Chefal la gratar cu saramura
Postat de: adasev12 in PestePestii intregi i-am spalat bine si curatat de solzi, le-am taiat capetele si apoi i-am taiat bucati in trei pe fiecare( erau destul de marisori). I-am codimentat pe interior cu condimente de...Citeste continuarea
Ciocolata cu ness si alune in foi...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriIntr-o cratita amestecam apa cu zaharul si le punem pe foc. Invartim in acest sirop,iar cand zaharul s-a topit de tot,il tragem de pe foc. Punem margarina taiata cubulete si amestecam redepe...Citeste continuarea
Cus-cus exotic
Postat de: Toamna07 in PuiMod de preparare : Pieptul de pui se spala ,se sterge si se asezoneaza cu sare si piper.Incingem ,intr-o tigaie, putin ulei de masline si frigem pieptul de pui ,la foc mic....Citeste continuarea
Carne de porc cu papaya- Reteta Cuba
Postat de: BuburuzaBubu in PorcTaiem carne in cuburi de cca 4cm,se condimenteza cu sare si piper. Intr-o cratita punem uleiul la incins si prajim carnea la foc mare cca 4-5 min,adaugam ceapa tocata si usturoiul continuam sa...Citeste continuarea
Chec cu capsuni si ciocolata
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriOuale (de la temperatura camerei) le mixati spuma impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste. Adaugati iaurtul si uleiul. Puneti laptele si vanilia, mixati. Faina cernuta o...Citeste continuarea
Ciorba cu stiuca
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele se curata se spala , se feliaza si se calesc in ulei 1-2 min . Se completeaza cu 2-3 l apa in oala , se sareaza si se adauga capul de stiuca curatat si spalat. . In maximum 20...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca
Postat de: Poliana in DulciuriIncepem cu maiaua. Laptele caldut (nu fierbinte) se amesteca cu faina si drojdia maruntita. Se lasa la dospit intr-un loc caldut si ferit de curentii de aer. Cuptorul incalzit foarte putin este...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe
Postat de: dakris in CiorbeFasolea se spala si se tine in apa rece cel putin 6 ore sau de seara pana dimineata, apoi se schimba apa si se pune la fiert. Dupa ce da cateva clocote se schimba iarasi apa pe care o inlocuim cu...Citeste continuarea
Chec mulino bianco
Postat de: susu in PrajituriSe mixeaza cele doua oua cu zaharul pana se transforma in crema. Adaugi apoi untul moale si freci bine dupa care adaugi galbenusurile pe rand si mixezi dupa fiecare. Adaugi iaurtul si apoi...Citeste continuarea
Carne de porc în sos caramel
Postat de: Ade200 in PorcTăiaţi carnea fâşii subţiri. Tăiaţi ceapa feliuţe. Căliţi împreună carnea şi ceapa în ulei. Când ceapa şi carnea sunt făcute, le scoateţi în alt vas si...Citeste continuarea
Clatite cu branza
Postat de: deyutzky in DulciuriOul se bate bine cu sarea,punem esenta de rom dupa care adaugam putina faina, apoi putina apa minerala si amestecam bine sa nu ramana cocoloase. Continuam asa (cand faina, cand apa minerala) pana...Citeste continuarea
Chiftelute cu verdeata
Postat de: alinutzika in Aperitive / GarnituriVerdeata se toaca bine bine la robot. Se amesteca apoi bine bine cu celelalte ingrediente enumerate mai sus. Cu mainile unse cu ulei formam chiftelutele, apoi le coacem in ulei incins si pe-o...Citeste continuarea
Chili con carne
Postat de: BuburuzaBubu in Mancaruri cu carneIntr-o tigaie cu pereti inalti calim ceapa, ardeii si usturoiul la foc mediu pentru cca 3 minute. Se adauga carnea tocata si mai prajim inca 5 minute si condimentam cu sare, piper si oregano. Se...Citeste continuarea
Chec din albusuri cu rahat si arahide
Postat de: mirela0911 in PrajituriAlbusurile se bat spuma cu praful de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si se bate bine dupa fiecare pana se topeste. Se toarna uleiul, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Ceai srilankez cu zahar de...
Postat de: Mihaela11_jo in BauturiSe pune apa fierbite in ibric sau direct in cana, se adauga ceaiul (varsat sau pachetele) si se lasa sa se infuzeze 5 minute. Se dizolva cubul de zahar de cocos in gura si se bea ceaiul...Citeste continuarea
Cocktail de creveți
Postat de: elucubratiiculinare in Fructe de mareCreveții proaspeți sau decongelați peste noapte în frigider, se spală bine în câteva ape și se lasă la scurs. Într-o tigaie punem untul să se topescă...Citeste continuarea
Cannelloni alla bolognese
Postat de: dakris in CannelloniSosul bolognese Ceapa si ardeiul se toaca marunt, morcovul si telina se rad prin ochiurile mici ale razatorii si se calesc in ulei intr-o cratita acoperita cu capac. Cand ceapa s-a inmuiat se...Citeste continuarea
Cornuri pufoase simple
Postat de: MIUTA in DulciuriFaina se cerne in vasul in care vom framanta. Se topeste untul in lapte,se adauga 2 linguri de zahar si se lasa putin la racit atat cat sa fie caldut. In laptele caldut se dizolva drojdia si...Citeste continuarea
Cozonac domnesc: pas cu pas
Postat de: Ade200 in PrajituriAfacerea asta e una serioasă şi presupune o pregătire psihică adecvată! Cu o seară înainte, izolezi bucătăria şi pregăteşti vasul mare pentru oficierea ceremoniei. Dacă ai unul...Citeste continuarea
Coleslaw
Postat de: gatiticuspor in SalateTocati varza foarte subtire si puneti-o intr-un castron mai mare unde puteti amesteca toate ingredientele. Dati morcovul prin razatoarea mare si puneti-l peste varza. Tocati ceapa foarte...Citeste continuarea
Cheesecake de ciocolata
Postat de: miremirc in TorturiCrusta : macinam biscuitii cu robotul, apoi adaugam untul topit si omogenizam. Rasturnam compozitia intr-o forma de tort cu margini detasabile (d=26 cm) si o presam cu ajutorul unei linguri. Dam...Citeste continuarea
Cheescake spumos, fara foc
Postat de: klausenburger in Torturi1. zdrobeste 300 gr de biscuiti cat se poate de fin, adauga untul moale si 100 ml lichior-crema de whiskey; framata-l bine, intinde folie alimentara pe fundul unei forme de tort medii (25-28 cm)...Citeste continuarea
Chec aperitiv multicolor
Postat de: Alinutza80 in Aperitive / GarnituriCarnatii se taie cubulete mici si se rumenesc impreuna cu baconul putin in 50 g de unt. Ceapa se taie marunt si se caleste in untul in care s-au rumenit baconul si carnatii....Citeste continuarea
Chec rapid cu dulceaţă si fructe
Postat de: Ade200 in PrajituriSe amestecă gălbenusurile cu sarea, uleiul,zahărul, iaurtul şi dulceaţa. Se adaugă nucile şi fructele rase. Se adaugă apoi făina să iasă un aluat moale, dar vârtos. Se stinge...Citeste continuarea
Cremes
Postat de: Elena_Daria in DulciuriIncepem cu amestecul pentru uns si impachetat : Intr-un vas punem faina, adaugam untura si framantam bine. Impartim amestecul in 3 parti si dam apoi deoparte. Aluatul foietaj: Intr-un...Citeste continuarea
Chec cu vişine şi căpşuni
Postat de: diaconta in DulciuriVişinele se scurg de sirop.Capşunii se presara cu putin zahar si se taie daca sunt prea mari. Mixam ouale cu zaharul si putina sare.Adaugam iaurtul,apoi uleiul si aromele. Incorporam...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: rocsi_1612 in CiorbePieptul de pui il spalam. Intr-o oala punem cam 6 litri de apa si dam drumul la piept . Punem oala pe foc la fiert. Ceapa o curatam si o spalam. Morcovul si pastarnacul le curatam si le...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare din dovlecel
Postat de: giorgi in Supe/CiorbeDovleceii ii curatam de coaja ,de miez,ii taiem pe jumatate,rezultand patru bucati Trei jumatati le dam pe razatoare,stoarcem bine de zeama si amestecam cu doua oua ,sare,gris ,faina ,branza dulce...Citeste continuarea
Cartofi noi rumeni cu usturoi verde
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postCartofii ii spalam si ii radem de coaja sub jetul de apa. Ii punem intregi,sau daca sunt mai mari taiati pe jumatate,intr-o oala si ii acoperim cu apa. Ii fierbem 15 minute cu o jumatate...Citeste continuarea
Checuri sărate
Postat de: Ade200 in Aperitive / Garnituri1.Taie felii usturoiul, măslinele şi roşiile. Amestecă faina cu praful de copt, adaugă gălbenuşurile, laptele şi uleiul treptat. Piperează. Bate albusurile spumă, cu puţină sare....Citeste continuarea
Cartofi noi cu mustar
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriCartofii ii radem de coaja sau ii spalam foarte bine. Ii punem la fiert in apa cu sare cat sa intre furculita in ei. Carnatii ii taiem rondele si ii prajim putin in ulei. Intr-un vas...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: Elena_Daria in CiorbeDam morcovul pe razatoare iar ceapa o taiem marunt. Punem carnea tocata intr-un castron, adaugam orezul ales si oul. Condimentam cu sare si piper si omogenizam. Din compozitia rezultata formam...Citeste continuarea
Ciorba de burta (2)
Postat de: alinutzika in CiorbeSe pune burta taiata fasii lungi si mici la fiert in apa cu ceapa intreaga,dar curatata de coji, ardeii intregi, gulia si telina. In cazul in care puneti os, strecurati zeama si acolo fierbeti...Citeste continuarea
Chec cu iaurt pentru Inaltare si...
Postat de: mamaieelena in PrajituriOuale intregi sparte si puse intr-un bol se vor amesteca cu mixerul bine se adauga sare un varf de cutit, zaharul, iaurtul, zaharul vanilat, uleiul. Praful de copt se amesteca cu faina. Se pun 250...Citeste continuarea
Ciorba de pastai (fasole galbena)
Postat de: panacris in CiorbeEu am folosit fasole oparita si congelata, din provizia de anul trecut. Ceapa se curata si se pune la fiert intreaga in apa cu putina sare. Intre timp se curata morcovii si cartofii, se taie...Citeste continuarea
Cheesecake la rece cu dulceaţă de...
Postat de: gaby_d in PrajituriBlat. Topim untul şi-l amestecăm cu biscuiţii măcinaţi si ciocolata rasă. Pregatim o formă pentru tort cu pereţi detaşabili, ungem fundul formei cu unt şi repartizăm uniform...Citeste continuarea
Cheesecake cu ananas
Postat de: Retetegg in PrajituriAm maruntit biscuitii in robot, i-am pus intr-un bol si am adaugat peste ei untul topit, nuca macinata si esenta de vanilie. Am amestecat bine. Compozitia obtinuta am pus-o in cratita care a...Citeste continuarea
Chec guguluf marmorat cu branza
Postat de: ela in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri.Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana se intaresc.Adaugam treptat 1/3 din zaharul pudra si se bate pana se topeste zaharul. Mixam untul moale cu...Citeste continuarea
Costite de porc la gratar cu mujdei...
Postat de: iri_love in PorcCoastel se spala, dupa care se condimenteaza cu sare si piper dupa care se aseaza pe gratar. Din cand in cand se stropesc cu bere si se intorc pe ambele parti pana se patrud foarte bine. Dupa...Citeste continuarea
Cannelloni cu pui
Postat de: rocsi_1612 in CannelloniUmplutura: Pieptul de pui il spalam,apoi il dam prin masina de tocat. Ceapa o curatam o spalam si o tocam marunt. Ceapa verde o spalam si o taiem rondele. Morcovul il curata,il spalam si il...Citeste continuarea
Cozonaci
Postat de: mon in DulciuriIncalzesti putin laptele apoi pui drojdia, galbenusurile de ou, zaharul si zaharul vanilat. Omogenizezi bine pui coaja de lamaie si faina cat cuprinde (lasi coca putin mai moale). Incepi...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu crema de...
Postat de: mimmi in DulciuriClatite pufoase reteta Mixam oul cu zaharul si untul si adaugam laptele si esenta de vanilie. Peste compozitia cu ou,cernem faina cu praful de copt,cacao si sarea,mixam pana obtinem o...Citeste continuarea
Ciocolata de casa in doua culori
Postat de: butoiaurora76 in DulciuriIntr-o cratita pe foc se topeste zaharul in apa obtinand un sirop de consistenta mierii...in functie de cat de mult fierb siropul atat de tare va iesi ciocolata. Se opreste focul si se trage vasul...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei cu branza feta
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriDovleceii se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o sita si se lasa 10 minute la scurs. Intr-un castron se bate 1 ou bine, se pune sare si piper si se adauga dovleceii scursi...Citeste continuarea
Chec cu visine si ciocolata
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe bat albusurile spuma tare cu sarea, se adauga zaharul si se bate pana se topeste. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de vanilie si se adauga la albusuri, mixand continuu. Se presara...Citeste continuarea
Clatite cu dulceata
Postat de: Zamfira in DulciuriAmestecam faina cernuta cu cele doua oua si adaugam treptat laptele si apa minerala pana cand compozitia are consisenta unei smantani mai subtiri. Strecuram compozitia si adaugam otetul si sarea....Citeste continuarea
Codite de porumbel
Postat de: rhapsody in Aperitive / GarnituriAluat: 1. Amestecam fainurile cu drojdia. 2. Adaugam laptele si celelelate ingrediente si framantam energic cam 10 min. 3. Lasam la dospit 1 h!...Citeste continuarea
Cozonac din...bile
Postat de: Sidy in DulciuriDrojdia sfaramata se pune in 200 ml lapte caldut si 50 g zahar ,la dospit.Cand maiaua a crescut se framinta bine de tot toate ingredientele pentru aluat aproximativ o ora. In timpul...Citeste continuarea
Cupa de pepene cu fructe si frisca
Postat de: miremirc in DulciuriTaiem pepenele galben in jumatate, scoatem samburii, apoi cu o lingurita rotunda decupam mici globulete de pepene, pana ajungem aproape de coaja In jumatatea de pepene asezam caisa taiata...Citeste continuarea
Conopidă gratinată
Postat de: diaconta in Mancaruri de legumeConopida se desface bucatele,se spala si se fierbe in apa cu sare.Nu trebuie fiarta prea mult.Se scurge de apa. Ouale se bat impreuna cu smantana si laptele.Condimentam cu sare si piper.Punem...Citeste continuarea