Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1581
PRIETENI373
Retete

Ciorba de fasole alba cu afumatura

In Ciorbe la 23 Noi 2012

Se alege fasolea, se spală şi se pune la fiert cu apă rece. După ce a dat în câteva clocote, se scurge apa şi se înlocuieşte cu o alta tot rece. Acest lucru se repetă de 2-3 ori. Ultima apă va fi clocotită. Când fasolea este aproape fiartă, se adaugă ceapa...

Prajitura din foi cu miere

In Prajituri la 19 Noi 2012

Intr-un vas  se amesteca mierea, zaharul tos, zaharul vanilinat, untul, oul intreg, laptele si amoniacul si se pun la foc mic, nu direct pe flacara, pana cand incepe sa fiarba compozitia, se umlfa si isi dubleaza compozitia. apoi se ia de pe foc imediat si se adauga faina toata deodata,...

Prajitura japoneza

In Prajituri la 19 Noi 2012

Se amesteca energic zaharul cu untul moale pana se omogenizeaza, apoi se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, nucile macinate ai albusurile de ou batute spuma, amestecandu-se usor pana se omogenizeaza toate ingredientele. Intr-o tava tapetata cu foaie de pergament se toarna aluatul...

Islere

In Dulciuri la 19 Noi 2012

Faina se amesteca cu margarina, oul, zaharul, zaharul vanilinat si un praf de sare. Amoniacul se stinge cu laptele caldut si se adauga la amestecul de faina. Se framanta totul pana se obtine un aluat elastic. Se intinde aluatul si se taie cu o forma rotunda sau paharul. Islerele obtinute...

Farfale cu nuca, zahar si scortisoara

In Farfalle la 19 Noi 2012

Farfalele se fierb in apa clocotita cu putina sare, cca. 8 minute dupa primul clocot. Se scurg si se trec rapid sub un jet de apa rece, ptr a se opri fierberea. Miezul de nuca se prajeste in cuptorul preincins cca. 10 minute la foc mic. Apoi se macina impreuna cu zaharul tos, zaharul vanilinat si...

Varza dulce calita

In Mancaruri de post la 19 Noi 2012

Varza se taie fiedeluta, se amesteca cu ulei si sare, apoi se pune la calit intr-un ceaun sau un vas de inox cu fundul gros, cca. 30 de minute, la foc mic, amestecandu-se continuu ptr a nu se prinde de fundul vasului. La final se asezoneaza de sare, piper si verdeta tocata marunt. Se serveste ca...

Berbecut la protap

In Oaie la 18 Noi 2012

Pentru o asemenea lucrare, trebuie sa te pregatesti cel putin cu o saptamana inainte ( noi am inceput cu 2 sapt :D) ) . In prima saptamana se construieste protapul si se fac cumparaturile ptr ingredeinte;) Berbecutul se achizitioneaza inaite cu 3 zile de festin. Se curata de grasimi si...

Gem de gutui

In Dulceata / Gem la 11 Noi 2012

Gutuile se curata de coaja si samburi, se rad pe razatoarea mare, se stropesc imediat cu zeama de lamaie, apoi se pun la fiert impreuna cu zaharul. Se lasa la fiert cca. 45 de minute la foc mic, pana se incheaga dulceata. Se pune fierbinte in borcanele sterilizate, care se inchid ermetic si se...

Tocanita de pui si ciuperci

In Pui la 11 Noi 2012

Ceapa si ardeii se curata, se spala, se toaca marunt si se pun la dinstuit in putin ulei si apa. Intre timp se curata ciupercile, fileul de pui, se taie bucatele si se adauga la amestecul de ceapa si ardei. Se asezoneaza de sare, piper, boia si curry, se completeaza cu apa si vin cat sa acopere...

Tocanita cu organe de miel

In Oaie la 11 Noi 2012

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la dinstiut in putin ulei si apa. Intre timp se curata organele, se sapla si se taie cubulete. Se adauga la amestecul de ceapa, asezonandu-se cu sare si piper, completandu-se cu apa cat sa le acopere si se lasa la fiert la foc mic, acoperit, cca. 30 de...

Conopida cu file de pui

In Pui la 11 Noi 2012

Ceapa se curata, se spala se taie marunt si se caleste impreuna cu ardeiul tocat marunt, in putin ulei si apa. Conopida se desface buchetele, se spala si se adauga la amestecul de ceapa si ardei. Fileul de pui se taie bucatele potrivite si se adauga la amestecul de mai sus. Se asezoneaza de sare,...

Hamburgheri de casa

In Vita la 10 Noi 2012

Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei . Carnea  tocata se amesteca cu ouale, cu patrunjelul tocat si cu ceapa calita. Se asezoneaza dupa gustul fiecaruia, apoi se formeza hamburger care se prajejesc pe gratarul incins pentru aprox. 10 min.  Chiflele se taie pe jumate si se...

Legume la Actifry

In Mancaruri de post la 10 Noi 2012

Se curata toate legumele, se spala,  se feliaza, apoi se asezoneaza de sare si mirodenii, se pun in cuva fripteuzei, se stropesc cu ulei de masline si se lasa la copt/prajit cca 40 de minute. La final se adauga usturoiul tocat marunt,  sosul de soia si vinul, lasandu-se la copt/prajit...

Dulceata de dovleac

In Dulceata / Gem la 10 Noi 2012

Dovleacul se curata de coaja si seminte, se taie cubulete, se pune intr-un vas incapator, se presara zaharul si se lasa la "odihna" peste noapte. A doua zi se pune la fiert, intr-un vas special ptr dulceata, la foc mic, cca 60 de minute. Se adauga praful de scortisoara si zeama de...

Painici cu telemea, sunca si seminte

In Piine la 9 Noi 2012

In cuva de la masina de paine se pun pe rand apa, sarea, zaharul, uleiul, faina si drojdia. Se programeaza pentru aluat cca. 90 de minute. Cand s-a terminat programul, se scoate aluatul, se intinde, sa taie in patratele. Se pune pe fiecare bucatica cate o bucata de telemea, bucatatele de...

Prajitura cu gutui caramelizate

In Dulciuri la 9 Noi 2012

Ouale se bat energic cu praful de sare, zaharul si faina. Intre timp se topeste zaharul ptr caramel, fara sa se arda, intr-o tava termorezistenta, apoi se adauga margarina sau uleiul, si se amesteca usor pana se omogenizeaza. Gutuile curatate si taiate marunt se aseaza peste zaharul caramelizat,...

Crema de branza cu zmeura

In Dulciuri la 5 Noi 2012

Se amesteca branza cremoasa cu smantana, cu zaharul pudra, galbenusurile de ou, zaharul vanilinat si coaja de lamaie, amestecandu-se energic, pana se omogenizeaza toate ingredientele.  Gelatina se inmoaie in apa rece, apoi se aduce la fierbere, pana se obtine un lichid translucid.  ...

Chiftele clasice

In Mancaruri cu carne la 4 Noi 2012

Painea se pune la inmuiat in apa rece, cca. 3 minute. Carnea se amesteca energic, cu ouale, painea stoarsa de apa, sarea iodata, piperul, mararul tocat marunt si boiaua de ardei dulce. Dupa ce s-a omogenizat compozitia, se formeaza chiftelute, care se prajesc in ulei incins, pe ambele parti. Se...

Salata de conopida

In Aperitive / Garnituri la 4 Noi 2012

Conopida se curata de foi si eventualele insecte, se rupe buchetele mici si se pune la fiert in apa clocotita cu sare, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Se stropeste cu zeama de lamaie, ptr a-si pastra culoarea alba. Dupa ce s-a racit, se zdrobeste cu furculita sau mixerul, se adauga...

Ciorba taraneasca cu carne de vacuta

In Ciorbe la 3 Noi 2012

Ceapa se curata, se spala, sa toaca marunt si se caleste in apa cu ulei. Carne se taie in bucatele, se adauga la ceapa, punandu-se la fiert impreuna cu mirodeniile si legumele in oala minune. Se lasa la fiert cca. 30 de minute, apoi se pune la racit, ptr a se putea deschide capacul mai repede....

Clatite a la Robert

In Dulciuri la 3 Noi 2012

Se bat energic ouale cu un praf de sare, se adauga concomitent, berea, faina, apa pana se obtine un aluat fluid, potrivit, lasandu-se la rece cca. 15 minute. Intr-o tigaie speciala ptr. clatite, se pun un strop de ulei, se lasa la incins, apoi se toarna cate un polonic din aluat in tigaia...

Strudel cu mere si dovleac

In Dulciuri la 3 Noi 2012

Se curata merele si dovleacul, se rad pe razatoarea mare, apoi se pun intr-un vas, cu fundul dublu, (Ideal ar fi unul Zepter;), ptr cine are in dotare :D ) se adauga zaharul, zaharul vanilinat, scortisoara, coaja de lamaie, lasandu-se la fiert cca. 15 minute la foc mic. Intre timp se topeste...

Mancare de praz cu masline

In Mancaruri de post la 3 Noi 2012

Prazul se curata, se spala se taie rondele si se pune la inabusit cu putin ulei de palmier si apa. Intre timp maslinele, se dau intr-un clocot, in putina apa. Cand s-a inmuiat prazul se adauga, maslinele strecurate, rosiile si vinul. Se asezoneaza cu mirodenii, si se lasa la fiert cca. 20 de...

Mazare, praz si morcovi

In Mancaruri de post la 3 Noi 2012

Prazul se curata, se taie rondele si se pune la inabusit in putin ulei de palmier si apa. Se adauga mazarea si morcovul taiat bucatale, se aduga apa cat sa acopere amestecul de legume. Se asezoneaza de sare, piper, boia si marar, lasandu-se la feirt la foc mic cca. 20 de minute, necoperit. Se...

Pastrav somonat pe pat de praz si ardei

In Pastrav la 3 Noi 2012

Prazul si ardeii se curata, se spala si se taie rondele. Intr- tava termorezistenta se aseaza patul de praz si ardei. Pestele se curata, se asezoneaza cu mirodenii, se lasa la rece cca. 10 minute, apoi se aseaza pe patul de legume. In burta pestelui si pe langa el se aseaza rondele de lamaie....

Tarta cu legume de sezon si carne

In Aperitive / Garnituri la 3 Noi 2012

Vanatase curata de coaja, se taie cubulete se da cu sare, se lasa cca. 10 minute pana se scurge lichidul amar, apoi se trec sub ub jet rapid de apa rece si se prezesc in ulei incins cca. 5 minute. Se scot dupa ce s-au prajit si se lasa inrt/o strecuratoare ca sa se scurga uleiul. Intre timp se...

Branza cu mucegai, mere ionatan si dulceata de sfecla rosie

In Aperitive / Garnituri la 30 Oct 2012

Branza se taie cubulete, marul se spala, se taie in sferturi si se intre bucatile de branza. Totul se acopera "artistic" cu dulceata de sfecla rosie ( vezi reteta aici:  http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-sfecla-rosie-37169.html  ). Se serveste ca atare sau cu paine...

Sandvis cu ceva fin si smochine

In Sandvisuri la 28 Oct 2012

Se ung feliile de paine cu ceva fin cu smantana Delaco, orneaza cu felii de smochine. Se servesc ca atare alaturi de o cana de ceai sau lapte ;)

Oua ochiuri in chifla Pave

In Sandvisuri la 28 Oct 2012

Se taie capacelele chiflelor cu un cutit bine ascutit. Cu ajutorul unei linguri scobim miezul chiflei. In locul ramas gol se pune putin ulei de masline si sparg  cate doua oua. Se presara sare iodat  si piper proaspat macinat. Se introduc chiflele, in cuptorul preincalzit,...

Scoici, surimi, file de peste in sos de vin

In Fructe de mare la 28 Oct 2012

Untul se pune la topit intr-un vas Wok, se adauga scoicile si pestele taiat bucatele, cat o inghititura. Se asezoneaza cu sos de soia, usturoi presat si vin alb demisec, lasandu-se la fiert la foc iute cca. 5 minute. Spre final se adauga batoanele de surimi taiate la fel de marunt, caperele si...

Afisate 1141 - 1170 din 1581 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Se anunţă zile toride. Cuptorul în care te coace destinul e mai mult decât strâmt şi lipsit de comfort. Putea şi ei să te frăgezească într-un spaţiu mai generos. În altă ordine de idei, nu uita că joia viitoare ai repetiţie la teatrul de păpuşi. Ţi-au luat sfori noi.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]