Se amestecă toate ingredientele până la omogenizare, cu mixerul la viteză medie. Se răstoarnă compoziția obținută într-o tavă tapetată cu foaie de pergament și se dă la cuptor, încins în prealabil, cca. 45 de minute la 200 grade, adică foc mediu. Între...
Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei si apa. Intre timp se curata ardeii, morcovii, apoi se toaca marunt si se adauga la ceapa. Carnea se curata, se taie cubulete si se adauga la amestecul de ceapa si ardei. Se asezoneaza de sare , piper ,...
Zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt, apoi se pun la călit în puțin ulei și apă. Se asezonează de sare, piper și boia, apoi se completează cu cca. 2000 ml apă și se lasă la fiert la foc moderat, cca. 25 de minute, semiacoperit. După ce s-au gătit legumele se adaugă...
Vânata se spală, se taie rondele, se sărează cu sare aromată, se lasă cca. 10 minute, apoi se spală, și se pune la gătit pe grilul încins, uns cu puțin ulei de nucă. După ce s-a prăjit toate rondelele de vinete, se trece la rondelele de ardei, rondelele de ceapă și...
Pentru blat , se bat spumă gălbenușurile cu apă caldă, adăugându-se 100 g. de zahăr și zahărul vanilinat amestecându-se energic, până se obține o compoziție cremoasă. Separat se bat albușurile cu rstul de zahăr și apoi se toarnă ușor peste amestecul de mai sus,...
Legumele se curăță, se spală, se taie grosier, se asezonează de mirodenii, apoi se așează artistic în minunatul vas Zepter de data aceasta adăugându-se cca. 200 ml apă rece, se acoperă și se lasă la foc mic până ce termocontrolul ajunge în zona verde. cca. 15...
Se pune apa la fiert, cu un strop de ulei de măsline, o linguriță de făină de mălai și una de sare , într-un ceaun sau oală de inox cu fundul dublu, de data asta am folosit minunatul vas Zepter. Când clocotește apa, se adaugă făina de mălai în...
Legumele se curăță, se spală, se mărunțesc, se asezonează de mirodenii, apoi se așează artistic în minunatul vas Zepter, se acoperă și se lasă la foc mic până ce termocontrolul ajunge în zona verde. cca. 15 minute. În acest moment se oprește focul și se lasă la gătit, fără...
Carnea tocată, se amestecă cu oul de rață, pesmet 2-3 linguri, usturoiul presat, sarea, piperul măcinat, boiaua de ardei și ceapa tocată mărunt, frământându-se energic, eventual cu mâna, pentru a se îngloba toate ingredintele. Pe o hârtie de pergament, se...
Pulpele de pui se bat bine, de preferat într-o pungă mai groasă, sau între două folii alimentare, se sărează și se lasă la rece cât timp se prepară umplutura. Carnea tocată, se amestecă cu oul de rață, pesmet 2-3 linguri, usturoiul presat, sarea, piperul...
Cartofii se spală, apoi se pun la copt în cuptorul preîncins, cca. 20 de minute la 250 grade. După ce trec testul scobitorii, adică scobitoarea intră ușor în cartof, fără nici un fel de piedică, :D, se scot, atenție folosiți mănuși:D, se taie în două, se...
Se pune la fiert apă rece cu puțină sare iodată, într-un vas de cca. 4000 ml. Când clocotește apa se adaugă pastele și se lasă la fiert 10 minute la foc mediu, neacoperit. Se strecoară, se trec sub jet de apă rece, apoi se stropesc cu puțin ulei de măsline. Se adaugă la...
Orezul se pune la fiert în laptele rece, cu un prfa de sare, zahă și zahăr vanilinat, la foc mediu cca. 30 de minute, până ce se umflă. Se lasă la răcit cca. 30 de minute. Între timp se bat ouăle cu laptele și zahărul vanilinat. Amestecul de mai sus, se adaugă la...
Pulpele curățate de eventualele tuleie, se pun la fezandat într-un vas mare, alături de ulei, vin, foi de dafin, usturoi zdobit cu coajă cu tot, cimbru, foaie de dafin, piper boabe, la rece cca. 30 de minute. Între timp se prepară sosul pentru crusta de muștar: într-un...
Măruntaiele de curcan se pun la fiert, într-un vas cu apă rece, la foc mic, neacoperit, cca. 60 de minute. Legumele se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei de rapiță, cu zeamă de carne.
După ce au devenit trasnlucide, se adaugă bucăție de...
Maricica, mașina de frământat, copt pâine e ajutorul meu la aluaturi dospite. În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!).Se programeaza...
Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă, cca. 15 minute, la foc mediu, necoperit. Morcovii se curăță și se pun la fiert întregi, în apă cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu. Ciupercile curățate, se pun la fiert în apă cu puțină sare cca. 15...
Somonul se spală, se tamponează cu un șervet de bucătărie, se asezonează de sare aromată a la Panacris ( rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/sare-cu-mirodenii-49813.html), se lasă la rece cca. 10 minute.
Se scoate peșetele de la rece și se trece prin făină pe amblele...
Ciupercile curățate se pun la prăjit în puțin ulei încins, într-o tigaie, în cazul meu la Doubleta. După ce s-au perpelit puțin pe ambele părți se adaugă ceapa și usturoiul tocat mărunt, se acoperă, lăsându-se la înăbușit cca. 5 minute. Se...
Urzicile se curăță sub jet de apă rece, apoi se opăresc în multă apă clocotită cu puțină sare. Se strecoară și se lasă la răcit. Între timp ceapa, usturoiul, ardeiul kapia curățate, spălete și tocate mărunt, se călesc în puțin ulei de măsline, într-un...
Peștele se toacă mărunt în blender, împreună cu untul moale, ceapa verde tocată mărunt și zeama de lămâie. Mi s-a părut prea fad, așa că am adăugat și un borcănel de hering în ulei, gen anșoa ;). Tare inspirată am fost!
Se servește cu pâine albă...
Avocado se taie transversal, se răsucește și se despart cele două jumătăți ( vezi procedeul aici: http://www.bucataras.ro/articole/cum-se-curata-un-avocado-28456.html). Apoi se toacă mărunt și se pun în blender. Se adaugă 2 linguri de ulei de măsline, leurda tocată mărunt,...
Bibilica curățată bine de pene, se presară cu sare aromată, se unge cu ulei de măsline și se așează într-un vas înalt, se acoperă cu apă și vin, plus mirodeniile de mai sus. Se lasă la odihnă peste noapte în marinadă/baiț;)
A doua zi se scoate din baiț, se...
Prazul se curăță, se taie rondele și se pune la călit cu puțin ulei de măsline, în minunatul vas Zepter. Se lasă la foc mic cca 4 minute, până ce acul indicator de pe capac ajunge în zona verde. Apoi se adaugă ciupercile curățate și feliate, gogoșarii feliați...
Maricica, mașina de frământat, copt pâine e ajutorul meu la alautrui. În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!). De data asta am...
Peștele afumat se mărunțește, se adaugă peste orezul fiert. Ceapa verde curățată, se toacă mărunt și se adaugă la amestecul de mai sus. Între timp se toacă, ardeiul kapia copt, se adaugă împreună cu caperele, măslinele și se asezonează salat de sare și piper. După...
Foietajul dezghețat, se taie fâșii, se unge cu puțin ulei de măsline, ketchup-ul Univer, se distribuie pe foaia de foietaj, apoi se presară sarea iodată și mix-ul de seminte. Sărățelele se transefră pe tava tapetată cu foaie de pergament. Se introduce tava in cuptorul...
Prazul și ardeiul se curăță, se taie rondele, se adaugă ciupercile, salamul și șunca mărunțită, lăsându-se la călit în puțin ulei de măsline, asezonat cu sare și piper proaspăt măcinat. Peste legumele călite se adaugă 2-3 linguri de pesmet și se...
Zarzavaturile și legumele se curăță, se toacă mărunt și se pun la înăbușit, împreună cu carnea de cocoș, timp de 15 minute la foc mic, acoperit. Apoi se adaugă cca. 2000 ml apă rece, se asezonează de sare, piper și mirodenii și se lasă la fiert la foc mic, acoperit,...
Legumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu carnea de cocoș și mirodeniile, la foc mediu cca. 60 de minute cu cca. 4000 ml apă rece. Recunosc că am folosit din nou oala subpresiune, astfel am redus timpul de fierbere la cca. 30 de minute.
După ce s-a fiert...
Negresă de post (2)
Se amestecă toate ingredientele până la omogenizare, cu mixerul la viteză medie. Se răstoarnă compoziția obținută într-o tavă tapetată cu foaie de pergament și se dă la cuptor, încins în prealabil, cca. 45 de minute la 200 grade, adică foc mediu. Între...
Gulyas din tineret bovin
Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei si apa. Intre timp se curata ardeii, morcovii, apoi se toaca marunt si se adauga la ceapa. Carnea se curata, se taie cubulete si se adauga la amestecul de ceapa si ardei. Se asezoneaza de sare , piper ,...
Ciorbă de fasole galbenă dreasă cu smântână
Zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt, apoi se pun la călit în puțin ulei și apă. Se asezonează de sare, piper și boia, apoi se completează cu cca. 2000 ml apă și se lasă la fiert la foc moderat, cca. 25 de minute, semiacoperit. După ce s-au gătit legumele se adaugă...
Turnulețe din legume și brânză de burduf
Vânata se spală, se taie rondele, se sărează cu sare aromată, se lasă cca. 10 minute, apoi se spală, și se pune la gătit pe grilul încins, uns cu puțin ulei de nucă. După ce s-a prăjit toate rondelele de vinete, se trece la rondelele de ardei, rondelele de ceapă și...
Tort cu cremă de brânză și piersici (rețeta cu nr. 800)
Pentru blat , se bat spumă gălbenușurile cu apă caldă, adăugându-se 100 g. de zahăr și zahărul vanilinat amestecându-se energic, până se obține o compoziție cremoasă. Separat se bat albușurile cu rstul de zahăr și apoi se toarnă ușor peste amestecul de mai sus,...
Supă cremă de legume aromatizată cu sos de stridii (Oyster sauce)
Legumele se curăță, se spală, se taie grosier, se asezonează de mirodenii, apoi se așează artistic în minunatul vas Zepter de data aceasta adăugându-se cca. 200 ml apă rece, se acoperă și se lasă la foc mic până ce termocontrolul ajunge în zona verde. cca. 15...
Cuiburi de mămăligă
Se pune apa la fiert, cu un strop de ulei de măsline, o linguriță de făină de mălai și una de sare , într-un ceaun sau oală de inox cu fundul dublu, de data asta am folosit minunatul vas Zepter. Când clocotește apa, se adaugă făina de mălai în...
Legume la Zepter
Legumele se curăță, se spală, se mărunțesc, se asezonează de mirodenii, apoi se așează artistic în minunatul vas Zepter, se acoperă și se lasă la foc mic până ce termocontrolul ajunge în zona verde. cca. 15 minute. În acest moment se oprește focul și se lasă la gătit, fără...
Ruladă din carne tocată a la Panacris
Carnea tocată, se amestecă cu oul de rață, pesmet 2-3 linguri, usturoiul presat, sarea, piperul măcinat, boiaua de ardei și ceapa tocată mărunt, frământându-se energic, eventual cu mâna, pentru a se îngloba toate ingredintele. Pe o hârtie de pergament, se...
Pulpe de pui umplute, învelite in bacon
Pulpele de pui se bat bine, de preferat într-o pungă mai groasă, sau între două folii alimentare, se sărează și se lasă la rece cât timp se prepară umplutura. Carnea tocată, se amestecă cu oul de rață, pesmet 2-3 linguri, usturoiul presat, sarea, piperul...
Cartofi copți cu brânză de burduf și chives
Cartofii se spală, apoi se pun la copt în cuptorul preîncins, cca. 20 de minute la 250 grade. După ce trec testul scobitorii, adică scobitoarea intră ușor în cartof, fără nici un fel de piedică, :D, se scot, atenție folosiți mănuși:D, se taie în două, se...
Salata de paste din porumb cu ton
Se pune la fiert apă rece cu puțină sare iodată, într-un vas de cca. 4000 ml. Când clocotește apa se adaugă pastele și se lasă la fiert 10 minute la foc mediu, neacoperit. Se strecoară, se trec sub jet de apă rece, apoi se stropesc cu puțin ulei de măsline. Se adaugă la...
Budincă de orez
Orezul se pune la fiert în laptele rece, cu un prfa de sare, zahă și zahăr vanilinat, la foc mediu cca. 30 de minute, până ce se umflă. Se lasă la răcit cca. 30 de minute. Între timp se bat ouăle cu laptele și zahărul vanilinat. Amestecul de mai sus, se adaugă la...
Pulpe de curcan cu crustă de muștar
Pulpele curățate de eventualele tuleie, se pun la fezandat într-un vas mare, alături de ulei, vin, foi de dafin, usturoi zdobit cu coajă cu tot, cimbru, foaie de dafin, piper boabe, la rece cca. 30 de minute. Între timp se prepară sosul pentru crusta de muștar: într-un...
Borș de curcan
Măruntaiele de curcan se pun la fiert, într-un vas cu apă rece, la foc mic, neacoperit, cca. 60 de minute. Legumele se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei de rapiță, cu zeamă de carne. După ce au devenit trasnlucide, se adaugă bucăție de...
Vărzări
Maricica, mașina de frământat, copt pâine e ajutorul meu la aluaturi dospite. În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!).Se programeaza...
Salată de bouef falsă
Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă, cca. 15 minute, la foc mediu, necoperit. Morcovii se curăță și se pun la fiert întregi, în apă cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu. Ciupercile curățate, se pun la fiert în apă cu puțină sare cca. 15...
Somon cu legume și sos de leurdă
Somonul se spală, se tamponează cu un șervet de bucătărie, se asezonează de sare aromată a la Panacris ( rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/sare-cu-mirodenii-49813.html), se lasă la rece cca. 10 minute. Se scoate peșetele de la rece și se trece prin făină pe amblele...
Pleutorus fripte
Ciupercile curățate se pun la prăjit în puțin ulei încins, într-o tigaie, în cazul meu la Doubleta. După ce s-au perpelit puțin pe ambele părți se adaugă ceapa și usturoiul tocat mărunt, se acoperă, lăsându-se la înăbușit cca. 5 minute. Se...
Aperitiv cu verdețuri de primăvară
Urzicile se curăță sub jet de apă rece, apoi se opăresc în multă apă clocotită cu puțină sare. Se strecoară și se lasă la răcit. Între timp ceapa, usturoiul, ardeiul kapia curățate, spălete și tocate mărunt, se călesc în puțin ulei de măsline, într-un...
Pasta de peste
Peștele se toacă mărunt în blender, împreună cu untul moale, ceapa verde tocată mărunt și zeama de lămâie. Mi s-a părut prea fad, așa că am adăugat și un borcănel de hering în ulei, gen anșoa ;). Tare inspirată am fost! Se servește cu pâine albă...
Pasta de avocado (2)
Avocado se taie transversal, se răsucește și se despart cele două jumătăți ( vezi procedeul aici: http://www.bucataras.ro/articole/cum-se-curata-un-avocado-28456.html). Apoi se toacă mărunt și se pun în blender. Se adaugă 2 linguri de ulei de măsline, leurda tocată mărunt,...
Bibilică la cuptor
Bibilica curățată bine de pene, se presară cu sare aromată, se unge cu ulei de măsline și se așează într-un vas înalt, se acoperă cu apă și vin, plus mirodeniile de mai sus. Se lasă la odihnă peste noapte în marinadă/baiț;) A doua zi se scoate din baiț, se...
Ciuperci cu praz, gogoșari în sos de muștar la Zepter
Prazul se curăță, se taie rondele și se pune la călit cu puțin ulei de măsline, în minunatul vas Zepter. Se lasă la foc mic cca 4 minute, până ce acul indicator de pe capac ajunge în zona verde. Apoi se adaugă ciupercile curățate și feliate, gogoșarii feliați...
Pâine de casă cu măsline și semințe
Maricica, mașina de frământat, copt pâine e ajutorul meu la alautrui. În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!). De data asta am...
Salată de pește afumat cu orez
Peștele afumat se mărunțește, se adaugă peste orezul fiert. Ceapa verde curățată, se toacă mărunt și se adaugă la amestecul de mai sus. Între timp se toacă, ardeiul kapia copt, se adaugă împreună cu caperele, măslinele și se asezonează salat de sare și piper. După...
Sărățele de post
Foietajul dezghețat, se taie fâșii, se unge cu puțin ulei de măsline, ketchup-ul Univer, se distribuie pe foaia de foietaj, apoi se presară sarea iodată și mix-ul de seminte. Sărățelele se transefră pe tava tapetată cu foaie de pergament. Se introduce tava in cuptorul...
Guguluf aperitiv
Prazul și ardeiul se curăță, se taie rondele, se adaugă ciupercile, salamul și șunca mărunțită, lăsându-se la călit în puțin ulei de măsline, asezonat cu sare și piper proaspăt măcinat. Peste legumele călite se adaugă 2-3 linguri de pesmet și se...
Paprikaș de cocoș cu paste colorate
Zarzavaturile și legumele se curăță, se toacă mărunt și se pun la înăbușit, împreună cu carnea de cocoș, timp de 15 minute la foc mic, acoperit. Apoi se adaugă cca. 2000 ml apă rece, se asezonează de sare, piper și mirodenii și se lasă la fiert la foc mic, acoperit,...
Supă clară de cocoș cu tăiței de casă
Legumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu carnea de cocoș și mirodeniile, la foc mediu cca. 60 de minute cu cca. 4000 ml apă rece. Recunosc că am folosit din nou oala subpresiune, astfel am redus timpul de fierbere la cca. 30 de minute. După ce s-a fiert...