publicat la 26.05.2017
publicat la 26.05.2017
publicat la 25.05.2017
“Foaie verde portocale/Dau la facultăţi mintale/Ca să ies întreg din şcoală/Şi să văd Arma Mortală”. E clar, azi eşti într-o dispoziţie ciudată pentru rime. Sau într-o dispoziţie pentru rime ciudate. Dacă şeful zice: “Azi vreau prezentarea gata”, abţine-te de la “tu vrei să-l cunoşti pe tata?”.
Bucataras.ro
[email protected]
Spanac cu ochiuri
Se călește usturoiul în unt. Adăugăm spanacul crud sau dezghețat în tigaie, alături de făină. Se amestecă puțin, apoi vom pune smântâna. Condimentăm cu sare și piper după gust. Lăsăm la fiert, apoi amestecăm continuu pentru 3-4 minute. Introducem cașul...
Milkshake cu banane si capsuni
Prima dată, vom spăla bine fructele, apoi vom tăia bananele și le vom intrpduce în blender. Deasupra lor vom pune bucățile de căpșuni și apoi vom turna laptele și cele 2 linguri de miere. Vom da la butonul maxim pentru mixare. După ce s-a încorporat tot conținutul, vom...
Aperitiv cartofi natur
Se spală cartofii, se curăță de coajă și apoi se taie cubulețe. Se pun la fiert în apă rece, cu o linguriță de ulei. Când încep să dea în clocot, se adaugă un praf de sare. Se lasă la fiert pentru 25 minute. După ce au fiert, se strecoară și se transferă...
Desert Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Într-un bol mare, se mixează gălbenușurile împreună cu zahărul. După ce s-a omogenizat compoziția, se va adăuga brânza mascarpone. Într-un alt bol, se va mixa frișca lichidă. După ce își va mări volumul, de aproximativ 4...
Aperitiv chiftelute de branza (sarata, de capra)
Brânza se mixează cu oul, apoi se adaugă făina. Cu mâna umezită, se formează chifeluțe între palme și se trec prin pesmet cernut. Se prăjesc în ulei și se scot pe șervețele se hârtie. Se servesc împreună cu smântâna sau iaurtul,...
Desert cozonac cu nuca
Într-un bol, se va lăsa drojda pentru dizolvare în 100 ml lapte călduț, o lingură de zahăr și o lingură de făină. Se va lăsa pentru 10 minute, la dospit. Se pun toate indregientele într-un bol mare, adăugând drojdia dospită la urmă, apoi se...
Aperitiv oua de Pasti romanesti
Anul acesta am adaugat un nou DELICIU DE PASTE! Pentru aceasta reteta, vom degresa ouale cu apa rece si sapun sau detergent de vase, apoi le vom lasa sa se usuce. Intre timp, ne ocupam de culesul frunzulitelor si a florilor. Ouale s-au uscat deja, asa ca putem sa ne punem la treaba! ...
Salata de vinete
Vinetele trebuie sa fie bine coapte. Se lasa sa se scurga de zeama. Se maruntesc cu un tocator din lemn, pana devin ca o pasta. Se fierbe un ou moale, iar celalalt ou se fierbe tare. Intr-un bol, se pune pasta de vinete si se lasa la o parte. Intr-un alt bol, se vor freca cele doua galbenusuri...
Betisoare dulci de post
Într-o cratiță, se vor pune cei patru cartofi la fiert. Se vor lăsa cu coajă. După ce s-au fiert, se dau la răcit și se curăță de coajă, apoi se pasează. Într-un bol mare, se va pune făina, cele două ouă și zahărul și se vor amesteca bine. Se vora dăuga cartofii...
Ciorba de varza rosie
Într-o cratiță înaltă, se va pune uleiul, ceapa și usturoiul tocate mărunt. Se amestecă în continuu, până capătă o culoare aurie și emană o mireasmă dulce. Peste, se adaugă restul legumelor și se amestecă. Se lasă 2 minute la călit. Între timp se...
Desert prajitura de toamna cu dovleac
Pentru început, vom începe prin călirea dovleacului, într-o tigaie înaltă sau crațiță. Peste dovleac, vom pune zahărul și vom amesteca pentru încorporare uniformă. Apoi, vom adăuga scorțișoara și vom amesteca din nou. Vom căli bine dovleacul, până...
Desert american pancakes (cea mai buna reteta)
Într-un bol, se vor mixa ouăle împreună cu zahărul, cu un tel. Se va adăuga untul topit, la temperatura camerei. Continuați mixarea. Adăugați extractul de vanilie și laptele, amestecând continuu. Făina, sarea și praful de copt se vor amesteca, apoi, prin ploaie, se vor...
Desert cheesecake cu cocos si alune de padure (fara coacere)
Biscuiții se macină bine, apoi se adaugă untul nesărat, la temperatura camerei. Se amestecă bine, iar mixul obținut se așază ca bază, într-o tavă rotundă cu margi detașabile. Se nivelează, apoi se dă la frigider pentru 30 minute. Între timp, ne vom ocupa de baza...
Mamaliga traditionala
Vom pregăti ingredientele prezentate mai sus, apoi vom lua o cratiță, adăugând apa rece și mălaiul. Înainte de a se pune la foc, se va amesteca ușor cu o lingură de lemn, pentru diluare. În momentul în care apa va începe să fiarbă, se adaugă sarea, iar...
Aperitiv cartofi fripti cu parmezan si usturoi
Preincălzește cuptorul. Se va unge o hârtie pergament, cu puțin ulei de măsline. Într-un bol mare, se pot pune cartofii tăiați cubulețe și spălați; deasupra se adauga cele două linguri de ulei de măsline, parmezanul ras și usturoiul mărunțit. Se...
Desert chec pufos acoperit cu visine
Cu un tel, se vor amesteca untul și zahărul, pentru o omogenizare foarte bună. Aceste două ingrediente trebuie să fie la temperatura camerei. Se vor adăuga lingurița cu sare și esența de vanilie. Făina amestecată cu praful de copt se vor adăuga în ploaie. Se va adăuga treptat...
Omleta delicioasa
Se bat ouăle cu praful de sare și piper și cu chilli. Într-un bol, se rad trei feluri de cașcaval. După ce s-au omogenizat bine, se pune în tigaia încinsă cu ulei de măsline. Când s-a prăjit omleta, vom adăuga compoziția de cașcaval și lingura de...
Cartofi copti cu 3 feluri de branza
Se fierb cartofii în coajă, apoi se lasa la răcit. În timp ce fierb cartofii, ne ocupăm de umplutură. Vom lua un bol în care vom mixa cu un mixer vertical oul (opțional) și celelate ingrediente, crude. Se pot adăuga condimente după gust sau se pot evita. ...
Gris cu lapte, portocale si cocos
Într-o cratiță, se pun cele 6 linguri de zahăr și litrul de lapte. Se lasă pe foc până începe să clocotească, apoi se amestecă pentru a se dizolva complet zahărul. Se adaugă esențele, și plicul de zahăr vanilat. În ploaie, se adaugă grișul și se...
Clatite cu banane si gem de afine
1. Se bat ouăle cu jumătate din lapte şi făina adăugată puţin câte puţin, să nu se formeze cocoloaşe. Când se obţine un aluat omogen se subţiază cu restul de lapte, rom şi apa minerală. Aluatul obţinut se lasă 10-15 minute deoparte, să se odihnească. 2....
Gogoasa floare
Se amesteca oua cu zaharul si se bat putin. Se adauga laptele, zaharul vanilat, faina, praful de copt si coaja rasa de citrice, dupa gust. Intr-un vas adanc se pune uleiul la incins si cu lingurita se iau mici bucati de aluat carer se elibereaza in ulei incins. Pe masura ce se prajesc se scot pe...
Oua umplute - romanesti
Se fierb ouala tare, apoi se curata cu grija. Se taie in doua, pe vertical, apoi ae scoate galbenusul si se pune intr-un bal, separat. Se prepara maioneza din: mustar, ulei, oul crud si cele doua linguri de smantana. Se prepara pasta pentru oua umplute, din galbenusurile bine fierte si amestecand...
Dovlecei cu branza si smantana
Se rad dovleceii, se taie in lung in doua, se pun sa fiarba in apa clocotita cu sare. Cand sunt fierti se scot, se scurg bine, se aseaza pe o farfurie, se acopera cu cascaval ras, apoi se toarna smantana, se pun in tava si se lasa pentru 15 - 20 minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se servesc....
Cozonacii bunicii
Se prepara o maia din lapte caldut, zahar si drojdie si putina faina - rezultatul sa fie exact ca o smantana. Se lasa la dospit 10 - 15 min intr-un loc caldut, apoi se amesteca cu restul ingredientelor pentru aluat. Margarina topita sau uleiul se adauga la sfarsit - foarte important. Se amesteca...
Sarmalele bunicii
Se amesteca toate ingredientele intr-un bol mai mare, lasandu-se putin marar si busuioc pentru sfarsit. Se curata varza apoi se opareste si se amesteca cu conpozitia. Se umple foile de varza (se fac rasucirile) apoi se pune la foc. Se pune apa cat cuprinde si cu bulionul. La fund, se...
Prajitura razuita cu branza
Aluatul: Se omogenizeaza ingredientele, apoi se imparte compozitia in doua parti egale si se pune umplutura intre ele. Crema: Albusurile se bat spuma tare cu 50 gr zahar si se amesteca cu branza. Dupa ce s-a finisat crema peste aluat, se razuieste a doua parte ramasa de aluat, peste...
Prajitura parfum de trandafir
Blatul: Se amesteca toate ingrdientele, se framanta usor aluatul rezultat si se imparte in doua bucati, aproximativ egale. Se tapeteaza spatele tavii cu margarina si faina si se intinde o foaie. Se coc cele patru foi la foc mic, aproximativ 10 minute. Crema: Se toarna cana de zahar...
Brownie cu nuci
Se bat ouale cu zaharul pana devine o crema. Intr-o craticioara se topeste untul la foc mic. Se adauga ciocolata rupta in bucatele si se amesteca binepana se topeste in totalitate. Toata aceasta operatiune se poate face la baine-marie. Se opreste focul si se adauga ouale putin cate...
Salata de fructe
Se spala fructele, se taie cubulete, apoi se pun intr-un bol. Se adauga pumnul de cereale sau fulgi de porumb si se amesteca. Pestre se toarma inghetata topita de vanilie si se amesteca. Pofta buna!!
Nectar de fructe
Se spala fructele, apoi se curata de coaja. Se taie bucati, apoi se pun amestecate in Delimano Chopper (aparat de maruntit). Se conecteaza aparatul la priza, apoi se foloseste conform instructiunilor. Dupa ce s-a terminat de facut o portie, se toarna in pahar, apoi se continua pana se termina...