Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1581
PRIETENI391
Retete

Prajitura "Cartof"

In Prajituri la 24 Aug 2011

Biscutiii se toaca marunt, (eu am folosit razatoarea minune de la Moulinex!). Se adauga untul topit. Rahatul si lamaia cu coaja cu tot se rad si ele marunt. (Eventual se poate folosi masina de tocat de carne!!!). Se omogenizeaza toate ingredientele, se adauga dupa gust esenta de rom sau migdale...

Betisoare crocante de sparanghel cu bacon

In Aperitive / Garnituri la 24 Aug 2011

Se scoate sparanghelul din conserva de apa. Se inveleste fiecare bucata cu prosciutto si se aseaza intr/un vas rezistent la caldura. Se stropeste cu putin ulei de masline si se rade putin cascaval deasupra. Vasul cu spranghelul astefel pregatit se introduce in cuptorul preincalzit pentru cca. 10...

Tortelini cu branza, sunca si sos de smantana

In Tortellini la 24 Aug 2011

Tortelinii se fierb in apa sarata. Intre timp, se taie sunca marunt si se pune la prajit in putin ulei de masline. Se adauga ciupercile scurse de apa, se asezoneaza totul de sare si piper dupa gust. Dupa ce s/au rumenit cele de mai sus, se adauga sosul de smantana (smantana se amesteca cu...

Galuste cu piersici!!!

In Dulciuri la 7 Aug 2011

O reteta minunata de gomboti . Piureul, faina si ouale se amesteca pana se omogenizează bine. Piersicile se curata de coaja se taie bucatele se presara cu zahar vanilat si un praf de scortisoara. Din aluatul obtinut se ia cate o bucata, se aplatizează, in mijloc se pune o bucata de...

Spaghete Bolognese "A la Panacris!"

In Spaghete la 6 Aug 2011

Carnea tocata  si ciupercile se prajesc usor in ulei de masline in vasul Wok. Dup ce s-a evaporat toata apa lasata de carne si ciuperci, se asezonează cu sare, piper si oregano. Se adauga bulionul diluat cu putina apa si se mai lsa la fiert cca. 10 minute. Spaghetele se fierb al dente (...

Supa clara de rasol de vaca cu melcisori!

In Supe la 6 Aug 2011

Rasolul se spala si se portioneaza. Se pune la fiert in apa cu sare. Dupa primul clocot se spumeaza (se inlatura spuma). Cam dupa ce a fiert carnea  cca. 30 de minute, se adauga zarzavaturile curatate şi ceapa intreaga. Supa se strecoara, dupa ce a fiert carnea. Se pune zeama...

Snitel de pui cu pesmet si susan

In Pui la 6 Aug 2011

Reteta de  Snitel de pui cu pesmet si susan o prepar cu mare drag, fiind felul de mincare indragit foarte mult de baietii mei. Pieptul de pui se portioneaza, se da cu sare si se lasa la rece cca. 5 minute. Intre timp se bat ouale, se amesteca pesmetul cu susanul si praful de usturoi...

Tocanita de ciuperci cu cus-cus

In Mancaruri de post la 6 Aug 2011

Iata cum am preparat aceasta reteta de Tocanita de ciuperci cu cus-cus: Ciupercile se curata, se spala si se taie felii julien. Ceapa se curata, se taie felii şi se pune la inabusit cu putin ulei si apa. Se adauga morcovii feliati si ciupercile. Se asezoneaza de sare, piper si...

Cartofi taranesti!

In Aperitive / Garnituri la 15 Iun 2011

Cartofii se curata si taie ca pentru prajit. Se stropesc cu ulei, se asezoneza cu sare si piper. Se  pun in tava si se dau la cuptor ptr cca. 20 de minute. Intre timp se curata ceapa, se taie rondele si se pune la calit in putin ulei. Baconul se taie bucatele  marunte si se adauga la...

Ciorba de vacuta cu multe legume

In Ciorbe la 15 Iun 2011

Ceapa verde sa toaca marunt si se caleste in apa cu ulei. Carne se taie in bucatele, se adauga la ceapa. Intre timp se curata legumele si se toaca marunt. Dupa ce carnea e fiarta pe jumatate, se adauga si cubuletele de legume. S lasa la fiert cca. 30 de minute. Ciorba se asezoneaza cu sare si...

Sirop de menta

In Sirop / Compot la 15 Iun 2011

Se face un ceai concentrat din menta si apa. Se strecoara ceaiul prin tifon, se adauga zaharul. Se fierbe siropul la foc mic, pana  incepe sa se lege. Se pune fierbinte in sticle. Se acopera sticlele cu o patura si se lasa pana a doua zi. Se depoziteaza in camara. Se serveste cu sifon sau...

Prajitura cu foi Lica (foi de napolitane)

In Prajituri la 29 Mai 2011

Zaharul se topeste la foc mic, se adauga untul, nuca macinata, rahatul tocat marunt, si cele 2 galbenusuri. Se amesteca pe foc mic,  pana se omogenizeaza toate ingredientele. Crema se pune intre cele doua foi Lica, deasupra se pune o glazura de ciocolata, eu am folosit pe cea rapida...

Fasole rosie, alba, naut si bacon!

In Mancaruri cu carne la 29 Mai 2011

Se curata ceapa verde, se toaca marunt si se pune la  calit in putin ulei cu apa. Se curata morcovul si telina si se da pe razatoare. Se adauga la ceapa calita, si se prajeste  pana se inmoaie putin. Se taie baconul in bucatele mici, se adauga la amestecul de legume si se lasa...

Jambon de porc la cuptor cu cartofi noi

In Porc la 29 Mai 2011

Jambonul se pune la fiert cca. 20 de minute in apa cu sare,  foi de dafin si piper boabe. Intre timp se caleste ceapa taiata julien cu baconul taiat subtire. Dupa ce a fiert jambonul, se pune peste amestecul de ceapa si bacon. Se lasa la prajit cate 5 minute pe fiecare parte....

Salata de bouef

In Salate la 9 Mai 2011

Se pune la fiert puiul impreuna cu morcovii, telina, pastarnacul si ceapa. Cartofii se fierb in coja separat. Intre timp se toaca marunt castravetii si gogosarii. Se face o maioneza din cele doua galbenusuri. Se freca bine cu o lingurita de mustar, si apoi se toarna putin cate putin...

Tort de biscuiti

In Torturi la 6 Mai 2011

Ciocolata alba se topeste pe Bain Marie. Se amesteca bine ouale cu zaharul. Se adauga cacaoa, ciocolata topita si nuca de cocos. La final se adauga untul moale. Se amesteca energic pana se omogenizeaza crema. Intr/un vas se pune un strat de biscuti, un strat de crema, tot asa pana se termina...

Gratin de conopida

In Aperitive / Garnituri la 6 Mai 2011

Conopida se desface in buchetele si pune la fiert in apa clocotita. Nu trebuie sa fiarba prea mult, sa fie crocanta. Se pregateste vasul de gratin, se tapeteaza cu unt si pesmet. Se aseaza buchetelele de conopida. Se bat ouale cu smantana si se toarna peste conopida. Se presara cascavalul...

Negresa

In Prajituri la 3 Mai 2011

Zahărul, untul, laptele şi 2 linguri de cacao se topesc la foc mic. Din această compoziţie se pun deoparte 20 de linguri. Restul se răceşte şi apoi se adaugă cele 4 gălbenuşuri pe rând, amestecând continuu. Se bat albuşurile spumă şi se adaugă alternativ făina, praful...

Escalop de porc cu ciuperci

In Porc la 27 Apr 2011

Carnea (pulpa sau fleica de porc) se taie fideluta si se prajeste in ulei de masline (eu am folosit tigaia Wok!) Ciupercile decongelate se pun peste carnea rumenita si se fierb acoperit pana se evapora tot lichidul. Se asezoneaza cu sare si piper, optional cu boia dulce de ardei. La final se...

Cozonac altfel

In Prajituri la 26 Apr 2011

Am pregatit aluatul la masina de paine, (ajutorul nr. 1 in familie la aluaturile dospite!). Am pus ingredientele in urmatoarea ordine, laptele caldut, faina cernuta, sarea, zaharul, zaharul vanilat, drojidia uscata, coaja de lamaie, esenta de rom 1/2 de fiola si untul topit. Am pornit masina la...

Drob de miel altfel!

In Oaie la 26 Apr 2011

Partea cea mai grea este sa transezi mielul si sa reusesti sa ridici carnea de pe coaste fara sa o rupi. Intre timp se pun la fiert maruntaiele de miel. Se toaca marunt, se adauga verdeturile tocate marunt. Se asezoneaza de sare. piper si se amesteca bine cu ouale crude. Se incepe procedeul de...

Oua de pasti altfel!!!

In Aperitive / Garnituri la 23 Apr 2011

Ouale se golesc de continut. Se spala si se pun la scurs si uscat. Intre timp se fierb legumele mexicane, se amesteca cu bucatele de muschi file. Se umplu cojile de oua cu legumele si suca. Gelatina se prepara conform instructiunilor si se toarna peste amestecul din coaja de oua. Se pun la rece...

Oua vopsite ecologic

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2011

Se spala ouale cu apa si detergent de vase. Se limpezesc bine. Se aseaza firele de verdeata pe ou si se pun in dres. Se leaga bine si se pun intr/un vas cu apa rece. Se pun la fiert, se adauga 2 linguri de otet si se lasa aproximativ 10 minute sa fiarba, dupa ce a inceput apa sa fiarba. Se scot...

Salata de fasole boabe

In Salate la 21 Apr 2011

Se varsa lichidul din conserva, eventual se trece fasolea sub un jet de apa rece. Ceapa se curata si se taie rondele. Se pune fasolea intr/un bol, se adauga ceapa, se presara sare. Se face un amestec de ulei si putin otet (dupa gust!!!) se toarna peste amestecul de fasole si ceapa. Se amesteca...

Omleta Panacris

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2011

Cartofii se curata si se taie pentru prajit. (De obicei raman de vineri, cativa cartofi prajiti si ii folosesc la omleta). Ceapa se curata, se taie felii subţiri si se pune la prajit in ulei. Cand ceapa s-a facut translucida, se adauga cartofii prajiti si sunculita taiata marunt. Intre timp se...

Pate de maruntaie de pasare

In Aperitive / Garnituri la 15 Apr 2011

Se fierb ouale in apa sarata cca. 3 minute. (Eu am folosit aparatul de fiert oua!!!!!) Maruntaiele de pasare se pun la fiert cu un praf de sare. Intre timp ceapa se curata, se taie marunt si se caleste intr/un pic de unt si apa. Dupa ce au fiert ouale se curata de coaja si se scot galbenusurile....

Placinta invartita cu branza

In Aperitive / Garnituri la 15 Apr 2011

Se lasa foile la decongelat. Intre timp se prepara umplutura. Branza de vaci se scurge (daca are un pic de zer), se adauga smantana, telemeaua rasa si 2 oua. Dupa ce s-a omogenizat compozitia se presara grisul si se asezoneza de sare daca mai e nevoie. Se ung foile de placinta cu margarina...

Cartofi cu ciuperci si boia dulce de ardei

In Mancaruri de post la 14 Apr 2011

Cartofii se curata de coaja si se taie rondele. Se aseaza intr-o tava sau vas termorezisten la caldura. Se stropesc cartofii cu putin ulei de masline apoi  se presara sarea, piperul, condimentele si boiaua dulce de ardei.  Se acopera tava cu folie de aluminiu sau capac si se introduce...

Linzer cu gem de caise si nuci

In Prajituri la 4 Apr 2011

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coaja de lămâie.   Se pun făina şi se amestecă până aluatul devine elastic. Se lasă la rece cca. 30 minute. Mai mult de jumătate din cocă...

Prajitura rapida

In Prajituri la 2 Apr 2011

Se taie cozonacul sau checul in felii un pic mai groase. Feliile de prajitura se aseaza inr-o forma rotunda sau dreptunghiulara si se insiropeaza. Se prepara budinca conform instructiunilor de pe plic. Se rastoarna peste felii de chec si se da la rece. Dupa ce s-a racit se orneaza...

Afisate 1531 - 1560 din 1581 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]