Baconul se taie fideluta si se pune in tigaia incinsa, la rumenit. Legumele se adauga la bacon, se asezoneaza de sare, piper si cine doreste un pic de chlili. Se adauga vinul se inchide tigaia si se lasa la foc mic cca. 15 minute, pana se patrund legumele.
Pofta buna!
Ceapa curatata si tocata marunt se pune la calit cu un pic de ulei si apa Dupa ce s/a albit se adauga mazarea si morcovii. Se adauga cca. 250 ml. de apa si se lasa la fiert la foc mic, cca. 20 de minute. Intre timp carnatii se prajesc pe gratar sau in tigaie fara ulei. Mancarea de mazare se...
Se framanta un aluat de cozonac din toate ingredientele si se lasa la dospit (eu, recunosc, ca m/am lasat ajutata de " Maricica", masina de paine :D). Laptele de la umplutura se pune la fiert si cand clocoteste, se pune zaharul, mierea si nuca de cocos, lasandu/se la racit. Se intind doua foi, pe...
Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit impreuna cu ciupercile si vinetele. Cand s/au inmuiat, se adauga carnea si mirodeniile si se mai lasa la calit pana se evapora tot lichidul. Se adauga ouale in compozitia de carne si se amesteca pana se incorporeaza. Cartofii curatati, taiati...
Tiramisu reţetă cu ciocolata
Ciocolata se topeste pe baie de aburi. Frisca se bate energic cu zaharul pudra pana se intareste. Se adauga crema de mascarpone si se amesteca pana se incorporeaza totul. Se imparte crema in doua, intr-o parte din crema, se pune ciocolata topita si se amesteca...
Varza se toaca fideluta, se spala sub jet puternic cu apa rece. Se stoarce de apa se pune intr/un vas mai adanc, se adauga zacusca si se pune la calit la foc potrivit, cca. 40 de minute, neacoperit. Varza calita se transfera intr/un vas termorezistent, se aseaza carnaciorii deasupra verzeii...
Feliiile de paine se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de pergament, se stropesc cu putin ulei de masline si se introduc in cuptor ptr cca. 5 minute la foc iute. Se scot, se freaca cu usturoi, se stropesc cu ketchup, se aseaza cate o felie de sunca, una de cascaval pe fiecare felie de...
Din ulei, sare. piper, boia, curry si rozmarin se face o pasta omogena. Copanelele de curcan se spala, apoi se cresteaza si se ung cu pasta obtinuta. Se aseaza intr-o tava termorezistenta si se coc la foc potrivit ptr cca. 30 de minute, neacoperit. Se mai intorc din cand in cand si se ung cu...
Mascarpone, zaharul pudra si frisca se bat energic, pana se obtine o crema spumoasa. Piscoturile se trec rapid prin zeama de compot de mandarine. Se aseaza un strat de crema pe platou, se pune un strat din piscoturi, unul de zmeura, se continua cu crema si piscoturi pana se epuizeaza...
Puiul se curata, se spala si se zvanta cu un servet absorbant. Untul se omogenizeaza cu sare. piper si boia. Puiul se "maseaza" bine pe toata partile cu amestecul de unt, pe afara si pe dinauntru. Se aseza pe forma de rotisat, sau cine nu are o asemenea tava, poate folosi o sticla de...
Se pun la fiert 600 ml. lapte. Praful de budinca se amesteca cu zaharul si 200 ml. lapte rece. Amestecul obtinut se adauga in laptele fierbinte si se fierbe la foc mic budinca pana se obtine o crema mai tare.
Intre timp se insiropeaza blatul de tarta cu zema de la compot. Gelatina transparenta...
Ciupercile se curata, se spala si se taie fideluta. Ceapa, morcovii si telina se curata, si se rad fin. Ciupercile se fierb in apa cu putina sare, se spumeaza dupa primul clocot si se adauga legumele rase. Se lasa la fiert la foc potrivit, cca. 25 de minute, neacoperit. La finnal se adauga marar...
Pulpele se spala si se aseaza intr-o tava rezistenat la caldura. Legumele comgelate se aseaza peste carne. Orezul ales si spalat se presara peste carne si legume. Se adauga apa, se presara cu sare si piper si se introduca la cuptorul incins in prealabil, cca. 30 de minute la foc potrivit,...
Ceapa si ardeii se curata si taie marunt. Se calesc in putina apa si ulei. pastrama se curata de grasime si pielite, se taie bucati si se adauga la amestecul de ardei si ceapa. Se transfera in oala minune, Kukta, se asezoneaza de piper, nu se adauga sare deoarece pastrama deobicei e destul de...
Se pregateste din faina, lapte, oua si un praf de sare un aluat ca pentru clatite, dar un pic mai consistent. Intre timp se incinge uleiul intr/un ceaun. Inelele de calamar se trec prin aluatul obtinut si se pun la prajit in uleiul incins. Se scot inelele dupa ce s/au rumenit pe ambele...
Condimentele de mai sus se freaca intr-un mojar, pana se omogenizeaza bine si se sfarma cat de cat boabele de mirodenii. Dovleacul se taie felii, se curata de seminte si se ung cu amestecul de mirodenii. Se lasa la rece cca. 30 minute, apoi se pun la copt in cuptorul incins in prealabil, la foc...
Cartofii se spala si se pun la fiert in apa cu putina sare, la foc potrivit, neacoperit, cca. 30 de minute. Ouale se pun la fiert in apa rece cu putina sare cca 6 minute, sa fie mai tari.
Dupa ce s-au fiert cartofii si ouale se curata de coaja si taie rondele. Se pregateste un vas...
Ciupercile se scurg de lichidul din conserva, se toaca marunt, se amesteca cu castravetii si usturoiul maruntiti. Se adauga maioneza si se amesteca usor pana se incoporeaza toate ingredientele.
Varza se curata de frunzele vestejite si se taie fideluta cu rindeaua sau robotul de bucatarie! Atentie, nu se freaca varza cu sare!!!
Intr-un ceaun sau un vas cu fundul gros se pune uleiul la incins, se adauga varza fideluta si se lasa la calit la foc mic, pana se aureste, atentie se...
Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in putina apa si ulei. Se adauga ciupercile decongelate, ardeii si morcovii pe jumatate decongelati. Se asezoneaza de sare, piper si boia de ardei dulce. Se adauga 500 ml apa. Se lasa la fiert la foc potrivit, cca. 25 de minute, neacoperit....
Ciupercile se curata, se spala si se taie felii julienne. Intr/un vas Wok se pune uleiul de masline la incins, se adauga carnea tocata si ciupercile feliate. Se lasa la dinstuit la foc mic, cca. 25 de minute, se adauga sosul de rosii si cand se raceste compozitia se adauga si ouale. Se asezoneaza...
Ardeiul decongelat se scurge bine de apa. Intre timp se curata usturoiul de coaja, se toaca in mojar cu putina sare, se adauga, uleiul, otetul si apa dupa gust. Se amesteca bine toate ingredientele si se adauga la ardei Salata se serveste la orice fel de mancare cu carne!!!
Fasolea se alege si se pune in apa rece peste noapte. A doua zi se strecoara si se pune la fiert cu legumele curatate. Se fierbe cca. o ora, apoi se strecoara de zeama. Se dau prin mixer sau masina de tocat carne toate ingredientele. Usturoiul curatat si presat se adauga la compozitia de...
Ceapa rosie se curata de coaja si se taie rondele fine. Caracatita se scurge de uleiul in exces din conserva, se rastoarna intr-un castron, se adauga feliile de ceapa rosie, se asezoneaza cu zeama de lamaie si hrean preparat in casa. Se serveste cu paine neagra sau cu paine cu seminte. Pofta buna!!!
Se cerne faina in vasul de la masina de paine, se adauga laptele cald, ouale, smantana, drojdia, margarina si se programeaza "masinaria" la programul de aluat. Dupa cca. 90 de minute se scoate aluatul, se pune pe masa de lucru presarata cu faina, sa intinde cu "sucitorul" si...
Ciocolata se taie bucati marunte, pana se faramiteaza bine. Faina se amesteca cu bucatile de ciocolata, cacaua si praful de copt. Ouale se bat energic, in alt vas cu zaharul, untul moale si iaurtul pana se omogenizeaza. Se incoporeaza masa de faina cu compozitia de ou si iaurt, amestecandu-se...
Carnea se pune la fiert intreaga, in apa cu putina sare, la foc potrivit in oala minune, cca. 30 de minute. Se scoate carnea din supa obtinuta, se lasa sa se raceasca un pic, apoi se taie marunt. Intre timp se pregateste vasul special ptr. a fierbe legumele la aburi. Se pun la fiert...
Pulpa de porc se taie cubulete, se pune la prajit in ulei de masline in tigaia wokk, se adauga ciupercile curatate, taiate felii, si ardeiul rosu taiat marunt, lasandu/se la brezat cca. 15 minute, la foc potrivit, acoperit. Intre timp se amesteca amidonul cu smantana de gatit, apa, boiaua de...
Pieptul de pui se taie bucatele, se pune la prajit, fara ulei, in tigaia Doubleta. Dupa ce s/au rumenit un pic se adauga ciupercile curatate si feliate. Se lasa la prajit cca. 10 minute. Se presara sare aromatizata cu praf de curry si se mai lasa la prajit cca. 3 minute. Se serveste cu piure de...
Carnea macra de vacuta se taie patratele, se pune la fiert cu ceapa in apa cu putina sare, la oala minune, cca. o ora. Dupa ce s/a fiert carnea se adauga legumele asortate, foile de dafin, ardeiul tocat marunt, sosul de rosii, se asezoneaza de sare, piper si se mai lasa la fiert, la foc potrivit,...
Legume mexicane cu bacon la Doubleta!
Baconul se taie fideluta si se pune in tigaia incinsa, la rumenit. Legumele se adauga la bacon, se asezoneaza de sare, piper si cine doreste un pic de chlili. Se adauga vinul se inchide tigaia si se lasa la foc mic cca. 15 minute, pana se patrund legumele. Pofta buna!
Mazare cu morcovi baby si carnati albi (Bratwursti!)!
Ceapa curatata si tocata marunt se pune la calit cu un pic de ulei si apa Dupa ce s/a albit se adauga mazarea si morcovii. Se adauga cca. 250 ml. de apa si se lasa la fiert la foc mic, cca. 20 de minute. Intre timp carnatii se prajesc pe gratar sau in tigaie fara ulei. Mancarea de mazare se...
Cuib de viespe cu nuca de cocos!
Se framanta un aluat de cozonac din toate ingredientele si se lasa la dospit (eu, recunosc, ca m/am lasat ajutata de " Maricica", masina de paine :D). Laptele de la umplutura se pune la fiert si cand clocoteste, se pune zaharul, mierea si nuca de cocos, lasandu/se la racit. Se intind doua foi, pe...
Musaca de cartofi cu ciuperci, vinete, carne de porc si de vita
Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit impreuna cu ciupercile si vinetele. Cand s/au inmuiat, se adauga carnea si mirodeniile si se mai lasa la calit pana se evapora tot lichidul. Se adauga ouale in compozitia de carne si se amesteca pana se incorporeaza. Cartofii curatati, taiati...
Tiramisu reţetă cu ciocolata
Tiramisu reţetă cu ciocolata Ciocolata se topeste pe baie de aburi. Frisca se bate energic cu zaharul pudra pana se intareste. Se adauga crema de mascarpone si se amesteca pana se incorporeaza totul. Se imparte crema in doua, intr-o parte din crema, se pune ciocolata topita si se amesteca...
Varza murata cu carnati de Frankfurt!
Varza se toaca fideluta, se spala sub jet puternic cu apa rece. Se stoarce de apa se pune intr/un vas mai adanc, se adauga zacusca si se pune la calit la foc potrivit, cca. 40 de minute, neacoperit. Varza calita se transfera intr/un vas termorezistent, se aseaza carnaciorii deasupra verzeii...
Sandwich cald
Feliiile de paine se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de pergament, se stropesc cu putin ulei de masline si se introduc in cuptor ptr cca. 5 minute la foc iute. Se scot, se freaca cu usturoi, se stropesc cu ketchup, se aseaza cate o felie de sunca, una de cascaval pe fiecare felie de...
Ciocanele de curcan cu legume la tava
Din ulei, sare. piper, boia, curry si rozmarin se face o pasta omogena. Copanelele de curcan se spala, apoi se cresteaza si se ung cu pasta obtinuta. Se aseaza intr-o tava termorezistenta si se coc la foc potrivit ptr cca. 30 de minute, neacoperit. Se mai intorc din cand in cand si se ung cu...
Tort cu zmeura, mandarine si mascarpone!
Mascarpone, zaharul pudra si frisca se bat energic, pana se obtine o crema spumoasa. Piscoturile se trec rapid prin zeama de compot de mandarine. Se aseaza un strat de crema pe platou, se pune un strat din piscoturi, unul de zmeura, se continua cu crema si piscoturi pana se epuizeaza...
Pui la cuptor
Puiul se curata, se spala si se zvanta cu un servet absorbant. Untul se omogenizeaza cu sare. piper si boia. Puiul se "maseaza" bine pe toata partile cu amestecul de unt, pe afara si pe dinauntru. Se aseza pe forma de rotisat, sau cine nu are o asemenea tava, poate folosi o sticla de...
Tarta rapida cu fructe
Se pun la fiert 600 ml. lapte. Praful de budinca se amesteca cu zaharul si 200 ml. lapte rece. Amestecul obtinut se adauga in laptele fierbinte si se fierbe la foc mic budinca pana se obtine o crema mai tare. Intre timp se insiropeaza blatul de tarta cu zema de la compot. Gelatina transparenta...
Supa de ciuperci pleutorus
Ciupercile se curata, se spala si se taie fideluta. Ceapa, morcovii si telina se curata, si se rad fin. Ciupercile se fierb in apa cu putina sare, se spumeaza dupa primul clocot si se adauga legumele rase. Se lasa la fiert la foc potrivit, cca. 25 de minute, neacoperit. La finnal se adauga marar...
Pulpe de pui dezosate cu orez si legume la cuptor
Pulpele se spala si se aseaza intr-o tava rezistenat la caldura. Legumele comgelate se aseaza peste carne. Orezul ales si spalat se presara peste carne si legume. Se adauga apa, se presara cu sare si piper si se introduca la cuptorul incins in prealabil, cca. 30 de minute la foc potrivit,...
Pastrama de oaie cu ceapa si ardei
Ceapa si ardeii se curata si taie marunt. Se calesc in putina apa si ulei. pastrama se curata de grasime si pielite, se taie bucati si se adauga la amestecul de ardei si ceapa. Se transfera in oala minune, Kukta, se asezoneaza de piper, nu se adauga sare deoarece pastrama deobicei e destul de...
Inele de calamar in aluat de clatite
Se pregateste din faina, lapte, oua si un praf de sare un aluat ca pentru clatite, dar un pic mai consistent. Intre timp se incinge uleiul intr/un ceaun. Inelele de calamar se trec prin aluatul obtinut si se pun la prajit in uleiul incins. Se scot inelele dupa ce s/au rumenit pe ambele...
Dovleac copt a la Jamie Oliver
Condimentele de mai sus se freaca intr-un mojar, pana se omogenizeaza bine si se sfarma cat de cat boabele de mirodenii. Dovleacul se taie felii, se curata de seminte si se ung cu amestecul de mirodenii. Se lasa la rece cca. 30 minute, apoi se pun la copt in cuptorul incins in prealabil, la foc...
Cartofi frantuzesti
Cartofii se spala si se pun la fiert in apa cu putina sare, la foc potrivit, neacoperit, cca. 30 de minute. Ouale se pun la fiert in apa rece cu putina sare cca 6 minute, sa fie mai tari. Dupa ce s-au fiert cartofii si ouale se curata de coaja si taie rondele. Se pregateste un vas...
Salata de ciuperci cu castraveti acri, usturoi si maioneza
Ciupercile se scurg de lichidul din conserva, se toaca marunt, se amesteca cu castravetii si usturoiul maruntiti. Se adauga maioneza si se amesteca usor pana se incoporeaza toate ingredientele.
Taitei cu varza
Varza se curata de frunzele vestejite si se taie fideluta cu rindeaua sau robotul de bucatarie! Atentie, nu se freaca varza cu sare!!! Intr-un ceaun sau un vas cu fundul gros se pune uleiul la incins, se adauga varza fideluta si se lasa la calit la foc mic, pana se aureste, atentie se...
Mancarica de ciuperci cu cus-cus
Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in putina apa si ulei. Se adauga ciupercile decongelate, ardeii si morcovii pe jumatate decongelati. Se asezoneaza de sare, piper si boia de ardei dulce. Se adauga 500 ml apa. Se lasa la fiert la foc potrivit, cca. 25 de minute, neacoperit....
Lasagna cu carne si ciuperci
Ciupercile se curata, se spala si se taie felii julienne. Intr/un vas Wok se pune uleiul de masline la incins, se adauga carnea tocata si ciupercile feliate. Se lasa la dinstuit la foc mic, cca. 25 de minute, se adauga sosul de rosii si cand se raceste compozitia se adauga si ouale. Se asezoneaza...
Salata de ardei copti
Ardeiul decongelat se scurge bine de apa. Intre timp se curata usturoiul de coaja, se toaca in mojar cu putina sare, se adauga, uleiul, otetul si apa dupa gust. Se amesteca bine toate ingredientele si se adauga la ardei Salata se serveste la orice fel de mancare cu carne!!!
Fasole batuta
Fasolea se alege si se pune in apa rece peste noapte. A doua zi se strecoara si se pune la fiert cu legumele curatate. Se fierbe cca. o ora, apoi se strecoara de zeama. Se dau prin mixer sau masina de tocat carne toate ingredientele. Usturoiul curatat si presat se adauga la compozitia de...
Caracatita cu hrean si ceapa rosie
Ceapa rosie se curata de coaja si se taie rondele fine. Caracatita se scurge de uleiul in exces din conserva, se rastoarna intr-un castron, se adauga feliile de ceapa rosie, se asezoneaza cu zeama de lamaie si hrean preparat in casa. Se serveste cu paine neagra sau cu paine cu seminte. Pofta buna!!!
Floricele cu mac
Se cerne faina in vasul de la masina de paine, se adauga laptele cald, ouale, smantana, drojdia, margarina si se programeaza "masinaria" la programul de aluat. Dupa cca. 90 de minute se scoate aluatul, se pune pe masa de lucru presarata cu faina, sa intinde cu "sucitorul" si...
Briose Elvetiene
Ciocolata se taie bucati marunte, pana se faramiteaza bine. Faina se amesteca cu bucatile de ciocolata, cacaua si praful de copt. Ouale se bat energic, in alt vas cu zaharul, untul moale si iaurtul pana se omogenizeaza. Se incoporeaza masa de faina cu compozitia de ou si iaurt, amestecandu-se...
Salata Panacris
Carnea se pune la fiert intreaga, in apa cu putina sare, la foc potrivit in oala minune, cca. 30 de minute. Se scoate carnea din supa obtinuta, se lasa sa se raceasca un pic, apoi se taie marunt. Intre timp se pregateste vasul special ptr. a fierbe legumele la aburi. Se pun la fiert...
Bucatele de porc cu ciuperci si sos de ardei
Pulpa de porc se taie cubulete, se pune la prajit in ulei de masline in tigaia wokk, se adauga ciupercile curatate, taiate felii, si ardeiul rosu taiat marunt, lasandu/se la brezat cca. 15 minute, la foc potrivit, acoperit. Intre timp se amesteca amidonul cu smantana de gatit, apa, boiaua de...
Pui cu ciuperci si curry
Pieptul de pui se taie bucatele, se pune la prajit, fara ulei, in tigaia Doubleta. Dupa ce s/au rumenit un pic se adauga ciupercile curatate si feliate. Se lasa la prajit cca. 10 minute. Se presara sare aromatizata cu praf de curry si se mai lasa la prajit cca. 3 minute. Se serveste cu piure de...
Ciorba de vacuta cu multe legume 2
Carnea macra de vacuta se taie patratele, se pune la fiert cu ceapa in apa cu putina sare, la oala minune, cca. o ora. Dupa ce s/a fiert carnea se adauga legumele asortate, foile de dafin, ardeiul tocat marunt, sosul de rosii, se asezoneaza de sare, piper si se mai lasa la fiert, la foc potrivit,...