publicat la 22.04.2019
publicat la 18.04.2019
publicat la 15.04.2019
“Foaie verde portocale/Dau la facultăţi mintale/Ca să ies întreg din şcoală/Şi să văd Arma Mortală”. E clar, azi eşti într-o dispoziţie ciudată pentru rime. Sau într-o dispoziţie pentru rime ciudate. Dacă şeful zice: “Azi vreau prezentarea gata”, abţine-te de la “tu vrei să-l cunoşti pe tata?”.
Bucataras.ro
[email protected]
Supa crema cu cartofi
Punem intr-un vas aprox 2,5-3 l de apa la fiert cu o lingurita de sare. Legumele le curatam si le spalam, le taiem bucati mari si le adaugam in apa clocotita. Lasam sa fiarba la foc potrivit si verificam cu o furculita din cand in cand daca sunt fierte legumele. Spre final adaugam piper...
Supa crema de legume
Punem aprox 2,5-3 l de apa la fiert in care adaugam o lingurita de sare. Legumele le curatam si le spalam, le taiem bucati mari si le adaugam in apa clocotita. Lasam sa fiarba la foc potrivit si verificam cu o furculita din cand in cand daca sunt fierte legumele. Nu trebuie sa fie...
Supa de curcan
Pulpa de curcan o crestam pe langa os si o punem la fiert in apa rece cu sare (am folosit un vas de 4.5 l ). Cand incepe sa fiarba indepartam spuma pana devine limpede. Adaugam boabele de piper si mai lasam sa fiarba aproximativ o ora. Cand carnea este pe jumatate fiarta...
Supa crema de legume si rosii cu taitei
Punem aprox 2 l de apa la fiert in care adaugam o lingurita de sare. Legumele le curatam si le spalam, le taiem bucati mari si le adaugam in apa clocotita. Lasam sa fiarba la foc potrivit si verificam cu o furculita din cand in cand daca sunt fierte legumele. In mod special la morcovi m-am...
Ciorba de orez cu usturoi
Carnea taiata cubulete o fierbem mai intai separat intr-o oala mai mica aprox 10 minute. In alt vas (de aprox 3 l) punem apa la fiert. Curatam si spalam legumele. Ceapa si ardeiul le tocam marunt, morcovii ii taiem rondele iar gulia si telina le taiem cubulete mici. Cand fierbe apa punem...
Ciorba de vitel cu taitei
Carnea si osul de vitel le fierbem mai intai separat intr-un vas cu apa. Fierbem aprox 15-20 de minute. Separat intr-un vas de 3 l, punem apa si punem vasul pe foc. Curatam si spalam legumele. Ceapa si ardeiul le tocam marunt, morcovii ii taiem rondele iar gulia si...
Supa de pui cu legume si taitei - reteta Multicooker
Punem apa si bucatelele de pui in vasul aparatului, apasam pe butonul meniu pana ajungem la pozitia fierbere, setam timpul pe 10 min si apasam butonul start. Cand s-a terminat acest program, apasam functia Stew si setam pe 30 de minute cu capacul inchis. In acest timp pregatim legumele...
Ciorba de toamna
Mai intai punem vasul cu apa la fiert. Legumele le curatam si le spalam. Tocam ceapa si ardeiul marunt iar morcovul, gulia si telina le taiem felii/rondele. Cand fierbe apa adaugam legumele si lasam la fiert la foc mic. Cand legumele sunt pe jumatate fierte adaugam varza taiata,...
Ciorba de vitel cu legume si tarhon
Punem apa la fiert intr-o oala de 3 l. Legumele le curatam, spalam si le tocam/ taiem. Carnea o taiem cubulete. Cand fierbe apa adaugam legumele si carnea si lasam sa fiarba la foc mic. Adaugam sare si piper dupa gust. Cand legumele sunt pe jumatate fierte adaugam cartofii...
Ciorba de legume cu fasole boabe
Intr-un vas de 2.5 l punem apa la fiert. Curatam si spalam legumele. Ceapa si ardeiul il tocam marunt, patrunjelul si morcovii le taiem rondele iar telina si gulia le taiem cubulete mici. In momentul in care fierbe apa punem toate legumele in vas si lasam sa fiarba la foc potrivit....
Ciorba cu carnati afumati si moare de varza
Punem apa la fiert intr-un vas de 4 l. Curatam si spalam ceapa, morcovii, ardeiul si postarnacul. Taiem marunt ceapa si ardeiul iar morcovii si postarnacul le taiem rondele si le punem toate in apa clocotita si lasam la fiert la foc potrivit. Carnatul il taiem rondele si il prajim pe...
Ciorba de legume cu galuste si suc de rosii
Curatam si spalam legumele. Taiem morcovii si pastarnacul rondele iar ceapa si ardeiul le tocam marunt. Punem apa la fiert si in momentul fierberii turnam legumele de mai sus. Adaugam gulia taiata cubulete si cubul knorr. Adaugam sare si piper dupa gust. Lasam la fiert pana sunt...
Ciorba de legume cu bors
Punem apa la fiert intr-un vas de aprox 2.5 l. Spalam si curatam legumele. Morcovii si pasarnacul ii taiem rondele iar ceapa si gogosarul tocate marunt. Cand fierbe apa turnam legumele si lasam la fiert la foc potrvit. Adauagm si gulia taiata cubulete. Sare si piper punem dupa gust. Cand...
Supa de pui cu galuste
Punem pe foc vasul cu aprox 3.5 l apa. In momentul fierberii adaugam carnea spalata. Spuma formata deasupra o aruncam. Spalam bine legumele. Ceapa si ardeiul le tocam marunt iar radacinoasele le taiem rondele. Adaugam legumele in supa de pui cam la 10 minute dupa ce am pus carnea. Adaugam...
Ciorba de fasole pastai
Punem apa la fiert intr-un vas de 3-4 l. Curatam si taiam legumele. Taiem capetele la pastaile de fasole si spalam fasolea bine cu apa rece. Cand fierbe apa punem legumele taiate si fasolea si lasam la fiert la foc mic. Adaugam sare si piper dupa gust. Cand legumele sunt fierte...
Ciorba de vara
Toate legumele le-am avut din gradina, proaspete si pentru ca inca sunt destul de mici am folosit mai mult, ca si numar de bucati ma refer. Punem apa la fiert si pregatim legumele: curatim, spalam , taiem. In afara de cartofi punem toate legumele in apa clocotita, acoperim dar nu in...
Supa de pui cu taitei
Mai intai fierbem puiul separat cam 10-15 minute si aruncam apa. Intr-o oala de 4 l punem apa la fiert. Curatam si spalam legumele, le tocam si le punem in apa fiarta impreuna cu bucatile de pui. Lasam la fiert la foc mic semiacoperit cu un capac. Adaugam sare si piper dupa gust. Cand...
Ciorba de perisoare
Mai intai punem pe foc vasul cu apa. Curatam, spalam legumele. Legumele taiate le punem in apa clocotita si lasam sa fiarba la foc mic. Intre timp pregatim perisoarele din ingredientele de mai sus. Amestecam bine toate ingredientele, apoi cu o lingurita luam din compozitie o punem...
Ciorba de cartofi
Mai intai punem apa la fiert entru ciorba de cartofi. Curatam si spalam legumele. Taiem morcovii, pastarnacul, telina, ceapa si ardeiul si le punem in apa clocotita. Lasam la fiert la foc mic pana sunt aproape fierte. Punem sare si piper dupa gust. Adaugam cartofii taiati cubulete si mazarea...
Ciorba de fasole boabe
Spalam boabele de fasole si le lasam in apa de seara pana dimineata. A doua zi incepem prin a pune fasolea singura la fiert. Separat intr-un vas de 4-5 l punem apa la fiert. Cand fierbe apa adaugam zarzavaturile taiate si kaizer-ul taiat bucati. Lasam la fiert la foc mic....
Ciorba de legume cu paste
Punem apa la fiert intr-un vas de 4l. Curatam, spalam si taiem zarzavaturile. Cand apa clocoteste adaugam zarzavaturile si lasam la fiert la foc potrivit. Adaugam sare si piper dupa gust. Daca s-au fiert legumele, putem adauga si pastele care necesita 5-8 min de fierbere,...