Se amesteca faina, praful de copt cu untul, pana rezulta un aluat nisipos. Apoi puneti sare si lapte (daca e prea tare aluatul,mai adaugati lapte) .Se tine la rece, cam 30 minute.
Decupati formele dorite ,le intepati cu furculita si le ungeti cu un amestec de lapte cu sare. Se coc in cuptorul...
Aluatul de foietaj se dezgheata, se intinde cu sucitorul ( putin). Branza se marunteste cu furculita, se adauga busuioc uscat si se intinde peste prima foaie de aluat.
Se intinde a doua foaie si se asaza peste prima cu branza. Se preseaza din loc in loc cu sucitorul, apoi se poate intinde...
Ciupercile se curata, se spala, si se taie cubulete. Se pun intr-o cratita cu apa si se fierb 2 ore (sau cat considerati). Apoi se scurg.
Se bat ouale cu furculita, se adauga sare si se amesteca cu ciupercile. Se pune ulei intr-o cratita si se toarna compozitia de ciuperci cu oua si se...
Se amesteca ingredientele uscate intr-un bol si anume: faina, praf de copt si sarea. In alt vas se bat ouale si apoi se adauga laptele. Se amesteca cele doua compozitii si se adauga porumbul, patrunjelul si ceapa tocata marunt.
Se pun la prajit cu ajutorul unei linguri, in ulei ...
Umplutura : Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Caliti-o in putin ulei si 60 g unt, timp de 20 minute cu capac, timp in care mai amestecati din cand in cand. Apoi adaugati baconul taiat sare, piper, dafin si mai lasati 10 minute. Scurgeti de ulei si lasati la racit.
Smantana se...
Umplutura :Ceapa se toaca, se caleste in putin ulei si se adauga carnea tocata. Se lasa pana devine alba ,apoi se pune apa si se fierbe 1 ora si 30 minute. Se presara sare,piper,cimbru uscat ,se aduaga pasta de rosii si boia.Fierbeti inca 30 minute,pana scade sosul.Se lasa la racit,dupa care...
Baconul se taie in felii subtiri (eu asa l-am cumparat), apoi in cubulete si se prajeste in putin ulei.
Se amesteca faina cu praful de copt. Se adauga sarea, laptele batut si se amesteca. Va rezulta un aluat moale, putin lipicios. Se imparte in doua parti. Se va folosi multa faina cand...
Cascavalul se rade fin. Se amesteca toate ingredientele, la temperatura camerei si se pune aluatul intr-o folie, in frigider, timp de 30 minute.
Se intinde aluatul si se decupeaza diferite forme, care se coc in cuptorul preincalzit, 10-12 minute sau pana sunt gata.
Faina se amesteca cu untul rece, taiat in cubulete, pana rezulta un aluat nisipos. Apoi adaugati cascavalul ras fin, cimbrul, rozmarinul, smantana si sarea (nu multa, daca este sarat cascavalul). Se intinde si se decupeaza diferite forme.
Se coc in cuptorul preincalzit,...
Se cerne faina ,se amesteca cu sarea,praful de copt, cimbrul si semintele.Apa si uleiul se pun pe foc, pana se aduc la punctul de fierbere si se toarna peste amestecul de faina si seminte. Se lasa sa se odihneasca 15 minute.
Se intinde aluatul si se decupeaza diferite forme.Se coc cam 10...
Pentru choux: Se pun la fiert apa cu uleiul, un praf sare si un varf de cutit de zahar. Cand a dat in clocot, se ia de pe foc si se adauga faina. Se amesteca repede, apoi se pune din nou pe foc si se amesteca cam 3-5 minute, pana se desprinde de pe peretii vasului. Se lasa la racit.
Se adauga...
Portocalele se curata de coaja, se desfac in felii , se trec prin ou batut si pesmet. Se prajesc in ulei (nu trebuie foarte mult,pentru ca nu se poate refolosi).
Se scot pe hatie absorbanta si se pot servi langa carne sau ca aperitiv..
Pentru aluat: se amesteca untul rece cu faina, pana rezulta un aluat nisipos. Apoi, se pune oul, sarea, praful de copt si la sfarsit apa. Se tine aluatul in frigider, timp de 30 minute.
Umplutura: Dovleceii se taie rondele si se pune sare. Amestecati si lasati 10 minute. Telemeaua se da...
Baconul se taie cubulete mici si se prajeste in putin ulei.
Ouale se amesteca cu sarea, apoi treptat, cu uleiul. Adaugati faina si praful de copt. Compozitia va avea consistenta unei smantani. Se pune cascavalul ras fin si baconul.
Amestecul se va pune in forme de briose. Daca nu aveti...
Un broccoli are 500 g, dar restul se poate folosi la o omleta. Se spala broccoli, se taie in buchetele mici si se pune la fiert in apa clocotita,10 minute. Se scoate si se pune in apa rece (pentru a-si pastra culoarea).
Se taie maslinele rondele.
Se amesteca ouale cu sosul de pesto (se...
Maslinele se taie in jumatati, daca nu au samburi. Eu nu am gasit si a trebuit sa-i scot eu. Daca totusi nu gasiti (fara samburi), alegeti-le pe cele mai mari.
Se face umplutura:
Se pune apa la fiert. Cand da in clocot, se adauga sare si oul, usor cu lingura, ca sa nu se sparga. Se fierbe...
Se amesteca branza de burduf cu ceapa verde. Daca sunt prea mari, feliile de sunca se taie in jumatate. Se pune pe fiecare felie, din amestecul de branza si se ruleaza.
Mi-au iesit 10 rulouri.
Cartofii dulci se spala bine si se fierb in coaja sau se fac la cuptor. Se fierb 1 ora si se curata de coaja, se zdrobesc, se amesteca cu patrunjel tocat si, cine doreste, adauga sare (eu nu am pus). Se pun in frigider, dupa ce s-au racit (sunt mai buni, daca stau la rece).
Cascavalul se rade...
Pieptul de pui se taie si se fierbe 1 ora si 30 minute. Apa in care a fiert poate fi folosita la o supa. Se taie cubulete.
Se desprind frunzele de andiva si se spala.
Maioneza: Se poate pune galbenus crud sau fiert (dar nu are acelasi aspect, la cel fiert). Se amesteca galbenusul cu sare de...
Carnatii se prajesc, dupa care se taie in bucatele. Se marunteste telemeaua cu furculita si se amesteca cu oua, smantana, maslinele taiate, carnatii taiati, putina sare,piper.
Se intinde putin aluatul foietaj si se taie 16 patratele. Fiecare patratel se pune in forme de briose ( cu hartie de...
Umplutura : ceapa se taie marunt si se caleste, se adauga ardeiul tocat si carnea.Cand carnea devine alba, se toarna apa si se fierbe 1 ora si 30 minute. Se adauga boia, sare, piper,cimbru si 2 lg-te faina, amestecata cu putin sos(de la carne) se mai lasa pe foc, 30 minute, amestecand mereu....
Carnea de porc se taie in cubulete mici si se caleste in putin ulei. Se adauga ceapa (se mai lasa cateva minute), se adauga apa si se fierbe 1 ora si 30 minute, dupa care se pune sare si piper si se lasa sa se evapore apa (pentru a se cali putin, in uleiul ramas).
Cartofii se curata de coaja...
Iaurtul, la temperatura camerei, se amesteca cu sarea, zaharul si bicarbonatul. Se lasa 5 minute.
Se rade cascavalul pe razatoarea mica si se amesteca cu faina si amestecul de iaurt. Va rezulta un aluat lipicios, care se framanta 3 minute. Se presara faina (pentru ca aluatul este lipicios), se...
Amesteci untul la temperatura camerei cu cascavalul ras fin, praful de copt, sare, apoi adaugi laptele si faina, treptat.Framanti aluatul pana se amesteca toate ingredientele .
Se imparte aluatul in doua (in cazul in care nu aveti o suprafata mare de intins). Fiecare jumatate se intinde si se...
Aluatul : Se fierb cartofii in coaja, in apa rece, aproximativ o ora (de cand a inceput sa fiarba apa), apoi se scot din apa si se lasa la racit. Se paseaza si se amesteca cu untul (la temperatura camerei), sare, faina si cine vrea, praf de copt.
Umplutura : Se lasa spanacul la temperatura...
Maioneza: Galbenusul crud se amesteca intr-un singur sens (altfel se taie) cu mustarul, un varf de cutit de sare de lamaie si treptat ulei, amestecand mereu, pana obtineti 1 lg de maioneza.
Ouale se amesteca cu maioneza, smantana si sare. Adaugati faina, praful de copt si amestecati. Turnati...
Aluat: Se pune praful de copt in iaurt, se amesteca putin si se lasa la crescut 10 minute. Apoi adaugati treptat faina cernuta (e posibil sa nu fie nevoie de toata), adaugati sare si amestecati pana rezulta un aluat pufos, usor de modelat, nelipicios. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute....
Cartofii se fierb cu coaja, timp de 1 ora si 30 minute, apoi se lasa la racit.
Baconul se taie in patratele si se prajeste in putin ulei, cateva minute, pe ochiul mic.
Se paseaza cartofii, se amesteca cu sare (cat luati intre trei degete, de doua ori, nu mai mult pentru ca baconul acesta...
Cartofii se fierb in coaja 1 ora si 30 minute sau pana sunt gata. Se curata de coaja si se zdrobesc. Se lasa la racit.
Ceapa se taie marunt si se caleste pana se inmoaie, apoi se adauga baconul taiat cubulete. Se caleste putin si baconul si se inchide focul.
Se amesteca ceapa si baconul...
Se curata dovleceii de coaja se rad pe razatoarea cu ochiurile mari, se presara 1 lingurita sare, se amesteca si se lasa 10 minute. Apoi se storc si se amesteca cu ouale, faina de grau, faina de ovaz, ardeiul taiat marunt,praful de copt,1 lingurita sare, piper, ceapa verde tocata. ...
Aperitiv biscuiti sarati
Se amesteca faina, praful de copt cu untul, pana rezulta un aluat nisipos. Apoi puneti sare si lapte (daca e prea tare aluatul,mai adaugati lapte) .Se tine la rece, cam 30 minute. Decupati formele dorite ,le intepati cu furculita si le ungeti cu un amestec de lapte cu sare. Se coc in cuptorul...
Aperitiv foietaje cu branza
Aluatul de foietaj se dezgheata, se intinde cu sucitorul ( putin). Branza se marunteste cu furculita, se adauga busuioc uscat si se intinde peste prima foaie de aluat. Se intinde a doua foaie si se asaza peste prima cu branza. Se preseaza din loc in loc cu sucitorul, apoi se poate intinde...
Ciuperci cu omleta
Ciupercile se curata, se spala, si se taie cubulete. Se pun intr-o cratita cu apa si se fierb 2 ore (sau cat considerati). Apoi se scurg. Se bat ouale cu furculita, se adauga sare si se amesteca cu ciupercile. Se pune ulei intr-o cratita si se toarna compozitia de ciuperci cu oua si se...
Aperitiv gogosi cu porumb
Se amesteca ingredientele uscate intr-un bol si anume: faina, praf de copt si sarea. In alt vas se bat ouale si apoi se adauga laptele. Se amesteca cele doua compozitii si se adauga porumbul, patrunjelul si ceapa tocata marunt. Se pun la prajit cu ajutorul unei linguri, in ulei ...
Tarta cu ceapa si bacon
Umplutura : Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Caliti-o in putin ulei si 60 g unt, timp de 20 minute cu capac, timp in care mai amestecati din cand in cand. Apoi adaugati baconul taiat sare, piper, dafin si mai lasati 10 minute. Scurgeti de ulei si lasati la racit. Smantana se...
Aperitiv pateuri cu carne
Umplutura :Ceapa se toaca, se caleste in putin ulei si se adauga carnea tocata. Se lasa pana devine alba ,apoi se pune apa si se fierbe 1 ora si 30 minute. Se presara sare,piper,cimbru uscat ,se aduaga pasta de rosii si boia.Fierbeti inca 30 minute,pana scade sosul.Se lasa la racit,dupa care...
Aperitiv rulouri cu bacon si mozzarella
Baconul se taie in felii subtiri (eu asa l-am cumparat), apoi in cubulete si se prajeste in putin ulei. Se amesteca faina cu praful de copt. Se adauga sarea, laptele batut si se amesteca. Va rezulta un aluat moale, putin lipicios. Se imparte in doua parti. Se va folosi multa faina cand...
Aperitiv biscuiti cu seminte
Cascavalul se rade fin. Se amesteca toate ingredientele, la temperatura camerei si se pune aluatul intr-o folie, in frigider, timp de 30 minute. Se intinde aluatul si se decupeaza diferite forme, care se coc in cuptorul preincalzit, 10-12 minute sau pana sunt gata.
Aperitiv biscuiti sarati
Faina se amesteca cu untul rece, taiat in cubulete, pana rezulta un aluat nisipos. Apoi adaugati cascavalul ras fin, cimbrul, rozmarinul, smantana si sarea (nu multa, daca este sarat cascavalul). Se intinde si se decupeaza diferite forme. Se coc in cuptorul preincalzit,...
Aperitiv saleuri cu seminte
Se cerne faina ,se amesteca cu sarea,praful de copt, cimbrul si semintele.Apa si uleiul se pun pe foc, pana se aduc la punctul de fierbere si se toarna peste amestecul de faina si seminte. Se lasa sa se odihneasca 15 minute. Se intinde aluatul si se decupeaza diferite forme.Se coc cam 10...
Aperitiv choux cu omleta
Pentru choux: Se pun la fiert apa cu uleiul, un praf sare si un varf de cutit de zahar. Cand a dat in clocot, se ia de pe foc si se adauga faina. Se amesteca repede, apoi se pune din nou pe foc si se amesteca cam 3-5 minute, pana se desprinde de pe peretii vasului. Se lasa la racit. Se adauga...
Aperitiv crochete de portocala
Portocalele se curata de coaja, se desfac in felii , se trec prin ou batut si pesmet. Se prajesc in ulei (nu trebuie foarte mult,pentru ca nu se poate refolosi). Se scot pe hatie absorbanta si se pot servi langa carne sau ca aperitiv..
Aperitiv tarta cu dovlecel
Pentru aluat: se amesteca untul rece cu faina, pana rezulta un aluat nisipos. Apoi, se pune oul, sarea, praful de copt si la sfarsit apa. Se tine aluatul in frigider, timp de 30 minute. Umplutura: Dovleceii se taie rondele si se pune sare. Amestecati si lasati 10 minute. Telemeaua se da...
Aperitiv briose cu cascaval si bacon
Baconul se taie cubulete mici si se prajeste in putin ulei. Ouale se amesteca cu sarea, apoi treptat, cu uleiul. Adaugati faina si praful de copt. Compozitia va avea consistenta unei smantani. Se pune cascavalul ras fin si baconul. Amestecul se va pune in forme de briose. Daca nu aveti...
Aperitiv briose din oua
Un broccoli are 500 g, dar restul se poate folosi la o omleta. Se spala broccoli, se taie in buchetele mici si se pune la fiert in apa clocotita,10 minute. Se scoate si se pune in apa rece (pentru a-si pastra culoarea). Se taie maslinele rondele. Se amesteca ouale cu sosul de pesto (se...
Aperitiv masline umplute
Maslinele se taie in jumatati, daca nu au samburi. Eu nu am gasit si a trebuit sa-i scot eu. Daca totusi nu gasiti (fara samburi), alegeti-le pe cele mai mari. Se face umplutura: Se pune apa la fiert. Cand da in clocot, se adauga sare si oul, usor cu lingura, ca sa nu se sparga. Se fierbe...
Aperitiv rulouri din sunca cu branza
Se amesteca branza de burduf cu ceapa verde. Daca sunt prea mari, feliile de sunca se taie in jumatate. Se pune pe fiecare felie, din amestecul de branza si se ruleaza. Mi-au iesit 10 rulouri.
Aperitiv lipii cu cartofi dulci si cabanosi
Cartofii dulci se spala bine si se fierb in coaja sau se fac la cuptor. Se fierb 1 ora si se curata de coaja, se zdrobesc, se amesteca cu patrunjel tocat si, cine doreste, adauga sare (eu nu am pus). Se pun in frigider, dupa ce s-au racit (sunt mai buni, daca stau la rece). Cascavalul se rade...
Andive umplute
Pieptul de pui se taie si se fierbe 1 ora si 30 minute. Apa in care a fiert poate fi folosita la o supa. Se taie cubulete. Se desprind frunzele de andiva si se spala. Maioneza: Se poate pune galbenus crud sau fiert (dar nu are acelasi aspect, la cel fiert). Se amesteca galbenusul cu sare de...
Aperitiv cosulete din foietaj
Carnatii se prajesc, dupa care se taie in bucatele. Se marunteste telemeaua cu furculita si se amesteca cu oua, smantana, maslinele taiate, carnatii taiati, putina sare,piper. Se intinde putin aluatul foietaj si se taie 16 patratele. Fiecare patratel se pune in forme de briose ( cu hartie de...
Aperitiv pide -placinta cu carne
Umplutura : ceapa se taie marunt si se caleste, se adauga ardeiul tocat si carnea.Cand carnea devine alba, se toarna apa si se fierbe 1 ora si 30 minute. Se adauga boia, sare, piper,cimbru si 2 lg-te faina, amestecata cu putin sos(de la carne) se mai lasa pe foc, 30 minute, amestecand mereu....
Aperitiv foietaj cu carne
Carnea de porc se taie in cubulete mici si se caleste in putin ulei. Se adauga ceapa (se mai lasa cateva minute), se adauga apa si se fierbe 1 ora si 30 minute, dupa care se pune sare si piper si se lasa sa se evapore apa (pentru a se cali putin, in uleiul ramas). Cartofii se curata de coaja...
Aperitiv placinte cu cascaval
Iaurtul, la temperatura camerei, se amesteca cu sarea, zaharul si bicarbonatul. Se lasa 5 minute. Se rade cascavalul pe razatoarea mica si se amesteca cu faina si amestecul de iaurt. Va rezulta un aluat lipicios, care se framanta 3 minute. Se presara faina (pentru ca aluatul este lipicios), se...
Aperitiv biscuiti cu cascaval
Amesteci untul la temperatura camerei cu cascavalul ras fin, praful de copt, sare, apoi adaugi laptele si faina, treptat.Framanti aluatul pana se amesteca toate ingredientele . Se imparte aluatul in doua (in cazul in care nu aveti o suprafata mare de intins). Fiecare jumatate se intinde si se...
Aperitiv rulada cu spanac si telemea
Aluatul : Se fierb cartofii in coaja, in apa rece, aproximativ o ora (de cand a inceput sa fiarba apa), apoi se scot din apa si se lasa la racit. Se paseaza si se amesteca cu untul (la temperatura camerei), sare, faina si cine vrea, praf de copt. Umplutura : Se lasa spanacul la temperatura...
Aperitiv chec cu oua si ceapa verde
Maioneza: Galbenusul crud se amesteca intr-un singur sens (altfel se taie) cu mustarul, un varf de cutit de sare de lamaie si treptat ulei, amestecand mereu, pana obtineti 1 lg de maioneza. Ouale se amesteca cu maioneza, smantana si sare. Adaugati faina, praful de copt si amestecati. Turnati...
Aperitiv placinte cu cascaval, marar si patrunjel
Aluat: Se pune praful de copt in iaurt, se amesteca putin si se lasa la crescut 10 minute. Apoi adaugati treptat faina cernuta (e posibil sa nu fie nevoie de toata), adaugati sare si amestecati pana rezulta un aluat pufos, usor de modelat, nelipicios. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute....
Aperitiv bilute din cartofi cu bacon
Cartofii se fierb cu coaja, timp de 1 ora si 30 minute, apoi se lasa la racit. Baconul se taie in patratele si se prajeste in putin ulei, cateva minute, pe ochiul mic. Se paseaza cartofii, se amesteca cu sare (cat luati intre trei degete, de doua ori, nu mai mult pentru ca baconul acesta...
Aperitiv placinte din cartofi cu bacon
Cartofii se fierb in coaja 1 ora si 30 minute sau pana sunt gata. Se curata de coaja si se zdrobesc. Se lasa la racit. Ceapa se taie marunt si se caleste pana se inmoaie, apoi se adauga baconul taiat cubulete. Se caleste putin si baconul si se inchide focul. Se amesteca ceapa si baconul...
Aperitiv pancakes cu dovlecei
Se curata dovleceii de coaja se rad pe razatoarea cu ochiurile mari, se presara 1 lingurita sare, se amesteca si se lasa 10 minute. Apoi se storc si se amesteca cu ouale, faina de grau, faina de ovaz, ardeiul taiat marunt,praful de copt,1 lingurita sare, piper, ceapa verde tocata. ...