publicat la 28.07.2024
publicat la 28.07.2024
publicat la 28.07.2024
Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.
Bucataras.ro
[email protected]
Aperitiv tarta quiche cu spanac si branza de capra (fara aluat)
Spalati si curatati de tije spanacul. Puneti-l la fiert intr-o oala cu apa fierbinte si sarata timp de 10 minute. Scurgeti spanacul si tocati-l. Incalziti cuptorul la 180 ° C. Prajiti baconul într-o tigaie cu un pic de ulei si cu ceapa curatata si tocata. Colorati 10 minute, adaugati...
Desert prajitura cu migdale, iaurt si unt de arahide
Topiți untul cu untul de arahide - 2 x 30 de secunde la 900 W la cuptorul cu microunde. Se lasă puțin să se răcească și se amestecă cu vanilia și îndulcitorul. Adăugați pe rând ouăle întregi și amestecați. Incorporati apoi pudra de migdale...
Lup de mare la cuptor cu patrunjel, usturoi si lamaie confiata
Mixati patrunjelul, usturoiul cu sarea si uleiul. Amestecati si pastrati intr-o cutie la rece. Incalziti cuptorul la 180°C. Spalati si curatati pestele. Ungeti-l cu 1 lingura buna din sosul pregatit - interiorul si exteriorul. Puneti-l intr-un vas pentru cuptor. Arozati-l cu ulei de masline,...
Ficat de vitel cu otet si capere
Puneti la-ncalzit untul cu uleiul. Puneti sare si piper pe felia de ficat si puneti-o la prajit 3 minute pe fiecare parte. Scoateti ficatul si rezervati la cald. In aceeasi tigaie puneti ceapa tocata marunt si prajiti-o. Adaugati un pic de unt si amestecati. Cand ceapa este rumenita puneti...
Rosii la borcan pentru iarna
Sterilizati borcanele si capacele la cuptor la 140°C timp de 20 de minute. Capacele cu garnitura de cauciuc nu le puneti la cuptor , le puneti in apa fiarta cateva minute. Se curata roșiile de piele (după ce le-am trecut prin apă clocotită) . Indepartati codita lor si partea verde si...
Zacusca de dovlecei, vinete si ardei (conserva)
Se coc la cuptor (la flacara daca puteti) ardeii si vinetele la 200°C . Am lasat 30-40 de minute ardeii si 50 de minute vinetele. Totul depinde de marimea lor. Intoarceti legumele de 2 ori . Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Curatati si dati pe razatoare...
Castraveti in otet / Pickles
Spalam borcanele si le uscam in cuptorul cu microunde. Spalam castravetii in apa rece si indepartam capetele. Intr-o oala mare punem la fiert otetul si apa impreuna cu sarea, o lingura cu boabe de piper si 6-8 foi de dafin. Cand lichidul a dat in clocot scufundam castravetii in...
Desert budinca flan cu cafea
Preîncălziți cuptorul la 180 °C. Într-un castron sau în robotul de bucătărie, bateți ouăle cu îndulcitorii. Adăugați cafeaua, mascarponele și făina de cocos și amestecați. Adăugați laptele de cocos. Se toarnă într-o forma de...
Ridichi murate in otet / Pickles
Sterilizați borcanele și capacele în cuptor la 140 ° C timp de 20 de minute. Curățați si spălați ridichile . Curățați morcovul și tăiați-l rondele. Începeți să umpleți borcanele alternând boabe de piper, ridichi, rozmarin, felii...
Midii/Scoici cu sos de smantana, usturoi si patrunjel
Mixati patrunjelul, usturoiul, sarea si uleiul. Amestecati si pastrati intr-o cutie la rece. Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide). Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul. Amestecati 100 ml de apa cu jumatate de...
Placinta cu carne si frunze de mangold (swiss chard)
Taiati si-ndepartati tijele. Spalati bine foile si tijele. Taiati tijele bucatele.. Pregatiti apoi foile, indepartati vena din mijlocul foilor (pastrati-le pentru umplutura). Puneti foile 2 minute in apa clocotita sarata. Scoateti-le si pentru a-si pastra culoarea puneti-le in apa rece ...
Desert crema de lamaie rapida / Lemon posset
Într-o cratiță pe foc, puneți smântâna și indulcitorul /zaharul. Amestecati pentru a dizolva indulcitorul/zaharul, aduceti la fierbere si adaugati sucul de lămâie . Amestecati si puneti apoi coaja rasa de lamaie. Am lasat sa fiarba aproximativ 4 minute. ...
Salata cu sparanghel, feta si coppa
Sparanghelul verde nu este necesar sa-l curatati, indepartati numai baza lui. Fierbeti-l in apa cu sare timp de 12 minute. Scoateti din apa si taiati-l bucati. Sotati sparanghelul taiat bucati intr-o tigaie mica in untul topit. Puneti sare, piper. Intr-o farfurie puneti salata verde,...
Desert inghetata parfait cu cocos
Bateți albușurile spuma cu 2 linguri de îndulcitor și picăturile de vanilie (sau cu 3-4 linguri de zahar). Încorporați nuca de cocos rasă și apoi crema de cocos. Amestecați. Se toarnă în forme din silicon și se pune în congelator pentru cel...
Branza de vaci de casa cu arpagic si usturoi (Boursin)
Intr-o oala puneti un pic de apa pe fund si adaugati laptele si smantana. Aduceti la fierbere (apa va ajuta ca compozitia sa nu se prinda pe fundul oalei). Cand laptele incepe sa fiarba, adaugati zeama filtrata de lamaie si luati oala de pe foc. Cu o lingura cu gauri amestecati un pic si...
Tajina de picior/rasol de miel
Ungeti cu ulei picioarele de miel si puneti-le in vasul de tajina. Condimentati sare, piper. Curatati si spalati legumele, taiati ceapa si ardeiul lamele. Prazul (partea alba) taiati-l bucati. Puneti legumele si cateii de usturoi peste si langa carne. Presarati cimbru, piment si varsati...
Desert cheesecake cu ricotta si cocos
Incalziti cuptorul la 180°C. Amestecati bine pudra de migdale cu nuca de cocos rasa si 20 gr de indulcitor (sau zahar). Pregatiti forma detasabila (20 cm + o forma mica) ungeti-o cu unt (am pus hartie pe fund). Imprastiati, presarati amestecul obtinut pe pereti si pe fund (va ramane pe fund...
Salata de ridichi cu branza proaspata de vaci
Amestecati branza de vaci cu zeama de lamaie, cu uleiul si mustarul. Adaugati sare si piper. Spalati si curatati ridichile. Taiati-le felii subtiri. Amestecati ridichile cu sosul alb si adaugati arpagic tocat. Verificati de sare si piper. Serviti rece cu paine completa .
Salata de radacina de telina cu avocado
Curatati radacina de telina si dati-o pe razatoare. Intr-un castron amestecati telina rasa cu pulpa de avocado si branza. Puneti sare, adaugati sucul de lamaie si piper roz zdrobit. Gustati si asezonati dupa gust. Lasati sa se raceasca bine 1 ora la rece. Am servit cu paine completa.
Desert panna cotta cu lapte de cocos si fructe de padure
Puneti foile de gelatina la inmuiat in apa rece. Intr-o cratita puneti la incalzit smantana cu laptele de cocos, indulcitorul si 75 gr de fructe de padure sfaramitate. Cand ajunge la fierbere, luati de pe foc si adaugati gelatina bine scursa. Amestecati. Varsati in ramechinuri sau verine,...
Aperitiv tarta rasturnata cu spanac, bacon si branza de capra
Spălați spanacul și curatati-l. Sotați spanacul taiat în puțin ulei timp de aproximativ 10 minute. Puneti sare. Într-o altă tigaie, rumeniti feliile de bacon. Bateți ouăle cu smântâna, apoi adăugați brânza de capră măruntita. ...
Aperitiv cachir - parizer algerian
Taiati carnea bucati mici si puneti-o in mixer sau robotul de bucatarie. Adăugați ouăle, brânza felii, condimentele. Mixati totul. Apoi adăugați făina și uleiul și mixati din nou. Puneti 2 foi de film pe planul de lucru. Se toarnă amestecul de cachir si se etaleaza. Puneți...
Desert biscuiti cu migdale si jeleu de gutui (fara gluten, low carb)
Mixati îndulcitorul in pudra fina. În vasul robotului de bucătărie prevăzut cu frunza, amestecați migdalele, „zahărul”, jeleul și stevia cu migdale amare. Apoi încorporați treptat albusurile. Obținem un marțipan, o pasta ferma. Puneti-l pe o...
Chiftele de pastarnac cu spanac si branza de capra
Curatati si spalati spanacul. Curățați păstârnacul și ceapa. Mixati legumele si puneti-le apoi intr-un castron mare. Se adaugă ouăle si smantana. Se amestecă totul, se adaugă faina de naut si semintele. Condimentăm: boia de ardei, sare și piper. Puneti apoi branza de...
Desert prajitura/ Pasca cu ricotta si ciocolata
Preîncălziți cuptorul la 180 ° C. Separați gălbenușurile de albușuri. Topiti ciocolata cu laptele de cocos si untul la bain marie. Amestecati. Bateți gălbenușurile cu „zahărul”. Când amestecul este omogen, adăugați făina amestecată cu...
Salata marocana de morcovi
Curățați și spălați morcovii și tăiați-i în bucati pe diagonala. Într-o cratiță, încălziți jumătate din uleiul de măsline, puneti si rumeniti condimentele și un cățel de usturoi curățat și pisat. Adăugați morcovii, amestecați. Se adaugă sare, piper...
Gem express de fructe de padure / Rote grutze
Intr-o oala pe foc amestecati fructele cu indulcitorul, vanilia si 4 linguri de apa. Lasati sa fiarba impreuna timp de 12 minute. Adaugati pudra din konjac si amestecati. Fierbeti impreuna si lasati sa se ingroase cateva minute. Varsati in verine si lasati sa e raceasca....
Pulpa de miel confiata 3 ore la cuptor
Amestecati uleiul de masline cu sosul de soia si bulionul concentrat. Puneti pulpa pe o tava adanca, condimentati cu sare si piper. Ungeti-o cu sosul preparat pe toata suprafata, presarati ierburi aromate. Curatati ceapa, morcovii si usturoiul. Puneti morcovii taiati rondele alaturi. Adaugati...
Cartofi pai de radacina de telina la cuptor cu branza feta
Curatati radacina de telina si taiati-o batonase. Stropiti-le cu ulei, puneti sare , cimbru uscat si boia de ardei. Amestecati bine. Dati la cuptor timp de 30 de minute la 220°C. Serviti imediat cu branza sarata (telemea, feta) presarata deasupra . Foarte bun !
Salata ruseasca cu conopida proaspata
Fierbeti buchetele de conopida si morcovul 'al dente' in apa sarata -10 minute. Lasati sa se raceasca, curatati morcovul. Fierbeti oul 10 minute si puneti-l la racit in apa rece. Ardeiul si castraveciorii se taie cubulete mici. La fel si morcovul, jambonul si conopida fiarta. Mazarea...