A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciocanele de pui cu dovlecei,...

Postat de: panacris in Pui

Ciocanelele se spala, se curata de eventualele pene:), se cresteaza, se asezoneaza de sare si miordenii. Se incinge tigaia doubleta, se pun ciocanelele condimentate, se lasa cca. 10 minute pe...Citeste continuarea

Chiftelute Bavareze

Postat de: Zamfira in Aperitive / Garnituri

Amestecam carnea tocata cu oul, ceapa tocata, usturoi pisat, cartoful razuit, leustean, sare si piper. Formam chiftelute, le dam prin amestec de faina si pesmet.  Prajim chiftelute pe...Citeste continuarea

Clatite cu prune caramelizate

Postat de: alldaycooking in Dulciuri

Am amestecat ingredientele pentru coca de clatite si am omogenizat foarte bine pentru a nu ramane cocoloase. Am copt clatitele in tigaie. Am pus zaharul la caramelizat, apoi am adaugat...Citeste continuarea

Cum se fierbe porumbul

Postat de: iri_love in Mancaruri de post

Cum se fierbe porumbul. Porumbul se desface de panusile de deasupra . Cateva panusi se aseaza pe fundul oalei peste care se aseaza porumbul pe care eu l-am rupt in doua, pentru ca nu incapea in...Citeste continuarea

Castraveti murati

Postat de: iri_love in Muraturi

Castravetii se spala. Se aseza pe fundul borcanului marar uscat, apoi se aseaza castravetii unul langa altul pana se umple borcanul. Se curata usturoiul si i se da drumul in borcan printre...Citeste continuarea

Ciocolata neagra cu migdale si...

Postat de: alldaycooking in Dulciuri

Untul de cacao l-am pus impreuna cu untul sa se topeasca pe baie de aburi. Nu am asteptat ca toate bucatile da fie topite, am luat de foc si am amestecat pana cand au fost topite integral toate...Citeste continuarea

Carne cu sos de morcovi si...

Postat de: alba_zori in Vita

Pregatirea dureaza putin mai mult, dar merita cu siguranta. Mai intai punem bucata de carne intr-o cratita incapatoare, cu toate mirodeniile, uleiul de masline, ceapa, morcovii si o lasam sa...Citeste continuarea

Ciorba acra de fasole pastai cu...

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Ceapa si pastarnacul se adauga in oala de ciorba in apa la fiert. Separat intr-o tigaie se pune ulei de masline, morcovii si telina date pe razatoarea mare, se lasa sa se caleasca dupa care se...Citeste continuarea

Copanele de pui marinate

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Carnea se spala si se sterge cu un prosop, Foile de dafin,usturoiul,ghimbirul se piseaza cu pisatorul de usturoi, Se amesteca toate ingredintele dupa care adaugam paharul de vin si se...Citeste continuarea

Chec cu rom si stafide

Postat de: adela1981 in Prajituri

Mixam ouale cu zaharul spuma. Adaugam untul la temperatura camerei.  Apoi adaugam laptele si esenta de rom. Mixam totul si adaugam  faina amestecata cu praful de copt. Spre finalm,...Citeste continuarea

Clatite cu branza

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma galbenusurile impreuna cu zaharul. Punem branza intr-un bol, peste untul si mixam usor. Adaugam cate putin din galbenusurile batute si invartim...Citeste continuarea

Chec de iaurt

Postat de: Mirela_Tilvescu in Prajituri

1. Se unge forma cu margarina si se tapeteaza cu faina . 2. Intr-un recipient se pun ouale,iaurtul,faina,zaharul,uleiul si praful de copt,apoi se bat cu mixerul pana se omogenizeaza...Citeste continuarea

Chisalita

Postat de: mitinita in Conserve

Se scot samburii din prune. Se dau prunele prin robot si se dau la fiert. Daca nu sunt destul de zemoase, se adauga putina apa. Se tina pe foc cam o ora, o ora si jumatate sau pana s-a ingrosat...Citeste continuarea

Corcoduse murate

Postat de: mitinita in Muraturi

Se spala corcodusele si se pun in borcane sterilizate. Eu le sterilizez in cuptor. Se face o solutie din apa si otet si se da in clocot. Se toarna fierbinte peste corcoduse, se inchid borcanele si...Citeste continuarea

Cartofi gratinati

Postat de: Steffy in Aperitive / Garnituri

Spalam bine cartofii si ii punem la fiert in coaja. Cand s-au fiert, ii lasam la racit, apoi ii decojim si ii dam pe razatoare. Dam pe razatoare cascavalul si branza. Ouale le amestecam cu...Citeste continuarea

Cascaval Delaco pane

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Cascavalul se taie felii mai groase cca. 2 cm. in patrate, dreptunghiuri sau triunghiuri, dupa preferinta fiecaruia. Ouale se bat energic, se adauga un praf de sare si 4-5 linguri de faina,...Citeste continuarea

Camembert pane cu dulceata de...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Ouale se bat energic, se adauga un praf de sare si faina, amestecandu-se ca sa nu se faca cocoloase, cat sa se obtina un aluat mai grosut, ca cel de clatite. Branza camembert se trece prin...Citeste continuarea

Conopida pane

Postat de: panacris in Mancaruri de legume

Conopida se desface buchetele se spala sub jet de apa rece. Intre timp se pune apa la fiert cu putina sare, intr-un vas mare. Cand clocoteste apa se pun buchetele de conopida si se fierb cca. 10...Citeste continuarea

Compot de caise

Postat de: mitinita in Sirop / Compot

Caisele se spala si se scot samburii. Se aseaza caisele in borcan,se umple cu apa si se adauga lingurile de zahar. Se da la dunst,cam 15 minute dupa ce incepe sa fiarba apa. Citeste continuarea

Clatite cu branza de vaci

Postat de: postavaru in Dulciuri

Mixam branza cu zaharul si o parte din lapte, pana devine cremoasa. Adaugam galbenusurile si mixam dupa fiecare.Adaugam restul de lapte si vanilia si mixam. Cernem faina si o adaugam in...Citeste continuarea

Compot cu corcoduse si caise

Postat de: mamaieelena in Sirop / Compot

Corcodusele si caisele se spala cu apa rece. Caiselor se scot samburii si se vor pune intr-o oala pe trei sferturi plina cu fructe si apa sa depaseasca cu 10 cm fructele. Se lasa la fiert si in...Citeste continuarea

Ciulama de dovlecel

Postat de: merisor67 in Mancaruri de legume

Se curata dovlecelul, se taie cubulete si se pune la fiert cu sare. Intre timp se pune ceapa si usturoiul taiate marunt la calint in unt. Cand se coloreaza putin se pune faina si se dilueaza cu...Citeste continuarea

Coronita de branza cu zmeura

Postat de: privatelaura in Prajituri

Se ia o forma de copt, se unge cu putin unt, se tapeteaza cu faina. Branza de vaci si urda se bat bine cu zaharul. Se adauga ouale si grisul, apoi se subtiaza cu laptele condensat. In forma...Citeste continuarea

Chec pufos cu nuci

Postat de: susu in Prajituri

Ouale se scot cu cateva ore inainte din frigider. Separam galbenusurile de albusuri. Presaram putina sare si zahar peste galbenusuri, coaja de lamaie si portocala si esenta de vanilie. Cognacul...Citeste continuarea

Ciorba de verdeturi

Postat de: susu in Ciorbe

Urzicile se curata si se spala in multe ape pana ce apa ramane curata. Verdeturile se spala si ele si se taie potrivit, nici prea mic ca sa raman ceva din ea. Se pun cartofii cubulete in apa...Citeste continuarea

Clatite mexicane

Postat de: privatelaura in Aperitive / Garnituri

Se curata si se spala legumele. Se taie ceapa rondele, ardeiul julien si rosia felii. Intr-o tigaie, se pun doua linguri de ulei masline si se pun la calit ceapa, ardeiul, maslinele, porumbul...Citeste continuarea

Chec zebra cu crema de vanilie

Postat de: LadyCrs in Prajituri

Am taiat in doua blatul, am pus crema si cel de-al doilea blat, am glazurat si am lasat la frigider 2 ore inainte de a fi servita. Citeste continuarea

Chec de post

Postat de: LadyCrs in Prajituri

Amestecam apa cu uleiul, zaharul, faina, praful de copt ( pe care l-am stins cu putin otet) si esenta pana se topeste zaharul. Impartim compozitia in doua : o parte o amesecam cu dulceata si...Citeste continuarea

Cartofi fierți în smântână

Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curăță de coajă, se spală, se taie felii și se condimentează cu sare și piper. Într-o cratiță ce poate fi pusă și la cuptor, călim usturoiul tocat mărunt...Citeste continuarea

Crap la cuptor cu legume

Postat de: cristeena20 in Crap / Caras

Se curata pestii (daca sunt congelati se decongeleaza) si se cresteaza pe latime. Apoi se sareaza bine, se ung cu pasta de paprica si se pudreaza cu piper. - Legumele se taie julien. -...Citeste continuarea

Caponata Siciliana

Postat de: deliciousflavours in Mancaruri de legume

Oparim 2-3 minute rosiile intregi pentru a le putea decoji usor, apoi le tocam cubulete mai mici si le punem deoparte. Tocam ceapa si o calim in putin ulei de masline, adaugam usturoiul pisat,...Citeste continuarea

Cozonac cu branza

Postat de: iri_love in Prajituri

Modul de preparare a aluatuluie este la fel ca si la cozonacul cu nuca, astfel: drojdia o inmuiem cu 2-3 linguri de lapte caldut, lasand-o sa creasca. Galbenusurile le frecam cu sare, iar in...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta cu dulceata...

Postat de: Sim0naWorld in Prajituri

Clatite pufoase reteta Cu un tel am batut cele doua oua, cu un praf de sare. Am adaugat 100 ml smantana dulce, apoi laptele si zaharul vanilat. Untul l-am topit inainte si l-am lasat sa se...Citeste continuarea

Chiftelute marinate

Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carne

Carnea tocata am amestecat-o cu ceapa si usturoiul tocaite, painea inmuiata in lapte si stoarsa bine, condimentele si si cele doua oua Nu stiu de ce eu am tendinta sa folosesc cate doua...Citeste continuarea

Ciorba de rosii

Postat de: Zamfira in Ciorbe

Curatam, spalam legumele si le vom taia buculete. Rosiile pot fi tocate sau taiate bucatele mai mici (coaja poate fi indepartata prin oparirea rosiilor, eu, nu am indepartat coaja rosiilor). Punem...Citeste continuarea

Cod fiert cu legume (Bacalhau cozido)

Postat de: cristeena20 in Peste

- Daca pestele e uscat in sare atunci trebuie tinut in apa rece sa se inmoaie aprox 4 zile inainte de a-l gati , schimbandu-se apa de cateva ori pe zi. Nu se mai adauga sare ca e foarte sarat. Dar...Citeste continuarea

Crochete cu dovlecei

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Curatam dovleceii de coaja si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Luam cate putin din dovlecelul ras intre maini si il stoarcem bine de zeama ce au lasat-o. Cascavalul il radem si il punem peste...Citeste continuarea

Cheesecake cu piersici si zmeura

Postat de: Oana in Prajituri

Biscuitii se macina la robot si se amesteca cu untul topit. Se aseaza intr-o forma cu pereti detasabili si se preseaza bine de tot. Se pune forma la frigider. Piersicile se curata de coaja si...Citeste continuarea

Ciorbita cu de toate

Postat de: alba_zori in Supe/Ciorbe

Puneti toate verdeturile in apa fiarta si  lasati sa fiarba pana se inmoaie toate,sarati si condimentati cu ulei de masline in belsug. Daca vreti puneti si paste in plus,eu nu am vrut,deci...Citeste continuarea

Cordon bleu pe pat de orez si...

Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carne

Am pus ulei la incins si am prajit cordonul bleu(nedezghetat) pe ambele parti la foc potrivit. Am pus orezul la fiert cu 2 parti de apa, foi de dafin si putin delikat, am condimentat pe parcurs...Citeste continuarea

Canneroni cu ton

Postat de: caroline in Paste

Intr-o tigaie se pun 2 linguri ulei si cind acesta s-a incins se pun ardeii taiati julien si se calesc.Cind au prins culoare,se adauga tonul scurs de uleiul din conserva si porumbul.(daca e de la...Citeste continuarea

Cum pastrez eu loboda, spanacul si...

Postat de: Ina in Conserve

Cum pastrez eu loboda, spanacul si stevia pentru iarna Loboda: Frunzele de loboda le spal bine in mai multe ape, apoi le scurg cat de bine pot ( eventual folosesc uscatorul de salata) ....Citeste continuarea

Ciuperci cu sos alb si marar

Postat de: Ina in Aperitive / Garnituri

Se curata si se spala ciupercile, apoi se pun la fiert 15 minute, in apa clocotita cu o lingura de sare. Separat se curata ceapa, se taie marunt si se caleste cat sa se inmoaie. ...Citeste continuarea

Ciorba de loboda si stevie

Postat de: Ina in Supe/Ciorbe

Curatam legumele si le tocam marunt, apoi le calim usor in 2-3 linguri cu ulei, pana se inmoaie putin.  Adaugam o lingurita de sare si  500 ml apa , lasand sa se fiarba bine legumele....Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare din carne de pui

Postat de: panacris in Ciorbe

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la dinstiut in putin ulei si apa. Cand a devenit translucida, se adauga ardeii curatati si taiati marunt. Intre timp se curata celelalte zarzavaturi si...Citeste continuarea

Chifle dulci cu susan

Postat de: adela1981 in Piine

Drojdia se dizolva in apa calduta. Se amesteca si se cerne faina intr-un castron.  Adaugam zaharul si un praf de sare. Eu am folosit untura in loc la unt, sunt mai pufoase chiflele dupa...Citeste continuarea

Crumble cu fructe

Postat de: diaconta in Dulciuri

Am mixat untul cu zaharul pana cand s-a facut  ca si  o crema. Am adaugat apoi ouale batute cate putin si am mixat în continuare pana s-au încorporat. Faina am...Citeste continuarea

Ciorbica de pui cu taitei de casa

Postat de: ana77 in Ciorbe

- se face taitelul si se intinde subtire cu multa faina dupa care se ruleaza si se taie subtirel tot ruloul apoi se desfac spiralele si se rup in 2-3 ca sa nu fie taitelul prea lung in ciorba si...Citeste continuarea

Cordon bleu, cu piure de cartofi

Postat de: ana77 in Pui

- se curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare si putin ulei - pieptul de pui se taie in 4 bucati care se bat putin cu ciocanul de snitele, se sareaza si pipereaza...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta

Postat de: Sim0naWorld in Oaie

Carnea de miel am spalat-o bine, in mai multe ape, apoi am pus-o la fiert in apa cu sare. Am adunat bine spuma, iar cand aceasta nu s-a mai format am scos carnea si am strecurat zeama. Am pus...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]