Se mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga treptat ouale, unul cate unul, apoi Inka amestecata cu apa clocotita. Separat se amesteca faina, cacaua (am pus cacao dark, pentru ca nu am gasit altfel) ,praful de copt si se toarna amestecul peste cel de oua.
Se pune hartie de...
Se incinge cuptorul la 190 grade Celsius si se pregateste o tava de 20 x 30 cm, cu hartie de copt.
Se pun pe foc melasa, mierea, untul, siropul si ghimbirul ras fin, pana se topeste (untul). Se lasa la racit.
Ouale intregi se bat spuma cu zaharul brun, se cerne faina si se adauga praful de...
Se amesteca untul cu zaharul brun, lapte si vanilie, apoi se adauga oul. Se pun ingredientele uscate si anume: faina, sare, bicarbonat si praf de copt. La sfarsit se adauga nuca macinata si 200-220 g fulgi de ciocolata ( restul ii presarati deasupra).
Se pregateste o tava cu hartie de copt. Se...
Aluat: se amesteca toate ingredientele si se tine la frigider (aluatul), pana se face crema.
Crema: Batonul de vanilie se taie in jumatate, pe lungime si se rad semintele. Batonul curatat se pune in 900 ml lapte, la fiert. Se amesteca ouale, zaharul, amidonul, zaharul vanilinat, semintele de...
Blat cocos: Se bat spuma 5 albusuri, apoi se pune treptat zaharul si mixati in continuare. Se adauga faina cernuta, praful de copt, fulgii de cocos. Aluatul este foarte uscat, ca o pasta care se intinde cu ajutorul unei linguri. Se pune intr-o tava de 30 x 20 cm si se pune in cuptorul...
Blatul: Cacaua se amesteca cu zaharul, apoi se adauga cafeaua fierbinte, ouale, faina, praful de sare, uleiul, laptele, praful de copt si bicarbonatul stins in putin otet. Se pune intr-o tava de 25x25 cm si se coace 30-35 minute. Este posibil sa nu creasca uniform (depinde de cuptor), dar e...
Aluatul : Se taie untul in cubulete, se amesteca cu zaharul, galbenusul, zaharul vanilinat, praful de copt, iar la sfarsit se adauga faina, treptat (pana veti obtine un aluat usor de modelat,nelipicios). Aluatul se tine la frigider 1 ora.
Umplutura : Se amesteca toate ingredientele.
Se...
Se caramelizeaza zaharul si apoi turnati-l intr-o tava de 32 x 20 cm. Intindeti caramelul repede (pentru ca se intareste). Intr-un alt vas, se amesteca ouale cu laptele, zaharul si esenta vanilie si turnati compozitia peste caramelul din tava.
Puneti tava cu crema intr-o alta tava mai mare, cu...
Se mixeaza ouale intregi, timp de 2-3 minute, apoi se adauga zaharul, uleiul, batand in continuare.
Se toarna laptele si faina alternativ, praful de copt si sarea. La sfarsit se adauga cacaua si esenta vanilie.
Pentru umplutura se amesteca toate ingredientele.
Se pregateste o tava de 25...
Blaturi: Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma tare, dupa care se adauga treptat zaharul si se bat in continuare, folosind mixerul sau telul. Se adauga galbenusurile, amestecand de aceasta data cu o spatula, de jos in sus. Se toarna uleiul si se amesteca usor, apoi apa, esenta...
Umplutura : Laptele, zaharul, untul se pun la fiert. Cand da in clocot, se adauga nuca macinata, esenta rom si cacaua. Se lasa compozitia la fiert si se amesteca pana se ingroasa. La sfarsit se adauga coaja lamaie/portocala (eu am pus de portocala).
Aluatul : Untul se freaca cu zaharul pudra....
Din 140 g zahar, se opresc 3 lg (care se presara la sfarsit, peste mere). Restul se amesteca cu galbenusurile, pana se albesc.
Untul se topeste si se toarna (racit) 1/2 din cantitate peste oua,apoi se adauga laptele si amestecati. Se pune o priza de sare, faina cernuta, praful de copt, esenta...
Blaturi: se bat ouale cu 2 lg apa fierbinte si 120 g zahar. Apoi, se adauga faina de grau, cea de hrisca, praful de copt si migdalele macinate.
Se fac doua blaturi (pe rand sau in acelasi timp), in forme cu diametru de 26 cm, timp de 30 minute. Verificati dupa 15 minute. Sa nu va...
Aluat: Se amesteca toate ingredientele si se pune aluatul in frigider 30 minute. Se imparte in 3 bucati, din care se intind foi. Se tin la cuptor 10 minute sau pana sunt gata.
Crema: untul, la temperatura camerei, se mixeaza, apoi se adauga treptat, laptele condensat caramelizat (va recomand...
Umplutura : Se amesteca toate ingredientele.
Aluat : Se cerne faina, praful de copt si cacaua si se amesteca cu zahar, ulei, lapte, oua. Va rezulta un aluat gros, dar care curge. Se toarna intr-o tava de maxim 24 x 37 cm (cu cat este mai mica, cu atat va iesi mai inalta).
Se pune branza cu...
Aluatul: Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, faina, praful de copt. Se tine la frigider 20 minute.
Umplutura: Peste coacazele dezghetate, se pune zaharul si cel vanilinat si se amesteca. Se lasa la scurs. Va rezulta putin sirop pe care il puteti bea cu apa.
3/4 din...
Aluat : Se amesteca untul moale cu zaharul si esenta de vanilie. Se adauga, pe rand, cate un ou, amestecand dupa fiecare. La final, se adauga faina, sarea, praful de copt si cafeaua.
Eu am facut in forme mici si mi-au iesit 30 bucati. Se coc 20-30 minute, dupa care se lasa la racit.
Crema:...
Aluat: Se topeste untul cu ciocolata pe bain-marie, apoi lasati sa se raceasca. Ouale se amesteca cu zaharul, zaharul vanilinat si se fac cu mixerul. Se adauga ciocolata cu untul topit, faina, praful de copt si coaja portocala. Se fac 2 blaturi, intr-o forma de tort de 26 diametru, cu hartie de...
Intr-o oala se amesteca zaharul brun si apa. Se fierb pana incepe sa se caramelizeze zaharul si incepe sa faca spume. Se inchide ochiul si se adauga untul.
Se pune hartie de copt intr-o tava, cu diametru de 27 cm si se toarna caramelul. Se lasa la racit.
Blatul: Se amesteca zaharul cu ouale...
Se amesteca apa cu Inka si se fierbe. Se poate adauga 50 g ciocolata amaruie,1 lg cacao si 1 lg-ta Amaretto (eu am folosit doar Inka). Se lasa la racit.
Mie nu imi place crema de tiramisu cu oua crude, asa ca am fiert crema.
Crema: Se fierbe pe baie de aburi, 3 lg din amestecul de Inka,...
Capsunile se dezgheata si se opresc cateva din ele, pentru ornat. Restul se pun in blender cu 200 g zahar. Pasta respectiva se pune pe aragaz, pana incepe sa fiarba, dupa care se ia de pe foc.
Se amesteca 3 lg apa cu 150 g zahar si galbenusurile si se pun pe baie de aburi. Se amesteca...
Aluat: Se bat ouale cu zaharul, cateva minute, apoi adaugati laptele si amestecati putin pentru a se dizolva zaharul. Se pune uleiul, amoniacul stins cu otet, cacao si faina. Se fac 3 foi intr-o tava de 30 x 37 cm, la cuptorul preincalzit, cam10-12 minute fiecare.
Crema: Se pune la incalzit...
Aluat: Se pune intr-o cratita pe foc, la bain-marie un amestec din zahar, oua, unt, Inka si mierea. Se lasa pana se topeste zaharul, amestecand continuu.
Bicarbonatul se stinge in otet si se adauga amestecul de oua si faina (care se pune treptat), pana devine un aluat moale, usor de modelat....
Se macina zaharul brun si se amesteca cu scortisoara.
Se amesteca zaharul, praful de copt, untul topit, 100 ml lapte cu un ou, iar la final, faina, treptat. Framantati pana aveti un aluat moale, usor de modelat, putin lipicios.
Faceti bilute din ele ,cu ajutorul fainii (sa le faceti cat mai...
Blat :
Se curata merele de coaja si se feliaza in rondele cat mai subtiri (cu ajutorul unei razatori speciale sau cu cutitul). Folositi si resturile de mar, dar sa fie feliate subtire. Se asaza intr-o tava de 22 x 36 cm, pe mai multe straturi, pana se termina merele. Se presara zahar si...
Intr-un bol se amesteca faina, cacaua, zaharul, Inka, zaharul brun si praful de copt. In alt bol, se pun oul, untul topit, laptele si esenta vanilie. Apoi, treptat, incorporati treptat amestecul de faina.
Aluatul se pune in forme de briose, unse cu unt si puneti tava in cuptorul preincalzit,...
Ciocolata neagra se topeste cu frisca; se adauga esenta vanilie si se toarna peste biscuitii rupti in sferturi. Puneti compozitia de biscuiti intr-o tava de 20 x30 cm,tapetata cu hartie de copt si presati-i cu o lingura, astfel incat sa nu ramana spatiu intre ei. Se tine la frigider 1 ora....
Aluat: Se amesteca toate ingredientele (faina o puneti la sfarsit, treptat). Va rezulta un aluat moale nelipicios.
Umplutura: Se amesteca toate ingredientele.
Se incalzeste cuptorul la 160 grade Celsius. Se pune hartie de copt intr-o tava de 20 x 32 cm, se intinde aluatul, se pune umplutura...
Piersicile se pun in apa fiarta, timp de 1 minut.Se scot si se curata de coaja.
Zaharul se caramelizeaza si se toarna intr-o oala, unsa cu unt .Se taie piersicile felii si se aseaza peste caramel. Eu am avut o tava de 27 cm diametru.
Aluat: Toate ingredientele sa fie la temperatura...
Blat : se amesteca toate ingredientele si se opreste 1/3 din aluat. Restul se intinde (din centru spre margine) intr-o oala, cu diametru de 24-25 cm, formandu-se o bordura (ca la tarta).
Umplutura : Se amesteca toate si se pun cu grija, peste aluatul intins. Sa puneti unt la umplutura, pentru...
Desert prajitura ora 12 cu visine
Se mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga treptat ouale, unul cate unul, apoi Inka amestecata cu apa clocotita. Separat se amesteca faina, cacaua (am pus cacao dark, pentru ca nu am gasit altfel) ,praful de copt si se toarna amestecul peste cel de oua. Se pune hartie de...
Desert prajitura cu ghimbir
Se incinge cuptorul la 190 grade Celsius si se pregateste o tava de 20 x 30 cm, cu hartie de copt. Se pun pe foc melasa, mierea, untul, siropul si ghimbirul ras fin, pana se topeste (untul). Se lasa la racit. Ouale intregi se bat spuma cu zaharul brun, se cerne faina si se adauga praful de...
Desert biscuiti cu fulgi de ciocolata
Se amesteca untul cu zaharul brun, lapte si vanilie, apoi se adauga oul. Se pun ingredientele uscate si anume: faina, sare, bicarbonat si praf de copt. La sfarsit se adauga nuca macinata si 200-220 g fulgi de ciocolata ( restul ii presarati deasupra). Se pregateste o tava cu hartie de copt. Se...
Desert prajitura cu crema de vanilie si fructe
Aluat: se amesteca toate ingredientele si se tine la frigider (aluatul), pana se face crema. Crema: Batonul de vanilie se taie in jumatate, pe lungime si se rad semintele. Batonul curatat se pune in 900 ml lapte, la fiert. Se amesteca ouale, zaharul, amidonul, zaharul vanilinat, semintele de...
Desert prajitura cu crema de vanilie
Blat cocos: Se bat spuma 5 albusuri, apoi se pune treptat zaharul si mixati in continuare. Se adauga faina cernuta, praful de copt, fulgii de cocos. Aluatul este foarte uscat, ca o pasta care se intinde cu ajutorul unei linguri. Se pune intr-o tava de 30 x 20 cm si se pune in cuptorul...
Desert prajitura cu unt de arahide
Blatul: Cacaua se amesteca cu zaharul, apoi se adauga cafeaua fierbinte, ouale, faina, praful de sare, uleiul, laptele, praful de copt si bicarbonatul stins in putin otet. Se pune intr-o tava de 25x25 cm si se coace 30-35 minute. Este posibil sa nu creasca uniform (depinde de cuptor), dar e...
Desert mini-tarte cu branza si mandarine
Aluatul : Se taie untul in cubulete, se amesteca cu zaharul, galbenusul, zaharul vanilinat, praful de copt, iar la sfarsit se adauga faina, treptat (pana veti obtine un aluat usor de modelat,nelipicios). Aluatul se tine la frigider 1 ora. Umplutura : Se amesteca toate ingredientele. Se...
Desert prajitura Chocoflan
Se caramelizeaza zaharul si apoi turnati-l intr-o tava de 32 x 20 cm. Intindeti caramelul repede (pentru ca se intareste). Intr-un alt vas, se amesteca ouale cu laptele, zaharul si esenta vanilie si turnati compozitia peste caramelul din tava. Puneti tava cu crema intr-o alta tava mai mare, cu...
Desert negresa cu branza
Se mixeaza ouale intregi, timp de 2-3 minute, apoi se adauga zaharul, uleiul, batand in continuare. Se toarna laptele si faina alternativ, praful de copt si sarea. La sfarsit se adauga cacaua si esenta vanilie. Pentru umplutura se amesteca toate ingredientele. Se pregateste o tava de 25...
Desert prajitura cu crema de vanilie si ciocolata
Blaturi: Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma tare, dupa care se adauga treptat zaharul si se bat in continuare, folosind mixerul sau telul. Se adauga galbenusurile, amestecand de aceasta data cu o spatula, de jos in sus. Se toarna uleiul si se amesteca usor, apoi apa, esenta...
Desert prajitura Trandafir cu nuca
Umplutura : Laptele, zaharul, untul se pun la fiert. Cand da in clocot, se adauga nuca macinata, esenta rom si cacaua. Se lasa compozitia la fiert si se amesteca pana se ingroasa. La sfarsit se adauga coaja lamaie/portocala (eu am pus de portocala). Aluatul : Untul se freaca cu zaharul pudra....
Desert prajitura rustica cu mere
Din 140 g zahar, se opresc 3 lg (care se presara la sfarsit, peste mere). Restul se amesteca cu galbenusurile, pana se albesc. Untul se topeste si se toarna (racit) 1/2 din cantitate peste oua,apoi se adauga laptele si amestecati. Se pune o priza de sare, faina cernuta, praful de copt, esenta...
Desert tort cu banane si pere
Blaturi: se bat ouale cu 2 lg apa fierbinte si 120 g zahar. Apoi, se adauga faina de grau, cea de hrisca, praful de copt si migdalele macinate. Se fac doua blaturi (pe rand sau in acelasi timp), in forme cu diametru de 26 cm, timp de 30 minute. Verificati dupa 15 minute. Sa nu va...
Desert prajitura cu lapte condensat
Aluat: Se amesteca toate ingredientele si se pune aluatul in frigider 30 minute. Se imparte in 3 bucati, din care se intind foi. Se tin la cuptor 10 minute sau pana sunt gata. Crema: untul, la temperatura camerei, se mixeaza, apoi se adauga treptat, laptele condensat caramelizat (va recomand...
Desert prajitura cu branza si bezea
Umplutura : Se amesteca toate ingredientele. Aluat : Se cerne faina, praful de copt si cacaua si se amesteca cu zahar, ulei, lapte, oua. Va rezulta un aluat gros, dar care curge. Se toarna intr-o tava de maxim 24 x 37 cm (cu cat este mai mica, cu atat va iesi mai inalta). Se pune branza cu...
Desert prajitura cu coacaze negre
Aluatul: Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, faina, praful de copt. Se tine la frigider 20 minute. Umplutura: Peste coacazele dezghetate, se pune zaharul si cel vanilinat si se amesteca. Se lasa la scurs. Va rezulta putin sirop pe care il puteti bea cu apa. 3/4 din...
Desert cupcakes cu cafea
Aluat : Se amesteca untul moale cu zaharul si esenta de vanilie. Se adauga, pe rand, cate un ou, amestecand dupa fiecare. La final, se adauga faina, sarea, praful de copt si cafeaua. Eu am facut in forme mici si mi-au iesit 30 bucati. Se coc 20-30 minute, dupa care se lasa la racit. Crema:...
Desert tort cu mango
Aluat: Se topeste untul cu ciocolata pe bain-marie, apoi lasati sa se raceasca. Ouale se amesteca cu zaharul, zaharul vanilinat si se fac cu mixerul. Se adauga ciocolata cu untul topit, faina, praful de copt si coaja portocala. Se fac 2 blaturi, intr-o forma de tort de 26 diametru, cu hartie de...
Desert prajitura rasturnata cu banane
Intr-o oala se amesteca zaharul brun si apa. Se fierb pana incepe sa se caramelizeze zaharul si incepe sa faca spume. Se inchide ochiul si se adauga untul. Se pune hartie de copt intr-o tava, cu diametru de 27 cm si se toarna caramelul. Se lasa la racit. Blatul: Se amesteca zaharul cu ouale...
Desert tiramisu cu Inka
Se amesteca apa cu Inka si se fierbe. Se poate adauga 50 g ciocolata amaruie,1 lg cacao si 1 lg-ta Amaretto (eu am folosit doar Inka). Se lasa la racit. Mie nu imi place crema de tiramisu cu oua crude, asa ca am fiert crema. Crema: Se fierbe pe baie de aburi, 3 lg din amestecul de Inka,...
Desert tiramisu reteta cu capsuni
Capsunile se dezgheata si se opresc cateva din ele, pentru ornat. Restul se pun in blender cu 200 g zahar. Pasta respectiva se pune pe aragaz, pana incepe sa fiarba, dupa care se ia de pe foc. Se amesteca 3 lg apa cu 150 g zahar si galbenusurile si se pun pe baie de aburi. Se amesteca...
Desert prajitura cu foi si crema de vanilie
Aluat: Se bat ouale cu zaharul, cateva minute, apoi adaugati laptele si amestecati putin pentru a se dizolva zaharul. Se pune uleiul, amoniacul stins cu otet, cacao si faina. Se fac 3 foi intr-o tava de 30 x 37 cm, la cuptorul preincalzit, cam10-12 minute fiecare. Crema: Se pune la incalzit...
Desert prajitura cu miere si Inka
Aluat: Se pune intr-o cratita pe foc, la bain-marie un amestec din zahar, oua, unt, Inka si mierea. Se lasa pana se topeste zaharul, amestecand continuu. Bicarbonatul se stinge in otet si se adauga amestecul de oua si faina (care se pune treptat), pana devine un aluat moale, usor de modelat....
Desert gogosi cu scortisoara
Se macina zaharul brun si se amesteca cu scortisoara. Se amesteca zaharul, praful de copt, untul topit, 100 ml lapte cu un ou, iar la final, faina, treptat. Framantati pana aveti un aluat moale, usor de modelat, putin lipicios. Faceti bilute din ele ,cu ajutorul fainii (sa le faceti cat mai...
Desert prajitura cu mere, mac si crema de vanilie
Blat : Se curata merele de coaja si se feliaza in rondele cat mai subtiri (cu ajutorul unei razatori speciale sau cu cutitul). Folositi si resturile de mar, dar sa fie feliate subtire. Se asaza intr-o tava de 22 x 36 cm, pe mai multe straturi, pana se termina merele. Se presara zahar si...
Desert briose cu cacao
Intr-un bol se amesteca faina, cacaua, zaharul, Inka, zaharul brun si praful de copt. In alt bol, se pun oul, untul topit, laptele si esenta vanilie. Apoi, treptat, incorporati treptat amestecul de faina. Aluatul se pune in forme de briose, unse cu unt si puneti tava in cuptorul preincalzit,...
Desert tort de biscuiti cu crema de mascarpone
Ciocolata neagra se topeste cu frisca; se adauga esenta vanilie si se toarna peste biscuitii rupti in sferturi. Puneti compozitia de biscuiti intr-o tava de 20 x30 cm,tapetata cu hartie de copt si presati-i cu o lingura, astfel incat sa nu ramana spatiu intre ei. Se tine la frigider 1 ora....
Desert prajitura cu branza si prune
Aluat: Se amesteca toate ingredientele (faina o puneti la sfarsit, treptat). Va rezulta un aluat moale nelipicios. Umplutura: Se amesteca toate ingredientele. Se incalzeste cuptorul la 160 grade Celsius. Se pune hartie de copt intr-o tava de 20 x 32 cm, se intinde aluatul, se pune umplutura...
Prajitura rasturnata cu piersici si caramel
Piersicile se pun in apa fiarta, timp de 1 minut.Se scot si se curata de coaja. Zaharul se caramelizeaza si se toarna intr-o oala, unsa cu unt .Se taie piersicile felii si se aseaza peste caramel. Eu am avut o tava de 27 cm diametru. Aluat: Toate ingredientele sa fie la temperatura...
Desert prajitura ruseasca cu branza de vaci
Blat : se amesteca toate ingredientele si se opreste 1/3 din aluat. Restul se intinde (din centru spre margine) intr-o oala, cu diametru de 24-25 cm, formandu-se o bordura (ca la tarta). Umplutura : Se amesteca toate si se pun cu grija, peste aluatul intins. Sa puneti unt la umplutura, pentru...