Rocsi

9

Bucataras
Suprem

Falticeni

Bucataras din 18.12.2009

RETETE1632
PRIETENI297
Retete

Ardei umpluti cu sos de rosii

In Pui la 22 Iul 2010

Ardeii se spala,se scoate cotorul si se curata de toate semintele. ceapa se curata si se taie marunt. morcovul se curata si se da pe razatoatea cu ochiuri mari. rosia se curata de pielita si se da pe razatoarea cu ochiuri mici sau se piseaza. intr-o tigaie se pune ulei. cand acesta...

Tarta cu lamaie

In Prajituri la 21 Iul 2010

Se pune intr-un bol plicul de mix pentru 9 torturi. se adauga oul si se amesteca. peste se pune si untul taiat cubulete. se amesteca cu mana pana ce untul este bine incorporat. se ia o tava rotunda ,detasabila si se unge cu margarina. aluatul obtinut se pune in tava ,si se face si...

Prajitura cu crema de lamaie si bezea

In Prajituri la 21 Iul 2010

se pregateste blatul: ouale se mixeaza intens cu zaharul,treptat. cand acestea devin spumoase se adauga faina,praful de copt stins cu putina zeama de lamaie,cacaoa si esenta de rom. se incorporeaza bine toate ingredientele. se ia o tava nu foarte mare,se unge cu putina margarina,se...

Copanele cu fasole galbena la cuptor

In Pui la 18 Iul 2010

copanelele de pui se spala bine si se indeparteaza tot puful. se freaca cu putin ulei,sare,piper ,canita de vin rosu si cu 2-3 catei de usturoi pisati si se lasa asa intr-un bol. Fasolea galbena se curata la capete si se spala bine. ceapa se curata si se taie marunt. morcovul se...

Ciorba cu dovlecel

In Ciorbe la 18 Iul 2010

Mai intai pregatim toate legumele. dovlecelul se spala,se curata de coaja si se taie cuburi nu prea mari. cartofii se curata,se spala si se taie tot cuburi. ceapa se curata,se spala si se toaca marunt. morcovul se curata de coaja,se spala si se da pe razatoarea cu ochiuri mari....

Visine conservate pe iarna pentru prajituri

In Conserve la 17 Iul 2010

Visinele se spala foarte bine sub jetul de apa rece. se curata coditele,se scot samburii insa fara a rupe prea tare visinele. se scurge excesul de zeama ce o lasa acestea. in borcane de 800 gr se pun astfel:un rand de zahar ,un rand de visine,iar zahar ,iar visine si tot asa pana umpleti...

Chec cu ness si ciocolata

In Prajituri la 17 Iul 2010

Ouale(la temperatura camerei) se freaca intens cu zahar care se pune treptat. peste ouale batute se pune iaurtul. se mixeaza bine pentru a se amesteca. praful de copt se stinge cu putina zeama de lamaie si se toarna peste oua. se mai adauga esenta d erom,pliculetul de ness. se...

Mancarica de cartofi noi

In Mancaruri de post la 16 Iul 2010

Curatam cartofii,ii spalam si ai taiem felii mai mari. ceapa se curata si se taie marunt. morcovul se curata si se da pe razatoarea mare. ardeiul rosu se taie cubulete. rosia se curata de pielita si se taie patratele. patrunjelul verde se spala,se indeparteaza cozile si se toaca...

Compot de caise

In Sirop / Compot la 16 Iul 2010

Caisele se pun sub jetul de apa si se spala din abundenta. In borcane de 800 de gr se pun cate 4 caise (mie mi-a iesit 10 borcane de asta am si specificat cantitatea de zahar,pentru ca pun 2 linguri la borcan...este suficient). Se ia un borcan tot de 800 gr,si se umplu cam 9 borcane cu apa...

Desert rapid si bun cu budinca

In Prajituri la 15 Iul 2010

Piersicile se scot din compot si se pun pe o sita la scurs ,iar dedesubt puneti un castron mai inalt. se prepara prafurile de budinca in acelasi timp ,dar in cratite diferite. acestea se fac conform instructiunilor de pe plic. intr-o tava nu prea mare sau intr-o caserola(eu am facut...

Varza cu muschiulet de porc

In Porc la 15 Iul 2010

Carnea se spala bine ,se taie patrate nu prea mari si se lasa sa se scurga. Intr-o oala se pune putin ulei la incins. cand acesta s-a incins se adauga carnea si se lasa sa se rumeaneasca putin pe o parte si alta,apoi se acopera bine cu apa si se acopera cu un capac ca sa fiarba. varza se...

Mancare de ardei cu rosii

In Mancaruri de post la 12 Iul 2010

Ardeii se pun la copt fie in cuptor pe grilaj,fie intr-o tava,sau cum mai doriti. ardeii copti se pun intr-un lighean,puneti sare mare pe ei si ii acoperiti cu un capac. cand s-au racorit putin ii curatati de coaja,si ii asezati intr-un bol ca sa lase zeama. ceapa se curata,se spala si...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 10 Iul 2010

Mai intai pregatim umplutura: merele le curatam de coaja. se dau pe razatoarea mare. zeama ce o lasa se scurge. intr-o tigaie se pune putin ulei.se adauga merele stoarse si zaharul. amestecam de cateva ori,apoi aromatizam cu zaharul vanilat si scortisoara. dupa ce merele s-au...

Friptura de muschiulet de porc yami-yami

In Porc la 10 Iul 2010

Carnea de purcel se spala bine de tot. se taie bucatele mici si se lasa la scurs. Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins. cand acesta s-a incins se pun bucatelele de carne si se rumenesc 3-4 min. peste se pune o cana de apa. punem un capac deasupra si lasam pana incepe sa...

Cartofi noi pe pat de rosii la cuptor

In Mancaruri de post la 7 Iul 2010

Cartofii se spala,se rad de cojita,apoi se spala iar. daca sunt micuti ii lasati intregi,daca sunt mai mari ii taiati in 2,in 3 ,depinde cat de mari sunt. rosiile se spala,li se scot cotorul,apoi se taie felii rotunde mai grosute. ciupercutele se scot din borcan,se spala cu apa din...

Cheesecake cu ciocolata

In Torturi la 4 Iul 2010

Blatul : biscuitii se farama marunt sau se dau prin blender Untul, care este scos de la frigider mai dinainte sa nu fie rece, se amesteca cu biscuitii faramati si lingura de cacao. Se amesteca bine iar la urma se pune si o esenta de rom. Se ia o forma de tort...

Salata de vinete cu maioneza

In Salate la 3 Iul 2010

Vinetele se coc pe o tabla pe aragaza(sau in cuptor in tava,sau pe un grill ce aveti la indemana). se coc bine,dar aveti grija sa nu le ardeti. cand sunt coapte,se pun pe un tocator de lemn la racorit. cand sunt reci le decojiti,si le puneti la scurs,intr-o sita si dedesupt un castronel....

Pizza la viteza

In Pizza la 1 Iul 2010

cele 2 felii de sunca le taiati patratele. ardeiul rosu il tocati maruntel. maslinele le taiati felioare subtiri. cascavalul il dati pe razatoarea cu ochiuri mari. feliile de paine se pun intr-o tava si se dau la cuptor 10 min cat sa devina aurii.(eu le-am copt pe o tigaie din aia...

Cas de oaie la borcan

In Conserve la 30 Iun 2010

Branza de oaie cautati sa fie scursa foarte bine . daca e cu zer riscati sa se strice,oricum in ziua de azi e la risc cu branza de oi din cauza faptului ca se face cu niste pastile sau nu mai stiu ce si se strica foarte repede,va spun asta din proprie experienta. branza se taie patrate....

Bruschete

In Aperitive / Garnituri la 29 Iun 2010

Feliile de paine se taie in patru. acestea se pun intr-o tava si se dau la cuptor pentru 10-15 min cat sa devina aurii. rosiile se spala si se taie cubulete. intr-un bol se pun rosiile taiate. peste se pun 2 linguri ulei de masline,busuiocul tocat marunt(in cazul meu patrunjel),sare...

Pandispan cu visine si budinca

In Prajituri la 27 Iun 2010

Ouale se bat spuma cu zaharul,care se pune treptat. peste ouale batute se pune untul cubulete,dar sa nu fie rece de la frigider. se bate bine spuma. se adauga esenta de vanilie si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. la urma se pune faina treptat. intr-o tava...

Ciorbita de vacuta

In Ciorbe la 25 Iun 2010

Carnea de vacuta se spala bine si se taie bucatele mici. Intr-o oala nu prea mare se pune mai bine de jumatate cu apa. oala o punem pe foc,iar cand apa incepe sa fiarba se adauga carnea,care la randul ei cand fierbe se spumeaza cu o paleta. pregatim legumele. ceapa o curatam si o...

Tocanita de mazare cu ciuperci si alte legume

In Mancaruri de post la 22 Iun 2010

Ciupercile se spala bine si se taie bucati mai mari(sau cum va place). ceapa se curata se spala si se toaca marunt. morcovul se rade ,se spala si se taie rondele. ardeiul rosu si galben se taie cubulete. rosiile se curata de pielita si se taie tot patratele. mazarea se scurge de...

Ostropel de pui

In Pui la 19 Iun 2010

Puiul il parliti la flacara aragazului, apoi il spalati bine. Il stergeti cu niste servetele. Ceapa curata o tocati marunt, iar morcovul curatat il taiati cubulete. Incingeti uleiul intr-o cratita antiaderenta. Adaugati bucatile de pui, le rumeniti pe ambele parti, la foc mediu....

Compot de cirese rosii

In Conserve la 19 Iun 2010

Ciresele se spala foarte bine si se scot coditele. Borcanele se spala si ele si se scurg de apa. se umplu cam pe jumatate cu cirese . apoi se ia un borcan care e cu cirese si se umple cu apa. rasturnati fiecare borcan de apa,insa tineti cu mainile ciresele sa nu cada si ele in oala....

Cartofi umpluti cu ciuperci

In Mancaruri de post la 18 Iun 2010

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja cam 30 min. intre timp preparam umplutura:ciupercile se spala bine si se toaca bucatele mici. ceapa se curata ,se spala si se taie marunt. ardeiul rosu se toaca cubulete. rosiile se decojesc si se taie cuburi. intr-o tigaie se pun 3...

Oranjada

In Bauturi la 18 Iun 2010

Intr-o cana de sticla sau un bol mai adanc se pune apa. Peste apa se adauga zaharul si invartiti cu o lingura de lemn pana ce acesta se topeste. Portocalele si lamaia le spalati bine cu apa calda. Taiati putina coaja de portocala si de lamaie si adaugati in apa. Atat portocalele cat si lamaia...

Rulada cu sunca

In Aperitive / Garnituri la 17 Iun 2010

Jumatatea de aluat foietaj se lasa la dezghetat. cand s-a dezghetat ,pe masa de lucru se presara faina alba si se aseaza foaia de aluat. se mai intinde putin cu sucitorul(eu am avut de la linco si e destul de groasa foaia) dar nu foarte tare . sunca se taie felii foarte subtiri. la...

Fasole galbena scazuta

In Mancaruri de post la 15 Iun 2010

Pastaile le curatam la capete, apoi le spalam. Le punem pe o sita sa se scurga de apa.  Daca pastaile sunt prea lungi, le rupem in jumatati. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Rosiile le decojim si le taiem cubulete. Intr-o cratita incingem uleiul, punem ceapa si o innabusim...

Fasole cu ciolan afumat

In Mancaruri cu carne la 14 Iun 2010

Fasolele se spala bine in multe ape. cu o seara inainte se pun fasolele  la inmuiat, in apa calda ,pentru ca a doua zi sa nu mai fie necesar sa le fierbem prea mult. intr-o oala se pune pe trei sferturi apa. ciolanul se spala putin daca este prea afumat ,se pune in oala in care ati...

Afisate 1501 - 1530 din 1632 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

ieri la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]