RuxyRux

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE1294
PRIETENI305
Retete

Friganele cu sirop de artar, coaja de portocala si zahar brun

In Dulciuri la 16 Iul 2016

Ouale se mixeaza cu un tel cu siropul de artar.  Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu vanilia si coaja de portocala. Fiecare felie de toast alb se inmoaie in compozitie si se prajeste pe ambele parti in uleiul incins. Eu am prajit doar cate o felie intr-o transa. Se scot...

Friganele sarate cu mozarella si parmezan

In Aperitive / Garnituri la 16 Iul 2016

Laptele caldut se toarna usor peste ouale batute cu mozarella si parmezan. Feliile de paine se inmoaie cateva secunde in compozitie, se scurg rapid si se prajesc in ulei pe ambele parti. Se scot friganelele pe un servet absorbant si se tavalesc in parmezan. Mancati-le calde....sunt...

Parfait cu ciocolata alba si fructe de padure

In Dulciuri la 30 Iun 2016

Am topit ciocolata pe baie de aburi intr-o suta de ml frisca lichida( nu se fierbe!). Intr-un bol de mixer am pus mascarpone, laptele condensat, restul de frisca, vanilia si am adaugat ciocolata topita. Am amestecat putin si am racit perfect. Am mixat compozitia pana ce s-a ingrosat si a...

Prajitura inghetata

In Dulciuri la 29 Iun 2016

Se pune laptele condensat intr-un bol de mixer( de preferat metalic), se adauga  frisca lichida si se mixeaza usor, apoi se incalzeste putin pe baie de aburi, se trage vasul de pe aragaz,  se pune vanilia, uleiul de cocos si cacaoa si se omogenizeaza. Se pune bolul la congelator si...

Biscuiti mari pentru inghetata

In Dulciuri la 28 Iun 2016

Din aceasta cantitate au iesit doua tavi de biscuiti mari. Untul rece, taiat bucati, faina, praful de sare, cel de copt, vanilia, oul si galbenusul se pun intr-un vas si se framanta aluatul. Rezultatul este usor lipicios, dar asa trebuie sa fie, nu va speriati. Puneti aluatul la congelator 8...

Inghetata de nutella cu alune de padure

In Dulciuri la 28 Iun 2016

Intr-un vas( bol metalic pentru inghetata) se pune laptele condensat, se adauga nutella, vanilia si se mixeaza usor, se pune si mascarpone, amestecam pana la omogenizare si congelam rapid. Pana a inghetat eu am amestecat-o cu un tel de doua ori. Puneti cata doriti in cornet cu alune de...

Sandvis de inghetata

In Dulciuri la 28 Iun 2016

Inghetata: Se pune laptele condensat intr-un bol, se adauga frisca se amesteca putin si se da vasul la congelator 15 minute. Se scoate vasul de la congelator, se adauga vanilia si se mixeaza pana se intareste, se adauga si iaurtul si se mai amesteca putin, apoi pune vasul la congelator pana...

Tarta cu citrice si nutella

In Dulciuri la 24 Iun 2016

Blatul: Cernem faina, punem galbenusurile, untul rece taiat bucati, laptele rece, praful de sare si incepem sa framantam pana legam aluatul, il infainam cu o lingura de faina, mai pliem parte peste parte o data si dam forma  rotunda, il infoliem si-l punem la rece 30 de minute. Crema...

Barcute cu crema de branza, avocado, castraveti

In Dulciuri la 22 Iun 2016

Untul rece se taie cubulete si cand este putin moale( inca rece) se adauga faina, oul, iaurtul, praful de sare si cel de copt si se framanta aluatul, se ruleaza sul ( mai grosut) si se taie( feliaza) aprox. opt bucati egale. Fiecare bucata se asaza pe foaia de copt si se apasa in mijloc apoi...

Fursecuri cu fulgi de ovaz, seminte si fructe uscate

In Dulciuri la 13 Iun 2016

Din aceasta cantitate ne iese o tava de fursecuri (tava cuptorului). Untul in feliem si-l lasam sa se inmoaie putin, adaugam mierea, untul de cocos, oul, faina, fulgii de ovaz, praful de copt, vanilia, semintele pe rand, cateva merisoare (o lingura), amestecam si omogenizam aluatul, care va...

Pasta de ton si butterfish afumat

In Ton la 4 Iun 2016

Pestele se curata de eventualele oase, se pune intr-un bol impreuna cu tonul si restul ingredientelor si se mixeaza cu mixerul vertical, pana se obtine pasta dorita. Se potriveste gustul de sare si piper, se decoreaza dupa dorinta si se pastreaza la rece maxim 2 zile.

Salata de vinete orientala

In Salate la 17 Mai 2016

Vanata se inteapa peste tot cu un cutit si se coace la cuptor aproximativ o ora. Usturoiul se coace si se scoate imediat (maxim 10 minute). Cand vanata este gata, se taie in doua si cu o lingura se scoate miezul intr-un vas de mixer. Se adauga, tahina, zeama de lamaie, o lingura de ulei de...

Terina de legume

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2016

Vanata si dovleceii se taie in felii subtiri pe lung (dovleceii i-am feliat in fasii subtiri). Ardeii i-am taiat in sferturi. Ceapa am tocat-o marunt, la fel si morcovii. Pe o foaie de copt am asezat pe rand, feliile de vanata, ardeii grasi, dovleceii si le-am  stropit cu ulei de...

Parfait raw vegan de capsuni

In Dulciuri la 17 Mai 2016

Punem la tocator caju, il facem pudra, adaugam o ceasca de capsuni, untul de cocos, mierea, vanilia si mixam. Turnam totul in blender, adaugam o alta ceasca de capsuni si mixam pana la omogenizare. Punem o folie intr-o forma mica de chec si turnam compozitia, adaugam bucati de capsuni....

Rulouri de vinete umplute gratinate

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2016

Vinetele se spala, se curata de coaja si se feliaza pe lung in felii cat mai subtiri. Se pune o foaie de copt pe tava intinsa de cuptor, se asaza feliile de vinete, se presara cu sare si se ung cu ulei( 3 linguri), apoi se coc 15 minute sau pana se inmoaie. Cand timpul s-a scurs, se scoate...

Felii de iaurt inghetat cu cocos si fructe de padure

In Dulciuri la 3 Mai 2016

Se amesteca iaurtul cu untul de cocos, mierea, vanilia, apa de flori de trandafir. Intr-o tavita punem o foaie de copt si pe ea asezam fructele, deasupra turnam compozitia de iaurt. Punem tavita la congelator doua trei ore sau pana se congeleaza si se intareste perfect. Scoatem prin...

Tort cu nutella

In Dulciuri la 2 Mai 2016

Untul se topeste, se adauga laptele, coaja si zeama de portocale. Faina se cerne, ouale le mixam cu praful de sare, vanilia si zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam usor compozitia lichida si la final faina si praful de copt. Forma se unge, se tapeteaza cu hartie de copt si se pune...

Pasca cu branza dulce si smantana fara aluat

In Dulciuri la 2 Mai 2016

Albusurile se bat spuma cu praful de sare, apoi ca pentru bezea cu zaharul si vanilia. Untul se topeste la foc mic, se lasa deoparte. Branza dulce se mixeaza cu galbenusurile, apoi se adauga smantana lingura cu lingura, coaja de lamaie, romul,  urmeaza faina si grisul, untul topit,...

Placinta cu iaurt

In Dulciuri la 12 Apr 2016

Foile se dezgheata. Untul se topeste si se lasa deoparte. Ouale se mixeaza cu un praf de sare si cu zaharul fix zece minute( atentie nu trisati :)))) le vrem pufoase. Se pune iaurtul, lingura cu lingura in compozitia de ou, mixam cu un tel cu grija sa nu dea inapoi, apoi vanilia,...

Bors cu cartofi noi

In Supe/Ciorbe la 12 Apr 2016

Se spala legumele, se curata si se toaca, ceapa verde, telina, morcovii, patrunjelul, cartofii. In oala se pun legumele tocate, mai putin cartofii, se pun si doua trei linguri de ulei, eu pun si o jumatate de pahar de apa si le las sa se inabuse usor in jur de 3 sau 4 minute, adaug cartofii,...

Negresa cu marshmallows

In Dulciuri la 11 Apr 2016

Eu am topit untul intr-un vas( ibric maricel), apoi in el am topit ciocolata, am dat vasul deoparte, am lasat putin la racit. Ouale le-am adaugat in ciocolata pe rand, am amestecat bine cu telul dupa fiecare, apoi am pus zaharul, vanilia( am razuit batonul dupa ce l-am crestat) si la final...

Chiftelute vegetariene cu spanac si parmezan in crusta de susan cu sos alb

In Aperitive / Garnituri la 11 Apr 2016

Spanacul se fierbe intr-o cana de apa fix 3 minute, se scurge bine intr-o sita, se toaca. Quinoa se spala in cateva ape intr-o sita, se fierbe in doua cani pline cu apa timp de zece minute la foc mic, se scurge si se pune intr-un vas larg. Se adauga semintele de chia, oul, pesmetul, branza,...

Legume la pergament sub capac de branzeturi

In Mancaruri de legume la 8 Apr 2016

Legumele se dau pe razatoare, se  amesteca cu sare, daca doriti si putin piper, se asaza intr-o gramajoara si se strang in foaia pergament( cea de copt). Se coc 25 de minute, sau pana se inmoaie, se desface hartia, se pune untul si se mai lasa inca 5 minute la cuptor, apoi se pune...

Fudge de ciocolata cu alune

In Dulciuri la 8 Apr 2016

Se pune apa intr-un vas la foc mic, cand se infierbanta usor se adauga zaharul si vanilia si se amesteca pana se topeste, se lasa sa fiarba fix 10 minute dupa ce a inceput sa dea in clocot. Se trage vasul de pe foc, se pune untul si untul de cacao, se amesteca pana se topesc. Intr-un vas...

Chec delicios cu lamaie si glazura fina

In Dulciuri la 8 Apr 2016

Acum ce sa va spun despre numarul de portii...ies atatea cat va lasa inima sa taiati :)))...si sa dati ! :)))))  Pregatim intai si cantarim toate ingredientele. Cernem faina, radem coaja de lamaie si stoarcem zeama, cantarim laptele. Se pune untul intr-un vas la foc mic si se topeste,...

Taglierini bolognese cu ciuperci

In Paste la 6 Apr 2016

Se toaca ceapa,ciupercile, morcovul si telina se dau pe razatoare ( daca doriti puteti face asta si cu ceapa). Se incinge uleiul in tigaia adanca, se pune ceapa, morcovul si telina, se soteaza 4- 5 minute,  (eu adaug si doua trei linguri de apa), amestecand cand si cand, apoi se pun...

Biscuiti sarati

In Aperitive / Garnituri la 6 Apr 2016

 Intr-un vas se cerne faina, se lasa deoparte. Cascavalul si branza se dau pe razatoarea mica, la fel si untul rece. Intr-un vas pentru framantat se pun ingredientele : untul, cascavalul, branza, parmezanul, ouale, faina, praful de sare, condimentele( daca doriti), se amesteca si se...

Rulada elvetiana de ciocolata cu crema de lamaie si fulgi de cocos

In Dulciuri la 5 Apr 2016

  Crema:  Ouale, vanilia, zaharul, se amesteca cu un tel, se adauga faina, amidonul si 100 ml lapte rece din total, se omogenizeaza bine. Restul de lapte se infierbanta si in el se toarna compozitia cu ou. Se amesteca vartos, va incepe sa se lege ca o ciulama mai grosuta,...

Chiftelute de cartofi si avocado

In Aperitive / Garnituri la 4 Apr 2016

Ne iese papa bun pentru 5 persoane! Se curata avocado si se amesteca cu cartofii, se zdrobesc cu telul de piure, se adauga pe rand, laptele, branzeturile, ouale, pesmetul, turmericul, sare dupa gust si se formeaza chifltelutele,  se tavalesc in pesmet si faina, avand grija sa scotem usor...

Pate de somon afumat cu ceapa rosie si maioneza

In Aperitive / Garnituri la 4 Apr 2016

Sa zicem ca din cantitatea asta mananca 3 persoane....sa zicem :)))))))  Somonul se verifica de oase, se pune in blender impreuna cu uleiul de masline, maioneza, ceapa rosie sare si piper dupa gust( asa din ochi). Se mixeaza pana ajunge la consistenta dorita si se transfera in...

Afisate 211 - 240 din 1294 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Nu e niciodată prea târziu pentru a te apuca de sport. Deci mai poţi aştepta.

 
 
 
Retete preferate
Baclavale

Voturi:40

Prajitura Carpati

Voturi:58

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]