A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Crap cu legume si masline in sos de...

Postat de: medioto59 in Crap / Caras

Bucatile  de peste le spalam ,le stergem cu un prosop absorbant ,le condimentam cu sare si piper dupa gust si le asezam intr-o tava.Le stropim cu zeama de lamaie si cu putin ulei.Curatam...Citeste continuarea

Cornulete bicolore cu rahat

Postat de: oanaoana in Prajituri

In primul rand se inmoaie drojdia in lapte si se lasa deoparte. Separat se bate oul cu zaharul cu un tel in forma de para, se adauga vanilia, romul si un praf de sare. Apoi se adauga uleiul...Citeste continuarea

Covrigei dulci

Postat de: adasev12 in Piine

Facem o maia din lapte, drojdie si putina faina si lasam la dospit, apoi turnam peste faina, adaugam si un pic de sare si framantam un aluat ca pt paine, cu apa cat e necesar. Lasam la dospit...Citeste continuarea

Chifle mediteraneene

Postat de: sufletista in Piine

Cernem faina, pe margine punem sarea, facem gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in putina apa si zaharul. Adaugam condimentele. Incepem sa framantam adaugand apa calduta treptat si dupa...Citeste continuarea

Chec cu fructe confiate si cacao

Postat de: angelika in Prajituri

Pentru inceput se separa galbenusurile de albusuri .Se bat albusurile spuma si se lasa la rece. In alt castronas se pun pe rand: galbenusurile, iaurtul, zaharul, faina, praful de copt stins cu...Citeste continuarea

Cotlet de porc marinat, cu mustar...

Postat de: gaby_d in Porc

Preparati marinada amestecand bine toate ingredientele. Introduceti bucata de cotlet intreaga in amestec si o ungeti pe toate partile. Acoperiti vasul cu folie alimentara si-l introduceti la...Citeste continuarea

Chec cu cacao

Postat de: susu in Prajituri

Untul se topeste la bain marie si dupa ce s-a racit se pune intr-un bol dupa care se adauga cacaoa treptat incorporandu-se usor cu telul. Stafidele se hidrateaza in rom si cognac pentru vreo 40 de...Citeste continuarea

Chec cu rahat

Postat de: Elena_Daria in Prajituri

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare. Adaugam uleiul, apoi laptele.Faina o amestecam cu praful de copt, si lingura cu lingura o adaugam peste compozitia precedenta. Punem intr-un castonel 3...Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: gaby_d in Mancaruri de legume

Se incinge ulei intr-o cratita cu fund dublu (sau tigaie). Cartofii se curata si se taie cuburi mari. Se plonjeaza in uleiul incins. Se lasa la foc iute sa se rumeneasca invartindu-i dupa...Citeste continuarea

Clatite cu gem sau dulceata

Postat de: Silvioara in Dulciuri

Aluatul se prepara astfel: Intr-un castron se cerne faina, se adauga ouale, praful de sare si treptat, amestecand continuu cu telul, laptele si apa. Tigaia in care vom coace clatitele se unge...Citeste continuarea

Chec cu mac si lamaie

Postat de: postavaru in Prajituri

Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul si mixam pana lucesc, ca pentru bezea iar apoi adaugam sucul de lamaie. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si le...Citeste continuarea

Crempita Spaniola

Postat de: panacris in Prajituri

Margarina se topeste impreuna cu zaharul tos, zaharul vanilinat si ciocolata. Dupa ce s/a racit, se adauga pe rand galbenusurile de ou, amestecandu/se continuu. Dupa ce /s/a omogenizat crema, se...Citeste continuarea

Covrigi din faina mixta

Postat de: timea in Piine

Punem drojdia la dospit in laptele caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Cernem faina si o amestecam cu sarea. Turnam apoi drojdia dospita si framantam adaugand treptat apa calduta si uleiul....Citeste continuarea

Ciorba de salata

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Salata se taie fasii si se pune la fiert in apa cu vegeta si piper.Morcovii se taie rondele,telina se da pe razatoarea mica impreuna cu ceapa si se pun la calit in ulei de masline.Se adauga si...Citeste continuarea

Cozonac secuiesc

Postat de: Alinutza80 in Dulciuri

Pentru aluat se pun toate ingredientele in masina de paine si se seteaza pe framantat si dospit. Intre timp se face siropul. Se pune apa si zaharul pe foc si se lasa sa dea cateva clocote, mai...Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se taie cubulete ca de piure si se pun in apa cu sare la fiert,10-15 minute.Nu trebuie lasati sa se sfarame.Intre timp se taie ceapa felii subtiri,kaizerul se taie cubulete si se pun la...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu parizer de pui

Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / Garnituri

Parizerul l-am taiat cubulete si l-am calit in putin ulei, iar cand a fost gata l-am lasat la scurs si racit. In acelasi ulei am calit ardeii si ceapa verde tocate marunt, lasandu-le si pe acestea...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Laptele se pune la fiert. Intr-o cratita se caramelizeaza 10 linguri de zahar pana devine aramiu. Se ia cratita de pe foc si se roteste sa se tapeteza si peretii. Se lasa sa se raceasca....Citeste continuarea

Chifle cu seminte

Postat de: adasev12 in Piine

Mai intai am facut o maia din apa calduta, drojdie, zahar si 2 linguri de faina. Am amestecat bine si am lasat sa creasca 5 minute. Intr-un vas mare am pus faina, sarea pe margine, am turnat...Citeste continuarea

Cordon bleu de pui

Postat de: dakris in Pui

Din pieptul de pui se pregasc 4 bucati de carne ca pentru snitele, care se aromatizeaza dupa gust. Pe fiecare bucata de carne se aseaza cate o felie de sunca si una de cascaval, intregi ori...Citeste continuarea

Chifle mediteraneene

Postat de: RuxyRux in Piine

Cernem faina in vasul de framantat paine. Pe margine punem sarea, facem in mijloc o adancitura unde vom pune drojdia lichefiata cu 50 ml apa calduta si zaharul. Adaugam si condimentele. Incepem sa...Citeste continuarea

Cosulete aperitiv cu salata a la...

Postat de: alinutza1983 in Aperitive / Garnituri

Desfaceti foile de placinte, apoi rand pe rand stropiti-le cu putin ulei; aseza-le una peste alta, apoi taie-le sub forma de patrate. Aseaza aceste patrate din foi de placinte in forme de...Citeste continuarea

Clatite cu marmelada

Postat de: sufletista in Dulciuri

Mixam ouale cu sarea si zaharul, adaugam iaurtul si restul de ingrediente, amestecam bine acoperim si dam la frigider 30 minute Scoatem compozitia si adaugam putin ulei, amestecam Intr-o...Citeste continuarea

Cornulete cu magiun

Postat de: Zamfira in Prajituri

Lasam margarina la temperatura camerei pana cand se mai inmoaie, apoi o framantam cu faina, smantana si putina sare. Lasam aluatul peste noapte la frigider. Intindem aluatul: un cerc, il...Citeste continuarea

Cornuri cu nuca

Postat de: timea in Dulciuri

Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia intr-o cana cu lapte caldut si o lingurita de zahar si lasam la dospit timp de aprox 10 min. Zaharul il...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu tarhon

Postat de: adela1981 in Ciorbe

In primul rand , punem apa intr-o cratita, in care gatiti ciorba,  apoi ne ocupam de perisoare. Condimentam carnea tocata cu sare, piper, boia de ardei, apoi adaugam ceapa curatata si data pe...Citeste continuarea

Chiftelute cu susan la cuptor

Postat de: adela1981 in Aperitive / Garnituri

  Feliile de franzela se inmoaie in apa si se stoarce, apoi adaugam la carne. Ceapa se curata si se  da pe razatoare ( ochiul mic), pisam usturoiul si adaugam la carne. Adaugam oul...Citeste continuarea

Ciorba din capatana de crap

Postat de: mamaieelena in Ciorbe

Se pune intr-o oala de 2 litri apa doar pe jumatata plina , se curata si se spala legumele, apoi se toaca cuburi cu cutitul. Cand clocoteste apa se pun legumele la fiert si cu putina sare. Fierte...Citeste continuarea

Ciuperci gratinate

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja in apa cu sare timp de 20 minute. Intre timp curatam ciuperciile de pielita, se spala cu apa rece si se taie felii subtiri si se pun la calit...Citeste continuarea

Chefal la cuptor

Postat de: madi_marin in Peste

Peştele se curăţă de solzi şi intestine, apoi se spală  şi se şterge bine. Se condimentează cu sare şi piper şi se umple cu usturoi şi pătrunjel. Se tapetează o tavă cu...Citeste continuarea

Chec cu prune

Postat de: Maria68 in Prajituri

Se bat albusurile cu zaharul si se adauga galbenusurile pe rand,apoi faina, uleiul cate putin,bicarbonatul si praful de sare; se amesteca foarte usor in albus. Pe urma turnam iaurtul si...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu urzici

Postat de: rocsi_1612 in Ciorbe

Fasolea o spalam in doua, trei ape. O punem 3-4 ore la umflat in apa fierbinte,intr-un bol. Curatam ceapa,o spalam si o tocam. Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici....Citeste continuarea

Cozze alla marinara

Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mare

Se spala foarte bine midiile, se da chiar cu un burete de sarma pe ele ca sa se curete de tot. Intr-o tigaie wok punem uleiul de masline, condimentele si usturoiul zdrobit, dupa cateva minute...Citeste continuarea

Chiftele

Postat de: CarolaCackesStan in Aperitive / Garnituri

Se maruntesc legumele, se amesteca in carne, impreuna cu celelalte ingrediente. Se formaza bilute ce ce dau prin faina. Apoi se prajesc in ulei Citeste continuarea

Chestnuts Muffins

Postat de: deliciousflavours in Dulciuri

Mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschide culoarea. Adaugam piureul de castane (congelat) dat prin razatoarea mica si amestecam pana la omogenizare. Incorporam cu...Citeste continuarea

Ciocanele de pui umplute

Postat de: angyb in Pui

Taiati cubulete prosciutto cotto si prajiti un pic dupa care adaugati ceapa si gogosarul taiate marunt. Cand s-au calit adaugati ciupercile (taiate marunt si ele) dupa care adaugati vinul. Cand...Citeste continuarea

Ciorba de salata de padure (untisor)

Postat de: Criss in Ciorbe

Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Se pune apa peste ceapa, se lasa sa fiarba si intre timp se spala foarte bine salata si se pune la fiert. Se adauga usturoiul.(eu il dau pe...Citeste continuarea

Chec cu ficatei de pui

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Ficateii ii spalam in cateva ape,apoi ii lasam sa stea 10 minute in apa rece sa mai iese sangele din el. Ouale le mixam spuma. Adaugam piperul,sarea si praful de copt,iar la urma faina....Citeste continuarea

Ciorba de loboda

Postat de: Sim0naWorld in Ciorbe

Loboda am curatat-o si spalat-o bine, in mai multe ape. Ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul gras le-am tocat marunt si le-am calit in putin ulei. Apoi am adaugat apa calda (cca 6 litri) si...Citeste continuarea

Crema de zahar ars cu cocos

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Se bat ouale cu zaharul brun, se adauga laptele si cocosul. Stafidele se inmoaie cu toate esentele timp de 15 minute si se adauga peste compozitie. Se pun 4 linguri de zahar alb intr-o oala si se...Citeste continuarea

Căpşuni cu mentă

Postat de: madi_marin in Salate

Căpşunile se spală rapid sub jet de apă rece, se scurg, se taie cubuleţe şi se amestecă cu mentă proaspătă tocată. Se poate servi după 10 minute. Poftă bună! Citeste continuarea

Cartofi umpluti cu cabanos la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii curatam de coaja si ii spalam. Ii punem intr-o oala cu apa la fiert. Cand incep sa clocoteasca, adaugam un praf de sare si ii fierbem pe trei sferturi. Dupa ce s-au fiert, ii scurgem...Citeste continuarea

Cuşcuş cu chifteluţe şi sos de...

Postat de: botcrina in Mancaruri cu carne

Cuşcuşul Punem uleiul la încins, apoi prăjim puţin cuşcuşul în el, amestecând mereu ca să nu se ardă. Stingem cu apă şi condimentăm cu delikat şi piper, dacă...Citeste continuarea

Căpsunici cu ciocolată

Postat de: LadyCrs in Dulciuri

Este important ca gustoasele căpșuni să aibă codițe pentru a le putea manevra ușor. Le spălăm și le punem pe un șervet la scurs. Între timp topim ciocolata separat la baie de aburi...Citeste continuarea

Ciorba de loboda cu omleta

Postat de: pusikmea in Ciorbe

Se curata si se spala legumele, dupa care se toaca dupa preferinte si se pun in apa cu sare, la fiert. Se spala loboda sub jet de apa rece, se aleg frunzele, pe care le taiem marunt. Cand...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: timea in Ciorbe

Mai intai punem pe foc vasul cu apa. Curatam, spalam legumele. Legumele taiate le punem in apa clocotita si lasam sa fiarba la foc mic. Intre timp pregatim perisoarele din ingredientele...Citeste continuarea

Chiftele

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri cu carne

Painea se imoaie in apa si se  stoarce bine bine. Ceapa se curata si se da pe razatoarea mica. Mararul se toaca marunt. Intr-un castron se amesteca ingredientele (mai putin faina) cu...Citeste continuarea

Chifle cu susan

Postat de: diaconta in Piine

Drojdia se lichefiaza cu o lingurita de zahar,putina apa calduta si o lingura de faina.Se lasa sa dospeasca. Faina se cerne impreuna cu sarea intr-un bol.Se face o adancitura la mijloc in care...Citeste continuarea

Clatite cu Dulce de Leche

Postat de: BuburuzaBubu in Dulciuri

Punem toate ingredientele intr-un vas si se mixeaza 3-4 minute la viteza maxima pana se omogenizeaza. Se lasa 20 minute sa se 'odihneasca' aluatul.Intr-o tigaie de teflon(nu f.mare) coacem...Citeste continuarea

Cartofi condimentati si lipie cu...

Postat de: aalliinnaa07 in Mancaruri de post

Lipie; Faina cernuta se pune intr-un castron se adauga o jumatate de lingurita de sare apoi drojdia pe care am dizolvat-o cu ajutorul zaharului. Incepem sa framantam adaugand apa calduta...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

pe 16.09 la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]