publicat la 28.07.2024
publicat la 28.07.2024
publicat la 28.07.2024
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Reteta de sparanghel la gratar cu lamaie si parmezan
Iata cum se prepara Reteta de sparanghel la gratar cu lamaie si parmezan Am utilizat sparanghel verde proaspat si fin. Nu trebuie curatat, taiati-l numai la baza. Gătiți sparanghelul într-o tigaie tip gril/gratar fără grăsime. Prăjiți-l 5-7 minute pe fiecare...
Reteta de spanac la tigaie cu hrisca si carne de porc
Iata cum se prepara Reteta de spanac la tigaie cu hrisca si carne de porc Într-o tigaie mică, încălziți uleiul. Adăugați baconul și cârnațul tăiat felii. Rumeniti. Se spala hrisca, se scurge si se pune in tigaie. Amestecati. Se adauga...
Reteta de curry de conopida cu tofu afumat
Iata cum se prepara Reteta de curry de conopida cu tofu afumat Prăjiți ceapa tocată în uleiul încins. Adaugati sosul de rosii de casa, buchetele de conopida, pasta de curry, laptele de cocos, toful afumat taiat cubulete, sare si piper. Se amestecă bine, se acoperă și se...
Reteta de curry de dovleac cu spanac
Iata cum se prepara Reteta de curry de dovleac cu spanac: Curățați și tăiați mărunt ceapa și usturoiul. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa si usturoiul. Adaugati bucatile de dovleac, sosul cu patrunjel, ardeiul rosu taiat bucatele si caliti totul impreuna...
Reteta de conopida gatita la cuptor in papiota
Iata cat de usor se prepara Reteta de conopida gatita la cuptor in papiota Spalati conopida, indepartati foile si puneti-o, pe o foaie de copt. . Ungeti-o cu ulei, presarati sare, piper , curry si ierburi aromate. Formati o papiota cu ajutorul unei alte foi de copt si-nchideti...
Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan
Spalati varza de Bruxelles rapid sub apa rece. Taiati baza si indepartati prima foaie daca este ofilita si taiati-le in 2.. Taiati carnatul in felii fine. Puneti-le la prajit intr-o tigaie incinsa cu 2 linguri de ulei . Adaugati varza, reveniti impreuna 10 minute....
Varza de Bruxelles la cuptor
Spalati varza de Bruxelles rapid sub apa rece. Taiati baza si indepartati prima foaie daca este ofilita. Taiati-le apoi in 2. Puneti varza intr-un vas pentru cuptor, adaugati uleiul, sosul concentrat de rosii si cel cu patrunjel. Amestecati bine , puneti piper , usturoiul tocat marunt si...
Curry de dovleac cu lapte de cocos
Folosind un cuțit mare și gros, tăiați dovleacul în jumătate, apoi în felii. Apoi curățați de coaja fiecare felie și tăiați-o în bucăți. Curățați și tocați mărunt ceapa. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa si baconul. ...
Gratin de dovleac si branza raclette
Curățați și tăiați dovleacul în bucăți. Puneti-le într-un vas de gratin cu 2 linguri de ulei, sare, piper, paprika afumata. Se amesteca si se da la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 de minute. Intre timp prajim baconul cu ceapa tocata marunt in 1 lingura...
Gratin de vinete provensal
Spălați legumele. Curățați și tocați usturoiul Tăiați vanata cubulețe sau in jumătăți de felii. Sarati-le si rumeniti-le cu usturoiul in uleiul de masline incins. Curățați de piele (sau nu) roșiile și tăiați-le bucăți. Adăugați roșiile peste vinete,...
Zacusca de dovlecei, vinete si ardei (conserva)
Se coc la cuptor (la flacara daca puteti) ardeii si vinetele la 200°C . Am lasat 30-40 de minute ardeii si 50 de minute vinetele. Totul depinde de marimea lor. Intoarceti legumele de 2 ori . Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Curatati si dati pe razatoare...
Chiftele de pastarnac cu spanac si branza de capra
Curatati si spalati spanacul. Curățați păstârnacul și ceapa. Mixati legumele si puneti-le apoi intr-un castron mare. Se adaugă ouăle si smantana. Se amestecă totul, se adaugă faina de naut si semintele. Condimentăm: boia de ardei, sare și piper. Puneti apoi branza de...
Salata marocana de morcovi
Curățați și spălați morcovii și tăiați-i în bucati pe diagonala. Într-o cratiță, încălziți jumătate din uleiul de măsline, puneti si rumeniti condimentele și un cățel de usturoi curățat și pisat. Adăugați morcovii, amestecați. Se adaugă sare, piper...
Cartofi pai de radacina de telina la cuptor cu branza feta
Curatati radacina de telina si taiati-o batonase. Stropiti-le cu ulei, puneti sare , cimbru uscat si boia de ardei. Amestecati bine. Dati la cuptor timp de 30 de minute la 220°C. Serviti imediat cu branza sarata (telemea, feta) presarata deasupra . Foarte bun !
Piureu de mazare uscata si de fava uscata
Înmuiați mazărea și fava uscată în apă rece timp de cel puțin 3 ore (am lasat o noapte). Clatiti a 2a zi. Puneti-le cu ceapa taiata in 2, cățelul de usturoi și morcovul taiat rondele într-o caserolă. Acoperiți cu apă rece și adăugați foaia de dafin si un pic...
Praz gratinat cu jambon si sos de branza
Indepartati partea verde a prazului (folositi-o pentru o supa). Curatati si spalati si taiati partea alba in bucati de 10 cm. Prazul meu era gros,am taiat apoi bucatile in 2 in lungime. Reveniti-le in uleiul incins cu usturoiul tocat. Intoarceti-le si colorati prazul pe ambele parti....
Cartofi pai de radacina de telina la cuptor
Curatati radacina de telina de coaja si taiati-o batonase. Stropiti-le cu ulei, amestecati bine. Puneti sare , cimbru uscat si boia de ardei. Dati la cuptor timp de 30 de minute la 220°C. Serviti-i simpli cu o salata verde sau ca garnitura la o mancare.
Dovlecei pizza
Spalati dovleceii si taiati capetele. Taiati-i in 2 in lungime. Scobiti-i usor cu o lingurita si sarati. Puneti in ei sos de rosii, jambon si mozarella. Miezul scos l-am pus intr-un ramechin. Am pus sare, piper si la fel sos de rosii si mozarella peste el. Presarati ierburi aromate...
Aperitiv placinta de varza cu bacon si mozzarella
Tocati marunt varza si puneti-o intr-un castron. Adaugati sare si frecati-o cu mana 2-3 minute. Puneti baconul taiat bucatele la prajit intr-o tigaie fara ulei. Dati pe razatoare branza mozzarella. Taiati ardeii lamele. Pastrati cateva lamele pentru decorul final si taiati bucatele restul....
Carne de porc cu broccoli, crema de cocos si prune uscate
Desfaceti capatana de broccoli in buchete si spalati-le. Fierbeti-le 3-5 minute in apa cu sare. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Sotati-le intr-o tigaie mare in uleiul incalzit. Taiati carnea bucati si puneti-o la prajit 10 minute cu ceapa si usturoiul. Puneti prunele...
Omleta cu galbiori
Incepeti sa gatiti ciupercile - reteta aici Bateti ouale intregi intr-un castron. Am adaugat 2 linguri din zeama lasata de ciuperci. Puneti sare si amestecati. Intr- tigaie mica incalziti uleiul si untul . Puneti ciupercile gatite (fara zeama lasata) si varsati ouale...
Dovlecei sotati cu pancetta si sos pesto
Spalati si taiati capetele dovlecelului. Taiati-l in demi-rondele fine (am lasat coaja caci era bio). Incalziti uleiul intr-o tigaie. Reveniti dovleceii impreuna cu sosul pesto. Puneti piper, boia de ardei (atentie la sare caci sosul pesto este deja sarat). Puneti rosia taiata bucati si sautati...
Ghiveci de legume (ratatouille) cu carnat chorizo
Spalati legumele. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Taiati ardeii, vinetele si dovleceii cuburi. Taiati carnatul rondele. Dati rosiile pe razatoarea cea mare. Incalziti uleiul intr-o oala adanca. Sotati ceapa tocata cu usturoiul, carnatul si boia de ardei. Adaugati...
Galbiori la tigaie cu patrunjel si usturoi
Spalati rapid ciupercile sub jet de apa rece, taiati baza piciorului si curati-le de pământ. O data curatati galbiorii taiati-i bucati daca sunt prea mari. Mixati usturoiul cu ceapa si usturoiul. Reveniti galbiorii 5 minute in uleiul de masline . Adaugati 2 linguri din...
Chili cu carne rapid
Incalziti cuptorul la 180°C. Tocati marunt ceapa si usturoiul. Intr-o cocota sau tigaie adanca reveniti ceapa si usturoiul in untul incalzit. Puneti carnea tocata si reveniti timp de 10 minute. Puneti pudra de chili, chimen, bulionul si amestecati. Varsati zeama de vita si adaugati...
Pastai verzi cu jambon sec si mozzarella
Curatati si spalati pastaile verzi. Intr-o oala adanca puneti la fiert o cantitate mare de apa cu sare. Adaugati pastaile spalate si curatate. Fierbeti la foc potrivit timp de 15 minute. Scurgeti-le si puneti-le sub un jet de apa rece. Intr-o tigaie adanca puneti la prajit in...
Crema aperitiv/ Gaspacho de sfecla cu branza de capra
Taiati bucati sfecla rosie fiarta si curatata. Mixati sfecla cu branza de capra, branza de vaci, sare, piper, cateva foi de busuioc si crema de otet. Verificati de sare si piper. Varsati in verine transparente. Decorati cu nuci maruntite , un pic de branza de vaci si busuioc. Dati...
Pastai galbene cu smantana si mozzarella
Intr-o oala adanca puneti la fiert o cantitate mare de apa cu sare. Adaugati pastaile spalate si curatate. Fierbeti la foc potrivit timp de 15 minute. Scurgeti-le si puneti-le sub un jet de apa rece. Intr-o tigaie adanca puneti la prajit ceapa taiata marunt cu un pic de boia de...
Pastai verzi cu rosii si sos chermoula (patrunjel tocat cu sare si usturoi)
Curatati si spalati pastaile. Curatati si tocati ceapa marunt. Intr-o oala adanca incalziti uleiul. Puneti sosul chermoula si ceapa tocata. Reveniti. Puneti pastaile curatate si rosia taiata bucatele. Varsati 2-3 pahare de apa, puneti sare, piper si paprika . Acoperiti si lasati...
Spanac cu smantana, jambon uscat si branza gouda
Curatati spanacul, spalati-l si taiati-l marunt. Intr-o tigaie incalziti uleiul de cocos. Adaugati spanacul si sotati-l timp de 6 - 8 minute, la foc potrivit. Condimentati si adaugati smantana. Reveniti 2-3 minute. Il puteti servi imediat simplu. Eu am pus o felie de branza...