Ciocanele de pui cu dovlecei,...
Postat de: panacris in PuiCiocanelele se spala, se curata de eventualele pene:), se cresteaza, se asezoneaza de sare si miordenii. Se incinge tigaia doubleta, se pun ciocanelele condimentate, se lasa cca. 10 minute pe...Citeste continuarea
Chiftelute Bavareze
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriAmestecam carnea tocata cu oul, ceapa tocata, usturoi pisat, cartoful razuit, leustean, sare si piper. Formam chiftelute, le dam prin amestec de faina si pesmet. Prajim chiftelute pe...Citeste continuarea
Clatite cu prune caramelizate
Postat de: alldaycooking in DulciuriAm amestecat ingredientele pentru coca de clatite si am omogenizat foarte bine pentru a nu ramane cocoloase. Am copt clatitele in tigaie. Am pus zaharul la caramelizat, apoi am adaugat...Citeste continuarea
Cum se fierbe porumbul
Postat de: iri_love in Mancaruri de postCum se fierbe porumbul. Porumbul se desface de panusile de deasupra . Cateva panusi se aseaza pe fundul oalei peste care se aseaza porumbul pe care eu l-am rupt in doua, pentru ca nu incapea in...Citeste continuarea
Castraveti murati
Postat de: iri_love in MuraturiCastravetii se spala. Se aseza pe fundul borcanului marar uscat, apoi se aseaza castravetii unul langa altul pana se umple borcanul. Se curata usturoiul si i se da drumul in borcan printre...Citeste continuarea
Ciocolata neagra cu migdale si...
Postat de: alldaycooking in DulciuriUntul de cacao l-am pus impreuna cu untul sa se topeasca pe baie de aburi. Nu am asteptat ca toate bucatile da fie topite, am luat de foc si am amestecat pana cand au fost topite integral toate...Citeste continuarea
Carne cu sos de morcovi si...
Postat de: alba_zori in VitaPregatirea dureaza putin mai mult, dar merita cu siguranta. Mai intai punem bucata de carne intr-o cratita incapatoare, cu toate mirodeniile, uleiul de masline, ceapa, morcovii si o lasam sa...Citeste continuarea
Ciorba acra de fasole pastai cu...
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeCeapa si pastarnacul se adauga in oala de ciorba in apa la fiert. Separat intr-o tigaie se pune ulei de masline, morcovii si telina date pe razatoarea mare, se lasa sa se caleasca dupa care se...Citeste continuarea
Copanele de pui marinate
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneCarnea se spala si se sterge cu un prosop, Foile de dafin,usturoiul,ghimbirul se piseaza cu pisatorul de usturoi, Se amesteca toate ingredintele dupa care adaugam paharul de vin si se...Citeste continuarea
Chec cu rom si stafide
Postat de: adela1981 in PrajituriMixam ouale cu zaharul spuma. Adaugam untul la temperatura camerei. Apoi adaugam laptele si esenta de rom. Mixam totul si adaugam faina amestecata cu praful de copt. Spre finalm,...Citeste continuarea
Clatite cu branza
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma galbenusurile impreuna cu zaharul. Punem branza intr-un bol, peste untul si mixam usor. Adaugam cate putin din galbenusurile batute si invartim...Citeste continuarea
Chec de iaurt
Postat de: Mirela_Tilvescu in Prajituri1. Se unge forma cu margarina si se tapeteaza cu faina . 2. Intr-un recipient se pun ouale,iaurtul,faina,zaharul,uleiul si praful de copt,apoi se bat cu mixerul pana se omogenizeaza...Citeste continuarea
Chisalita
Postat de: mitinita in ConserveSe scot samburii din prune. Se dau prunele prin robot si se dau la fiert. Daca nu sunt destul de zemoase, se adauga putina apa. Se tina pe foc cam o ora, o ora si jumatate sau pana s-a ingrosat...Citeste continuarea
Corcoduse murate
Postat de: mitinita in MuraturiSe spala corcodusele si se pun in borcane sterilizate. Eu le sterilizez in cuptor. Se face o solutie din apa si otet si se da in clocot. Se toarna fierbinte peste corcoduse, se inchid borcanele si...Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: Steffy in Aperitive / GarnituriSpalam bine cartofii si ii punem la fiert in coaja. Cand s-au fiert, ii lasam la racit, apoi ii decojim si ii dam pe razatoare. Dam pe razatoare cascavalul si branza. Ouale le amestecam cu...Citeste continuarea
Cascaval Delaco pane
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCascavalul se taie felii mai groase cca. 2 cm. in patrate, dreptunghiuri sau triunghiuri, dupa preferinta fiecaruia. Ouale se bat energic, se adauga un praf de sare si 4-5 linguri de faina,...Citeste continuarea
Camembert pane cu dulceata de...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriOuale se bat energic, se adauga un praf de sare si faina, amestecandu-se ca sa nu se faca cocoloase, cat sa se obtina un aluat mai grosut, ca cel de clatite. Branza camembert se trece prin...Citeste continuarea
Conopida pane
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeConopida se desface buchetele se spala sub jet de apa rece. Intre timp se pune apa la fiert cu putina sare, intr-un vas mare. Cand clocoteste apa se pun buchetele de conopida si se fierb cca. 10...Citeste continuarea
Compot de caise
Postat de: mitinita in Sirop / CompotCaisele se spala si se scot samburii. Se aseaza caisele in borcan,se umple cu apa si se adauga lingurile de zahar. Se da la dunst,cam 15 minute dupa ce incepe sa fiarba apa. Citeste continuarea
Clatite cu branza de vaci
Postat de: postavaru in DulciuriMixam branza cu zaharul si o parte din lapte, pana devine cremoasa. Adaugam galbenusurile si mixam dupa fiecare.Adaugam restul de lapte si vanilia si mixam. Cernem faina si o adaugam in...Citeste continuarea
Compot cu corcoduse si caise
Postat de: mamaieelena in Sirop / CompotCorcodusele si caisele se spala cu apa rece. Caiselor se scot samburii si se vor pune intr-o oala pe trei sferturi plina cu fructe si apa sa depaseasca cu 10 cm fructele. Se lasa la fiert si in...Citeste continuarea
Ciulama de dovlecel
Postat de: merisor67 in Mancaruri de legumeSe curata dovlecelul, se taie cubulete si se pune la fiert cu sare. Intre timp se pune ceapa si usturoiul taiate marunt la calint in unt. Cand se coloreaza putin se pune faina si se dilueaza cu...Citeste continuarea
Coronita de branza cu zmeura
Postat de: privatelaura in PrajituriSe ia o forma de copt, se unge cu putin unt, se tapeteaza cu faina. Branza de vaci si urda se bat bine cu zaharul. Se adauga ouale si grisul, apoi se subtiaza cu laptele condensat. In forma...Citeste continuarea
Chec pufos cu nuci
Postat de: susu in PrajituriOuale se scot cu cateva ore inainte din frigider. Separam galbenusurile de albusuri. Presaram putina sare si zahar peste galbenusuri, coaja de lamaie si portocala si esenta de vanilie. Cognacul...Citeste continuarea
Ciorba de verdeturi
Postat de: susu in CiorbeUrzicile se curata si se spala in multe ape pana ce apa ramane curata. Verdeturile se spala si ele si se taie potrivit, nici prea mic ca sa raman ceva din ea. Se pun cartofii cubulete in apa...Citeste continuarea
Clatite mexicane
Postat de: privatelaura in Aperitive / GarnituriSe curata si se spala legumele. Se taie ceapa rondele, ardeiul julien si rosia felii. Intr-o tigaie, se pun doua linguri de ulei masline si se pun la calit ceapa, ardeiul, maslinele, porumbul...Citeste continuarea
Chec zebra cu crema de vanilie
Postat de: LadyCrs in PrajituriAm taiat in doua blatul, am pus crema si cel de-al doilea blat, am glazurat si am lasat la frigider 2 ore inainte de a fi servita. Citeste continuarea
Chec de post
Postat de: LadyCrs in PrajituriAmestecam apa cu uleiul, zaharul, faina, praful de copt ( pe care l-am stins cu putin otet) si esenta pana se topeste zaharul. Impartim compozitia in doua : o parte o amesecam cu dulceata si...Citeste continuarea
Cartofi fierți în smântână
Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / GarnituriCartofii se curăță de coajă, se spală, se taie felii și se condimentează cu sare și piper. Într-o cratiță ce poate fi pusă și la cuptor, călim usturoiul tocat mărunt...Citeste continuarea
Crap la cuptor cu legume
Postat de: cristeena20 in Crap / CarasSe curata pestii (daca sunt congelati se decongeleaza) si se cresteaza pe latime. Apoi se sareaza bine, se ung cu pasta de paprica si se pudreaza cu piper. - Legumele se taie julien. -...Citeste continuarea
Caponata Siciliana
Postat de: deliciousflavours in Mancaruri de legumeOparim 2-3 minute rosiile intregi pentru a le putea decoji usor, apoi le tocam cubulete mai mici si le punem deoparte. Tocam ceapa si o calim in putin ulei de masline, adaugam usturoiul pisat,...Citeste continuarea
Cozonac cu branza
Postat de: iri_love in PrajituriModul de preparare a aluatuluie este la fel ca si la cozonacul cu nuca, astfel: drojdia o inmuiem cu 2-3 linguri de lapte caldut, lasand-o sa creasca. Galbenusurile le frecam cu sare, iar in...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu dulceata...
Postat de: Sim0naWorld in PrajituriClatite pufoase reteta Cu un tel am batut cele doua oua, cu un praf de sare. Am adaugat 100 ml smantana dulce, apoi laptele si zaharul vanilat. Untul l-am topit inainte si l-am lasat sa se...Citeste continuarea
Chiftelute marinate
Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carneCarnea tocata am amestecat-o cu ceapa si usturoiul tocaite, painea inmuiata in lapte si stoarsa bine, condimentele si si cele doua oua Nu stiu de ce eu am tendinta sa folosesc cate doua...Citeste continuarea
Ciorba de rosii
Postat de: Zamfira in CiorbeCuratam, spalam legumele si le vom taia buculete. Rosiile pot fi tocate sau taiate bucatele mai mici (coaja poate fi indepartata prin oparirea rosiilor, eu, nu am indepartat coaja rosiilor). Punem...Citeste continuarea
Cod fiert cu legume (Bacalhau cozido)
Postat de: cristeena20 in Peste- Daca pestele e uscat in sare atunci trebuie tinut in apa rece sa se inmoaie aprox 4 zile inainte de a-l gati , schimbandu-se apa de cateva ori pe zi. Nu se mai adauga sare ca e foarte sarat. Dar...Citeste continuarea
Crochete cu dovlecei
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legumeCuratam dovleceii de coaja si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Luam cate putin din dovlecelul ras intre maini si il stoarcem bine de zeama ce au lasat-o. Cascavalul il radem si il punem peste...Citeste continuarea
Cheesecake cu piersici si zmeura
Postat de: Oana in PrajituriBiscuitii se macina la robot si se amesteca cu untul topit. Se aseaza intr-o forma cu pereti detasabili si se preseaza bine de tot. Se pune forma la frigider. Piersicile se curata de coaja si...Citeste continuarea
Ciorbita cu de toate
Postat de: alba_zori in Supe/CiorbePuneti toate verdeturile in apa fiarta si lasati sa fiarba pana se inmoaie toate,sarati si condimentati cu ulei de masline in belsug. Daca vreti puneti si paste in plus,eu nu am vrut,deci...Citeste continuarea
Cordon bleu pe pat de orez si...
Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carneAm pus ulei la incins si am prajit cordonul bleu(nedezghetat) pe ambele parti la foc potrivit. Am pus orezul la fiert cu 2 parti de apa, foi de dafin si putin delikat, am condimentat pe parcurs...Citeste continuarea
Canneroni cu ton
Postat de: caroline in PasteIntr-o tigaie se pun 2 linguri ulei si cind acesta s-a incins se pun ardeii taiati julien si se calesc.Cind au prins culoare,se adauga tonul scurs de uleiul din conserva si porumbul.(daca e de la...Citeste continuarea
Cum pastrez eu loboda, spanacul si...
Postat de: Ina in ConserveCum pastrez eu loboda, spanacul si stevia pentru iarna Loboda: Frunzele de loboda le spal bine in mai multe ape, apoi le scurg cat de bine pot ( eventual folosesc uscatorul de salata) ....Citeste continuarea
Ciuperci cu sos alb si marar
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriSe curata si se spala ciupercile, apoi se pun la fiert 15 minute, in apa clocotita cu o lingura de sare. Separat se curata ceapa, se taie marunt si se caleste cat sa se inmoaie. ...Citeste continuarea
Ciorba de loboda si stevie
Postat de: Ina in Supe/CiorbeCuratam legumele si le tocam marunt, apoi le calim usor in 2-3 linguri cu ulei, pana se inmoaie putin. Adaugam o lingurita de sare si 500 ml apa , lasand sa se fiarba bine legumele....Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare din carne de pui
Postat de: panacris in CiorbeCeapa se curata, se toaca marunt si se pune la dinstiut in putin ulei si apa. Cand a devenit translucida, se adauga ardeii curatati si taiati marunt. Intre timp se curata celelalte zarzavaturi si...Citeste continuarea
Chifle dulci cu susan
Postat de: adela1981 in PiineDrojdia se dizolva in apa calduta. Se amesteca si se cerne faina intr-un castron. Adaugam zaharul si un praf de sare. Eu am folosit untura in loc la unt, sunt mai pufoase chiflele dupa...Citeste continuarea
Crumble cu fructe
Postat de: diaconta in DulciuriAm mixat untul cu zaharul pana cand s-a facut ca si o crema. Am adaugat apoi ouale batute cate putin si am mixat în continuare pana s-au încorporat. Faina am...Citeste continuarea
Ciorbica de pui cu taitei de casa
Postat de: ana77 in Ciorbe- se face taitelul si se intinde subtire cu multa faina dupa care se ruleaza si se taie subtirel tot ruloul apoi se desfac spiralele si se rup in 2-3 ca sa nu fie taitelul prea lung in ciorba si...Citeste continuarea
Cordon bleu, cu piure de cartofi
Postat de: ana77 in Pui- se curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare si putin ulei - pieptul de pui se taie in 4 bucati care se bat putin cu ciocanul de snitele, se sareaza si pipereaza...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta
Postat de: Sim0naWorld in OaieCarnea de miel am spalat-o bine, in mai multe ape, apoi am pus-o la fiert in apa cu sare. Am adunat bine spuma, iar cand aceasta nu s-a mai format am scos carnea si am strecurat zeama. Am pus...Citeste continuarea