Cozonac cu mac
Postat de: Ana_Maria269 in DulciuriSe cerne faina intr-un castron mare. Din 500 ml de lapte se iau cam 100 g si se fierb, iar intr-un colt al castronului, se amesteca cu putina faina. Drojdia faramitata se amesteca cu o lingura de...Citeste continuarea
Cozonac RosenKrantz
Postat de: cocineraviajera in DulciuriMiezul de nuca se prajeste timp de cateva minute la cuptor. Se lasa la racorit apoi cu un cutit se maruntesc. Crema de unt: Se mixeaza untul impreuna cu zaharul, pana obtinem o...Citeste continuarea
Crema tort Diplomat
Postat de: Sheherezada in TorturiSe pune laptele intr-o craticioara si se adauga zaharul si galbenusurile.Se pune pe foc mic se amesteca continuu pana devine ca o ciulama .Se incorporeaza si gelatina dizolvata in putina apa dupa...Citeste continuarea
Crema de zahar ars la cupa
Postat de: iri_love in Dulciurise ia un vas cu peretii inalti si se adauga 150 zahar care se caramalizeaza dupa care se intinde pe tot interiorul vasului. ouale se bat cu zaharul,apoi se adauga laptele si se...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca, cacao si rahat
Postat de: dakris in DulciuriAluatul * se cerne faina, ouale se separa (trebuie sa fie calde, la temperatura camerei); * maiaua (plamadeala) se face din drojdie, putin lapte caldut si 3 linguri de faina si se lasa la...Citeste continuarea
Clatite brasovene
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneClatitele -se amesteca ouale cu 1 praf de sare,se adauga laptele si faina cat sa obtinem o compozitie grosuta dar fluida,se omogenizeaza se pune cate un polonic din compozitie in tigaia cu...Citeste continuarea
Cozonacei " Babani"
Postat de: simo_brkic in DulciuriSe incalzeste laptele si se pune in el zaharul si vanilia;se amesteca pana se dizolva si se lasa la racit-cand se adauga sa fie caldut Se topeste untul la microunde si se amesteca cu uleiul;Se...Citeste continuarea
Capellini cu Sparanghel şi Somon
Postat de: BuburuzaBubu in SomonIntr-o oala,se pune la fiert apa impreuna cu un pic de sare si o lingura de unt.Cand apa a inceput sa fiarba se adauga sparanghelul taiat pe care l-am curatat(de la mijoc spre capat ,taiate...Citeste continuarea
Cotlet la cuptor
Postat de: alldaycooking in Mancaruri cu carneCondimentele le-am amestecat cu cele 2 linguri de ulei de masline. Cu ajutorul unei pensule am distribuit uniform amestecul de condimente pe bucata de carne. Am copt 10 minute la 250 grade...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: Zamfira in CiorbeCuratam legumele si le punem la fiert in apa cu putina sare. Adaugam de la inceput bulionul si leusteanul. Pregatim perisoarele: amestecam carnea tocata de pui cu ceapa tocata marunt, oul...Citeste continuarea
Ciocănele de pui în bere
Postat de: LadyCrs in Mancaruri cu carneAm spălat ciocănelele și le-am adăugat într-o tavă adâncă. Am acoperit friptura cu bere. Am tocat usturoiul și l-am adăugat peste carne. După ,am presărat după gust...Citeste continuarea
Cozonac pufos!
Postat de: LadyCrs in DulciuriLaptele și zahărul l-am pus la încălzit. Între timp într-un vas adânc am pus făina, iar într-o parte drojdia pe care am fărâmițat-o. Am luat laptele de...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta
Postat de: panacris in CiorbeCarnea se curata, se spala si se pune la fiert in apa cu putina sare, cca. 20 de minute, la foc mediu. Cand a dat primul clocot se spumeaza. Intre timp se curata ceapa si zarzavaturile,...Citeste continuarea
Clatite cu miere cu nuci si...
Postat de: roxanabucataras in PrajituriAm pus intr-un bol mare ouale si zaharul pe care le-am batut bine pana s-a topit zaharul. Am pus faina in ploaie peste compozitie, amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Am adaugat laptele...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si cacao
Postat de: deyutzky in DulciuriPregatim maiaua astfel: punem pe foc o craticioara in care incalzim putin laptele si il dam deoparte, adaugam peste lapte lingura de zahar si drojdia, pana se dizolva. Separat se freaca bine...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta
Postat de: roxanabucataras in OaieCarnea de miel (coasta, pulpa) se portioneaza, curata si spala bine. Pun carnea la fiert in apa rece cu putina sare. Spumez bine si pun legumele taiate dupa ce nu mai face deloc spuma. Dupa ce au...Citeste continuarea
Cozonac broasca testoasa
Postat de: iri_love in Dulciuriintindem aluatul cu sucitorul si apoi intindem crema de nuca ,rulam si formam un melc care il asezam intr-un vas termorezistent pe care l-am uns cu unt. vasuL trebuie sa fie...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca
Postat de: iri_love in Dulciuripentru inceput pregatim drojdia pe care o inmuiem cu 2-3 linguri de lapte cald,si lasam sa creasca. separam ouale,iar galbenusurile le frecam cu o lingurita de...Citeste continuarea
Cotlet de porc umplut cu ananas &...
Postat de: DinDragostePentruGatit in PorcSe spală cotletele de porc, se şteg cu un şervet, se taie în două, nu până la capăt (se face un buzunar). În mijloc se pune felia de muşchi afumat, cuburi de ananas, se...Citeste continuarea
Cârnaţi de oaie şi porc &...
Postat de: DinDragostePentruGatit in OaieSe spală cârnaţii, se şterg, se înţeapă cu scobitoarea de câteva ori şi se pun într-o tigaie încinsă. După ce s-au rumenit se adaugă...Citeste continuarea
Cheesecake
Postat de: sufletista in PrajituriBiscuitii ii amestecam cu zaharul, esenta, nuca de cocos si untul topit pana absoarbe tot untul. O tava cu pereti detasabili o ungem cu ulei si asezam folie alimentara, adaugam biscuitii si cu...Citeste continuarea
Cuburi cu ciocolata si visine
Postat de: timea in PrajituriPentru inceput batem zdravan cu mixerul ouale intregi. Dupa vreo 5 minute adaugam si zaharul si mai mixam 2-3 minute. Gata cu mixerul! nu mai avem nevoie de el. Adaugam uleiul si cele 4 linguri de...Citeste continuarea
Chifteluţe de ştiucă
Postat de: sisterskitchen in Peste1 . Începeţi prin a curăţa ştiuca. Pentru că vom folosi doar carnea, fără piele, nu e musai să curăţaţi solzii. Pur şi simplu, curăţaţi stomacul (icre nu veţi găsi, dar...Citeste continuarea
Cotlete de miel cu crusta crocanta...
Postat de: radu_popovici in OaieSe curata bine (french trimming) cotletul, indepartand grasimea in exces si curatand capetele coastelor. Se intinde cotletul pe suprafata de lucru, cu partea carnoasa in sus. Se asezoneaza cu...Citeste continuarea
Ciorba ardeleneasca de varza
Postat de: Sidy in CiorbeSunca taiata felii se pune la fiert impreuna cu ceapa curatata, cimbru, vegeta si pasta de gogosari. Varza o taiem in cubulete de 2x2 cm si cand sunca este fiarta de jumatate adaugam varza ,...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca
Postat de: eduard_09 in DulciuriALUAT: Faina se cerne intr-un lighean. Intr-un pahar sau farfurie se pune putin lapte caldut cu drojdia si amestecam pana se dizolva drojdia. Se adauga o lingura de faina si o lingura de...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu gust de pizza
Postat de: alinutzika in Aperitive / GarnituriSe bat albusurile spuma cu sare. Se adauga galbenusurile frecate in prealabil cu uleiul si untul topit. Amestecam usor apoi, adaugam piper dupa gust, cascavalul ras sau taiat marunt, faina si...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta
Postat de: elucubratiiculinare in CiorbeCarnea de miel, se spala si se pregatesc bucatile de carne cat pentru o portie. Se pun la fiert intr-o oala cu apa rece. Cand da in fiert, va face spuma si aceasta se va lua. Intre timp se...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu sunca afumata
Postat de: Sidy in CiorbeSe curata ceapa si usturoiul si se taie usturoil marunt.Ceapa se lasa intreaga( la sfarsit, dupa ce a fiert se arunca). Rosia se taie feliute, la fel ca sunca afumata. Sunca se pune la fiert...Citeste continuarea
Ciabatta cu muschi de vita
Postat de: Oana in VitaBucatile de carne se bat bine cu ciocanul de snitele, se ung cu 2 linguri de ulei, se asezoneaza. Eu le-am mai taiat pe fiecare pe jumatate.Se incinge o tigaie si se unge cu o lingura de ulei si...Citeste continuarea
Cozonac cu cacao si nuca
Postat de: Sim0naWorld in PrajituriSe incalzeste laptele cu zaharul, sarea si lamaia. Drojdia se pune in putin lapte caldut. Faina cernuta se pune intr-un castron si se amesteca cu laptele caldut (NU fierbinte) si ouale si...Citeste continuarea
Crema de branza cu leurda
Postat de: BuburuzaBubu in Aperitive / GarnituriIntr-un bol punem 200 gr branza proaspata de vaci,o legatura de leurda,tocata fin,o lingurita rasa de boia dulce,sare si piper,amestecam. Tocam cateva masline negre(cca 2 linguri),100 gr de...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu gem
Postat de: adela1981 in DulciuriDrojdia se dizolva in laptele caldut cu o lingurita de zahar, lasam 10-15 min. Apoi adaugam o parte din faina si un praf de sare si untura, framantam cu mana si adaugam restul de faina. Spre final...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu leurda
Postat de: Bunica in Mancaruri de postCartofii se curata, se spala si se feliaza in bucati mai mari. Se pun intr-o tava,se condimenteaza,se pune uleiul si 200 ml. apa. Tava se acopera cu staniol si se dau la cuptor. Dupa...Citeste continuarea
Ciorbă de linte şi fasole roşie...
Postat de: DinDragostePentruGatit in CiorbeSe fierbe lintea, nu în totalitate. Se pune la fiert fasolea. Se schimbă apa de 2 ori. Legumele se curăță, se spală, se toacă. Cartoful îl toc mărunt, cam de mărimea...Citeste continuarea
Cozonac cu rahat si alune
Postat de: eduard_09 in DulciuriIngredientele sa fie la temperatura camerei, faina sa fie cernuta intr-un lighean. Facem gaura in mijloc, adaugam drojdia amestecata cu un praf de sare, 1 lingura de zahar si 2 linguri de lapte....Citeste continuarea
Clatite brasovene
Postat de: alldaycooking in Mancaruri cu carnePentru clatite am pus laptele intr-un castron, am adaugat oualele si am amestecat foarte bine cu un tel. Treptat am adaugat faina si am amestecat foarte bine pentru a obtine o compozitie...Citeste continuarea
Clatite cu mere (Gogosi a la Petrisor)
Postat de: Maria68 in DulciuriSe bat ouale, se amesteca cu faina, cu zaharul vanilat, cu 50 gr. unt, pana se incorporeaza bine, apoi se adauga sare,laptele pus treptat, amestecand mereu pentru a nu se forma cocoloase Cand...Citeste continuarea
Ciorbă rusească de varză roșie...
Postat de: DinDragostePentruGatit in CiorbeSe curăţă, se spală, se toacă legumele (ceapa, cartofii, morcovii, păstârnacul, ţelina). Se pun la fiert în apă, sare și ulei de floarea soarelui. Cum am spus şi mai sus,...Citeste continuarea
Ciorbă de roşii cu tăiţei - de...
Postat de: DinDragostePentruGatit in CiorbeSe spală, se curăţă, se toacă legumele. Se pun la fiert (ceapa, cartofii, morcovii, ţelina, păstârnacul, ardeii). După ce au fiert, se adaugă sucul de roşii, zeama de...Citeste continuarea
Ciorbă ţărănească de fasole
Postat de: DinDragostePentruGatit in CiorbeFasolea se alege, se ţine în apă peste noapte, se fierbe în două ape. Se spală, se curaţă, se toacă destul de măricel legumele, doar nu degeaba am numit-o ciorbă...Citeste continuarea
Chiftele de cartofi
Postat de: grasu64 in Aperitive / GarnituriSpalam si fierbem cartofii, in coaja. Cand s-au fiert, ii curatam si ii dam prin razatoarea cu ochiuri mari. Curatam si taiem marunt ceapa, usturoiul si verdeata. Calim, in foarte putin ulei,...Citeste continuarea
Cocktail verde
Postat de: oana_pisicutza16 in CocktailSe curata kiwi de coaja si se taie in 4 Se stoarce sucul de la jumatatea de portocala Se introduce in blender impreuna cu zaharul si se mixeaza Se toarna in pahar compozitia obtinuta, se...Citeste continuarea
Corn cu Nutella (Finetti)
Postat de: Maria68 in DulciuriSe pun intr-un vas toate ingredientele si se framanta cu lapte pana se obtine un aluat potrivit(nu foarte tare).Se imparte aluatul in doua ,intr-o jumatate se pun 3 linguri de cacao.Se lasa...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca
Postat de: timea in DulciuriToate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut si o lingurita de zahar. Cernem faina intr-un bol mare, adaugam sarea si cojile de...Citeste continuarea
Coronita cu mac
Postat de: panacris in PrajituriAm pus toate ingredientele pentru aluat in masina de paine, laptele caldut, faina cernuta, untul topit, galbenusurile, sarea, zaharul, coaja de lamaie si drojida. Am setat-o pe...Citeste continuarea
Cartofi cu ou si cu smantana la cuptor
Postat de: oana_pisicutza16 in Mancaruri de legumeSe pun cartofii la fiert in coaja si ouale Se curata cartofii de coaja si se taie cubulete La fel se face si cu ouale Se unge vasul cu margarina Se pun in straturi cartofii, ouale si...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriSe toaca marunt sunca, ceapa si usturoiul, cascavalul se da pe razatoare. Se amesteca toate ingredientele, mai putin ouale fierte. Se tapeteaza o tava de chec cu foaie de pergament, se pune...Citeste continuarea
Ciorba de iepure cu tarhon
Postat de: panacris in CiorbeCarnea se spala se pune la fiert in apa cu putina sare, la foc puternic, neacoperit cca. 15 minute. Intre timp se curata zarzavaturile, se dau pe razatoarea mai mare, impreuna cu ceapa tocata...Citeste continuarea
Ciorbă de pește - somon și macrou
Postat de: DinDragostePentruGatit in CiorbeSe pune apa la fiert, circa 2,5 L. Se adaugă ceapa tocată mărunt, un cartof tocat mărunt iar restul cartofilor se lasă întregi, ardeiul. Se adaugă sare. Oasele de...Citeste continuarea