-Taiem carnea cubulete si le asezonam cu sare, piper , ulei, dafin, usturoi pisat, pasta de ardei rosu si vinul alb.
- intr-o tigaie adanca punem la incins untura cu ulei de masline si prajim carnea in aceasta baie de grasime pana devine rumena. Adaugati apoi marinata in care a stat carnea si...
Alegem pulpele intregi si le dezosam cu grija, astfel incat sa ramana intregi. Le saram, piperam si le lasam asa 30 min la rece.
Intre timp preparam umplutura (sa fie sub forma de pasta. ). Eu am folosit Farinhera - e un carnat special facut doar din faina cu grasime de porc. Daca nu aveti e...
- Bucatile de carne se sareaza, pipereaza si se presara cu praf de usturoi sau cu usturoi pisat. Se tin asa cateva ore inainte de a se gati
- intr-o tigaie se incinge untura si se adauga bifanele, se prajesc bine pe ambele parti (dar sa ramana suculente)
- cand sunt aproape gata se...
- Portionam rata in bucati potrivite
- Tocam ceapa marunt si o punem in cratita la calit cu ulei de masline. Cand devine aurie adaugam ardeiul taiat cubulete mici, rosia rocata marunt si dupa 2 minute adaugam pasta de rosii si pasta de paprika.
- Adaugam carnea sa se patrunda putin,...
Portionam ficatul de curcan si il tinem in sare, piper, si putin vin alb (se poate face marinata si cu lapte)
- intr-o cratita se toaca marunt o ceapa mare si se caleste cu ulei de masline. Adaugam apoi fasiile de ardei gras si dupa ce s-au calit putin adaugam ficatul. Se calesc toate 3...
- Portionam iepurele si il punem la marinat inainte cu o zi de a-l gati
- Marinata: sare, piper, usturoi (zdrobit doar), dafin,vin, ulei de masline, pasta de paprica. Ca si ierburi e la alegere: ierburi de provence (e foarte bun ) sau cuisoare (3-4 buc) sau cimbru.
- Intr-o cratita punem...
Carne de porc á la Portuguesa
-Taiem carnea cubulete si le asezonam cu sare, piper , ulei, dafin, usturoi pisat, pasta de ardei rosu si vinul alb. - intr-o tigaie adanca punem la incins untura cu ulei de masline si prajim carnea in aceasta baie de grasime pana devine rumena. Adaugati apoi marinata in care a stat carnea si...
Pulpe de pui umplute
Alegem pulpele intregi si le dezosam cu grija, astfel incat sa ramana intregi. Le saram, piperam si le lasam asa 30 min la rece. Intre timp preparam umplutura (sa fie sub forma de pasta. ). Eu am folosit Farinhera - e un carnat special facut doar din faina cu grasime de porc. Daca nu aveti e...
Bifana
- Bucatile de carne se sareaza, pipereaza si se presara cu praf de usturoi sau cu usturoi pisat. Se tin asa cateva ore inainte de a se gati - intr-o tigaie se incinge untura si se adauga bifanele, se prajesc bine pe ambele parti (dar sa ramana suculente) - cand sunt aproape gata se...
Rata cu castane
- Portionam rata in bucati potrivite - Tocam ceapa marunt si o punem in cratita la calit cu ulei de masline. Cand devine aurie adaugam ardeiul taiat cubulete mici, rosia rocata marunt si dupa 2 minute adaugam pasta de rosii si pasta de paprika. - Adaugam carnea sa se patrunda putin,...
Ficat de curcan cu mamaliguta
Portionam ficatul de curcan si il tinem in sare, piper, si putin vin alb (se poate face marinata si cu lapte) - intr-o cratita se toaca marunt o ceapa mare si se caleste cu ulei de masline. Adaugam apoi fasiile de ardei gras si dupa ce s-au calit putin adaugam ficatul. Se calesc toate 3...
Iepure cu orez
- Portionam iepurele si il punem la marinat inainte cu o zi de a-l gati - Marinata: sare, piper, usturoi (zdrobit doar), dafin,vin, ulei de masline, pasta de paprica. Ca si ierburi e la alegere: ierburi de provence (e foarte bun ) sau cuisoare (3-4 buc) sau cimbru. - Intr-o cratita punem...