Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1581
PRIETENI391
Retete

Creveti a la Stroganov

In Fructe de mare la 5 Oct 2012

Crevetii se prajesc in unt cca. 5 minute, apoi se scot si se pastreaza la cald. Ceapa si usturoiul se curata, se toaca marunt, apoi se adauga in untul ramas impreuna cu ciupercile feliate, lasandu-se la gatit, la foc mic, cca. 15 minute. Se adauga apoi faina, vinul, ketchup-ul, smantana,...

Orez cu pleutorus si capere

In Mancaruri de post la 2 Oct 2012

Ceapa se curata se toaca marunt, se pune la calit in putin ulei si apa. Ciupercile se curata, se toaca fideluta si se adauga la amestecul de ceapa, lasandu-se la fiert, acoperit cca. 10 minute, apoi se adauga orezul si apa, lasandu-se la fiert acoperit cca. 20  de minute la foc. La sfarsit...

Pui Panacris

In Pui la 2 Oct 2012

Ceapa se curata, se taie felii si se caleste impreuna cu slanina tocata marunt, cu lingura o de ulei, cca. 3 minute, apoi se scoate cu o paleta si se pune deoparte.  Pulpele de pui se prajesc in 2 linguri de ulei, pana devin crocante. Se asezoneaza de sare, piper si mirodenii. Se adauga...

Struguri murati

In Conserve la 30 Sep 2012

Boabele de struguri se aseaza in borcane curate. Deasupra lor se aseaza rondele de morcovi si bucatele de hrean. Se pregateste zeama din sucul ramas de la curatirea boabelor de pe ciorchine, apa, otet si mirodenii, dupa ce au dat un clocot se da deoparte, lasandu-se la racit. Cam cand lichidul,...

Ketchup Panacris 2

In Conserve la 30 Sep 2012

Se curata legumele, se spala si se toaca marunt, eu am folosit robotul din dotare;). In uleiul incins, se adauga pe rand, ceapa, morcovii, ardeii, merele si se lasa la foc mic cca. 30 de minute. Intre timp rosiile se dau prin separatorul de rosii ( recunosc ca zmeii, au fost plecati si am folosit...

Risotto cu fructe de mare

In Peste la 29 Sep 2012

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit cu putin ulei de masline, impreeuna cu fructele de mare, cca 5 minute la foc mic, acoperit. Apoi se asezoneaza de sare, piper, ierburi aromate, se adauga orezul curatat, paharul de vin si apa, lasandu-se la fiert la foc mediu cca. 15 minute. La...

Ceafa de porc Santana a la Sidy

In Porc la 29 Sep 2012

Bucatile de ceafa se presara freaca cu lei de masline, se preasara condimentele, apoi se prajesc pe gratarul incins. Eu recunosc ca am folosit tigaia Doubleta;). Dupa ce fripturile, s-a rumenit pe ambele parti, se adauga vinul, caperele, piperul colorat si ardeiul kapia taiat marunt. Se lasa la...

Gomba martas ( Sos cu ciuperci!)

In Aperitive / Garnituri la 29 Sep 2012

Ceapa se curata, se toaca marunt si se dinstuie in margarina sau ulei de masline. Ciupercile se curata, se taie felii si se adauga la ceapa calita. Se asezoneaza de sare, piper, boia, nucsoara, se adauga vinul si se lasa cca. 10 minute la fiert. Intre timp faina/amidonul se desface cu smantana de...

Paine cu crenvursti, telemea si seminte

In Piine la 27 Sep 2012

In cuva de la masina de paine se pun pe rand apa, faina, sarea, zaharul, uleiul, 3 linguri de seminte de floarea soarelui si drojdia. Se programeaza pentru aluat cca. 90 de minute. Se intinde aluatul intr-o foaie derptunghiulara, se aseza cernvurstii, feliile de telemea si se...

Broccoli si miez de lapte

In Mancaruri de legume la 24 Sep 2012

Broccoli se curata de frunze, se rupe in buchetele mici si se trece rapid sub un jet de apa rece. Intre timp se pune la fiert apa,( cca. 3 l), cu zeama de lamaie si putina sare, iar cand clocoteste se pun buchetelele de broccoli, ptr cca. 10 minute sa fiarba, apoi se scot in apa foarte rece...

Branza Danish blue cu struguri

In Aperitive / Garnituri la 23 Sep 2012

Branzica se taie cubulete, se infige pe scobitori, alternadu-se cu boabe de struguri negrii.Se servesc ca antreu in deschiderea meselor festive;)  

Peltea de must

In Dulceata / Gem la 23 Sep 2012

Mustul se pune la fiert, impreuna cu zaharul, la foc mediu cca. 60  deminute, pana scade la jumatate, cantitatea de lichid. La final se adauga bucati de scortisoara si cateva cuisoare ptr aroma. Se toarna fierbinte in borcane curate, se inchid ermetic si se pun la dunts uscat, pana a doua...

Tiramisu reţetă cu frisca

In Dulciuri la 23 Sep 2012

Tiramisu reţetă cu frisca Se pregateste cafeaua espresso, adaugandu-se, 2 lingurite de cafea instant, esenta de migdale si portocale. Branzica mascarpone se amesteca energic cu zaharul pudra, galbenusurile de oua si frisca. Intr/un vas se pune un strat de crema, apoi piscoturile trecute,...

Salata mixta pentru iarna

In Conserve la 23 Sep 2012

Legumele se spala, se curata ( de seminte, cotoare, de coaja etc.) se dau pe rindea ( eu am folosit Robotul, in 10 minute nu am avut ce face;) ). Conopida se desface buchetele mici si se adauga la legume. Otetul, zaharul si sarea se amesteca energic, adaugandu-se peste amestecul de legume, se...

Briose cu cacao

In Dulciuri la 22 Sep 2012

 Faina se amesteca cu zaharul, praful de cacao si praful de copt. Se adauga ouale, uleiul si se amesteca usor pana se incorporeza toate ingredientele. Se aseaza cate o lingura din aluat in forma de briose, punandu-se apoi la cuptor 20 de minute la foc potrivit. Se scoate tava  si se mai...

Painici cu telemea de oi

In Piine la 22 Sep 2012

In cuva de la masina de paine se pun pe rand apa, sarea, zaharul, uleiul, faina si drojdia. Se programeaza pentru aluat cca. 90 de minute. Cand s-a terminat programul, se scoate aluatul, se intinde, sa taie in patratele. Se pune pe fiecare patratea cate o bucata de telemea.  Se inchid...

Ciorba de pui cu oua de prepelita

In Supe/Ciorbe la 22 Sep 2012

Spinarile de pui se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Dupa ce au clocotit, se spumeaza si se adauga legumele, curatate si tocate marunt. Se asezoneaza de sare, coriamdru, foai de dafin si piper, lasandu-se la fiert cca. 30 de minute la foc mediu. Spre final se adauga pastele fainoase....

Crochete din carne de pui si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 22 Sep 2012

Painea se pune la inmuiat in apa rece, cca. 5 minute, apoi se stoarce de apa si se adauga la carnea tocata de pui. Usturoiul se curata s se preseaza deasemenea peste amestecul de carne. Peste amestecul de carne se adauga oul, cascavalul ras, faina si mararul tocat marunt, amestecandu/se bine pana...

Pui cu legume, curry si orez

In Pui la 20 Sep 2012

Ceapa, morcovul si ardeii, se curata, se toaca marunt, se pun la calit in ulei si putina apa, la foc iute cca. 10  minute. Apoi se adauga pulpele de pui, se asezoneaza de sare, piper, curry, se lasa la foc iute cca. 5  minute pana se impreuneaza gusturile, apoi se adauga orezul curatat...

Varza dulce cu sunculita taraneasca

In Mancaruri cu carne la 15 Sep 2012

Varza se curata de foile vestede, se da pe rindea ( eu am folosit robotul din dotare:D) ), se pune intr/un vas mare, se presara cu sare si ulei si se lasa la calit cca. 15 minute. Sunculita se taie bucatele, se adauga la varza calita, impreuna cu ketchup-ul Panacris ( vezi reteta aici: ...

Tiramisu reţetă adaptata

In Dulciuri la 15 Sep 2012

Tiramisu reţetă adaptata Se prepara cafeaua la ibric, se strecoara intr/un vas larg, se adauga 1 lingura de cafea instant si esenta de migdale, apoi se lasa la racit. Branza mascarpone se amesteca cu zaharul pudra si ciocolata rasa. Piscoturile se trec rapid prin amestecul de cafea, racit,...

Tortilla cu pui si sos Fajita

In Mancaruri cu carne la 15 Sep 2012

Carnea se spala, se taie fideluta si se prajeste intr-un vas wok, in putin ulei de masline. Intre timp se curata legumele, se taie cubulete. Condimentele Fajita, ce se gasesc in pachet se amesteca cu 100 ml apa rece si se pun peste carnea prajita, impreuna cu legumele. Se lasa la fiert cca 4...

Supa crema de legume cu perle aurii

In Mancaruri de post la 15 Sep 2012

Legumele se curata, se spala, se taie in bucati mari, apoi se pun la fiert in apa cu putina sare si ulei de masline, cca. 30 minute, la foc mediu, neacoperit. Dupa ce s-au fiert bine, se paseaza sau se blend-uiesc;). Se asezoneaza de sare si piper. Supica se serveste fierbinte cu perle aurii....

Pasta de peste

In Peste la 15 Sep 2012

Ceapa se curata si se toaca marunt ( eu am pus robotul azi la treaba;) ) Se scot bucatile de peste din conserva si se adauga la ceapa impreuna cu untul si zeama de lamaie. Se mixeaza, pana se obtine o pasta consistenta, daca e nevoie se mai adauga un praf de sare si piper proaspat macinat, dupa...

Orez cu chilli con carne

In Mancaruri cu carne la 13 Sep 2012

Orezul ales si spalat se pune la fiert in apa clocotica cu putina sare, cca. 15 minute, la foc mediu. Dupa ce s-a fiert se strecoara, se trece print-un jet de apa rece si se presara putin ulei de masline peste el. Ptr chilli con carne vezi reteta aici (...

Chilli con carne

In Mancaruri cu carne la 13 Sep 2012

Ceapa si  usturoiul se curata si se toaca marunt. Apoi se inabusa in ulei, in vasul wok, iar dupa ce s-a inmuiat, se adauga carnea tocata si ardeii (kapia si cel iute) curatat si tocat marunt. Se lasa la prajit, cca. 10 minute pana se rumeneste carnea. Apoi se adauga fasolea, scursa de apa,...

Oua de prepelita cu sos de branza si sunca

In Aperitive / Garnituri la 13 Sep 2012

Ouale se pun la fiert in apa rece cu putina sare, si se lasa, cca. 5 minute dupa ce incepe sa clocoteasca apa. Intre timp untul se topeste, se adauga faina, zeama de supa sau apa, laptele si se amesteca energic, pana se omogenizeaza sosul, lasandu-se la foc mic, amestecand incontinuu cca. 5...

Oua de prepelita cu sos de ierburi aromatice

In Aperitive / Garnituri la 13 Sep 2012

Ouale se pun la fiert in apa rece cu putina sare, si se lasa, cca. 5 minute dupa ce incepe sa clocoteasca apa. Intre timp untul se topeste, se adauga faina, zeama de supa sau apa, iaurtul si se amesteca energic, pana se omogenizeaza sosul, lasandu-se la foc mic, amestecand incontinuu cca. 5...

Oua de prepelita cu sos de mustar

In Aperitive / Garnituri la 13 Sep 2012

Ouale se pun la fiert in apa rece cu putina sare si se lasa cca. 5 minute dupa ce incepe sa clocoteasca apa. Intre timp untul se topeste, se adauga faina, zeama de supa sau apa, smantana de gatit si se amesteca energic, pana se omogenizeaza sosul, lasandu-se la foc mic, amestecand incontinuu...

Gulyas de porc a la Edi

In Porc la 10 Sep 2012

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei si apa. Intre timp se curata ardeii, se toaca marunt si se adauga la ceapa. Carnea se curata, se taie cubulete si se adauga la amestecul de ceapa si ardei. Se asezoneaza de sare, piper, boia si mirodenii, se completeaza cu cca....

Afisate 1201 - 1230 din 1581 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Zâmbește! E încă legal și neimpozitabil.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]