publicat la 28.07.2024
publicat la 28.07.2024
publicat la 28.07.2024
Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.
Bucataras.ro
[email protected]
Bors rapid de sfecla rosie
Curatati sfecla de coaja si dati-o pe razatoare cea mare. Intr-o oala prajiti ceapa taiata marunt in uleiul de masline. Adaugati sfecla rasa. Varsati 0,75 cl de apa fiarta , puneti zeama de lamaie, tija de telina intreaga si foaia de dafin. Adaugati Kub-ul, piper, boia de ardei....
Desert panna cotta cu cafea si ciocolata
Amestecati bine gelatina pudra cu 50 ml de lapte de migdale rece. Intr-o cratita incalziti restul de lapte cu smantana, indulcitorul si cafeaua. Amestecati si cand da sa fiarba varsati gelatina si amestecati bine. Luati de pe foc. Varsati in verine sau in ramechine. Taiati...
Piureu de mazare uscata si de fava uscata
Înmuiați mazărea și fava uscată în apă rece timp de cel puțin 3 ore (am lasat o noapte). Clatiti a 2a zi. Puneti-le cu ceapa taiata in 2, cățelul de usturoi și morcovul taiat rondele într-o caserolă. Acoperiți cu apă rece și adăugați foaia de dafin si un pic...
Chec din carne/ Meat loaf
Preîncălziți cuptorul la 180 ° C. Rumeniti ceapa tocata si usturoiul in uleiul incins. Adăugați morcovul tăiat rondele mici și subțiri. Amestecați carnea de vită, făina, legumele sotate și oul. Condimentați cu sare, piper și boia de ardei. Puneți...
Hrisca boabe prajita, cu mere si ciocolata
Curatati si dati marul pe razatoare. Puneti 1 l apa la fiert cu un pic de sare. Varsati boabele de hrisca clatite si fierbeti timp de 3-4 minute. Scurgeti. Adaugati untul si indulcitorul si amestecati. Puneti apoi marul ras si ciocolata taiata bucatele. Serviti imediat!
Aperitiv chiftele de pastarnac cu branzeturi
Spălați și curățați păstârnacul și morcovul. Dați-le pe razatoarea cea mare. Se adaugă chimenul, cele 3 brânzeturi și ouăle. Se amestecă totul, se adaugă faina de migdale. Condimentăm: sare și piper. Am pus o lingurita de sos persillade:...
Piept de porc la cuptor
Ungeti carnea peste tot cu sosul barbecue. Puneti-o intr-un vas cocota pentru cuptor. Curatati ceapa si usturoiul. Tocati-le marunt si puneti-le peste carne. Presarati cimbru, piper si sare. Varsati vinul si adaucati 100 ml de apa. Acoperiti si dati la cuptor 1 ora 30...
Desert gratin de mere cu nuca de cocos
Curatati merele si taiati-le felii subtiri. Ungeti cu unt un vas si depuneti merele. Varsati romul peste mere si presarati deasupra lor nuca de cocos rasa. Incalziti cuptorul la 220°C. Intr-un castron bateti ouale intregi cu indulcitorul sau zahrul timp de 5 minute. Adaugati smantana...
Desert tort cu pandispan si jeleu de gutui
Incalziti cuptorul la 180°C. Preparati blatul: Separati albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile cu praful de sare, adaugati 3 linguri de 'zahar'. Mixati-le bine pana se vor tine ca o bezea. Amestecati galbenusurile cu restul de 'zahar'. Se adauga treptat uleiul, amestecand...
Desert placinta cu migdale, mere si crema de castane / Galette des rois
Incaziti cuptorul la 180°C. Taiati aluaturile in 2 cercuri mari. Cu resturile am facut 6 cercuri mici. Frecati untul cu zaharul, adaugati oul si albusul treptat si apoi migdalele macinate. Amestecati bine si incorporati crema de castane. Punem pe o placa tapisata cu hartie de copt un...
Cotlete de porc gratinate la cuptor
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Ungeti carnea cu ulei, puneti sare si piper. Puneti carnea intr-un vas pentru cuptor. Presarati deasupra ceapa si usturoiul Acoperiti vasul si puneti-l in cuptorul incalzit la 180°C timp de 20 minute. Descoperiti si puneti peste...
Mancarica de coada de porc cu sos de rosii
Fierbeti coada de porc 2 minute in apa cu sare si aruncati apa. Puneti-o din nou la fiert in apa cu sare, cimbru uscat si foaie de dafin . Am pus 1/2 ceapa si un morcov intreg curatat. Curatati de spuma in mod regulat daca o fierbeti la oala normala - timp de ora jumatate. Am...
Desert prajitura Carpati cu foi de pandispan
Pregatiti blaturile . Cand sunt coapte se intorc pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care au copt si se lasa sa se raceasca. Taiati-le apoi in 3-4 parti egale (taiati marginile inainte). Am taiat in 3 parti de 10 cm fiecare blat. Am obtinut deci 6 bucati de...
Midii/Scoici umplute cu pesto de casa si gratinate
Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide). Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul. Intr-o cratita se gatesc midiile la foc iute, cu un pic de usturoi uscat, paprika si cimbru uscat si cu 100-150 ml de apa sau...
Foie gras de casa
Separati loburile si puneti ficatul intr-o farfurie intinsa. Se curata bine ficatul de vene si pielite. Intr-un castronel amestecati romul si condimentele. Se apasa usor lobii ficatului sa devina plati si se pune deasupra lor amestecul rom-condimente. Puneti lobii unul peste celalat , apasati...
Desert buturuga cu ciocolata si crema de castane (fara gluten, low carb)
Incalziti cuptorul la 180°C. Blat -génoise: Puneti ciocolata la topit la bain-marie si lasati sa se raceasca. Separati albusurile de galbenusuri. Se bat albușurile spuma adaugand treptat 1 lingura de indulcitor si praful de copt. Frecati galbenusurile cu restul de...
Praz gratinat cu jambon si sos de branza
Indepartati partea verde a prazului (folositi-o pentru o supa). Curatati si spalati si taiati partea alba in bucati de 10 cm. Prazul meu era gros,am taiat apoi bucatile in 2 in lungime. Reveniti-le in uleiul incins cu usturoiul tocat. Intoarceti-le si colorati prazul pe ambele parti....
Desert prajitura cu morcovi si ciocolata/ Carrot Cake (fara gluten si lactoza)
Uscati faina de migdale si faina de nuci intr-o tigaie , amestecand in continuu timp de 5 minute. Luati de pe foc , adaugati indulcitorul amestecati si lasati sa se raceasca. Incorporati aboi bicarbonatul. Incalziti cuptorul la 160°C. Curatati si dati pe razatoare morcovii. Topiti...
Salata de sfecla cu radacina de telina la borcan
Fierbeti sfecla in apa cu sare sau coaceti-o la cuptor intr-o folie de aluminiu. Sfecla fiarta si racita bine se dă pe răzătoarea cu găuri mari. Se curata si se rade si telina pe răzătoarea cea mare. Se amestecă cu sfecla impreuna cu sarea si un pic de piper. Apoi se toarnă...
Aripioare de pui la cuptor
Puneti aripioarele spalate si curatate intr-un vas pentru cuptor. Puneti sare, piper si varsati peste ele uleiul si sosul soia. Amestecati, presarati ierburi aromate si boia de ardei. Puneti deasupra lor usturoiul taiat fin si lamele subtiri de ardei rosu. Incalziti cuptorul la 180°C....
Supa crema de broccoli
Separati buchetele de broccoli de tulpina si spalati-le. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le. Intr-o oala adanca puneti la prajit ceapa si usturoiul. Adaugati buchetele de broccoli, ierburile aromate, paprika si reveniti totul timp de 5 minute. Varsati laptele de cocos, puneti...
Cartofi pai de radacina de telina la cuptor
Curatati radacina de telina de coaja si taiati-o batonase. Stropiti-le cu ulei, amestecati bine. Puneti sare , cimbru uscat si boia de ardei. Dati la cuptor timp de 30 de minute la 220°C. Serviti-i simpli cu o salata verde sau ca garnitura la o mancare.
Humus cu lupin si avocado
Spalati si scurgeti boabele de lupin. Indepartati coaja lor. Puneti toate ingredientele la mixat pana obtineti o crema . Adaugati un pic de apa pentru a obtine consistenta dorita. Stropiti cu ulei de masline si presarati condimente. Se pastreaza bine intr-un borcan la rece. Serviti cu...
Desert waffle cu faina de migdale si cocos
Incalziti untul la cuptorul microunde timp de 30 secunde la 650 W. Adaugati deasupra pudra de migdale, faina de cocos, bicarbonatul . Amestecati bine. Incorporati ouale treptat. Puneti indulcitorul, nuca de cocos, smantana , amestecati si adaugati apoi apoi un pic de lapte daca...
Salata cu branza calda de capra
Prajiti sunca taiata bucatele intr-o tigaie. Incalziti cuptorul la 160°C. Taiati branza de capra in 2 felii rotunde. Puneti fiecare rond de capra pe felia de paine si puneti-le pe o placa de copt acoperita de hartie. Dati 10 minute la cuptor. Amestecati bine ingredientele pentru sosul...
Dovlecei pizza
Spalati dovleceii si taiati capetele. Taiati-i in 2 in lungime. Scobiti-i usor cu o lingurita si sarati. Puneti in ei sos de rosii, jambon si mozarella. Miezul scos l-am pus intr-un ramechin. Am pus sare, piper si la fel sos de rosii si mozarella peste el. Presarati ierburi aromate...
Desert prajitura cu mere si ciocolata (fara lactoza, fara gluten, low carb)
Pregatiti intai piureul de mere. Curatati si dati pe razatoarea cea mare merele sau taiati-le cubulete mici ca mine. Puneti-le la fiert cu 2 linguri de indulcitor, gatiti timp de 10 minute amestecand. Cu o furculita le-am presat usor. Cand apa lor s-a evaporat luati-le de pe foc si puneti peste...
Desert fondant de ciocolata neagra cu prune uscate
Indepartati samburii si taiati prunele bucatele. Puneti la topit ciocolata neagra impreuna cu smantana lichida la bain-marie. Amestecati bine si luati de pe foc. Adaugati untul si amestecati. Puneti oul , apoi prunele si amestecati. Cum va spuneam un lichid gras s-a separat ca o...
Aperitiv placinta de varza cu bacon si mozzarella
Tocati marunt varza si puneti-o intr-un castron. Adaugati sare si frecati-o cu mana 2-3 minute. Puneti baconul taiat bucatele la prajit intr-o tigaie fara ulei. Dati pe razatoare branza mozzarella. Taiati ardeii lamele. Pastrati cateva lamele pentru decorul final si taiati bucatele restul....
Carne de porc cu broccoli, crema de cocos si prune uscate
Desfaceti capatana de broccoli in buchete si spalati-le. Fierbeti-le 3-5 minute in apa cu sare. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Sotati-le intr-o tigaie mare in uleiul incalzit. Taiati carnea bucati si puneti-o la prajit 10 minute cu ceapa si usturoiul. Puneti prunele...