lasa putin sa se traga in...
Varza cu carnati taranesti
mai intai de toate pregatim legumele: ceapa se curata,se spala si se toaca marunt. rosiile se curata de pielita si se taie bucatele mici. ardeiul rosu si galben se taie cubulete. varza se taie pestisor sau cum doriti. intr-o oala se pune putin ulei la incins. apoi punem carnatii...
Cartofi deliciosi la cuptor cu vin
cartofii se curata de coaja si se spala. se taie cartoful in 4-6 bucati,depinde cat este de mare. intr-o tava puneti putin ulei. asezati cartofii acolo si ii condimentati cu vegeta,piper si boia de ardei.(sau mai puneti si alte ierburi aromate care va plac). ii amestecati bine cu...
Prajitura cu ciocolata si bombite de branza
Mai intai pragatim bilutele de branza: branza se amesteca cu galbenusurile,zaharul,nuca de cocos,faina ,esenta de vanilie si zaharul vanilat. se invart bine pana s-au omogenizat toate ingredientele. apoi cu mana se rup bucatele si se modeleaza in palme bilute nu foarte mari. se pun...
Salata de vinete cu iaurt
vinetele se pun si se coc. le lasam sa se raceasca apoi le curatam. dupa, le tocam cu un cutit sau in blender. pregatim maioneza. intr-un bol adaugam galbenusul crud cu galbenusul fier si dat pe razatoarea mica. se mai adauga o lingura mustar si incepe sa se mixeze. uleiul se...
Ciorba cu perisoare de pui
intr-o oala cam de 4 litri umpleti pe 3 sferturi cu apa,o puneti pe foc pana incepe sa fiarba. ceapa se curata si se toaca marunt. morcovul se curata si se da pe razatoarea cu ochiuri mici. ardeiul galben se taie cubulete. pastarnacul il curatam si il taiem cat mai micut. rosiile...
Tort I & B
blatul: ouale se bat spuma cu zaharul. se pune esenta de rom,coaja de portocala si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. se pune faina treptat iar la urma cacaua. se ia o tava rotunda,se unge cu putina margarina si se tapeteaza cu hartie de copt. compozitia se imparte in...
Prajitura cu prune si visine
toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. galbenusurile se bat spuma cu zaharul pana isi dubleaza volumul. peste acestea se pune untul si se mixeaza iar. adaugam iaurtul si laptele.,si incorporam bine. albusurile le batem spuma cu un fir de sare si le turnam si...
Pulpe si mici la gratar
Pulpele se spala bine de tot. se condimenteaza cu vegeta ,piper si condimentele de pui. se curata usturoiul ,se piseaza si se adauga peste carne. se pun toate intr-un lighean,se adauga si vinul si se lasa cam 2 ore la macerat. se ia pasta de mici, se uda mainile,se modeleaza micii....
Rulouri din muschi de porc cu sos bechamel
Carnea taiata fasii se bate putin cu ciocanul de snitele. fiecare bucata de carne se condimenteaza cu piper,vegeta si boia de ardei. apoi luam fiecare felie si o ungem cu putin mustar. cascavalul se taie fasii subtiri cat un degetel mic. la fel se procedeaza cu pastrama si...
Friptura de pui la ceaun
Pulpele de pui se spala bine de tot si se taie in doua. intr-un ceaun se pune putin ulei la incins. se adauga pulpele de pui ,se acopera cu un capac si se rumenesc pe ambele parti putin. dupa ce s-au rumenit putin,se acopera cu apa. se condimenteaza cu piper,boia de ardei si piper....
Pui fraged la cuptor
Pulpele de pui se spala bine de tot. se taie in doua,sau trei(depinde cat sunt de mari). intr-o farfurie se amesteca vegeta cu piper si boia. fiecare bucata de carne se unge cu ulei. apoi cu o mana se iau condimentele amestecate si se freaca fiecare bucata de pui.se aseaza...
Pulpite cu sos de vin si ciuperci
pulpele de pui se taie in doau. se spala bine de toate surplusurile. intr-o tigaie se pune putin ulei la incinssi se pun pulpele la rumenit cam 3-4 min. ciupercile se spala bine se taie felii si le puneti putin si acestea sa se rumeneasca 2-3 min. acoperiti cu apa apoi ca sa cuprinda...
Snitzele de vitelus cu garnitura de orez si legume
Feliile de carnita se spala bine si se sterg cu un servet. se bat ca pentru snitzele,se condimenteaza cu sare si putin piper si se lasa asa cam jumatate de ora. ouale se bat cu un strop de vegeta si piper . pe o farfurie se pune putina faina alba. intr-o tigaie se pune ulei la incins....
Sirop de menta
Intr-o oala pui cei 3 litri de apa. menta o speli bine dupa care o pui in oala cu apa. o lasi sa fiarba 30 de min. ceaiul obtinut il lasi de seara pana dimineta la racit(sau poti sa il fierbi dimineata si seara il continui). a 2a zi strecori ceaiul printr-un tifon foarte marunt....
Clatite cu mere si nuci
Mai intai pregatim umplutura: merele le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. intr-o tigaie se pune putin ulei. cand s-a incins se pun merele stoarse de zeama,zaharul,zaharul vanilat si scortisoara. se tin pe foc cam 10 min timp in care le mai invartiti. cand...
Pui cu sos de rosii
Copanelele se spala bine sub jetul de apa calda. intr-o tigaie se pun 2-3 linguri ulei la incins,se pune carnea de pui si se rumeneste 3-4 min pe ambele parti. peste se pune apa cat sa acopere bine carnea apoi incepem sa punem legumele astfel: ceapa se curata,se toaca marunt si se pune...
Supa de rosii cu legume
Intr-o oala se pune putina apa. cand incepe sa fiarba se pun acolo rosiile,spalate mai intai,si li se dau 3-4 clocote. dupa ce le dati aceste clocote,se lasa sa se racoreasca putin,se scoate pielita si se dau pe masina,razatoare sau blender. se pregatesc legumele: ceapa se curata si...
Prajitura cu caise
Caisele se spala ,se scot samburii si se taie in 4 fiecare caisa. ouale se bat spuma cu zaharul ,care se pune treptat. peste spuma de oua se pune uleiul si laptele si se mixeaza iar. praful de copt se stinge cu putina zeama de lamaie si se adauga si acesta. acum incepe sa se puna si...
Sirop de muguri de brad
Mugurii de brad se pun sub jetul de apa si se spala din abundenta cu apa calduta. intr-o oala se pun 4 litri de apa. se pune pe foc la fiert ,peste apa se pun si mugurii. se fierbe pana se inmoaie mugurii de brad. zeama rezultata se strecoara si se lasa la racorit pana a doua zi. A...