Ciuperci umplute pe pat de friptura
Postat de: marinicayou10 in Aperitive / GarnituriIn primul rand,curatam ciupercutele si rupem coditele.Taiem cubulete mici carnita.Ceapa si usturoiul le tocam marunt.Punem putin ulei intr-o tigaie,adaugam ceapa si carnea.Calim bine.Adaugam...Citeste continuarea
Coltunasi cu branza
Postat de: nadiuta123 in DulciuriALUATUL :Intr-un castron se pun faina, ouale ,sarea si apa treptat amestecand continuu. Cand aluatul este gata se intine foarte bine si se taie cu un pahar. Intr-un alt castron se amesteca...Citeste continuarea
Costite afumate la gratar cu sos de...
Postat de: gurita_ta2005 in PorcSe taie in bucatele costita afumata, se unge cu ulei si se pune pe gratar sau in tigara tip gratar incinsa. Intre timp se prepara sosul de usturoi tip mujdei cu smantana. Bucatile de costita...Citeste continuarea
Ceva cu legume :)
Postat de: kukibella in Mancaruri de postam fiert zarzavaturele şi le-am lasat la racit. drojdia cu un pic de lapte cald ,1/2 de sare,1 lingura de faina le-am amestecat şi le-am lasat la dospit. zarzavaturile se farama se...Citeste continuarea
Clatite cu dulceata de capsuni
Postat de: Dya in DulciuriMixam zaharul impreuna cu untul, cu praful de sare si cu cele 4 oua, la final adaugand si laptele. Incorporam usor, avand grija sa nu ramana cocoloase, faina cernuta impreuna cu praful de copt....Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: irena in Aperitive / GarnituriSe amesteca ingredientele in ordinea de mai sus si se toarna compozitia intr-o tava in care in prealabil am pus hartie de copt.Se coace ptr circa 20 min la 200 C. Citeste continuarea
Chiftelute cu salata de varza
Postat de: iri_love in Aperitive / GarnituriPentru prepararea chiftelutelor: se fierb cartofii, se piseaza si se amesteca cu pieptul de pui, marar, cele 2 oua, usturoiul curatat si pisat, faina, sare si piper .. Din...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: dakris in Aperitive / GarnituriCartofii intregi se fierb la aburi si, cand se racesc un pic, se taie felii. Intr-un castron se pun ouale batute, branza telemea rasa, branza fagaras, laptele si cascavalul si se omogenizeaza....Citeste continuarea
Covrigei cu branza
Postat de: diana_k in Aperitive / GarnituriDrojdia o punem in laptele cald la dospit. Frecam cu mana faina cu branza, untura si margarina pana nu se mai simt cocoloasele, apoi adaugam ouale, smantana si otetul. Framantam bine pana obtinem...Citeste continuarea
Clatite aerate
Postat de: diana_k in PrajituriDizolvam drojdia in putin lapte caldut impreuna cu o lingura de zahar si sarea. O lasam 15 minute sa creasca si face spuma la suprafata. Intr-un lighenus incapator cernem faina...Citeste continuarea
Ciocanele cu sos de ceapa
Postat de: mikidaniro in PuiSpalam ciocanelele,le dam cu sare, piper si le punem deoparte. Ceapa o curatam, o spalam si o taiem solzisori. Slaninuta o taiem cubulete mici. Punem un vas pe foc cu un pic de ulei si sotam cca...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCartofii se spala si se pun la fiert in apa cu putina sare, la foc potrivit, neacoperit, cca. 30 de minute. Ouale se pun la fiert in apa rece cu putina sare cca 6 minute, sa fie mai tari. Dupa...Citeste continuarea
Ciorba de legume
Postat de: Sim0naWorld in CiorbeCeapa tocată mărunt, morcovul tocat şi tăiat rondele, păstârnacul tocat şi tăiat rondele, ţelina tocată mărunt şi ardeiul tocat le-am călit în puţin ulei, pentru...Citeste continuarea
Canelloni improvizati cu spanac si...
Postat de: mihaelaradu in CannelloniSpanacul se spala bine, se fierbe si se toaca marunt. Intr-o tigaie calim ceapa si usturoiul, adaugam spanacul, telemeaua, sare si piper dupa gust, amestecand pentru 1-2 minute. Sosul...Citeste continuarea
Ciorba de varza cu costite afumate
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeCostita afumata o punem la foc. O lasam un clocot dupa care aruncam apa si punem alta apa curata. Varza se rade pe razatoarea mare, se pune intr-un castron mare si se presara sare, se freaca...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu pui si ciuperci
Postat de: angyb in PuiTaiati cartofii cubulete si puneti-i la fiert cu apa sarata. Taiati pieptul de pui cubulete si puneti-l la calit .Cand isi schimba culoarea adaugati vinul si lasati-l sa fiarba la foc lent....Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: Kadia80 in CiorbeSe pun oasele in oala de presiune cu doi litri de apa cu o lingurita de sare rasa si o lingurita cu varf de vegeta; se inchide oala, se seteaza cronometrul la 30 de minute (pentru carnea de...Citeste continuarea
Cod invelit in cartofi
Postat de: mikidaniro in PestePregatim marinata amestecand ingredientele.Spalam pestele,il punem intr-un vas si turnam 3/4 din marinata peste el.Cartofii ii curatam,ii spalam si ii dam taiem felii subtiri de tot,aproape...Citeste continuarea
Ciorbă de cartofi cu ciolan afumat
Postat de: botcrina in CiorbePunem într-o oală la fiert ciolanul tăiat în două. Când este fiert pe jumătate adăugăm în oală legumele tăiaite cubuleţe. După ce au fiert toate punem şi...Citeste continuarea
Clatite banatene
Postat de: miremirc in PrajituriCrema de branza : intr-un castron amestecam branza de vaci cu 50 g zahar, 1 plic zahar vanilat, stafidele si 1 ou. Cine doreste o crema fina de branza poate utiliza blenderul vertical, apoi...Citeste continuarea
Cremsnit cu zmeura
Postat de: pusikmea in PrajituriPunem laptele la incalzit. Mixam ouale cu zaharul pana ce devine spuma, adaugam apoi amidonul si vanilia din care se pun doar semintele, omogenizam, dupa care adaugam laptele caldut, turnand in...Citeste continuarea
Ciuperci cu branza de burduf
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCiupercile se spala bine si se scoate codita de la fiecare, se lasa sa se usuce putin dupa care se umple fiecare cu branza de burduf, iar deasupra se presara putina boia dulce. Tigaia tip gratar...Citeste continuarea
Chocolate Crinkles
Postat de: postavaru in DulciuriMixam ouale cu zaharul pana devin cremoase si se deschid la culoare. Topim ciocolata la foc mic, impreuna cu untul. Dam deoparte si omogenizam apoi lasam putin sa se racoreasca. Adaugam...Citeste continuarea
Crenvursti in aluat
Postat de: Elena_Daria in Aperitive / GarnituriIntr-un vas punem faina.In mijloc se face un loc in care se pune drojdia si putina apa calduta.Lasam sa dospeasca drojdia(10-15 minute)apoi adaugam putina sare si framantam cu apa calduta.La...Citeste continuarea
Chifle cu parmezan si chimen
Postat de: RuxyRux in PiineUntul se topeste usor in apa( cei 350 ml). In 100 ml apa se topeste drojdia impreuna cu lingurita de zahar. Faina se cerne in vasul de paine, se face o gropita in mijloc, se pun...Citeste continuarea
Crocantele de pui
Postat de: mikidaniro in Mancare copiiPuiul il taiem fasii subtiri,il punem intr-un vas,adaugam sare,piper,kechup,amestecam bine si lasam deoparte minimum 30 de min. Intr-o punga punem faina,puiul si tinand de gura pungii...Citeste continuarea
Croissante
Postat de: diaconta in DulciuriIntreaga procedura va dura destul de mult,asa ca trebuie sa va inarmati cu multa rabdare.Dar cred ca gandul la rezultatul delicios e un motiv destul de bun. Faina cernuta o amestecam cu...Citeste continuarea
Creveti pane
Postat de: mamaieelena in Fructe de mareAm decorticat si spalat bine crevetii am sarat si piperat si am dat deoparte pana am pregatit bechamelul .Intr-un bol am pus oul cu un praf de sare si am batut bine cu telul am adaugat si faina...Citeste continuarea
CHEC EXOTIC GLAZURAT CU DULCE DE...
Postat de: kamy in DulciuriBatem bine albusurile. Mixam bine zaharul, zaharul vanilat cu galbenusurile si un pic de sare, adaugam putin cate putin, uleiul, punem faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Coaste de porc dulci picante
Postat de: diaconta in PorcCoastele se condimenteaza cu sare si piper.Din celelalte ingrediente se face un amestec.Ceapa se taie marunt si usturoiul se zdrobeste putin.Coastele impreuna cu amestecul se pun intr-o punga de...Citeste continuarea
Chiftelute la cuptor
Postat de: miremirc in Aperitive / GarnituriIntr-un castron amestecam toate ingredientele, apoi formam mici bilute pe care le asezam intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt. Dam la cuptor pana se rumenesc putin; daca...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu ciocolata
Postat de: MIUTA in DulciuriAm pus faina in vasul in care se framanta.Am topit untul in lapte si am adaugat in el cat era caldut zaharul si drojdia.Dupa ce se dizolva drojdia se toarna laptele peste faina.Se pune un ou si...Citeste continuarea
Chocolate Oblivion...reteta mea cu...
Postat de: RuxyRux in PrajituriSe incinge cuptorul la 180 de grade si se ia o tava maricica (de Jena am avut eu) care se tapeteaza cu o folie de prospetime( cling film) sau cu foaie pergament( am pus eu). Se mai ia o tava si...Citeste continuarea
Cascaval pane cu salata
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriPunem cele doua bucati de cascaval pane la prajit,se lasa pe fiecare parte cate 2-3 min pana se rumeneste si se vede cascavalul.Se scot pe un servet si se lasa putin sa absoarba uleiul in...Citeste continuarea
Creveti cu garnitura de cartofi si...
Postat de: pusikmea in Fructe de mareScoatem crevetii sa se dezghete ( aici nu stiu daca am facut bine, am citit pe undeva ca cei decorticati nu trebuie sa stea mai mult de 15 minute afara, dar asta dupa ce ii aveam afara...Citeste continuarea
Chec din albusuri cu coaja de...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriMixam albusurile spuma. Punem apoi zaharul si le frecam pana ce acesta se topeste. Adaugam uleiul , laptele si le incorporam. Bicarbonatul si praful de copt le stingem cu putina zeama de...Citeste continuarea
Curcan cu ceapă şi sos cu piure
Postat de: madi_marin in CurcanCeapa se toacă mărunt şi se pune la călit în puţin ulei. Se rumeneşte frumos, apoi se adaugă bucăţelele de carne presărate cu sare şi piper. Se pune apă caldă cât să o...Citeste continuarea
Cotlet cu ceapa caramelizata si...
Postat de: alldaycooking in Mancaruri cu carneAm amestecat condimentele si le-am presarat peste cotletele de porc. Intentionam sa fac cotletele la cuptor, dar in criza de timp am decis sa le prajesc in foarte putin ulei de masline. Am rumenit...Citeste continuarea
Chiftelute cu garnitura de orez
Postat de: nadiuta123 in Mancaruri cu carneSe incalzeste cuptorul.Tava de la aragaz se unge cu un pic de ulei. Intr-o craticioara se pune apa un pic sarata la fiert. Dupa ce a dat in clocot se adauga orezul sa fiarba. Separat...Citeste continuarea
Coltunasi
Postat de: deyutzky in DulciuriSe face aluatul amestecand intr-un bol, faina, ouale, sarea si apa calduta si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Pt umplutura, amestecam branza, ouale si zaharul vanilat...Citeste continuarea
Ciorbita de pui
Postat de: mon in Supe/CiorbeMorcovii si patrunjelul se taie cubulete apoi se calesc in putin ulei. Adaugam apa,ceapa tocata marunt si lasam sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba punem puiul, sare si lasam la...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriCiupercile se curăţă si se spală bine cu apă rece. Coditele le rupem si le tocam marunt. Tocam ceapa si morcovul, le calim in 2 linguri cu unt, apoi adaugam si...Citeste continuarea
Crap prajit cu lamaie
Postat de: medioto59 in PesteSe spala bucatile de peste si se usuca cu ajutorul unui prosop absorbant Facem un sos din ulei de masline, zeama de lamaie, oregano, sare si piper si turnam peste bucatile de peste. Dam la...Citeste continuarea
Ciocolata calda
Postat de: Giorgia_gio in BauturiIngredientele uscate se omogenizeaza bine, adaugam in compozitie pe rand cate o lingura de lapte pana obtinem un fel de pasta, apoi turnam tot laptele. Punem la fiert 5 minute la foc mic pana se...Citeste continuarea
Cuib din paste cu nucă şi gem
Postat de: botcrina in PastePregătim pastele, le fierbem apoi le scurgem şi le lăsăm la răcit. Când s-au răcit, luăm un bol şi începem să aranjăm un rând de paste iar peste ele un rând de...Citeste continuarea
Chiftele cu sos
Postat de: kukibella in VitaCartofii se fierb ın apa cu sare aprox.15 min.; se curata şi dupa ce s-au racit se dau prin razatoare. Usturoiul se piseaza marunt. Verdeata se toaca. Ceapa se da prin razatoare şi se scurge....Citeste continuarea
Ciorbita cu pulpa de porc
Postat de: Ina in CiorbePulpa de porc se taie cubulete, pe care le dam un 2-3 clocote in apa cu putina sare. Scurgem apa si clatim bucatile de carne de eventuala spuma ramas Tocam legumele proaspete si le...Citeste continuarea
Clatite cu nutella si frisca by...
Postat de: medioto59 in DulciuriPunem intr-un vas faina, iar in mijlocul acesteia galbenusurile, sarea, zaharul, apa minerala si laptele si mixam timp de 2-3 minute. Se adauga si untul si mixam in...Citeste continuarea
Cus-cus cu pipote si suc de rosii
Postat de: Ina in PasteTocam legumele si le calim usor ,la foc mic, in 3 linguri cu ulei sau 50 g unt. Adaugam pipotele si sucul de rosii, apoi sare sare si piper, dupa gust. Intr-o alta...Citeste continuarea
Clatite
Postat de: MyCookingLife in DulciuriSe bat ouale cu sarea si zaharul. Se adauga laptele si apoi faina, in ploaie, ca sa nu se faca cocoloase. Se coc foile de clatite intr-o tigaie unsa cu putin ulei. Se umplu cu gem si se servesc...Citeste continuarea