A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chefal la gratar cu saramura

Postat de: adasev12 in Peste

Pestii intregi i-am spalat bine si curatat de solzi, le-am taiat capetele si apoi i-am taiat bucati in trei pe fiecare( erau destul de marisori). I-am codimentat pe interior cu condimente de...Citeste continuarea

Ciocolata cu ness si alune in foi...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Intr-o cratita amestecam apa cu zaharul si le punem pe foc. Invartim in acest sirop,iar cand zaharul s-a topit de tot,il tragem de pe foc. Punem margarina taiata cubulete si amestecam redepe...Citeste continuarea

Cus-cus exotic

Postat de: Toamna07 in Pui

Mod de preparare : Pieptul de pui se spala ,se sterge si se asezoneaza cu sare si piper.Incingem ,intr-o tigaie, putin ulei de masline si  frigem pieptul de pui  ,la foc mic....Citeste continuarea

Carne de porc cu papaya- Reteta Cuba

Postat de: BuburuzaBubu in Porc

Taiem carne in cuburi de cca 4cm,se condimenteza cu sare si piper. Intr-o cratita punem uleiul la incins si prajim carnea la foc mare cca 4-5 min,adaugam ceapa tocata si usturoiul continuam sa...Citeste continuarea

Chec cu capsuni si ciocolata

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Ouale (de la temperatura camerei) le mixati spuma impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste. Adaugati iaurtul si uleiul. Puneti laptele si vanilia, mixati. Faina cernuta o...Citeste continuarea

Ciorba cu stiuca

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Legumele se curata se spala , se feliaza si se calesc in ulei 1-2 min . Se completeaza cu 2-3 l apa in oala , se sareaza si se adauga capul de stiuca curatat si spalat. . In maximum 20...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca

Postat de: Poliana in Dulciuri

Incepem cu maiaua. Laptele caldut (nu fierbinte) se amesteca cu faina si drojdia maruntita. Se lasa la dospit intr-un loc caldut si ferit de curentii de aer. Cuptorul incalzit foarte putin este...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe

Postat de: dakris in Ciorbe

Fasolea se spala si se tine in apa rece cel putin 6 ore sau de seara pana dimineata, apoi se schimba apa si se pune la fiert. Dupa ce da cateva clocote se schimba iarasi apa pe care o inlocuim cu...Citeste continuarea

Chec mulino bianco

Postat de: susu in Prajituri

Se mixeaza cele doua oua cu zaharul pana se transforma in crema. Adaugi apoi untul moale si freci bine dupa care adaugi galbenusurile pe rand si mixezi dupa fiecare. Adaugi iaurtul si apoi...Citeste continuarea

Carne de porc în sos caramel

Postat de: Ade200 in Porc

Tăiaţi carnea fâşii subţiri. Tăiaţi ceapa feliuţe. Căliţi împreună carnea şi ceapa în ulei. Când ceapa şi carnea sunt făcute, le scoateţi în alt vas si...Citeste continuarea

Clatite cu branza

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Oul se bate bine cu sarea,punem esenta de rom dupa care adaugam putina faina, apoi putina apa minerala si amestecam bine sa nu ramana cocoloase. Continuam asa (cand faina, cand apa minerala) pana...Citeste continuarea

Chiftelute cu verdeata

Postat de: alinutzika in Aperitive / Garnituri

Verdeata se toaca bine bine la robot. Se amesteca apoi bine bine cu celelalte ingrediente enumerate mai sus. Cu mainile unse cu ulei formam chiftelutele, apoi le coacem in ulei incins si pe-o...Citeste continuarea

Chili con carne

Postat de: BuburuzaBubu in Mancaruri cu carne

Intr-o tigaie cu pereti inalti calim ceapa, ardeii si usturoiul la foc mediu pentru cca 3 minute. Se adauga carnea tocata si mai prajim inca 5 minute si condimentam cu sare, piper si oregano. Se...Citeste continuarea

Chec din albusuri cu rahat si arahide

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si se bate bine dupa fiecare pana se topeste. Se toarna uleiul, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea

Ceai srilankez cu zahar de...

Postat de: Mihaela11_jo in Bauturi

Se pune apa fierbite in ibric sau direct in cana, se adauga ceaiul (varsat  sau pachetele) si se lasa sa se infuzeze 5 minute. Se dizolva cubul de zahar de cocos in gura si se bea ceaiul...Citeste continuarea

Cocktail de creveți

Postat de: elucubratiiculinare in Fructe de mare

Creveții proaspeți  sau decongelați  peste noapte în frigider, se spală bine în câteva ape și se lasă la scurs. Într-o tigaie punem untul să se topescă...Citeste continuarea

Cannelloni alla bolognese

Postat de: dakris in Cannelloni

Sosul bolognese Ceapa si ardeiul se toaca marunt, morcovul si telina se rad prin ochiurile mici ale razatorii si se calesc in ulei intr-o cratita acoperita cu capac. Cand ceapa s-a inmuiat se...Citeste continuarea

Cornuri pufoase simple

Postat de: MIUTA in Dulciuri

Faina se cerne in vasul in care vom framanta. Se topeste untul in lapte,se adauga 2 linguri de zahar si se lasa putin la racit atat cat sa fie caldut. In laptele caldut se dizolva drojdia si...Citeste continuarea

Cozonac domnesc: pas cu pas

Postat de: Ade200 in Prajituri

Afacerea asta e una serioasă şi presupune o pregătire psihică adecvată! Cu o seară înainte, izolezi bucătăria şi pregăteşti vasul mare pentru oficierea ceremoniei. Dacă ai unul...Citeste continuarea

Coleslaw

Postat de: gatiticuspor in Salate

Tocati varza foarte subtire si puneti-o intr-un castron mai mare unde puteti amesteca toate ingredientele. Dati morcovul prin razatoarea mare si puneti-l peste varza. Tocati ceapa foarte...Citeste continuarea

Cheesecake de ciocolata

Postat de: miremirc in Torturi

Crusta : macinam biscuitii cu robotul, apoi adaugam untul topit si omogenizam. Rasturnam compozitia intr-o forma de tort cu margini detasabile (d=26 cm) si o presam cu ajutorul unei linguri. Dam...Citeste continuarea

Cheescake spumos, fara foc

Postat de: klausenburger in Torturi

1. zdrobeste 300 gr de biscuiti cat se poate de fin, adauga untul moale si 100 ml lichior-crema de whiskey; framata-l bine, intinde folie alimentara pe fundul unei forme de tort medii (25-28 cm)...Citeste continuarea

Chec aperitiv multicolor

Postat de: Alinutza80 in Aperitive / Garnituri

Carnatii se taie cubulete mici si se rumenesc impreuna cu baconul putin in 50 g de unt. Ceapa se taie marunt si se caleste in untul in care s-au rumenit baconul si carnatii....Citeste continuarea

Chec rapid cu dulceaţă si fructe

Postat de: Ade200 in Prajituri

Se amestecă gălbenusurile cu sarea, uleiul,zahărul, iaurtul şi dulceaţa. Se adaugă nucile şi fructele rase. Se adaugă apoi făina să iasă un aluat moale, dar vârtos. Se stinge...Citeste continuarea

Cremes

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Incepem cu amestecul pentru uns si impachetat : Intr-un vas punem faina, adaugam untura si framantam bine. Impartim amestecul in 3 parti si dam apoi deoparte. Aluatul foietaj: Intr-un...Citeste continuarea

Chec cu vişine şi căpşuni

Postat de: diaconta in Dulciuri

Vişinele se scurg de sirop.Capşunii se presara cu putin zahar si se taie daca sunt prea mari. Mixam ouale cu zaharul si putina sare.Adaugam iaurtul,apoi uleiul si aromele. Incorporam...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: rocsi_1612 in Ciorbe

Pieptul de pui il spalam. Intr-o oala punem cam 6 litri de apa si dam drumul la piept . Punem oala pe foc la fiert. Ceapa o curatam si o spalam. Morcovul si pastarnacul le curatam si le...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare din dovlecel

Postat de: giorgi in Supe/Ciorbe

Dovleceii ii curatam de coaja ,de miez,ii taiem pe jumatate,rezultand patru bucati Trei jumatati le dam pe razatoare,stoarcem bine de zeama si amestecam cu doua oua ,sare,gris ,faina ,branza dulce...Citeste continuarea

Cartofi noi rumeni cu usturoi verde

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Cartofii ii spalam si ii radem de coaja sub jetul de apa. Ii punem intregi,sau daca sunt mai mari taiati pe jumatate,intr-o oala si ii acoperim cu apa. Ii fierbem 15 minute cu o jumatate...Citeste continuarea

Checuri sărate

Postat de: Ade200 in Aperitive / Garnituri

1.Taie felii usturoiul, măslinele şi roşiile. Amestecă faina cu praful de copt, adaugă gălbenuşurile, laptele şi uleiul treptat. Piperează. Bate albusurile spumă, cu puţină sare....Citeste continuarea

Cartofi noi cu mustar

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii radem de coaja sau ii spalam foarte bine. Ii punem la fiert in apa cu sare cat sa intre furculita in ei. Carnatii ii taiem rondele si ii prajim putin in ulei. Intr-un vas...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: Elena_Daria in Ciorbe

Dam morcovul pe razatoare iar ceapa o taiem marunt. Punem carnea tocata intr-un castron, adaugam orezul ales si oul. Condimentam cu sare si piper si omogenizam. Din compozitia rezultata formam...Citeste continuarea

Ciorba de burta (2)

Postat de: alinutzika in Ciorbe

Se pune burta taiata fasii lungi si mici la fiert in apa cu ceapa intreaga,dar curatata de coji, ardeii intregi, gulia si telina. In cazul in care puneti os, strecurati zeama si acolo fierbeti...Citeste continuarea

Chec cu iaurt pentru Inaltare si...

Postat de: mamaieelena in Prajituri

Ouale intregi sparte si puse intr-un bol se vor amesteca cu mixerul bine se adauga sare un varf de cutit, zaharul, iaurtul, zaharul vanilat, uleiul. Praful de copt se amesteca cu faina. Se pun 250...Citeste continuarea

Ciorba de pastai (fasole galbena)

Postat de: panacris in Ciorbe

Eu am folosit fasole oparita si congelata, din provizia de anul trecut. Ceapa se curata si se pune la fiert intreaga in apa cu putina sare. Intre timp se curata morcovii si cartofii, se taie...Citeste continuarea

Cheesecake la rece cu dulceaţă de...

Postat de: gaby_d in Prajituri

Blat. Topim untul şi-l amestecăm cu biscuiţii măcinaţi si ciocolata rasă. Pregatim o formă pentru tort cu pereţi detaşabili, ungem fundul formei cu unt şi repartizăm uniform...Citeste continuarea

Cheesecake cu ananas

Postat de: Retetegg in Prajituri

Am maruntit biscuitii in robot, i-am pus intr-un bol si am adaugat peste ei untul topit, nuca macinata si esenta de vanilie. Am amestecat bine. Compozitia obtinuta am pus-o in cratita care a...Citeste continuarea

Chec guguluf marmorat cu branza

Postat de: ela in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana se intaresc.Adaugam treptat 1/3 din zaharul pudra si se bate pana se topeste zaharul. Mixam untul moale cu...Citeste continuarea

Costite de porc la gratar cu mujdei...

Postat de: iri_love in Porc

Coastel se spala, dupa care se condimenteaza cu sare si piper dupa care se aseaza pe gratar. Din cand in cand se stropesc cu bere si se intorc pe ambele parti pana se patrud foarte bine. Dupa...Citeste continuarea

Cannelloni cu pui

Postat de: rocsi_1612 in Cannelloni

Umplutura: Pieptul de pui il spalam,apoi il dam prin masina de tocat. Ceapa o curatam o spalam si o tocam marunt. Ceapa verde o spalam si o taiem rondele. Morcovul il curata,il spalam si il...Citeste continuarea

Cozonaci

Postat de: mon in Dulciuri

Incalzesti putin laptele apoi pui drojdia, galbenusurile de ou, zaharul si zaharul vanilat. Omogenizezi bine pui coaja de lamaie si faina cat cuprinde (lasi coca putin mai moale). Incepi...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta cu crema de...

Postat de: mimmi in Dulciuri

Clatite pufoase reteta Mixam oul cu zaharul si untul si adaugam laptele si esenta de vanilie. Peste compozitia  cu ou,cernem faina cu praful de copt,cacao si sarea,mixam pana obtinem o...Citeste continuarea

Ciocolata de casa in doua culori

Postat de: butoiaurora76 in Dulciuri

Intr-o cratita pe foc se topeste zaharul in apa obtinand un sirop de consistenta mierii...in functie de cat de mult fierb siropul atat de tare va iesi ciocolata. Se opreste focul si se trage vasul...Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecei cu branza feta

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Dovleceii se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o sita si se lasa 10 minute la scurs. Intr-un castron se bate 1 ou bine, se pune sare si piper si se adauga dovleceii scursi...Citeste continuarea

Chec cu visine si ciocolata

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se bat albusurile spuma tare cu sarea, se adauga zaharul si se bate pana se topeste. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de vanilie si se adauga la albusuri, mixand continuu. Se presara...Citeste continuarea

Clatite cu dulceata

Postat de: Zamfira in Dulciuri

Amestecam faina cernuta cu cele doua oua si adaugam treptat laptele si apa minerala pana cand compozitia are consisenta unei smantani mai subtiri. Strecuram compozitia si adaugam otetul si sarea....Citeste continuarea

Codite de porumbel

Postat de: rhapsody in Aperitive / Garnituri

Aluat: 1. Amestecam fainurile cu drojdia. 2. Adaugam laptele si celelelate ingrediente si framantam energic cam 10 min.    3. Lasam la dospit 1 h!...Citeste continuarea

Cozonac din...bile

Postat de: Sidy in Dulciuri

Drojdia sfaramata se pune in 200 ml lapte caldut si 50 g zahar ,la dospit.Cand maiaua a crescut se framinta bine de tot toate ingredientele pentru aluat  aproximativ o ora. In timpul...Citeste continuarea

Cupa de pepene cu fructe si frisca

Postat de: miremirc in Dulciuri

Taiem pepenele galben in jumatate, scoatem samburii, apoi cu o lingurita rotunda decupam mici globulete de pepene, pana ajungem aproape de coaja In jumatatea de pepene asezam caisa taiata...Citeste continuarea

Conopidă gratinată

Postat de: diaconta in Mancaruri de legume

Conopida se desface bucatele,se spala si se fierbe in apa cu sare.Nu trebuie fiarta prea mult.Se scurge de apa. Ouale se bat impreuna cu smantana si laptele.Condimentam cu sare si piper.Punem...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

pe 16.09 la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]