ela

5

Bucataras
senzational

timisoara

Bucataras din 02.01.2010

RETETE424
PRIETENI315
Retete

Aperitiv surpriza Roberta

In Aperitive / Garnituri la 14 Iun 2010

 Rosiile cherry se spala si se curata codite.Ceapa se spala si se taie marunt numai frunzele. Intr-un vas se amesteca semintele de susan(cat se ia intre degete),coriandru la fel,frunzele de ceapa tocate,muschiul file taiat marunt,maslinele de la care s-au scos samburii si s-au tocat si...

Piure de cartofi cu sos de carne de pui si ciuperci

In Mancaruri cu carne la 13 Iun 2010

Se curata cartofii,se spala si se taie cubulete si se pune la fiert in apa cu sare si vegeta 20-30minute.Se scurge apa si se mixeaza cu laptele,untul si smantana si se sareaza daca mai trebuie. Pieptul de pui se curata,se dezoseaza si se taie marunt.Se pune pe foc  in putin de ulei de...

Pui cu legume in cuptorul cu convector

In Pui la 13 Iun 2010

Puiul il spalam bine,curatam cartofii,morcovii si ardeiul si punem totul la fiert intr-o oala mai mare 20-30minute,in apa cu un praf de sare.Scoatem totul si punem la scurs.Facem un sos din smantana,condiment,boia si ulei si ungem puiul pe exterior si pe interior,iar legumele le presaram cu...

Cheesecake american

In Prajituri la 9 Iun 2010

Topiti untul.Sfaramati biscuitii marunt si amestecati cu untul topit.Intr-o forma cu inel detasabil de 27cm(fetele sa taca,stiu ele care), se rastoarna biscuitii framantati cu untul si se niveleaza bine si se da la frigider. Branza dulce se freaca cu branza mascarpone,se adauga esenta de...

Ardei umpluti cu ciuperci

In Mancaruri cu carne la 8 Iun 2010

Se spala ardeii,se taie cotorul si cu o lingurita se scobeste interiorul de seminte,se spala inauntru si se pun la scurs cu partea taiata in jos. Ciupercile se taie marunt,la fel si ceapa si se pun  intr-o tigaie cu putina apa si se amesteca continuu 10minute sa nu se prinda.Se adauga...

Cartofi umpluti la cuptor

In Mancaruri cu carne la 5 Iun 2010

Cartofii se spala bine si se sterg,se gauresc cu furculita in cateva locuri si se dau la cuptorul cu microunde cu program special pt copt.Daca nu aveti cuptor cu microunde puneti la cel de aragaz sau fierbeti in coaja 20minute. Intre timp se taie ceapa rondele,ardeiul se toaca marunt,o parte...

Supa cu legume si paste alfabet

In Supe la 31 Mai 2010

Se curata ceapa.cartoful si morcovul si se pun la fiert in apa,impreuna cu carnea de pui.Cand incepe apa sa fiarba se pune sare si vegeta dupa gust. Cand este fiarta carnea,se scot legumele din supa si se strecoara,se pune din nou pe foc si se adauga legumele juliene si se lasa la fiert...

Lasagna cu piept de pui si ciuperci

In Lasagna la 30 Mai 2010

Se spala si se taie pieptul de pui dezosat bucatele mici si se caleste in putin ulei de masline.Cand s-a rumenit putin se pune boia,apoi cimbrul si se adauga apa cat sa acopere tot,se sareaza si se pipereaza dupa gust.Se lasa la fiert pana se inmoaie carnea. Intre timp,se spala si se scurg...

Tarta fina cu capsuni si bezea

In Prajituri la 24 Mai 2010

Incingeti cuptorul. Amestecati cu ajutorul mixerului untul moale cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul.Adaugati apoi ouale,praful de copt,sarea.faina si uleiul si amestecati bine cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza bine aluatul. Ungeti cu ulei o forma de tarta si...

File de pangasius cu legume in vas roman

In Peste la 23 Mai 2010

Se dezgheata fileul de peste la temperatura camerei.Se face o saramura din uleiul de masline,2lingurite zeama lamaie si condimentul de peste si se unge fileul cu ea,se da la frigider 30minute,chiar si mai mult. Se curata cartofii si se taie rondele,ardeii grasi se curata si ei si se taie...

Tort cu frisca, capsuni si piure de castane

In Torturi la 20 Mai 2010

Se curata coditele de la capsuni,se spala se taie rondele sau felii si se acopera cu 4linguri zahar. Se separa galbenusurile de albusuri si se pun fiecare in vase diferite. Albusurile se bat cu 90gr zahar.Separat se freaca galbenusurile cu celalalte 90gr zahar si un plic de zahar vanilat....

Paste cu branza dulce

In Paste la 19 Mai 2010

Se pune apa la fiert intr-un vas,cu putina sare,cand incepe sa fiarba apa rasturnam pastele si lasam sa fiarba dupa instructiunile de la paste,in functie de ce se alege. Cand sunt gata,se arunca apa,se trec printr-un jet de apa rece,se aduga untul si branza si se mai pune putin pe foc pana se...

Salata de mai

In Salate la 16 Mai 2010

Se spala legumele,salata se curata si se taie fasii. Rosia se taie cubulete. Ceapa verde se taie rondele. In prealabil se pune continutul plicului in 3linguri de apa si 3linguri de ulei de masline si se lasa 10minute sa stea. Legumele se pun intr-un castron si se rastoarna peste ele...

Tarta cu capsuni

In Dulciuri la 16 Mai 2010

Se spala capsunile,se curata coditele,se taie in doua si se acopera cu 200gr zahar si se lasa sa stea 1ora. Se freaca galbenusurile cu 5linguri de zahar pana se albesc,se adauga treptat uleiul,laptelefaina,praful de copt si amidonul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se...

Ciorba de legume

In Supe/Ciorbe la 13 Mai 2010

Se curata ceapa si se toaca marunt, cartofii se curata si ei si se taie cubulete. Morcovul se rade si se taie fasii. Se curata si telina si se taie marunt. Ardeiul gras se taie marunt. Rosiile se decojesc si se toaca. Intr-o oala se pune putin ulei in care se distuie ceapa...

Muschiulet file de porc pe pat de legume

In Porc la 9 Mai 2010

Se curata cartoful si morcovul si se taie rondele,ardeiul gras se taie si el fasii.Carnea se taie feliute.Intr-un vas termorezistent se pun in straturi rondelele de cartof,de morcov,ardeiul taiat,ciupercile si ceapa verde taiata si ea rondele,verzele de bruxelles peste care se pun vegeta,sare si...

Tort cu piersici,branza dulce si bezea

In Torturi la 9 Mai 2010

Piersicile se scot din compot,se taie felii si se pun sa se scurga bine.Se separa galbenusurile de albusuri de la 6oua.Galbenusurile se freaca bine cu 9linguri de zahar pana se albesc,apoi se adauga incet 9linguri de ulei frecand continuu,apoi 10linguri de lapte,11linguri de faina si praful de...

Capsuni cu frisca

In Dulciuri la 7 Mai 2010

Se spala capsunile si se curata de codite, apoi se sfarama bine cu blenderul sau cu furculita si se amesteca cu zaharul si zaharul pudra, se omogenizeaza bine. Frisca se bate bine cu intaritorul de frisca. Se scurg capsunile de zeama care au lasat-o si se rastoarna peste...

Cartofi cu carne tocata la cuptor

In Mancaruri cu carne la 4 Mai 2010

Din lapte,sare,vegeta,piper,smantana se face un sos dupa gust,care se lasa sa stea putin.Intre timp,curatam ceapa,o taiem marunt si o punem la distuit cu carnea tocata,cateva minute.Cartofii se curata si se taie felii.Ungem un vas termorezistent cu unt si tapetam cu pesmet si punem un strat de...

Tort capsuni Brunette

In Torturi la 2 Mai 2010

Blat: Se separa galbenusurile de albusuri si se pun separat in cate un vas.Albusurile se bat cu 90gr zahar.Galbenusurile se bat separat cu 90gr zahar si cu un plic zahar vanilat.In compozitia de galbenusuri se adauga 5linguri din cantitatea de albusuri batute si faina amestecata in prealabil...

Trufe cu multa ciocolata (2)

In Dulciuri la 29 Apr 2010

Ciocolata se topeste intr-un vas la bain-marie.Dupa ce s-a topit se adauga cele 2 galbenusuri si se omogenizeaza bine,apoi se adauga branza dulce,sosul de ciocolata,nucile si stafidele,si in final lichiorul,amestecand bine. Se pune compozitia in congelator pana se intareste putin apoi se pune...

,,Trufe'' cu branza dulce si stafide

In Dulciuri la 24 Apr 2010

Se pune ciocolata la topit intr-o craticioara,pe bain marie.Se lasa sa se topeasca bine,apoi se adauga untul si cele doua galbenusuri si se amesteca bine pana se dizolva apoi se adauga pe rand,mascarpone si lichiorul,eu am pus de visine cu ciocolata,apoi stafidele. Se omogenizeaza bine si se...

Cordon bleu

In Pui la 22 Apr 2010

Se spala carnea si se sterge cu un sevetel,se taie felii subtiri si se bate ca pt snitel.Pe fiecare felie de carne se pune o felie de sunca,apoi una de cascaval,se impatureste,se prinde cu scobitori.Se bat ouale bine,se adauga sarea,piperul si un praf de usturoi,dupa gust.In farfurii separate se...

Crema de zahar ars

In Dulciuri la 21 Apr 2010

Intr-o cratita se pun cele 6linguri de zahar si se pune pe foc la caramelizat,rotind mereu de vas,pana ce zaharul se transforma intr-o crusta aurie.Se lasa la racit.Intre timp,in alt vas se bat opuale cu zaharul,esenta de rom si zaharul vanilat,incet pentru a nu face spuma.Laptele se incalzeste...

File de pangasius in crusta

In Pangasius la 11 Apr 2010

Se dezgheata fileul si se sterge bine. Se face un sos din zeama de lamaie,o lingura de masline si condimente si se unge fileul cu aceasta compozitie,se lasa sa stea la rece 30minute.Sebate un ou cu putina sare.Fileul se da prin pesmet si prin oul batut si se prajeste in ulei de masline...

Salata de varza cu rosii

In Salate la 11 Apr 2010

Se spala varza,se curata,se taie in doua si se scoate cotorul apoi se taie fasii subtiri,se amesteca cu dare se framanta bine si se lasa sa stea 10minute.Intre timp se face sosul:uleiul,zaharul,otetul si piperul se amesteca cu 3linguri de apa si se lasa si el putin.Se taie rosiile si se adauga la...

Supa de curcan cu legume julien

In Supe/Ciorbe la 10 Apr 2010

Se pune pulpa de curcan la fiert in apa cu sare,vegeta si un cub concentrat de legume si se fierbe 30minute. Morcovul si pastarnacul se taie fasii julien,cartoful se curata,la fel si ceapa. Se strecoara zeama de la supa,se scoate carnea si se adauga legumele si se mai fierbe 30minute....

Pulpe de curcan cu legume in vas roman

In Curcan la 8 Apr 2010

Se curata cartofii si morcovul si se taie rondele,se taie ardeiul feliute si se pun in vasul romanse pun ciupercile,se pune putin ulei si se condimenteaza cu sare si vegeta de legume.Smantana se amesteca cu o lingurita de boia si 2lingurite condimente de pui si se ung pulpele cu aceasta...

Mall-ul din bucatarie

In Aperitive / Garnituri la 6 Apr 2010

Se curata cartofii si se taie felii(eu i-am taiat cu aparatul special de feliat cartofii|) si se pun la prajit in putin ulei de masline.Feliile de carne se bat bine,se condimenteaza si se pun pe grill la foc potrivit cateva minute,pe fiecare parte.Cand sunt rumeniti,cartofii se scot si se...

Tort alb-Diplomat

In Torturi la 4 Apr 2010

CREMA: bati ouale cu zaharul,adaugi faina si subtiezi cu laptele si fierbi pana se ingroasa,amestecand continuu,apoi lasi putin sa se raceasca si pui untul taiat cubulete,esenta de vanilie si zaharul vanilat. Pe un platou pui un rand de piscoturi,insiropezi cu zeama de la compot.Bati frisca si...

Afisate 331 - 360 din 424 retete    

Postari recente

publicat la 09.05.2019

Cornuri pufoase cu mac

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Azi nu prea stii pe ce lume esti si incotro mergi, dar tare te grabesti sa ajungi nicaieri.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]