A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cozonac cu mac

Postat de: Ana_Maria269 in Dulciuri

Se cerne faina intr-un castron mare. Din 500 ml de lapte se iau cam 100 g si se fierb, iar intr-un colt al castronului, se amesteca cu putina faina. Drojdia faramitata se amesteca cu o lingura de...Citeste continuarea

Cozonac RosenKrantz

Postat de: cocineraviajera in Dulciuri

Miezul de nuca se prajeste timp de cateva minute la cuptor. Se lasa la racorit apoi cu un cutit se maruntesc.   Crema de unt: Se  mixeaza untul impreuna cu zaharul, pana obtinem o...Citeste continuarea

Crema tort Diplomat

Postat de: Sheherezada in Torturi

Se pune laptele intr-o craticioara si se adauga zaharul si galbenusurile.Se pune pe foc mic se amesteca continuu pana devine ca o ciulama .Se incorporeaza si gelatina dizolvata in putina apa dupa...Citeste continuarea

Crema de zahar ars la cupa

Postat de: iri_love in Dulciuri

se ia un vas cu peretii inalti si se adauga 150 zahar care se caramalizeaza dupa care se intinde pe tot interiorul vasului.     ouale se bat cu zaharul,apoi se adauga laptele si se...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca, cacao si rahat

Postat de: dakris in Dulciuri

Aluatul * se cerne faina, ouale se separa (trebuie sa fie calde, la temperatura camerei); * maiaua (plamadeala) se face din drojdie, putin lapte caldut si 3 linguri de faina si se lasa la...Citeste continuarea

Clatite brasovene

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Clatitele -se amesteca ouale cu 1 praf de sare,se adauga laptele si faina cat sa obtinem o compozitie grosuta dar fluida,se omogenizeaza se pune cate un polonic din compozitie in tigaia cu...Citeste continuarea

Cozonacei " Babani"

Postat de: simo_brkic in Dulciuri

Se incalzeste laptele si se pune in el zaharul si vanilia;se amesteca pana se dizolva si se lasa la racit-cand se adauga sa fie caldut Se topeste untul la microunde si se amesteca cu uleiul;Se...Citeste continuarea

Capellini cu Sparanghel şi Somon

Postat de: BuburuzaBubu in Somon

Intr-o oala,se pune la fiert apa impreuna cu un pic de sare si  o lingura de unt.Cand apa a inceput sa fiarba se adauga sparanghelul taiat pe care l-am curatat(de la mijoc spre capat ,taiate...Citeste continuarea

Cotlet la cuptor

Postat de: alldaycooking in Mancaruri cu carne

Condimentele le-am amestecat cu cele 2 linguri de ulei de masline. Cu ajutorul unei pensule am distribuit uniform amestecul de condimente pe bucata de carne.   Am copt 10 minute la 250 grade...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: Zamfira in Ciorbe

Curatam legumele si le punem la fiert in apa cu putina sare. Adaugam de la inceput bulionul si leusteanul.  Pregatim perisoarele: amestecam carnea tocata de pui cu ceapa tocata marunt, oul...Citeste continuarea

Ciocănele de pui în bere

Postat de: LadyCrs in Mancaruri cu carne

Am spălat ciocănelele și le-am adăugat într-o tavă adâncă. Am acoperit friptura cu bere. Am tocat usturoiul și l-am adăugat peste carne. După ,am presărat după gust...Citeste continuarea

Cozonac pufos!

Postat de: LadyCrs in Dulciuri

Laptele și zahărul l-am pus la încălzit. Între timp într-un vas adânc am pus făina, iar într-o parte drojdia pe care am fărâmițat-o. Am luat laptele de...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta

Postat de: panacris in Ciorbe

Carnea se curata, se spala si se pune la fiert in apa cu putina sare, cca. 20 de minute, la foc mediu. Cand a dat primul clocot se spumeaza. Intre timp se curata ceapa si  zarzavaturile,...Citeste continuarea

Clatite cu miere cu nuci si...

Postat de: roxanabucataras in Prajituri

Am pus intr-un bol mare ouale si zaharul pe care le-am batut bine pana s-a topit zaharul. Am pus faina in ploaie peste compozitie, amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Am adaugat laptele...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si cacao

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Pregatim maiaua astfel: punem pe foc o craticioara in care incalzim putin laptele si il dam deoparte, adaugam peste lapte lingura de zahar si drojdia, pana se dizolva. Separat se freaca bine...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta

Postat de: roxanabucataras in Oaie

Carnea de miel (coasta, pulpa) se portioneaza, curata si spala bine. Pun carnea la fiert in apa rece cu putina sare. Spumez bine si pun legumele taiate dupa ce nu mai face deloc spuma. Dupa ce au...Citeste continuarea

Cozonac broasca testoasa

Postat de: iri_love in Dulciuri

intindem aluatul cu sucitorul si apoi intindem crema de nuca ,rulam si formam un melc care il asezam intr-un vas termorezistent pe care l-am uns cu unt.     vasuL trebuie sa fie...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca

Postat de: iri_love in Dulciuri

pentru inceput pregatim drojdia pe care o inmuiem cu 2-3 linguri de lapte cald,si lasam sa creasca.       separam ouale,iar galbenusurile le  frecam cu o lingurita de...Citeste continuarea

Cotlet de porc umplut cu ananas &...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Porc

Se spală cotletele de porc, se şteg cu un şervet, se taie în două, nu până la capăt (se face un buzunar). În mijloc se pune felia de muşchi afumat, cuburi de ananas, se...Citeste continuarea

Cârnaţi de oaie şi porc &...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Oaie

  Se spală cârnaţii, se şterg, se înţeapă cu scobitoarea de câteva ori şi se pun într-o tigaie încinsă.  După ce s-au rumenit se adaugă...Citeste continuarea

Cheesecake

Postat de: sufletista in Prajituri

Biscuitii ii amestecam cu zaharul, esenta, nuca de cocos si untul topit pana absoarbe tot untul. O tava cu pereti detasabili o ungem cu ulei si asezam folie alimentara, adaugam biscuitii si cu...Citeste continuarea

Cuburi cu ciocolata si visine

Postat de: timea in Prajituri

Pentru inceput batem zdravan cu mixerul ouale intregi. Dupa vreo 5 minute adaugam si zaharul si mai mixam 2-3 minute. Gata cu mixerul! nu mai avem nevoie de el. Adaugam uleiul si cele 4 linguri de...Citeste continuarea

Chifteluţe de ştiucă

Postat de: sisterskitchen in Peste

1 . Începeţi prin a curăţa ştiuca. Pentru că vom folosi doar carnea, fără piele, nu e musai să curăţaţi solzii. Pur şi simplu, curăţaţi stomacul (icre nu veţi găsi, dar...Citeste continuarea

Cotlete de miel cu crusta crocanta...

Postat de: radu_popovici in Oaie

Se curata bine (french trimming) cotletul, indepartand grasimea in exces si curatand capetele coastelor. Se intinde cotletul pe suprafata de lucru, cu partea carnoasa in sus. Se asezoneaza cu...Citeste continuarea

Ciorba ardeleneasca de varza

Postat de: Sidy in Ciorbe

Sunca taiata felii se pune la fiert impreuna cu ceapa curatata, cimbru, vegeta si pasta de gogosari. Varza o taiem in cubulete de 2x2 cm si cand sunca este fiarta de jumatate adaugam varza ,...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca

Postat de: eduard_09 in Dulciuri

ALUAT: Faina se cerne intr-un lighean. Intr-un pahar sau farfurie se pune putin lapte caldut cu drojdia si amestecam pana se dizolva drojdia. Se adauga o lingura de faina si o lingura de...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu gust de pizza

Postat de: alinutzika in Aperitive / Garnituri

Se bat albusurile spuma cu sare. Se adauga galbenusurile frecate in prealabil cu uleiul si untul topit. Amestecam usor apoi, adaugam piper dupa gust, cascavalul ras sau taiat marunt, faina si...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta

Postat de: elucubratiiculinare in Ciorbe

Carnea de miel, se spala si se pregatesc bucatile de carne cat pentru o portie. Se pun la fiert intr-o oala cu apa rece. Cand da in fiert, va face spuma si aceasta se va lua. Intre timp se...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu sunca afumata

Postat de: Sidy in Ciorbe

Se curata ceapa si usturoiul si se taie usturoil marunt.Ceapa se lasa intreaga( la sfarsit, dupa ce a fiert se arunca). Rosia se taie feliute, la fel ca sunca afumata. Sunca se pune la fiert...Citeste continuarea

Ciabatta cu muschi de vita

Postat de: Oana in Vita

Bucatile de carne se bat bine cu ciocanul de snitele, se ung cu 2 linguri de ulei, se asezoneaza. Eu le-am mai taiat pe fiecare pe jumatate.Se incinge o tigaie si se unge cu o lingura de ulei si...Citeste continuarea

Cozonac cu cacao si nuca

Postat de: Sim0naWorld in Prajituri

Se incalzeste laptele cu zaharul, sarea si lamaia. Drojdia se pune in putin lapte caldut.  Faina cernuta se pune intr-un castron si se amesteca cu laptele caldut (NU fierbinte) si ouale si...Citeste continuarea

Crema de branza cu leurda

Postat de: BuburuzaBubu in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol punem 200 gr branza proaspata de vaci,o legatura de leurda,tocata fin,o lingurita rasa de boia dulce,sare si piper,amestecam. Tocam cateva masline negre(cca 2 linguri),100 gr de...Citeste continuarea

Cornulete fragede cu gem

Postat de: adela1981 in Dulciuri

Drojdia se dizolva in laptele caldut cu o lingurita de zahar, lasam 10-15 min. Apoi adaugam o parte din faina si un praf de sare si untura, framantam cu mana si adaugam restul de faina. Spre final...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu leurda

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Cartofii se curata, se spala si se feliaza in bucati mai mari. Se pun intr-o tava,se condimenteaza,se pune uleiul si 200 ml. apa. Tava se acopera cu staniol si se dau la cuptor. Dupa...Citeste continuarea

Ciorbă de linte şi fasole roşie...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Ciorbe

Se fierbe lintea, nu în totalitate. Se pune la fiert fasolea. Se schimbă apa de 2 ori. Legumele se curăță, se spală, se toacă. Cartoful îl toc mărunt, cam de mărimea...Citeste continuarea

Cozonac cu rahat si alune

Postat de: eduard_09 in Dulciuri

Ingredientele sa fie la temperatura camerei, faina sa fie cernuta intr-un lighean. Facem gaura in mijloc, adaugam drojdia amestecata cu un praf de sare, 1 lingura de zahar si 2 linguri de lapte....Citeste continuarea

Clatite brasovene

Postat de: alldaycooking in Mancaruri cu carne

Pentru clatite am pus laptele intr-un castron, am adaugat oualele si am amestecat foarte bine cu un tel. Treptat am adaugat faina si am amestecat foarte bine pentru a obtine o compozitie...Citeste continuarea

Clatite cu mere (Gogosi a la Petrisor)

Postat de: Maria68 in Dulciuri

Se bat ouale, se amesteca cu faina, cu zaharul vanilat, cu 50 gr. unt, pana se incorporeaza bine, apoi se adauga sare,laptele pus treptat, amestecand mereu pentru a nu se forma cocoloase Cand...Citeste continuarea

Ciorbă rusească de varză roșie...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Ciorbe

Se curăţă, se spală, se toacă legumele (ceapa, cartofii, morcovii, păstârnacul, ţelina). Se pun la fiert în apă, sare și ulei de floarea soarelui. Cum am spus şi mai sus,...Citeste continuarea

Ciorbă de roşii cu tăiţei - de...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Ciorbe

Se spală, se curăţă, se toacă legumele. Se pun la fiert (ceapa, cartofii, morcovii, ţelina, păstârnacul, ardeii). După ce au fiert, se adaugă sucul de roşii, zeama de...Citeste continuarea

Ciorbă ţărănească de fasole

Postat de: DinDragostePentruGatit in Ciorbe

Fasolea se alege, se ţine în apă peste noapte, se fierbe în două ape. Se spală, se curaţă, se toacă destul de măricel legumele, doar nu degeaba am numit-o ciorbă...Citeste continuarea

Chiftele de cartofi

Postat de: grasu64 in Aperitive / Garnituri

Spalam si fierbem cartofii, in coaja. Cand s-au fiert, ii curatam si ii dam prin razatoarea cu ochiuri mari. Curatam si taiem marunt ceapa, usturoiul si verdeata. Calim, in foarte putin ulei,...Citeste continuarea

Cocktail verde

Postat de: oana_pisicutza16 in Cocktail

Se curata kiwi de coaja si se taie in 4 Se stoarce sucul de la jumatatea de portocala Se introduce in blender impreuna cu zaharul si se mixeaza Se toarna in pahar compozitia obtinuta, se...Citeste continuarea

Corn cu Nutella (Finetti)

Postat de: Maria68 in Dulciuri

Se pun intr-un vas toate ingredientele si se framanta cu lapte pana se obtine un aluat potrivit(nu foarte tare).Se imparte aluatul in doua ,intr-o  jumatate se pun 3 linguri de cacao.Se lasa...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca

Postat de: timea in Dulciuri

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut si o lingurita de zahar. Cernem faina intr-un bol mare, adaugam sarea si cojile de...Citeste continuarea

Coronita cu mac

Postat de: panacris in Prajituri

Am pus toate ingredientele pentru aluat in masina de paine, laptele caldut, faina cernuta, untul topit, galbenusurile, sarea, zaharul, coaja de lamaie si drojida. Am setat-o pe...Citeste continuarea

Cartofi cu ou si cu smantana la cuptor

Postat de: oana_pisicutza16 in Mancaruri de legume

Se pun cartofii la fiert in coaja si ouale Se curata cartofii de coaja si se taie cubulete La fel se face si cu ouale Se unge vasul cu margarina Se pun in straturi cartofii, ouale si...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Se toaca marunt sunca, ceapa si usturoiul, cascavalul se da pe razatoare. Se amesteca toate ingredientele, mai putin ouale fierte. Se tapeteaza o tava de chec cu foaie de pergament, se pune...Citeste continuarea

Ciorba de iepure cu tarhon

Postat de: panacris in Ciorbe

Carnea se spala se pune la fiert in apa cu putina sare, la foc puternic, neacoperit cca. 15 minute. Intre timp se curata zarzavaturile, se dau pe razatoarea mai mare, impreuna cu ceapa tocata...Citeste continuarea

Ciorbă de pește - somon și macrou

Postat de: DinDragostePentruGatit in Ciorbe

Se pune apa la fiert, circa 2,5 L. Se adaugă ceapa tocată mărunt, un cartof tocat mărunt iar restul cartofilor se lasă întregi, ardeiul. Se adaugă sare.   Oasele de...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

pe 16.09 la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]