Ouale se bata energic cu un praf de sare. Se adauga zaharul, zaharul vanilinat si coaja de lamaie amestecandu-se bine pana se topeste zaharul, apoi se adauga untul moale si se amesteca pana se inglobeaza. Faina si bicarbonatul se cern peste compozitia de oua si se incorporeaza usor. Se rastoarna...
Margarina se topeste pe aragaz impreuna cu laptele, se adauga făina deodata, se amestecă bine. Se fierbe ca o ciulama mai groasă. Se lasă să se răcorească şi după aceea se adaugă galbenuşurile şi apoi albuşurile bătute spumă. Se toarnă compoziţia în tava (de aragaz) unsă şi...
Se fierb tortellini conform instructiunilor de pe ambalaj.
Brocoli se desface buchetele si se pun la fiert cca. 10 minute. Se strecoara si se stoarce zeama de lamaie peste broccoli, sa-si pastreze culoarea.
Intr-un vas termorezistent se pune un strat de sos bechamel, broccoli si...
"Maricica" e pregatita de treaba, a somat cam mult. In vasul de la masina de paine, prima oara se pune apa, faina cernuta, sarea, zaharul, drojida uscata si uleiul. Se programeaza masina de paine la programul de aluat, cca. 1.30 si se lasa sa/si faca treaba. Intre timp se amesteca...
Ficateii se spala se curata si se pun la prajit in putin ulei de masline! Dupa ce s/au rumenit se sting cu vin si se mai lasa acoperit, la foc mic cca. 5 minute. La final se adauga usturoiul tocat si stinge focul, lasandu/se acoperit cca. 5 minute. Se serveste cu salata de sezon.
Se prepara budinca conform inidcatiilor de pe plic si se lasa sa se racoreasca. Checul se taie felii, se aseaza un strat intr/o forma de yena, se unge cu peltea de capsuni. Se pune budinca peste stratul de chec, se acopera cu restul de chec. Se lasa la rece cca. 30 de minute. La servire se...
Fileurile se spala, se pun pe o farfurie cu pielea in jos, se presara sare, piper, seminte de coriandru pisat si zeama de lamaie. Se lasa la rece cca. 30 de minute. Se preincalzeste cuptorul cca. 10 minute la 10 grade. Se unge o tava cu ulei de masline, se aseaza fileurile cu pielea in jos, se...
Am pregatit din apa si malai o mamaliga mai tare.
Intr-un vas termorezistent am pus pe fund un pic de ulei de masline, un strat de mamaliga, cele doua felii de prosciutto, am acoperit cu mamaliga. In stratul de sus am infipt cateva jumari de porc, am presarat telemea rasa si am dat la cuptor,...
Se curata ceapa verde, se toaca marunt si se pune la prajit in ulei de masline, cat sa se inmoaie, sa nu se arda. Intre timp ouale, se bat intr/un castron mai adanc, se adauga mararul spalat, taitat cu foarfeca pentru verdeturi:D,(cine nu are o asemenea ustensila, pur si simplu il poate taia cu...
Cartofii se spala si se coc in cuptor. Cand s-au racit se curata de coaja, se taie marunt. Castravetii se taie bucatele, ridichile rondele, ceapa se toaca marunt si se adauga la cartofi. Se amesteca cu putin ulei de masline pana se incorporeaza toate ingredientele. Se adauga si rondelele de...
Laptele, zaharul tos, pudra de cacao si cafeaua instant se amesteca si se pune la foc mic, pana dau in clocot. Se lasa sa fiarba, la foc mic, pana incepe sa se ingroase compozitia, se ia deoparte si se amesteca in continuare pana ramane calduta. Separat, se freaca untul cu crema de cacao si...
Bucatelele de vitel, mazarea, ceapa taiata marunt, ardeiul, pasta de rosii, mararul tocat marunt, sarea si piperul, dupa gust, se pun toate, odata, in Kukta, oala cu presiune. Se completeaza cu cca. 1 litru de apa, se inchide cu capacul etans si se lasa la fiert cca. 1 ora de cand a inceput sa...
Limba se spala si se pune la fiert in apa rece, fara sare. Se lasa la fiert la foc mediu cca. 1 ora. Apoi se scoate si calduta se curata de pielita alba. Se taie bucatele mici. Intre timp prazul se curata, se spala si se taie rondele, se pune la dinstuit in putin ulei si apa, la foc mic,...
Din fericire am gasit fuduliile gata curatate de pielite, asa ca doar le/am spalat, le/am crestat in doua si le/am pus in apa rece cca. 1 ora. Intre timp am facut marinada din bere, ulei, felii de ceapa, usturoi maruntit si mirodenile de mai sus. Am scos fuduliile din apa si le/am pus in...
Cartofii se curata de coaja si se rad marunt. Se adauga telemeaua rasa, ouale, faina si se asezoneaza dupa gust cu sare, boia de ardei dulce sau iute si piper. Se framanta bine pana se omogenizeaza toate ingredientele. Se ia cate o lingura din compozitie si se pune la prajit in uleiul incins. Se...
Ciupercile se spala si se taie fideluta. Ceapa si ardeiul se curata, se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei si apa, cca. 10 minute la foc potrivit. Se adauga carnea spalata, taiata felii mai mari si ciupercile taiate fideluta. Se asezoneaza de sare, piper si boia, se adauga...
Se pregatesc cele 2 feluri de budinci conform instructiunilor de pe ambalaj.
Formele de silicon (de la revista Clik pentru femei!) se umezesc cu putina apa rece. Se umplu formele cu budinca alternativ, se dau la rece. Se rastoarna si se presara ciocolata rasa deasupra.
Carnea se amesteca cu ouale, sarea, piperul, boiaua de ardei, cartoful curatat de coaja si ras marunt, pana se omogenizeaza toate ingredientele. Se formeaza chiftele care se aseaza in tava, tapetata cu foaie de pergament si se coc la cuptor cca. 20 de minute. Se servesc cu piure...
Carnea afumata se spala bine, se taie in bucati potrivite si se pune la fiert in apa rece cca. 30 de minute la foc potrivit, neacoperit. Intre timp se curata ceapa, se taie marunt si se pune la calit in putin ulei si apa. Se adauga la ceapa, morcovii, cartofii si ardeii curatati si tocati...
Faina se cerne direct in vasul de la masina de paine. Se adauga oul intreg, iaurtul, sarea, zaharul, coaja de lamie si drojdia. Se seteaza "Maricica" :D, (masina de paine) la programul de aluat, se urmareste un pic aluatul pana se omogenizeaza bine, ajuntandu/se eventul cu inac...
Din faina, ou, margarina topita, zahar, zahar vanilinat, praf de copt se framanta un aluat elastic, care se pune la rece ptr cca. 30 de minute. Intre timp macul se macina impreuna cu zaharul in masina de macinat cafea. Amestecul de mac se combina cu laptele, coaja de lamaie, grisul si...
Carnea tocata se prajeste usor in vasul wok cu un strop de ulei de masline, se adauga pasta de tomate diluata cu putina apa, se asezoneaza de sare, piper si oregano si se lasa la fiert, acoperit la foc mic cca. 20 de minute. Intre timp se prepara sosul bechamel, din cca. 50 g unt, 2 linguri de...
Carnea se spala, se curata de pileite si taie cubulete. Se pune carne in oala cu presiune, Kukta, se adauga zacusca sau ghiveciul de legume, bulionul, foia de dafin , cate boabe de piper, cimbru uscat 1/2 lingurita si un praf de sare. Se adauga cca. 1 l de apa, se inchide oala ermetic, se pun la...
Ouale se amesteca energic cu zaharul, zaharul vanilinat, uleiul si laptele. Praful de copt se amesteca cu faina si un praf de sare, se adauga in aluatul de oua si se amesteca bine pana se incorporeaza toate ingredientele. Aluatul obtinut se toarna in tava tapetata cu foaie de pergament.
Intre...
Spanacul decongelat se stoarce de lichidul obtinut, se toaca marunt se amesteca cu ouale, branza de vaci, telemeaua rasa, faina si pesmetul. Se asezoneaza cu sare si piper. Se iau cu lingura din compzitie si se umplu formele de briose. Se acopera cu o felie de cascaval si se dau la cuptorul...
Se pregateste un sos din mustar, ulei de masline si sare, cu care se "maseaza" cotletele. Ceapa se curata, se taie rondele si se aseaza intr-o tava termorezistenta. Se pun cotletele peste ceapa si se dau la cuptor la foc iute cca. 15 minute, intorcandu-se pe fiecare parte. Cartofii se...
Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coaja de lămâie. Se pune făina şi se amestecă până aluatul devine elastic. Se lasă la rece cca. 30 minute. Mai mult de jumătate din cocă...
Muschiuletul se curata de pielite, se portioneaza si se prajeste pe gratar, apoi se se taie fideluta si se lasa la cald.
Intre timp se curata cartofii se taie betisoare si se prajesc in ulei sau la fripteuza Tefal actyfry, fara ulei.
Pentru sosul tzatziki se amesteca branza de vaci cu...
Intr/un vas se amesteca cu telul apa, uleiul, praful de sare, praful de cacao si zaharul. Se adauga esentele, faina, nuca macinata si praful de copt si se omogenizeaza foarte bine. Intr/o tava tapetata cu foaie de pergament se rastoarna compozitia de mai sus, se presara fructele confiate si se da...
Pastele se fierb al dente conform indicatiior de pe ambalaj. Intre timp sunca si carnea din conserva se calesc cu putin ulei de masline. Dupa ce s/au scurs pastele de apa se amesteca cu compozitia de carne. Ouale sa bat bine cu iaurtul si se adauga la paste, se amesteca usor pana se inglobeaza...
Chec cu rahat
Ouale se bata energic cu un praf de sare. Se adauga zaharul, zaharul vanilinat si coaja de lamaie amestecandu-se bine pana se topeste zaharul, apoi se adauga untul moale si se amesteca pana se inglobeaza. Faina si bicarbonatul se cern peste compozitia de oua si se incorporeaza usor. Se rastoarna...
Rulada cu ciuperci
Margarina se topeste pe aragaz impreuna cu laptele, se adauga făina deodata, se amestecă bine. Se fierbe ca o ciulama mai groasă. Se lasă să se răcorească şi după aceea se adaugă galbenuşurile şi apoi albuşurile bătute spumă. Se toarnă compoziţia în tava (de aragaz) unsă şi...
Tortellini cu broccoli
Se fierb tortellini conform instructiunilor de pe ambalaj. Brocoli se desface buchetele si se pun la fiert cca. 10 minute. Se strecoara si se stoarce zeama de lamaie peste broccoli, sa-si pastreze culoarea. Intr-un vas termorezistent se pune un strat de sos bechamel, broccoli si...
Mini branzoaice
"Maricica" e pregatita de treaba, a somat cam mult. In vasul de la masina de paine, prima oara se pune apa, faina cernuta, sarea, zaharul, drojida uscata si uleiul. Se programeaza masina de paine la programul de aluat, cca. 1.30 si se lasa sa/si faca treaba. Intre timp se amesteca...
Ficatei de pui cu vin si usturoi
Ficateii se spala se curata si se pun la prajit in putin ulei de masline! Dupa ce s/au rumenit se sting cu vin si se mai lasa acoperit, la foc mic cca. 5 minute. La final se adauga usturoiul tocat si stinge focul, lasandu/se acoperit cca. 5 minute. Se serveste cu salata de sezon.
Prajitura din "resturi"
Se prepara budinca conform inidcatiilor de pe plic si se lasa sa se racoreasca. Checul se taie felii, se aseaza un strat intr/o forma de yena, se unge cu peltea de capsuni. Se pune budinca peste stratul de chec, se acopera cu restul de chec. Se lasa la rece cca. 30 de minute. La servire se...
File de macrou cu lamaie la cuptor
Fileurile se spala, se pun pe o farfurie cu pielea in jos, se presara sare, piper, seminte de coriandru pisat si zeama de lamaie. Se lasa la rece cca. 30 de minute. Se preincalzeste cuptorul cca. 10 minute la 10 grade. Se unge o tava cu ulei de masline, se aseaza fileurile cu pielea in jos, se...
Mamaliga la cuptor
Am pregatit din apa si malai o mamaliga mai tare. Intr-un vas termorezistent am pus pe fund un pic de ulei de masline, un strat de mamaliga, cele doua felii de prosciutto, am acoperit cu mamaliga. In stratul de sus am infipt cateva jumari de porc, am presarat telemea rasa si am dat la cuptor,...
Omleta cu marar si ceapa verde
Se curata ceapa verde, se toaca marunt si se pune la prajit in ulei de masline, cat sa se inmoaie, sa nu se arda. Intre timp ouale, se bat intr/un castron mai adanc, se adauga mararul spalat, taitat cu foarfeca pentru verdeturi:D,(cine nu are o asemenea ustensila, pur si simplu il poate taia cu...
Salata "Primavara"
Cartofii se spala si se coc in cuptor. Cand s-au racit se curata de coaja, se taie marunt. Castravetii se taie bucatele, ridichile rondele, ceapa se toaca marunt si se adauga la cartofi. Se amesteca cu putin ulei de masline pana se incorporeaza toate ingredientele. Se adauga si rondelele de...
Negresa cu aroma de cafea
Laptele, zaharul tos, pudra de cacao si cafeaua instant se amesteca si se pune la foc mic, pana dau in clocot. Se lasa sa fiarba, la foc mic, pana incepe sa se ingroase compozitia, se ia deoparte si se amesteca in continuare pana ramane calduta. Separat, se freaca untul cu crema de cacao si...
Mazare cu bucatele de vitel
Bucatelele de vitel, mazarea, ceapa taiata marunt, ardeiul, pasta de rosii, mararul tocat marunt, sarea si piperul, dupa gust, se pun toate, odata, in Kukta, oala cu presiune. Se completeaza cu cca. 1 litru de apa, se inchide cu capacul etans si se lasa la fiert cca. 1 ora de cand a inceput sa...
Limba de vitel cu praz si masline
Limba se spala si se pune la fiert in apa rece, fara sare. Se lasa la fiert la foc mediu cca. 1 ora. Apoi se scoate si calduta se curata de pielita alba. Se taie bucatele mici. Intre timp prazul se curata, se spala si se taie rondele, se pune la dinstuit in putin ulei si apa, la foc mic,...
Fudulii de vitel
Din fericire am gasit fuduliile gata curatate de pielite, asa ca doar le/am spalat, le/am crestat in doua si le/am pus in apa rece cca. 1 ora. Intre timp am facut marinada din bere, ulei, felii de ceapa, usturoi maruntit si mirodenile de mai sus. Am scos fuduliile din apa si le/am pus in...
Chiftele de cartofi cu telemea de oaie
Cartofii se curata de coaja si se rad marunt. Se adauga telemeaua rasa, ouale, faina si se asezoneaza dupa gust cu sare, boia de ardei dulce sau iute si piper. Se framanta bine pana se omogenizeaza toate ingredientele. Se ia cate o lingura din compozitie si se pune la prajit in uleiul incins. Se...
Ciuperci pleutorus cu cotlet de porc
Ciupercile se spala si se taie fideluta. Ceapa si ardeiul se curata, se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei si apa, cca. 10 minute la foc potrivit. Se adauga carnea spalata, taiata felii mai mari si ciupercile taiate fideluta. Se asezoneaza de sare, piper si boia, se adauga...
Trandafiri dulci
Se pregatesc cele 2 feluri de budinci conform instructiunilor de pe ambalaj. Formele de silicon (de la revista Clik pentru femei!) se umezesc cu putina apa rece. Se umplu formele cu budinca alternativ, se dau la rece. Se rastoarna si se presara ciocolata rasa deasupra.
Chiftele la cuptor
Carnea se amesteca cu ouale, sarea, piperul, boiaua de ardei, cartoful curatat de coaja si ras marunt, pana se omogenizeaza toate ingredientele. Se formeaza chiftele care se aseaza in tava, tapetata cu foaie de pergament si se coc la cuptor cca. 20 de minute. Se servesc cu piure...
Ciorba de cartofi cu afumatura
Carnea afumata se spala bine, se taie in bucati potrivite si se pune la fiert in apa rece cca. 30 de minute la foc potrivit, neacoperit. Intre timp se curata ceapa, se taie marunt si se pune la calit in putin ulei si apa. Se adauga la ceapa, morcovii, cartofii si ardeii curatati si tocati...
Gogosi cu iaurt
Faina se cerne direct in vasul de la masina de paine. Se adauga oul intreg, iaurtul, sarea, zaharul, coaja de lamie si drojdia. Se seteaza "Maricica" :D, (masina de paine) la programul de aluat, se urmareste un pic aluatul pana se omogenizeaza bine, ajuntandu/se eventul cu inac...
Linzer cu mac si stafide
Din faina, ou, margarina topita, zahar, zahar vanilinat, praf de copt se framanta un aluat elastic, care se pune la rece ptr cca. 30 de minute. Intre timp macul se macina impreuna cu zaharul in masina de macinat cafea. Amestecul de mac se combina cu laptele, coaja de lamaie, grisul si...
Cannelloni cu carne de vita si porc
Carnea tocata se prajeste usor in vasul wok cu un strop de ulei de masline, se adauga pasta de tomate diluata cu putina apa, se asezoneaza de sare, piper si oregano si se lasa la fiert, acoperit la foc mic cca. 20 de minute. Intre timp se prepara sosul bechamel, din cca. 50 g unt, 2 linguri de...
Gulyas de vitel cu galuste de cartofi
Carnea se spala, se curata de pileite si taie cubulete. Se pune carne in oala cu presiune, Kukta, se adauga zacusca sau ghiveciul de legume, bulionul, foia de dafin , cate boabe de piper, cimbru uscat 1/2 lingurita si un praf de sare. Se adauga cca. 1 l de apa, se inchide oala ermetic, se pun la...
Prajitura turnata cu branza de vaci si lamaie
Ouale se amesteca energic cu zaharul, zaharul vanilinat, uleiul si laptele. Praful de copt se amesteca cu faina si un praf de sare, se adauga in aluatul de oua si se amesteca bine pana se incorporeaza toate ingredientele. Aluatul obtinut se toarna in tava tapetata cu foaie de pergament. Intre...
Briose cu spanac
Spanacul decongelat se stoarce de lichidul obtinut, se toaca marunt se amesteca cu ouale, branza de vaci, telemeaua rasa, faina si pesmetul. Se asezoneaza cu sare si piper. Se iau cu lingura din compzitie si se umplu formele de briose. Se acopera cu o felie de cascaval si se dau la cuptorul...
Cotlet de porc pe pat de ceapa
Se pregateste un sos din mustar, ulei de masline si sare, cu care se "maseaza" cotletele. Ceapa se curata, se taie rondele si se aseaza intr-o tava termorezistenta. Se pun cotletele peste ceapa si se dau la cuptor la foc iute cca. 15 minute, intorcandu-se pe fiecare parte. Cartofii se...
Linzer cu visine
Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coaja de lămâie. Se pune făina şi se amestecă până aluatul devine elastic. Se lasă la rece cca. 30 minute. Mai mult de jumătate din cocă...
Gyros pita
Muschiuletul se curata de pielite, se portioneaza si se prajeste pe gratar, apoi se se taie fideluta si se lasa la cald. Intre timp se curata cartofii se taie betisoare si se prajesc in ulei sau la fripteuza Tefal actyfry, fara ulei. Pentru sosul tzatziki se amesteca branza de vaci cu...
Negresa cu fructe tropicale!
Intr/un vas se amesteca cu telul apa, uleiul, praful de sare, praful de cacao si zaharul. Se adauga esentele, faina, nuca macinata si praful de copt si se omogenizeaza foarte bine. Intr/o tava tapetata cu foaie de pergament se rastoarna compozitia de mai sus, se presara fructele confiate si se da...
Budinca de paste
Pastele se fierb al dente conform indicatiior de pe ambalaj. Intre timp sunca si carnea din conserva se calesc cu putin ulei de masline. Dupa ce s/au scurs pastele de apa se amesteca cu compozitia de carne. Ouale sa bat bine cu iaurtul si se adauga la paste, se amesteca usor pana se inglobeaza...