Sosul de caramel: se caramelizeaza zaharul si se adauga faina. Se amesteca repede ,apoi se toarna treptat laptele. Se fierbe ,pana se ingroasa,amestecand in tot acest timp.Se lasa la racit, cand este gata.
Vafe : Se pune untul intr-un vas , pe ochiul mic de la aragaz pana se...
Se stinge bicarbonatul si praful de copt in otet. Se amesteca toate ingredientele, inclusiv rahatul taiat cubulete si se toarna intr-o tava de 30 x 20 cm, tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei. Se coace 45 minute sau pana este gata (la mine a durat peste 1 ora). Se lasa la racit, apoi se...
Blat: se macina biscuitii si se amesteca cu unt topit. Se asaza intr-o tava de tort, cu diametru de 25 cm si se preseaza cu lingura. Se introduce in frigider, timp de 30 minute.
Umplutura :cele 4 kiwi se curata de coaja si se taie cubulete. Acestea, se pun intr-o oala la fiert cu 150 g zahar...
Se bat bine uleiul cu zaharul, apoi se adauga pe rand apa minerala, sucul (stors) de portocale, esenta rom, faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, scortisoara si nuca macinata.
Se toarna 1/3 aluat intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, pentru a se scoate mai usor. Se pun...
Se amesteca in primul bol: untul, zaharul, sarea, galbenusurile. In cel de-al doilea vas se pun: faina cernuta, praf de copt, zahar vanilinat si cacao.
Se toarna compozitia de oua cu unt, peste cea de faina si se framanta cateva secunde. Aluatul se tine la frigider 30 minute.
Se intinde...
Se lasa capsunile sa se dezghete.
Sirop: se pun intr-o oala 350 g capsuni cu zahar si se fierb, pana se topeste zaharul. Apoi se zdrobesc, se dau prin sita fina (cu care cerneti faina sau asemanatoare) si cu ajutorul unei linguri presati usor, pana rezulta un sirop mai gros.
Siropul se...
Se pregateste crema de vanilie : galbenusurile se amesteca cu zaharul,zaharul vanilinat,amidonul si putin lapte. Cand fierbe restul de lapte, se adauga compozitia de oua si se amesteca repede.Fierbeti 10 minute, pana se ingroasa (amestecand in tot acest timp).Se inchide focul si se pune zahar...
Aluat chec : Ciocolata, laptele si untul se fierb pana se topesc .Se amesteca si se inchide focul.Ouale se mixeaza cu zaharul ,pana devine compozitia cremoasa.Se adauga amestecul de ciocolata, sucul stors de la o portocala si coaja.Se pun faina si praful de copt si se toarna aluatul , in tava...
Se unge o tava de ceramica, cu unt (se poate folosi hartie de copt ).
Pentru aluat , se foloseste acelasi pahar de la iaurt, pentru toate ingredientele. Se amesteca ouale cu zaharul, pana se fac spuma.Apoi, se adauga uleiul,putin cate putin,lingurita de suc de lamaie,iaurtul si la final faina...
Aluatul de chec: Se amesteca untul cu zaharul, pana compozitia devine pufoasa. Se pun ouale, amestecand dupa fiecare. Apoi, urmeaza vanilia, faina, praful de copt, smantana, coaja si sucul de grapefruit si semintele de mac.
Se unge o tava de chec cu unt si se toarna...
Se rup in bucati cele doua ciocolate, se pun intr-un vas, pe baie de aburi si se lasa pana se topesc. Se inchide focul, se ia vasul si se adauga uleiul, treptat, amestecand intr-un singur sens. Apoi, adaugati untul de arahide care trebuie sa fie fin. Se pune crema in frigider cam 1 ora. Se poate...
Untul se topeste si se lasa la racit.
Faina se amesteca cu condimentele, praful de copt, bicarbonatul stins in otet si sarea. Apoi se adauga oul, zaharul brun (care se face pudra), untul si se amesteca. Se pune aluatul in frigider, timp de 30 minute.
Se intinde aluatul (daca este...
Peste galbenusuri se toarna in fir subtire uleiul, amestecand intr-un singur sens, ca la maioneza. Se adauga coaja de lamaie.
Albusurile se bat spuma cu sare, apoi se adauga zaharul in ploaie si si se continua, pana se intaresc. Se pune peste albusuri,praful de copt stins in zeama de...
Se amesteca cacaua, Inka sau cafea, amidonul si zaharul cu putin lapte. Restul (de lapte) se pune la fiert impreuna cu amestecul de cacao .Se fierbe pana se ingroasa, amestecand tot timpul. Inchideti focul si presarati zahar pudra (pentru a nu face pojghita). Lasati la racit.
Se bate frisca si...
Se freaca galbenusurile cu zaharul,pana obtineti o spuma alba.
Se pun la fiert laptele,125 ml frisca lichida,iar cand incepe sa fiarba,luati de pe foc cratita si turnati usor, crema de galbenusuri,Amestecati si puneti din nou pe foc,pana se ingroasa. Va rezulta (dupa vreo 10-15 minute) un sos...
Blat: se macina piscoturile, dar nu marunt. Sa ramana bucatele! Topiti untul si turnati-l peste piscoturile maruntite.
Pregatiti o forma de tort cu inel, cu hartie de copt (decupata ca un cerc). Se unge hartia cu ulei (pentru a se deprinde mai usor). Puneti 2/3 din amestecul de ...
Se amesteca 200 ml lapte cu praful de budinca si zaharul. Fierbeti restul de lapte pana face spuma, apoi adaugati compozitia de budinca. Se amesteca timp de 10 minute, la foc mic. Se presara zaharul pudra deasupra si se lasa la racit.
Aluatul foietaj se dezgheata, se desface pe masa si...
Merele se curata de coaja. Apoi, fiecare se taie in doua, apoi in patru. Se elimina cotorul (la fiecare sfert de mar) cu unt cutit, dupa care taiati in cubulete mici.
Peste merele taiate se pun 2 lg de apa, zaharul pudra si zaharul cu caramel si se fierb 20-30 minute, pana scade lichidul...
Va recomand sa folositi biscuiti digestivi si nu simpli. Sunt mult mai aromati.
Biscuitii se macina, iar untul se topeste. Se toarna untul peste biscuiti si se pregateste o tava rotunda, cu diametru de 25 cm. Se pune hartie de copt, se unge cu putin ulei si se intind biscuitii (cu unt), cu o...
Ciocolata pe care am folosit-o nu avea 50 sau 70 % cacao. A fost cea mai ieftina (am avut toate ingredientele in casa).
Galbenusurile se freaca cu zaharul,pana se deschid la culoare ( si zaharul se topeste). Albusurile se bat spuma cu sare, iar ciocolata se fierbe pe baie de aburi, cu laptele....
Biscuitii se macina.
Se fierbe laptele cu zaharul si roscove (imi place mai mult pudra de roscove, decat cea de cacao-nu este asa de amaruie ). Cand incepe sa fiarba, verificati daca s-a topit zaharul. In cazul in care e topit, se inchide focul si se pun untul, esenta de rom .Se toarna...
Aluat: se amesteca faina cu untul, pana rezulta un aluat nisipos. Se adauga ouale, pe rand, sarea, praful de copt stins in zeama de lamaie, zaharul, coaja de lamaie si esenta de lamaie. Se tine in frigider 30 minute.
In acest timp se curata merele de coaja, se rad, se calesc cu zaharul ...
Se pun la fiert (toate) laptele, orezul, zaharul, pe ochiul mijlociu de la aragaz. ( flacara mica). Se fierbe cam 1 ora si 10 minute sau pana se ingroasa (la foc mic,neaparat! ). La inceput se amesteca din 5 in 5 minute, iar cand incepe sa se umfle orezul si sa fiarba laptele, se amesteca de cate...
Frisca lichida se bate spuma tare. Se adauga 1 lingurita zeama de lamaie pentru nu se intari prea tare (sa se poata lua usor cu lingura). Laptele condensat se incalzeste la foc mic, amestecand. Cand crema devine mai fluida, se inchide focul.
Se pune 1/2 din cantitatea de frisca, intr-un vas cu...
Orezul cu lapte: se pune laptele la fiert si se adauga (de la inceput) orezul ,zaharul, zaharul vanilinat (sau pastaie de vanilie, care se taie in jumatate pe lungime, se scot semintele si se pun in lapte). Se fierbe la foc mic de la inceput, timp de 35 minute (de cand a dat in clocot)....
Aluatul: se amesteca apa, untul si zaharul intr-un vas, pe baie de aburi, 30 minute. Se adauga faina si amesteci pana se desprinde de peretii vasului. Se lasa la racit, dupa care se adauga pe rand, ouale, incorporandu-le usor. Se pune aluatul intr-o punga, taiata la un colt si se formeaza...
Merele se curata de coaja, se taie cubulete mici, se presara 1 lg zahar, 1 lg-ta scortisoara, zaharul cu aroma de caramel si 1 lg unt.
Se pune cratita cu mere, pe foc si se lasa sa fiarba, la foc mare la inceput, apoi mic. Se amesteca din cand in cand, cam 20-30 minute sau pana se inmoaie. Se...
Se amesteca faina, praful de copt, cacaua, zaharul pudra, praful de sare, untul si oul, pana rezulta un aluat nisipos. Se adauga apa rece si se amesteca (nu foarte mult), pana se formeaza un aluat elastic. Se tine la frigider 30 minute.
Se intinde aluatul si se decupeaza cu o forma de tarta,...
Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt, iaurtul, zaharul, sarea, oul, coaja de lamaie, esenta vanilie. Aluatul trebuie sa fie ca o smantana groasa, dar care curge.
Se prajesc in ulei si se toarna gramajoare de aluat cu lingura, inmuiata in ulei, de fiecare data.
Sunt cele mai...
Aluat: se amesteca faina, zaharul, cacaua, praful de copt si sarea. Adaugati untul, oul si framantati. Puneti apa si amestecati pana rezulta un aluat usor de modelat. Se tine la frigider 30 minute.
Se intinde aluatul si se decupeaza cu ajutorul unei forme de tarta cerculete. Puneti hartie de...
Desert vafe cu banane si sos de caramel
Sosul de caramel: se caramelizeaza zaharul si se adauga faina. Se amesteca repede ,apoi se toarna treptat laptele. Se fierbe ,pana se ingroasa,amestecand in tot acest timp.Se lasa la racit, cand este gata. Vafe : Se pune untul intr-un vas , pe ochiul mic de la aragaz pana se...
Desert negresa de post
Se stinge bicarbonatul si praful de copt in otet. Se amesteca toate ingredientele, inclusiv rahatul taiat cubulete si se toarna intr-o tava de 30 x 20 cm, tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei. Se coace 45 minute sau pana este gata (la mine a durat peste 1 ora). Se lasa la racit, apoi se...
Desert tarta cu iaurt si kiwi
Blat: se macina biscuitii si se amesteca cu unt topit. Se asaza intr-o tava de tort, cu diametru de 25 cm si se preseaza cu lingura. Se introduce in frigider, timp de 30 minute. Umplutura :cele 4 kiwi se curata de coaja si se taie cubulete. Acestea, se pun intr-o oala la fiert cu 150 g zahar...
Desert chec aromat de post
Se bat bine uleiul cu zaharul, apoi se adauga pe rand apa minerala, sucul (stors) de portocale, esenta rom, faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, scortisoara si nuca macinata. Se toarna 1/3 aluat intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, pentru a se scoate mai usor. Se pun...
Desert biscuiti cu crema de ciocolata
Se amesteca in primul bol: untul, zaharul, sarea, galbenusurile. In cel de-al doilea vas se pun: faina cernuta, praf de copt, zahar vanilinat si cacao. Se toarna compozitia de oua cu unt, peste cea de faina si se framanta cateva secunde. Aluatul se tine la frigider 30 minute. Se intinde...
Capsuni cu sirop
Se lasa capsunile sa se dezghete. Sirop: se pun intr-o oala 350 g capsuni cu zahar si se fierb, pana se topeste zaharul. Apoi se zdrobesc, se dau prin sita fina (cu care cerneti faina sau asemanatoare) si cu ajutorul unei linguri presati usor, pana rezulta un sirop mai gros. Siropul se...
Desert tort de biscuiti cu zmeura
Se pregateste crema de vanilie : galbenusurile se amesteca cu zaharul,zaharul vanilinat,amidonul si putin lapte. Cand fierbe restul de lapte, se adauga compozitia de oua si se amesteca repede.Fierbeti 10 minute, pana se ingroasa (amestecand in tot acest timp).Se inchide focul si se pune zahar...
Desert chec cu glazura de ciocolata
Aluat chec : Ciocolata, laptele si untul se fierb pana se topesc .Se amesteca si se inchide focul.Ouale se mixeaza cu zaharul ,pana devine compozitia cremoasa.Se adauga amestecul de ciocolata, sucul stors de la o portocala si coaja.Se pun faina si praful de copt si se toarna aluatul , in tava...
Desert chec cu sos de zmeura
Se unge o tava de ceramica, cu unt (se poate folosi hartie de copt ). Pentru aluat , se foloseste acelasi pahar de la iaurt, pentru toate ingredientele. Se amesteca ouale cu zaharul, pana se fac spuma.Apoi, se adauga uleiul,putin cate putin,lingurita de suc de lamaie,iaurtul si la final faina...
Desert chec cu grapefruit, mac si crema de lamaie
Aluatul de chec: Se amesteca untul cu zaharul, pana compozitia devine pufoasa. Se pun ouale, amestecand dupa fiecare. Apoi, urmeaza vanilia, faina, praful de copt, smantana, coaja si sucul de grapefruit si semintele de mac. Se unge o tava de chec cu unt si se toarna...
Desert crema de ciocolata cu unt de arahide
Se rup in bucati cele doua ciocolate, se pun intr-un vas, pe baie de aburi si se lasa pana se topesc. Se inchide focul, se ia vasul si se adauga uleiul, treptat, amestecand intr-un singur sens. Apoi, adaugati untul de arahide care trebuie sa fie fin. Se pune crema in frigider cam 1 ora. Se poate...
Desert biscuiti cu scortisoara
Untul se topeste si se lasa la racit. Faina se amesteca cu condimentele, praful de copt, bicarbonatul stins in otet si sarea. Apoi se adauga oul, zaharul brun (care se face pudra), untul si se amesteca. Se pune aluatul in frigider, timp de 30 minute. Se intinde aluatul (daca este...
Desert chec cu banane
Peste galbenusuri se toarna in fir subtire uleiul, amestecand intr-un singur sens, ca la maioneza. Se adauga coaja de lamaie. Albusurile se bat spuma cu sare, apoi se adauga zaharul in ploaie si si se continua, pana se intaresc. Se pune peste albusuri,praful de copt stins in zeama de...
Desert spuma cu cafea
Se amesteca cacaua, Inka sau cafea, amidonul si zaharul cu putin lapte. Restul (de lapte) se pune la fiert impreuna cu amestecul de cacao .Se fierbe pana se ingroasa, amestecand tot timpul. Inchideti focul si presarati zahar pudra (pentru a nu face pojghita). Lasati la racit. Se bate frisca si...
Desert spuma cu crema de ciocolata si alune
Se freaca galbenusurile cu zaharul,pana obtineti o spuma alba. Se pun la fiert laptele,125 ml frisca lichida,iar cand incepe sa fiarba,luati de pe foc cratita si turnati usor, crema de galbenusuri,Amestecati si puneti din nou pe foc,pana se ingroasa. Va rezulta (dupa vreo 10-15 minute) un sos...
Desert tarta cu branza si frisca
Blat: se macina piscoturile, dar nu marunt. Sa ramana bucatele! Topiti untul si turnati-l peste piscoturile maruntite. Pregatiti o forma de tort cu inel, cu hartie de copt (decupata ca un cerc). Se unge hartia cu ulei (pentru a se deprinde mai usor). Puneti 2/3 din amestecul de ...
Desert rulouri cu budinca de vanilie
Se amesteca 200 ml lapte cu praful de budinca si zaharul. Fierbeti restul de lapte pana face spuma, apoi adaugati compozitia de budinca. Se amesteca timp de 10 minute, la foc mic. Se presara zaharul pudra deasupra si se lasa la racit. Aluatul foietaj se dezgheata, se desface pe masa si...
Desert cu mere si mascarpone
Merele se curata de coaja. Apoi, fiecare se taie in doua, apoi in patru. Se elimina cotorul (la fiecare sfert de mar) cu unt cutit, dupa care taiati in cubulete mici. Peste merele taiate se pun 2 lg de apa, zaharul pudra si zaharul cu caramel si se fierb 20-30 minute, pana scade lichidul...
Desert tarta cu lamaie
Va recomand sa folositi biscuiti digestivi si nu simpli. Sunt mult mai aromati. Biscuitii se macina, iar untul se topeste. Se toarna untul peste biscuiti si se pregateste o tava rotunda, cu diametru de 25 cm. Se pune hartie de copt, se unge cu putin ulei si se intind biscuitii (cu unt), cu o...
Desert spuma de ciocolata
Ciocolata pe care am folosit-o nu avea 50 sau 70 % cacao. A fost cea mai ieftina (am avut toate ingredientele in casa). Galbenusurile se freaca cu zaharul,pana se deschid la culoare ( si zaharul se topeste). Albusurile se bat spuma cu sare, iar ciocolata se fierbe pe baie de aburi, cu laptele....
Desert bilute cu visine
Biscuitii se macina. Se fierbe laptele cu zaharul si roscove (imi place mai mult pudra de roscove, decat cea de cacao-nu este asa de amaruie ). Cand incepe sa fiarba, verificati daca s-a topit zaharul. In cazul in care e topit, se inchide focul si se pun untul, esenta de rom .Se toarna...
Desert prajitura cu mere
Aluat: se amesteca faina cu untul, pana rezulta un aluat nisipos. Se adauga ouale, pe rand, sarea, praful de copt stins in zeama de lamaie, zaharul, coaja de lamaie si esenta de lamaie. Se tine in frigider 30 minute. In acest timp se curata merele de coaja, se rad, se calesc cu zaharul ...
Desert budinca de orez cu mere
Se pun la fiert (toate) laptele, orezul, zaharul, pe ochiul mijlociu de la aragaz. ( flacara mica). Se fierbe cam 1 ora si 10 minute sau pana se ingroasa (la foc mic,neaparat! ). La inceput se amesteca din 5 in 5 minute, iar cand incepe sa se umfle orezul si sa fiarba laptele, se amesteca de cate...
Desert inghetata de caramel
Frisca lichida se bate spuma tare. Se adauga 1 lingurita zeama de lamaie pentru nu se intari prea tare (sa se poata lua usor cu lingura). Laptele condensat se incalzeste la foc mic, amestecand. Cand crema devine mai fluida, se inchide focul. Se pune 1/2 din cantitatea de frisca, intr-un vas cu...
Desert orez cu lapte si mere
Orezul cu lapte: se pune laptele la fiert si se adauga (de la inceput) orezul ,zaharul, zaharul vanilinat (sau pastaie de vanilie, care se taie in jumatate pe lungime, se scot semintele si se pun in lapte). Se fierbe la foc mic de la inceput, timp de 35 minute (de cand a dat in clocot)....
Desert choux a la creme cu struguri
Aluatul: se amesteca apa, untul si zaharul intr-un vas, pe baie de aburi, 30 minute. Se adauga faina si amesteci pana se desprinde de peretii vasului. Se lasa la racit, dupa care se adauga pe rand, ouale, incorporandu-le usor. Se pune aluatul intr-o punga, taiata la un colt si se formeaza...
Desert pancakes cu mere
Merele se curata de coaja, se taie cubulete mici, se presara 1 lg zahar, 1 lg-ta scortisoara, zaharul cu aroma de caramel si 1 lg unt. Se pune cratita cu mere, pe foc si se lasa sa fiarba, la foc mare la inceput, apoi mic. Se amesteca din cand in cand, cam 20-30 minute sau pana se inmoaie. Se...
Desert tarte cu ciocolata si fructe
Se amesteca faina, praful de copt, cacaua, zaharul pudra, praful de sare, untul si oul, pana rezulta un aluat nisipos. Se adauga apa rece si se amesteca (nu foarte mult), pana se formeaza un aluat elastic. Se tine la frigider 30 minute. Se intinde aluatul si se decupeaza cu o forma de tarta,...
Desert gogosi turnate
Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt, iaurtul, zaharul, sarea, oul, coaja de lamaie, esenta vanilie. Aluatul trebuie sa fie ca o smantana groasa, dar care curge. Se prajesc in ulei si se toarna gramajoare de aluat cu lingura, inmuiata in ulei, de fiecare data. Sunt cele mai...
Desert tarte cu mascarpone si zmeura
Aluat: se amesteca faina, zaharul, cacaua, praful de copt si sarea. Adaugati untul, oul si framantati. Puneti apa si amestecati pana rezulta un aluat usor de modelat. Se tine la frigider 30 minute. Se intinde aluatul si se decupeaza cu ajutorul unei forme de tarta cerculete. Puneti hartie de...