Crap cu legume si masline in sos de...
Postat de: medioto59 in Crap / CarasBucatile de peste le spalam ,le stergem cu un prosop absorbant ,le condimentam cu sare si piper dupa gust si le asezam intr-o tava.Le stropim cu zeama de lamaie si cu putin ulei.Curatam...Citeste continuarea
Cornulete bicolore cu rahat
Postat de: oanaoana in PrajituriIn primul rand se inmoaie drojdia in lapte si se lasa deoparte. Separat se bate oul cu zaharul cu un tel in forma de para, se adauga vanilia, romul si un praf de sare. Apoi se adauga uleiul...Citeste continuarea
Covrigei dulci
Postat de: adasev12 in PiineFacem o maia din lapte, drojdie si putina faina si lasam la dospit, apoi turnam peste faina, adaugam si un pic de sare si framantam un aluat ca pt paine, cu apa cat e necesar. Lasam la dospit...Citeste continuarea
Chifle mediteraneene
Postat de: sufletista in PiineCernem faina, pe margine punem sarea, facem gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in putina apa si zaharul. Adaugam condimentele. Incepem sa framantam adaugand apa calduta treptat si dupa...Citeste continuarea
Chec cu fructe confiate si cacao
Postat de: angelika in PrajituriPentru inceput se separa galbenusurile de albusuri .Se bat albusurile spuma si se lasa la rece. In alt castronas se pun pe rand: galbenusurile, iaurtul, zaharul, faina, praful de copt stins cu...Citeste continuarea
Cotlet de porc marinat, cu mustar...
Postat de: gaby_d in PorcPreparati marinada amestecand bine toate ingredientele. Introduceti bucata de cotlet intreaga in amestec si o ungeti pe toate partile. Acoperiti vasul cu folie alimentara si-l introduceti la...Citeste continuarea
Chec cu cacao
Postat de: susu in PrajituriUntul se topeste la bain marie si dupa ce s-a racit se pune intr-un bol dupa care se adauga cacaoa treptat incorporandu-se usor cu telul. Stafidele se hidrateaza in rom si cognac pentru vreo 40 de...Citeste continuarea
Chec cu rahat
Postat de: Elena_Daria in PrajituriMixam ouale cu zaharul si un praf de sare. Adaugam uleiul, apoi laptele.Faina o amestecam cu praful de copt, si lingura cu lingura o adaugam peste compozitia precedenta. Punem intr-un castonel 3...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: gaby_d in Mancaruri de legumeSe incinge ulei intr-o cratita cu fund dublu (sau tigaie). Cartofii se curata si se taie cuburi mari. Se plonjeaza in uleiul incins. Se lasa la foc iute sa se rumeneasca invartindu-i dupa...Citeste continuarea
Clatite cu gem sau dulceata
Postat de: Silvioara in DulciuriAluatul se prepara astfel: Intr-un castron se cerne faina, se adauga ouale, praful de sare si treptat, amestecand continuu cu telul, laptele si apa. Tigaia in care vom coace clatitele se unge...Citeste continuarea
Chec cu mac si lamaie
Postat de: postavaru in PrajituriMixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul si mixam pana lucesc, ca pentru bezea iar apoi adaugam sucul de lamaie. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si le...Citeste continuarea
Crempita Spaniola
Postat de: panacris in PrajituriMargarina se topeste impreuna cu zaharul tos, zaharul vanilinat si ciocolata. Dupa ce s/a racit, se adauga pe rand galbenusurile de ou, amestecandu/se continuu. Dupa ce /s/a omogenizat crema, se...Citeste continuarea
Covrigi din faina mixta
Postat de: timea in PiinePunem drojdia la dospit in laptele caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Cernem faina si o amestecam cu sarea. Turnam apoi drojdia dospita si framantam adaugand treptat apa calduta si uleiul....Citeste continuarea
Ciorba de salata
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeSalata se taie fasii si se pune la fiert in apa cu vegeta si piper.Morcovii se taie rondele,telina se da pe razatoarea mica impreuna cu ceapa si se pun la calit in ulei de masline.Se adauga si...Citeste continuarea
Cozonac secuiesc
Postat de: Alinutza80 in DulciuriPentru aluat se pun toate ingredientele in masina de paine si se seteaza pe framantat si dospit. Intre timp se face siropul. Se pune apa si zaharul pe foc si se lasa sa dea cateva clocote, mai...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCartofii se taie cubulete ca de piure si se pun in apa cu sare la fiert,10-15 minute.Nu trebuie lasati sa se sfarame.Intre timp se taie ceapa felii subtiri,kaizerul se taie cubulete si se pun la...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu parizer de pui
Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / GarnituriParizerul l-am taiat cubulete si l-am calit in putin ulei, iar cand a fost gata l-am lasat la scurs si racit. In acelasi ulei am calit ardeii si ceapa verde tocate marunt, lasandu-le si pe acestea...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: MotanLaOale in DulciuriLaptele se pune la fiert. Intr-o cratita se caramelizeaza 10 linguri de zahar pana devine aramiu. Se ia cratita de pe foc si se roteste sa se tapeteza si peretii. Se lasa sa se raceasca....Citeste continuarea
Chifle cu seminte
Postat de: adasev12 in PiineMai intai am facut o maia din apa calduta, drojdie, zahar si 2 linguri de faina. Am amestecat bine si am lasat sa creasca 5 minute. Intr-un vas mare am pus faina, sarea pe margine, am turnat...Citeste continuarea
Cordon bleu de pui
Postat de: dakris in PuiDin pieptul de pui se pregasc 4 bucati de carne ca pentru snitele, care se aromatizeaza dupa gust. Pe fiecare bucata de carne se aseaza cate o felie de sunca si una de cascaval, intregi ori...Citeste continuarea
Chifle mediteraneene
Postat de: RuxyRux in PiineCernem faina in vasul de framantat paine. Pe margine punem sarea, facem in mijloc o adancitura unde vom pune drojdia lichefiata cu 50 ml apa calduta si zaharul. Adaugam si condimentele. Incepem sa...Citeste continuarea
Cosulete aperitiv cu salata a la...
Postat de: alinutza1983 in Aperitive / GarnituriDesfaceti foile de placinte, apoi rand pe rand stropiti-le cu putin ulei; aseza-le una peste alta, apoi taie-le sub forma de patrate. Aseaza aceste patrate din foi de placinte in forme de...Citeste continuarea
Clatite cu marmelada
Postat de: sufletista in DulciuriMixam ouale cu sarea si zaharul, adaugam iaurtul si restul de ingrediente, amestecam bine acoperim si dam la frigider 30 minute Scoatem compozitia si adaugam putin ulei, amestecam Intr-o...Citeste continuarea
Cornulete cu magiun
Postat de: Zamfira in PrajituriLasam margarina la temperatura camerei pana cand se mai inmoaie, apoi o framantam cu faina, smantana si putina sare. Lasam aluatul peste noapte la frigider. Intindem aluatul: un cerc, il...Citeste continuarea
Cornuri cu nuca
Postat de: timea in DulciuriIngredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia intr-o cana cu lapte caldut si o lingurita de zahar si lasam la dospit timp de aprox 10 min. Zaharul il...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu tarhon
Postat de: adela1981 in CiorbeIn primul rand , punem apa intr-o cratita, in care gatiti ciorba, apoi ne ocupam de perisoare. Condimentam carnea tocata cu sare, piper, boia de ardei, apoi adaugam ceapa curatata si data pe...Citeste continuarea
Chiftelute cu susan la cuptor
Postat de: adela1981 in Aperitive / GarnituriFeliile de franzela se inmoaie in apa si se stoarce, apoi adaugam la carne. Ceapa se curata si se da pe razatoare ( ochiul mic), pisam usturoiul si adaugam la carne. Adaugam oul...Citeste continuarea
Ciorba din capatana de crap
Postat de: mamaieelena in CiorbeSe pune intr-o oala de 2 litri apa doar pe jumatata plina , se curata si se spala legumele, apoi se toaca cuburi cu cutitul. Cand clocoteste apa se pun legumele la fiert si cu putina sare. Fierte...Citeste continuarea
Ciuperci gratinate
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja in apa cu sare timp de 20 minute. Intre timp curatam ciuperciile de pielita, se spala cu apa rece si se taie felii subtiri si se pun la calit...Citeste continuarea
Chefal la cuptor
Postat de: madi_marin in PestePeştele se curăţă de solzi şi intestine, apoi se spală şi se şterge bine. Se condimentează cu sare şi piper şi se umple cu usturoi şi pătrunjel. Se tapetează o tavă cu...Citeste continuarea
Chec cu prune
Postat de: Maria68 in PrajituriSe bat albusurile cu zaharul si se adauga galbenusurile pe rand,apoi faina, uleiul cate putin,bicarbonatul si praful de sare; se amesteca foarte usor in albus. Pe urma turnam iaurtul si...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu urzici
Postat de: rocsi_1612 in CiorbeFasolea o spalam in doua, trei ape. O punem 3-4 ore la umflat in apa fierbinte,intr-un bol. Curatam ceapa,o spalam si o tocam. Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici....Citeste continuarea
Cozze alla marinara
Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mareSe spala foarte bine midiile, se da chiar cu un burete de sarma pe ele ca sa se curete de tot. Intr-o tigaie wok punem uleiul de masline, condimentele si usturoiul zdrobit, dupa cateva minute...Citeste continuarea
Chiftele
Postat de: CarolaCackesStan in Aperitive / GarnituriSe maruntesc legumele, se amesteca in carne, impreuna cu celelalte ingrediente. Se formaza bilute ce ce dau prin faina. Apoi se prajesc in ulei Citeste continuarea
Chestnuts Muffins
Postat de: deliciousflavours in DulciuriMixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschide culoarea. Adaugam piureul de castane (congelat) dat prin razatoarea mica si amestecam pana la omogenizare. Incorporam cu...Citeste continuarea
Ciocanele de pui umplute
Postat de: angyb in PuiTaiati cubulete prosciutto cotto si prajiti un pic dupa care adaugati ceapa si gogosarul taiate marunt. Cand s-au calit adaugati ciupercile (taiate marunt si ele) dupa care adaugati vinul. Cand...Citeste continuarea
Ciorba de salata de padure (untisor)
Postat de: Criss in CiorbeCeapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Se pune apa peste ceapa, se lasa sa fiarba si intre timp se spala foarte bine salata si se pune la fiert. Se adauga usturoiul.(eu il dau pe...Citeste continuarea
Chec cu ficatei de pui
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriFicateii ii spalam in cateva ape,apoi ii lasam sa stea 10 minute in apa rece sa mai iese sangele din el. Ouale le mixam spuma. Adaugam piperul,sarea si praful de copt,iar la urma faina....Citeste continuarea
Ciorba de loboda
Postat de: Sim0naWorld in CiorbeLoboda am curatat-o si spalat-o bine, in mai multe ape. Ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul gras le-am tocat marunt si le-am calit in putin ulei. Apoi am adaugat apa calda (cca 6 litri) si...Citeste continuarea
Crema de zahar ars cu cocos
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriSe bat ouale cu zaharul brun, se adauga laptele si cocosul. Stafidele se inmoaie cu toate esentele timp de 15 minute si se adauga peste compozitie. Se pun 4 linguri de zahar alb intr-o oala si se...Citeste continuarea
Căpşuni cu mentă
Postat de: madi_marin in SalateCăpşunile se spală rapid sub jet de apă rece, se scurg, se taie cubuleţe şi se amestecă cu mentă proaspătă tocată. Se poate servi după 10 minute. Poftă bună! Citeste continuarea
Cartofi umpluti cu cabanos la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriCartofii ii curatam de coaja si ii spalam. Ii punem intr-o oala cu apa la fiert. Cand incep sa clocoteasca, adaugam un praf de sare si ii fierbem pe trei sferturi. Dupa ce s-au fiert, ii scurgem...Citeste continuarea
Cuşcuş cu chifteluţe şi sos de...
Postat de: botcrina in Mancaruri cu carneCuşcuşul Punem uleiul la încins, apoi prăjim puţin cuşcuşul în el, amestecând mereu ca să nu se ardă. Stingem cu apă şi condimentăm cu delikat şi piper, dacă...Citeste continuarea
Căpsunici cu ciocolată
Postat de: LadyCrs in DulciuriEste important ca gustoasele căpșuni să aibă codițe pentru a le putea manevra ușor. Le spălăm și le punem pe un șervet la scurs. Între timp topim ciocolata separat la baie de aburi...Citeste continuarea
Ciorba de loboda cu omleta
Postat de: pusikmea in CiorbeSe curata si se spala legumele, dupa care se toaca dupa preferinte si se pun in apa cu sare, la fiert. Se spala loboda sub jet de apa rece, se aleg frunzele, pe care le taiem marunt. Cand...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: timea in CiorbeMai intai punem pe foc vasul cu apa. Curatam, spalam legumele. Legumele taiate le punem in apa clocotita si lasam sa fiarba la foc mic. Intre timp pregatim perisoarele din ingredientele...Citeste continuarea
Chiftele
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri cu carnePainea se imoaie in apa si se stoarce bine bine. Ceapa se curata si se da pe razatoarea mica. Mararul se toaca marunt. Intr-un castron se amesteca ingredientele (mai putin faina) cu...Citeste continuarea
Chifle cu susan
Postat de: diaconta in PiineDrojdia se lichefiaza cu o lingurita de zahar,putina apa calduta si o lingura de faina.Se lasa sa dospeasca. Faina se cerne impreuna cu sarea intr-un bol.Se face o adancitura la mijloc in care...Citeste continuarea
Clatite cu Dulce de Leche
Postat de: BuburuzaBubu in DulciuriPunem toate ingredientele intr-un vas si se mixeaza 3-4 minute la viteza maxima pana se omogenizeaza. Se lasa 20 minute sa se 'odihneasca' aluatul.Intr-o tigaie de teflon(nu f.mare) coacem...Citeste continuarea
Cartofi condimentati si lipie cu...
Postat de: aalliinnaa07 in Mancaruri de postLipie; Faina cernuta se pune intr-un castron se adauga o jumatate de lingurita de sare apoi drojdia pe care am dizolvat-o cu ajutorul zaharului. Incepem sa framantam adaugand apa calduta...Citeste continuarea