Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1581
PRIETENI391
Retete

Salam de biscuiti reteta

In Prajituri la 3 Dec 2011

Salam de biscuiti reteta Biscuitii se dau prin mixer apoi se amesteca cu laptele, untul topit la temperatura camerei, praful de cacao si visinele. Dupa ce s-au omogenizat ingredientele se framanta un aluat in forma de salam , care se ruleaza prin nuca macinata pe o folie alimentara. Se ruleaza...

Rulada de pui cu umplutura de carne tocata si ceapa verde!

In Pui la 3 Dec 2011

Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in ulei si apa. Se adauga carnea tocata, se asezoneaza de sare, boia si piper si se lasa la foc mic pentru cca. 20 minute pana se evapora tot lichidul. Cand s/a racit se adauga ouale si se amesteca bine. Fileurile de pui se bat usor ,se...

Tarta de carne si bucati de pui!

In Aperitive / Garnituri la 3 Dec 2011

Ceapa verde se curata si se taie marunt si se caleste in putin ulei si apa. Se adauga carnea tocata, se lasa cca. 10 minute la foc mediu. Se ia de pe foc, se adauga fasiile de pui, ouale si grisul. Se amesteca bine pana se omogenizeaza totul, se asezoneaza de boia dulce de ardei, sare si piper....

Fasole cu ciolan servita in paine de casa!!!

In Mancaruri cu carne la 3 Dec 2011

Fasolea se curata de impuritati, se pune peste noapte in apa rece pentru a se umfla. Ciolanele se pun la fiert impreuna in apa rece si sarata, in oala "minune" pentr cca. 1 ora dupa ce a inceput sa fluiere. Fasolea se pune la fiert in apa rece dupa ce a fost prealabil scursa de apa in care a...

Trunchi Grenadier cu legume!

In Peste la 3 Dec 2011

Pestele se lasa la dezghetat, se "maseaza" cu ulei de masline, sare si piper si se pune la prajit in tigaia minune "Doubleta" pentru cca. 10 minute. Intre timp se curata ceapa, se taie in bucati mari, se adauga mazarea congelata, ardeii, rosiile, morcovii si telina taiate...

Somn la cuptor cu lamaie!

In Peste la 3 Dec 2011

Somnul se curata de intestine, se freaca cu un burete aspru pentru a se indeparta negreala de pe piele, el nu are solzi. Se taie capul, care se va folosi ulterior la ciorba de peste. Se freaca trunchiul de peste cu ulei de masline, sare si piper, se pun felii de lamaie in burta lui si pe deasupra...

Berbecut cu cus-cus!

In Oaie la 3 Dec 2011

Carnea de berbecut se spala, se curata de pielite, se taie in bucati potrivite si se pune la fiert in apa rece cu putin sare cca. 1 ora. Dupa ce a dat primul clocot se spumeaza. Intre timp se curata ceapa, se taie marunt si se pune la dinstuit cu apa si ulei cca. 10 minute. Se adauga morcovul si...

Eclere cu budinca de vanilie!

In Prajituri la 3 Dec 2011

 Se pune la fiert apa şi untul. După ce a clocotit se dă la o parte de pe foc şi se adaugă făina dintr-o data amestecându-se energic pentru ca să se omogenizeze fără a se forma cocoloaşe. Dup ce s-a răcit compoziţia de făină se adaugă pe rând ouăle, până ce...

Ciuperci umplute cu carnati de bere!

In Aperitive / Garnituri la 3 Dec 2011

Ciupercile se curata si se scot coditele. Se aseaza intr-o tava rezistenta la caldura. Se pune in interior  putin ulei de masline . Se presara  sare  si  cimbru  si se introduc in cuptor cca. 10 minute la 200 grade. Se scot ciupercutele de la cuptor, se pune cate un...

Chiftelute la cuptor tavalite prin seminte de susan, mac si in

In Mancaruri cu carne la 3 Dec 2011

Feliile  de paine se pun la inmuiat ptr. cca. 10 minute in apa rece. Carnea tocata se amesteca bine cu ouale, sarea, piperul, la care se adauga si painea bine stoarsa de apa. Usturoiul se toaca marunt sau se da pe razatoare. Se omogenizeaza bine usturouil in amestecul de carne. Se iau apoi...

Islere dupa reteta lui INCZI

In Prajituri la 24 Noi 2011

Faina, zaharul pudra, nuca, romul, praful de copt se amesteca cu untul topit. Totul se framanta cu smantana pana se obtine un aluat omogen. Se intinde usor cu mana pe o planseta presarata cu faina. Se taie forme rotunde cu un pahar de tuica cu marginile subtiri sau cine are cu o forma rotunda...

Tort Amareta

In Torturi la 24 Noi 2011

Untul se freaca spuma bine, se toarna siropul de zahar (115 gr zahar si 5 ml  apa se pun la topit pe aragaz!) si se amesteca energic. Se adauga galbenusurile de oua, faina amestecata cu praful de copt, migdalele si ciocolata rasa sau praful de cacao. Albusurile se bat spuma cu un praf de...

Fursecuri cu migdale si portocale

In Prajituri la 24 Noi 2011

Se amesteca migdalele, zaharul pudra, zaharul vanilat, faina, praful de copt si galbensurile pana se obtine un aluat omogen. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza, impreuna cu esenta de portocale usor in aluatul de mai sus. Se iau gramajoare mici cu lingurita sau se foloseste aparatul de...

Foietaj cu dulceata

In Dulciuri la 24 Noi 2011

Alautul de foietaj se lasa la dezghetat in frigider. Se intinde pe planseta de lucru presarata cu faina, se taie cu rola de prajituri sau cutitul in patrate dupa dorinta. In mijlocul fiecarui patrat se pune o lingurita de gem. Se unesc colturile patratului ca si un saculet. Se pun in tava...

Foietaj cu salam si ketchup

In Aperitive / Garnituri la 24 Noi 2011

Foietajul se taie in doua, asta daca nu este deja gata portionat! Se unge prima foaie cu ketchup, se aseaza feliile de salam. Se acopera cu a doua foaie de foietaj, se taie cu rola de pizza, fasii de 10 cm lungime si 3 cm latime. Se iau bucatile se rasucesc usor si se aseaza in tava tapetata cu...

Pogacele cu jumari

In Aperitive / Garnituri la 16 Noi 2011

Drojdia se dizolvă în puţin lapte, zahăr şi făină şi se lasă să crească. Se adaugă apoi restul de lapte şi făină, se frământă pane devine un aluat elastic şi se lasă la dospit o oră. Jumările se dau prin maşina de tocat carne, apoi se amestecă cu untură, sare...

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 16 Noi 2011

Ceapa verde se curăţă, se taie mărunt, şunca se taie cubuleţe, caşcavaul se dă pe răzătoarea mare, ciupercile se decongelează, se amestecă şi se pun la călit în ulei, până se înmoaie. În amestecul obţinut se adaugă, făina, praful de copt,...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 5 Noi 2011

Se bate oul energic cu zaharul, se adauga laptele, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Se framanta pana se obtine un aluat omogen si elastic, care se pune la rece ptr. cca. 15 minute. Intre timp se curata merele de coaja si se rad pe razatoarea fina. Apoi se storc de zeama si se...

Cartofi la cuptor cu carnaciori proaspeti

In Mancaruri cu carne la 5 Noi 2011

Cartofii se spala, se curata de coaja, se taie dupa dorinta se aseaza intr-o tava termorezostenta, se stropesc cu ulei, sare. Apoi tava se introduce in cuptorul incins in prealabil pentru cca. 20 de minute. Intre timp carnaciorilor li se da forma de melc si se fixeaza cu bete de frigarui apoi se...

Salata de sfecla coapta cu hrean

In Salate la 5 Noi 2011

Sfecla se spală și se pune la copt în cuptor pe o tavă tapetată cu hârtie de pergament pentru cca. 1 oră la foc mic. Se încearcă cu o scobitoare dacă e pătrunsă. Se lasă la răcit, se curăță de coajă și apoi se rade pe răzătoarea fină. Hreanul se curăță de...

Gogosari si conopida murate

In Muraturi la 7 Oct 2011

Gogoşarii se spală, se curăţă de codiţe şi seminţe. Se taie în patru şi se pun în oţetul fiert cu apa şi mirodeniile. Se scot cu o spumieră şi se lasă la scurs. Între timp se curăţă restul de legume. Se montează în borcane după gust, un strat de...

Castraveti Panacris

In Muraturi la 7 Oct 2011

Castraveţii se spală şi se taie la capete. Se curăţă zarzavatul apoi se aşează în borcane împreună cu castraveţii în straturi. Oţetul, apa, sarea, zahărul şi condimentele se pun la fiert. După ce au dat în clocot se toarnă peste castraveţii din borcane. Se...

Muraturi Panacris

In Muraturi la 7 Oct 2011

Se pun cantităţi egale de legume, spălate şi curăţate în butoi. Printre ele se pun bucăţi de hrean şi mărar uscat. Se face o saramură din apă şi sare. Saramura este bună,  cand pluteste oul în ea. Se toarnă saramura peste legume, se închid borcanele...

Placinta rulata cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 25 Sep 2011

Spanacul se spala, se curata si se pune la fiert in apa cu sare. Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei. Spanacul se strecoara, se toaca marunt, si se adauga la ceapa calita. Se mai calesc impreuna cca. 5 minute, apoi se adauga ciupercile si se mai lasa cca 5 minute....

Pizza Panacris

In Pizza la 30 Aug 2011

Cel mai simplu e de facut blatul pentru pizza, asta pentru gospodinele care au masina de facut paine!!!. In recipientul masinii de paine se pune apa, faina cernuta, sarea, zaharul, uleiul si drojidia (Atentie! Pastrati aceasta ordine daca vreti sa creasca aluatul!!!) Se programeaza aparatul...

Gem de prune

In Dulceata / Gem la 30 Aug 2011

 Prunele se spală, apoi se scot sâmburii. Se pun într-un vas cu fundul mai gros, eventual ceaun şi se presară zahărul peste ele. Se amestecă uşor, apoi se lasă să se odihnească cca. 2 ore. După ce s-au scurs cele două ore, se pune vasul pe foc mic. Când a...

Sirop de zmeura

In Sirop / Compot la 30 Aug 2011

Zmeura se curata de eventualele frunzulite sau codite. Se zdrobeste bine cu furculita, se adauga apa si se pune la fiert. Dupa cca. 15 minute, se strecoara, iar lichidul obtinut se amesteca cu zaharul si se pune din nou la fiert pe foc moale pentru cca. 30 de minute. Se pune siropul in sticle si...

Compot de prune

In Sirop / Compot la 30 Aug 2011

Prunele se curata de codite si se spala. Intre timp se pune apa la fiert cu zaharul si mirodeniile. Se pun prunele in siropul clocotit, se lasa cca. 10 minute, apoi se scot intr/o strecuratoare. Se pun prunele in borcanele sterilizate in prealabil, se strecoara siropul peste ele. Se inchid...

Compot de pere

In Sirop / Compot la 30 Aug 2011

Perele se spălă, se curăţă de coajă, se taie în patru şi se curăţă de seminţe. Perele curăţate se stropesc cu  zeama de lămâie pentru a nu se oxida, până se curăţă toate fructele. Între timp se pregăteşte siropul de zahăr. Se dizolvă în...

Gem de pere

In Dulceata / Gem la 30 Aug 2011

Perele se spală, se curăţă de coajă, se taie în patru şi se curăţă de seminţe. Se dau pe răzătoarea fină. Se stropesc perele rase cu zeama de lămâie. Se adaugă zahărul şi se pun la fiert la foc mic, pentru cca. 2 ore. la final se adaugă zahărul vanilat, se mai lasă...

Afisate 1501 - 1530 din 1581 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc

 
 
 
Retete preferate
Prajitura Rudy

Voturi:37

Cozonac nemtesc

Voturi:15

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]