Andiva se curata de frunzele vestede, se trece rapid sub ub jet de apa, apoi se taie rondele, stropindu-se imediat cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze. Batoanele de surimii se taie felii, se adauga in salata, amestecandu-se usor. Maioneza se amesteca usor in salata, pentru a se ingloba. Se...
Galbenusurile se amesteca cu o cana de zahar , zaharul vanilinat si un praf de sare, energic pana devine cremos. Apoi se adauga uleiul, laptele, coaja de lamaieamestecand mereu. La final se cerne faina impreuna cu praful de copt, amestecand usor pana se incorporeaza toate ingredientele. Aluatul...
Cel mai simplu e de facut blatul pentru pizza, asta pentru gospodinele care au masina de facut paine!!!.Eu o am pe Maricica, care e de mare ajutor;). In recipientul masinii de paine se pune apa, faina cernuta, sarea, zaharul, uleiul si drojdia (Atentie! Pastrati aceasta ordine daca vreti sa...
Ouale se bat energic cu putina sare. Feliile de paine se trec prin oul batut, apoi se pun la prajit in uleiul fierbinte. Se servesc ca atare sau in combinatie cu branza, cascaval, branza topita, dupa gustul fiecaruia.
Cartofii se fierb in coaja, apoi se trec in apa rece se decojesc si se taie cuburi mai mari. Morcovii se fierb separat (mie mi/au ramas de la ciulama:D), apoi se feliaza. Ouale de prepelita se fierb in apa cu ptuina sare, cca. 8 minute, apoi se trec in apa rece si se curata de coaja si se taie...
Cartofii se curata, se spala si se taie rondele. Se aseaza intr-o tava termorezistenta, (eu am probat noua achizitie, tava cu strat de ceramica;) ), se stropesc cu ulei, se presara mirodeniile si sarea, si se introduc in cuptorul preincins, la cca. 180 grade neacoperit, cca. 15 minute. Dupa ce...
Carnea se spala, se dezoseaza si se portioneaza. Se pune la prajit in ulei de masline cca. 15 minute la foc iute ptr a se rumeni. Se asezoneaza de sare, piper si mirodenii, adaugandu-se apoi vinul si apa. Se introduce in cuptorul preincins si lasa cca. 30 de minute neacoperit, la 180...
Carnea de pui se taie fasii si se prajeste usor in ulei de masline. Ciupercile se curata, se taie felii si se adauga la carne, lasandu-se la prajit la foc mediu cca. 10 minute, neacoperit.
Intre timp castravetii murati se taie rondele si se pun la fiert in apa rece, impreuna cu foaia de...
Prunele se curata de samburi, se pun intr/o tava termorezistenta, se adauga fructele din compotul tropical mix cu putina zeama si esenta de porticale, presarandu/se scortisoara peste toate fructele. Fulgii de ovaz, multumesc Ruxy de pont, se dau prin masina de macinat cafea, ca sa se marunteasca,...
Budinca se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj.
Se pune cate o lingurita de budinca, in cosulet si se orneaza cu fructe din compot.
Intre timp se prepara gelatina transparenta cu zeama de la compot, conform indicatiilor, iar dupa ce s-a racorit se toarna peste fructele din cosulete....
Verzele sa taie fideluta, se aseaza intr-o tava termorezistenta la cuptor, costita se taie de asemenea fideluta, si se "arunca" peste varza, zacusca se "indoaie" cu cca. 700 ml. de apa si se toarna peste amestecul de varza si costita. Se amesteca usor toate ingredientele ca sa...
Pulpa se taie felii, se pregateste un sos din ulei, sare, bere, piper, mirodenii si usturoi. Se trece fiecare felie prin acest sos, se aseaza intr-un vas si se lasa la odihna le rece cca. 30 de minute.
Intre timp se curata ceapa, ardeii si rosiile, se taie felii, se inabuse cu putin ulei si...
Legumele se curata si se taie felii. Prima oara se coace ceapa pe gratar, apoi se pune intr-o tava. Vinetele se taie in doua se presara sare si se lasa la odihna. Dovleceii se taie felii pe lung si se prajesc, apoi se scot in tava peste ceapa. Urmeaza ardeii curatati si taiati julien. Dupa ce...
Rosiile se spala, se aseaza pe o tava de cuptor si se dau la copt cca. 20 de minute la foc mediu.
Se scot intr-un vas incapator si se lasa la racit. Dupa ce s-au racit, rezonabil, zmeii mei stiu asta;), se trece prin separatorul de rosii. Sosul obtinut se pune la fiert in oala cu...
Cartofii se pun la fiert cu coaja in apa cu putina sare, neacoprit la foc mediu cca. 30 de minute. Dupa ce s/au fiert cartofii se scot din apa, se curata de coaja si se preseaza cu presa speciala de cartofi. Apoi se adauga ouale, faina si grisul, farmantanadu-se pana se obtine un aluat omogen si...
Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in ulei si putina apa. Celelalte legume se curata si se toaca marunt si se adauga la ceapa calita. Carnatii se taie felii, cat o imbucatura si se adauga la amestecul de legume, lasandu-se la fiert cca. 15 minute la foc mic, semiacoperit. Intre...
Se spala si se curata toate legumele, apoi se toaca foarte marunt, spre rusinea mea am folosit robotul:(. Ceapa se pune la calit in ulei si putina apa, se adauga apoi pe rand, morcovul tocat, telina, pastarnacul, ardeiul tocat si verdeata. Se asezoneaza de sare si piper. Rosiile se decojesc, se...
Murele se curata si se spala rapid sub un jet de apa rece. Se pun intr/un borcan mai mare, se adauga zaharul tos, siropul de menta si alcoolul, atentie alcoolul se pune imediat, nu se lasa fructele la macerat. Se amesteca usor in decurs de cca. 1 saptamana, odata pe zi, pana se topeste...
Prunele se desfac in doua, se presara 1 plic de zahar vanilinat si scoarisoara si se lasa la odhina. Ouale se bat energic cu zaharul tos, zaharul vanilinat, apoi se adauga uleiul, amestecandu-se continuu, de asemenea laptele. Dupa ce s-au omogenizat ingredientele se adauga faina cernuta impreuna...
Toate felurile de branza, iaurtul, galbenusurile, uleiul de masline si mararul tocat marunt, se pun intr-un bol, se adauga si se amesteca energic pana se omogenizeaza toate ingredientele. Se ung foile de placinta cu amestecul de branza si se ruleaza cate doua, asezandu-se intr-o...
Organele de vitel se fierb in apa, atentie fara niciun pic de sare, cca. 35 de minute, semiacoperit, la foc mediu. Intre timp se curata legumele, se toaca marunt si se calesc in ulei si apa. Se asezoneaza de sare, mirodenii. Organele se strecoara, si se taie bucati mici cat o imbucatura,...
Ceapa si usturoiul (4 catei) se curata, se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei de masline si apa. Se adauga ficateii curatati si spalati, lasandu-se la prajit cca 10 minute la foc iute, acoperit, apoi se adauga vinul, se asezoneaza de mirodenii (cimbru, oregano, rozmarin, sare, piper,...
Vinetele se coc la gratar. Se curata si se lasa la scurc cca. 3 ore. Apoi se portioneaza si se pun in pungi cca. 800g.
Ardeii se spala, se curata, se taie in doua, apoi se dau prin masina de tocat carne sau robot. Se pun in pungi mici, se videaza si se aseaza cuminti la congelator.
Pestele se curata, se spala, se da cu putina sare, apoi se lasa la rece ptr cca. 10 minute. Intr/o tava tapetata cu foaie de pergament, se aseaza pestele, se asezoneaza de sare, piper si rozmarin. Rosiile, ardeii, ceapa, se curata se taie rondele, se aseaza de jur imprejurul pestelui, se pun...
Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei si apa. Intre timp se curata morcovii, ardeii si rosiile, se toaca marunt si se adauga la ceapa, lasandu-se sa fiarba la foc mic cca 15 minute. Varza se curata de foile uscate si se toaca fideluta (eu am folosit robotul de...
Roşiile se spală, se pun la copt in cuptor cca. 20 de minute, până le plesneşte coaja, apoi se lasă la răcit şi se dau prin separatorul de roşii. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei. Ardeii kapia şi cei graşi, se spală şi se toaca...
Ardeii capia se coc la gratar, direct in jar. Se pun într-un vas adânc se presară sare grunjoasă peste, se acoperă cu un capac şi se lasă cca. 30 de minute să stea în abur. Între timp se pune la fiert apa, cu sare, zahăr, ulei şi piper. Când...
Vinetele se coc pe grătar la foc de lemne. Se curăţă şi se lasă la scurs. Cu ardei capia se procedează la fel, doar ca ei se pun intr-un vas cu capac, se presară sare, se lasă acoperit cca. 30 de minute. Apoi se curăţă de coajă, codiţe şi seminţe, folosind cât mai puţin...
Roşiile se spală, se taie in patru şi se dau prin separatorul de rosii. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei. Gogoşarii şi ardeii kapia se spală şi se toaca mărunt (recomand robotul de bucătărie!). Se adaugă sucul de roşii şi combinaţia de...
Coditele de ciuperci se curata, se taie rondele si se pun la fiert in apa cu putina sare, cca. 20 de minute la foc potrivit, neacoperit. Intre timp faina se desface in lapte rece, se adauga peste ciuperci si se mai lasa la fiert la foc mic, amestecandu/se continuu, ca sa nu faca cocoloase, pana...
Salata din andive, surimi si maioneza
Andiva se curata de frunzele vestede, se trece rapid sub ub jet de apa, apoi se taie rondele, stropindu-se imediat cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze. Batoanele de surimii se taie felii, se adauga in salata, amestecandu-se usor. Maioneza se amesteca usor in salata, pentru a se ingloba. Se...
Prajitort cu piersici si bezea
Galbenusurile se amesteca cu o cana de zahar , zaharul vanilinat si un praf de sare, energic pana devine cremos. Apoi se adauga uleiul, laptele, coaja de lamaieamestecand mereu. La final se cerne faina impreuna cu praful de copt, amestecand usor pana se incorporeaza toate ingredientele. Aluatul...
Pizza casei
Cel mai simplu e de facut blatul pentru pizza, asta pentru gospodinele care au masina de facut paine!!!.Eu o am pe Maricica, care e de mare ajutor;). In recipientul masinii de paine se pune apa, faina cernuta, sarea, zaharul, uleiul si drojdia (Atentie! Pastrati aceasta ordine daca vreti sa...
Bundas kenyer!
Ouale se bat energic cu putina sare. Feliile de paine se trec prin oul batut, apoi se pun la prajit in uleiul fierbinte. Se servesc ca atare sau in combinatie cu branza, cascaval, branza topita, dupa gustul fiecaruia.
Salata speciala Panacris
Cartofii se fierb in coaja, apoi se trec in apa rece se decojesc si se taie cuburi mai mari. Morcovii se fierb separat (mie mi/au ramas de la ciulama:D), apoi se feliaza. Ouale de prepelita se fierb in apa cu ptuina sare, cca. 8 minute, apoi se trec in apa rece si se curata de coaja si se taie...
Cartofi cu ierburi aromatice si usturoi
Cartofii se curata, se spala si se taie rondele. Se aseaza intr-o tava termorezistenta, (eu am probat noua achizitie, tava cu strat de ceramica;) ), se stropesc cu ulei, se presara mirodeniile si sarea, si se introduc in cuptorul preincins, la cca. 180 grade neacoperit, cca. 15 minute. Dupa ce...
Pulpa de curcan cu legume
Carnea se spala, se dezoseaza si se portioneaza. Se pune la prajit in ulei de masline cca. 15 minute la foc iute ptr a se rumeni. Se asezoneaza de sare, piper si mirodenii, adaugandu-se apoi vinul si apa. Se introduce in cuptorul preincins si lasa cca. 30 de minute neacoperit, la 180...
Farfale cu pui, ciuperci si castraveti
Carnea de pui se taie fasii si se prajeste usor in ulei de masline. Ciupercile se curata, se taie felii si se adauga la carne, lasandu-se la prajit la foc mediu cca. 10 minute, neacoperit. Intre timp castravetii murati se taie rondele si se pun la fiert in apa rece, impreuna cu foaia de...
Crumble Panacris
Prunele se curata de samburi, se pun intr/o tava termorezistenta, se adauga fructele din compotul tropical mix cu putina zeama si esenta de porticale, presarandu/se scortisoara peste toate fructele. Fulgii de ovaz, multumesc Ruxy de pont, se dau prin masina de macinat cafea, ca sa se marunteasca,...
Cosulete delicioase
Budinca se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj. Se pune cate o lingurita de budinca, in cosulet si se orneaza cu fructe din compot. Intre timp se prepara gelatina transparenta cu zeama de la compot, conform indicatiilor, iar dupa ce s-a racorit se toarna peste fructele din cosulete....
Varza acra si dulce cu costita
Verzele sa taie fideluta, se aseaza intr-o tava termorezistenta la cuptor, costita se taie de asemenea fideluta, si se "arunca" peste varza, zacusca se "indoaie" cu cca. 700 ml. de apa si se toarna peste amestecul de varza si costita. Se amesteca usor toate ingredientele ca sa...
Pulpa de vitel fezandata in bere
Pulpa se taie felii, se pregateste un sos din ulei, sare, bere, piper, mirodenii si usturoi. Se trece fiecare felie prin acest sos, se aseaza intr-un vas si se lasa la odihna le rece cca. 30 de minute. Intre timp se curata ceapa, ardeii si rosiile, se taie felii, se inabuse cu putin ulei si...
Legume ca la Arnota
Legumele se curata si se taie felii. Prima oara se coace ceapa pe gratar, apoi se pune intr-o tava. Vinetele se taie in doua se presara sare si se lasa la odihna. Dovleceii se taie felii pe lung si se prajesc, apoi se scot in tava peste ceapa. Urmeaza ardeii curatati si taiati julien. Dupa ce...
Bulion Panacris
Rosiile se spala, se aseaza pe o tava de cuptor si se dau la copt cca. 20 de minute la foc mediu. Se scot intr-un vas incapator si se lasa la racit. Dupa ce s-au racit, rezonabil, zmeii mei stiu asta;), se trece prin separatorul de rosii. Sosul obtinut se pune la fiert in oala cu...
Gomboti cu prune ca la Mama
Cartofii se pun la fiert cu coaja in apa cu putina sare, neacoprit la foc mediu cca. 30 de minute. Dupa ce s/au fiert cartofii se scot din apa, se curata de coaja si se preseaza cu presa speciala de cartofi. Apoi se adauga ouale, faina si grisul, farmantanadu-se pana se obtine un aluat omogen si...
Tocana de cartofi ca la Bunica
Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in ulei si putina apa. Celelalte legume se curata si se toaca marunt si se adauga la ceapa calita. Carnatii se taie felii, cat o imbucatura si se adauga la amestecul de legume, lasandu-se la fiert cca. 15 minute la foc mic, semiacoperit. Intre...
Ciorba de rosii ca la Arnota
Se spala si se curata toate legumele, apoi se toaca foarte marunt, spre rusinea mea am folosit robotul:(. Ceapa se pune la calit in ulei si putina apa, se adauga apoi pe rand, morcovul tocat, telina, pastarnacul, ardeiul tocat si verdeata. Se asezoneaza de sare si piper. Rosiile se decojesc, se...
Murata Panacris
Murele se curata si se spala rapid sub un jet de apa rece. Se pun intr/un borcan mai mare, se adauga zaharul tos, siropul de menta si alcoolul, atentie alcoolul se pune imediat, nu se lasa fructele la macerat. Se amesteca usor in decurs de cca. 1 saptamana, odata pe zi, pana se topeste...
Prajitura cu prune Panacris
Prunele se desfac in doua, se presara 1 plic de zahar vanilinat si scoarisoara si se lasa la odhina. Ouale se bat energic cu zaharul tos, zaharul vanilinat, apoi se adauga uleiul, amestecandu-se continuu, de asemenea laptele. Dupa ce s-au omogenizat ingredientele se adauga faina cernuta impreuna...
Placinta invartita cu urda, branza de oi si marar
Toate felurile de branza, iaurtul, galbenusurile, uleiul de masline si mararul tocat marunt, se pun intr-un bol, se adauga si se amesteca energic pana se omogenizeaza toate ingredientele. Se ung foile de placinta cu amestecul de branza si se ruleaza cate doua, asezandu-se intr-o...
Tocanita din organe de vitel!
Organele de vitel se fierb in apa, atentie fara niciun pic de sare, cca. 35 de minute, semiacoperit, la foc mediu. Intre timp se curata legumele, se toaca marunt si se calesc in ulei si apa. Se asezoneaza de sare, mirodenii. Organele se strecoara, si se taie bucati mici cat o imbucatura,...
Pate din ficat de pui
Ceapa si usturoiul (4 catei) se curata, se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei de masline si apa. Se adauga ficateii curatati si spalati, lasandu-se la prajit cca 10 minute la foc iute, acoperit, apoi se adauga vinul, se asezoneaza de mirodenii (cimbru, oregano, rozmarin, sare, piper,...
Ardei si vinete pentru iarna
Vinetele se coc la gratar. Se curata si se lasa la scurc cca. 3 ore. Apoi se portioneaza si se pun in pungi cca. 800g. Ardeii se spala, se curata, se taie in doua, apoi se dau prin masina de tocat carne sau robot. Se pun in pungi mici, se videaza si se aseaza cuminti la congelator.
Pastrav urias cu legume la cuptor
Pestele se curata, se spala, se da cu putina sare, apoi se lasa la rece ptr cca. 10 minute. Intr/o tava tapetata cu foaie de pergament, se aseaza pestele, se asezoneaza de sare, piper si rozmarin. Rosiile, ardeii, ceapa, se curata se taie rondele, se aseaza de jur imprejurul pestelui, se pun...
Varza a la Cluj
Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei si apa. Intre timp se curata morcovii, ardeii si rosiile, se toaca marunt si se adauga la ceapa, lasandu-se sa fiarba la foc mic cca 15 minute. Varza se curata de foile uscate si se toaca fideluta (eu am folosit robotul de...
Ketchup Panacris cu usturoi
Roşiile se spală, se pun la copt in cuptor cca. 20 de minute, până le plesneşte coaja, apoi se lasă la răcit şi se dau prin separatorul de roşii. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei. Ardeii kapia şi cei graşi, se spală şi se toaca...
Ardei kapia in otet
Ardeii capia se coc la gratar, direct in jar. Se pun într-un vas adânc se presară sare grunjoasă peste, se acoperă cu un capac şi se lasă cca. 30 de minute să stea în abur. Între timp se pune la fiert apa, cu sare, zahăr, ulei şi piper. Când...
Zacusca Panacris
Vinetele se coc pe grătar la foc de lemne. Se curăţă şi se lasă la scurs. Cu ardei capia se procedează la fel, doar ca ei se pun intr-un vas cu capac, se presară sare, se lasă acoperit cca. 30 de minute. Apoi se curăţă de coajă, codiţe şi seminţe, folosind cât mai puţin...
Ketchup Panacris
Roşiile se spală, se taie in patru şi se dau prin separatorul de rosii. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei. Gogoşarii şi ardeii kapia se spală şi se toaca mărunt (recomand robotul de bucătărie!). Se adaugă sucul de roşii şi combinaţia de...
Ciulama de ciuperci
Coditele de ciuperci se curata, se taie rondele si se pun la fiert in apa cu putina sare, cca. 20 de minute la foc potrivit, neacoperit. Intre timp faina se desface in lapte rece, se adauga peste ciuperci si se mai lasa la fiert la foc mic, amestecandu/se continuu, ca sa nu faca cocoloase, pana...