Cremwursti in aluat si chifle
Postat de: bylaura in Aperitive / GarnituriSe pune faina intr-un castron iar in mijloc se face o gropita in care se adauga drojdia frecata cu sarea si zaharul. Se adauga oul si laptele caldut si se framanta bine bine cu uleiul. Se...Citeste continuarea
Clatite banatene
Postat de: deliciousflavours in DulciuriPreparam clatitele dupa reteta fiecareia. Punem branza intr-un vas, adaugam 1 ou, 1 zahar vanilat, coaja rasa de la lamaie, 50 gr zahar, stafide si mixam pana la omogenizare. La celelalte 4...Citeste continuarea
Coronita cu carne
Postat de: ianculubita in PorcMuschiuletul taiat julienne, se pune intr-un castron, condimentat din belsug, adaugat uleiul, amestecat, se acopera cu o folie alimentara si se da la frigider pana a doua zi; intr-o tigaie se...Citeste continuarea
Chec cu mere
Postat de: ianculubita in PrajituriGalbenusurile frecate cu jumatate din zahar, ulei cate putin pana rezulta o crema fina, se adauga zeama de portocala si aromele; albusurile batute spuma cu sare si restul de zahar, se adauga la...Citeste continuarea
Chec cu ciocolată și portocale
Postat de: elucubratiiculinare in PrajituriSe bat bine albușurile cu un praf de sare. Adăugăm treptat zahărul și batem până obținem o spumă tare. Adăugăm laptele, uleiul și făina amestecată cu praful de copt. După...Citeste continuarea
Ciuperci pane
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriPalariile se calesc in tigaie fara ulei 5 minute pe ambele parti si se scot; intr-un bol se piseaza 2 catei de usturoi amestecat cu oul, faina, lapte, jumatate de legatura de marar tocat, sare si...Citeste continuarea
Clatite banatene
Postat de: cris2711 in DulciuriCele 250 grame branza de vaci le-am amestecat cu un ou intreg,apoi 50 grame de zahar si un zahar vanilat. Apoi am separat ouale. Galbenusurile se mixeaza cu un zahar vanilat,80 grame zahar...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu legume
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbePunem pieptul de pui la fiert cu 1 lingura de sare.Telina se da pe razatoarea mica, pastarnacul se taie cubulete, morcovul rondele, iar ceapa o taiem fin si o calim putin cu ulei de masline, dupa...Citeste continuarea
Cornulete cu nutella
Postat de: pusikmea in DulciuriPentru inceput vom desface drojdia in laptele caldut, amestecata cu o lingura de zahar si una de faina.Lasam sa creasca maiaua cel putin 10 minute la loc calduros, pana se umfla....Citeste continuarea
Chec zebra
Postat de: Elena_Daria in PrajituriUntul moale(la temperatura camerei) il mixam cu zaharul,pana capata o consistenta pufoasa(cca.5 minute).Apoi adaugam ouale unul cate unul,mixand mai departe pana la omogenizare.Adaugam treptat...Citeste continuarea
Chiftelute cu sos si piure de cartofi
Postat de: VERONICA2607 in PorcChiftelutele Carnea se amesteca cu ceapa si usturoiul curatate, spalate si taiate, cu patrunjelul si mararul spalate si tocate,cu painea inmuiata in apa si stoarsa,...Citeste continuarea
Ciocolata cu lapte condensat si alune
Postat de: Giorgia_gio in DulciuriCiocolata se taie bucati,se amesteca cu untul si laptele condensat si se topeste pe baie de abur la foc mic,amestecandu-se din cand in cand omogenizand bine.Cand s-a topit toata ciocolata si untul...Citeste continuarea
Choux a la creme
Postat de: madi_marin in PrajituriPreparăm gogoşelele: se pune apa la fiert cu un praf de sare şi uleiul. Când fierbe se adaugă făina şi se amestecă energic până obţinem o bilă de aluat care se desprinde de...Citeste continuarea
Ciocolata de casa cu visine...
Postat de: cristi2 in DulciuriIntr-o craticioara se pune apa si zaharul.Se fierbe la foc mic pana incepe sa clocoteasca apoi se adauga untul amestecand continuu pana se omogenizeaza.Se ia craticioara de pe foc si se adauga...Citeste continuarea
Cupcakes cu ciocolata si zmeura
Postat de: alldaycooking in PrajituriCiocolata rupta bucatele am topit-o impreuna cu 100 gr unt si 100 ml lapte. Ouale le-am mixat impreuna cu fructoza timp de 2 minute. La mixul de oua am adaugat treptat ciocolata topita si racita....Citeste continuarea
Choux a la creme
Postat de: DanMonica in PrajituriApa, uleiul, sarea si zaharul le punem intr-o oala pe foc, iar in momentul in care incepe sa fiarba adaugam toata faina deodata si amestecam foarte rapid pana ce faina va fi complet incorporata....Citeste continuarea
Chiftelute coapte in cuptor
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriCarnea tocata se mai da o data prin masina de tocat carnea, cu care macinam si ceapa, cartoful, piinea si verdeata. Daca doriti puteti adauga si usturoi . Se amesteca bine toata compozitia...Citeste continuarea
Chifteluţe de dovlecei
Postat de: sisterskitchen in Aperitive / GarnituriDovleceii se spala, se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se tin la scurs cel putin 1/2 de ora, ca sa lase toata apa din ei. Intre timp tocam verdeata marunt si pisam...Citeste continuarea
Curcan cu crustă de verdeţuri
Postat de: sisterskitchen in CurcanUntul trebuie adus la temperatura camerei. Curăţaţi pasărea bine la interior şi exterior, apoi se şterge cu un prosop. Curăţaţi usturoiul şi zdrobiţi-l într-un mojar....Citeste continuarea
Chec la metru
Postat de: Oana in PrajituriSe pregateste mai intai crema. Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu smantana si se incalzeste pe foc ana se topeste ciocolata. Nu se fierbe! Se omogenizeaza bine cu o lingura si se lasa la...Citeste continuarea
Crostoli vanilati
Postat de: ANCA in DulciuriPunem frisca lichida intr-un castron, adaugam zaharul vanilat, esenta si un varf de cutit de sare si amestecam. Faina amestecata cu praful de copt o incorporam treptat, intai cu o lingura de...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca
Postat de: tany15 in DulciuriSe pregateste maiaua din drojdie,o lingura de zahar,si 2 de faina,separat se incalzeste laptele cu restul de zahar.Se adauga ouale batute cu sarea,maiaua,,coaja de lamaiesi faina in...Citeste continuarea
Clatite de post cu coaja de citrice...
Postat de: VERONICA2607 in PrajituriIntr-un vas punem faina, peste care adaugam apa cat sa fie de consistenta potrivita de clatite si cu un tel (para) se bat, daca nu am obtinut ce ne dorim mai adaugam fie apa , fie faina dupa...Citeste continuarea
Cornuri fragede cu rahat
Postat de: iri_love in Dulciuridin margarina,bors,drojdie,ulei si faina am facut un aluat usor de modelat care de obicei se lasa la frigider o ora,dar eu dupa cum v-am spus l-am lasat 2 zile din lipsa de...Citeste continuarea
Coktail de telina,morcov si grepefruit
Postat de: iri_love in Cocktailpentru inceput am curatat telina ,am spalat-o si apoi am taiat-o bastonase subtiri. morcovii i-am spalat si i-am dat pe razatoarea mica. din jumatate de grefa si o...Citeste continuarea
Chec cu visine si ciocolata
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriPunem untul si il topim,apoi il lasam sa se racoreasca. Separam ouale . Albusurile le mixam spuma cu zaharul pana devina ca o bezea. Incorporam galbenusurile,apoi untul topit si uleiul. Punem...Citeste continuarea
Chec cu Nutella si caramel
Postat de: pusikmea in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri, dupa care frecam galbenusurile cu zaharul pana devine ca o spuma. Separat batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Punem amestecul de...Citeste continuarea
Conopida murata
Postat de: meosiris in MuraturiDesfacem conopida in buchetele mai mici pe care le lasam o ora in apa cu sare. Curatam si spalam morcovii, apoi ii taiem feliute. Punem la fiert apa cu cate 1 lingura de sare mare la 1 litru de...Citeste continuarea
Chec cu nuca si cacao
Postat de: meosiris in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri iar albusurile le batem cu un praf de sare si zahar pana compozitia devine ca cea de bezele. Turnam uleiul treptat peste galbenusuri si le frecam bine apoi le...Citeste continuarea
Ciocolata de casa in foi de napolitana
Postat de: miha in DulciuriApa si zaharul se pun la fiert intr-un vas. Se fierb pana se dizolva zaharul, circa 2-3 minute de cand incepe apa sa fiarba. Adaugam untul si amestecam pana acesta se topeste si siropul se...Citeste continuarea
Costite de porc la cuptor
Postat de: meosiris in PorcSpalam bine costitele si le lasam pe o farfurie. Intre timp, curatam si spalam cateii de usturoi, ii pisam bine apoi ii amestecam cu ardeiul iute curatat de seminte si taiat foarte marunt, boia...Citeste continuarea
Clatite cu gem sau ciocolata
Postat de: dakris in DulciuriIngredientele, exceptand faina, se pun intr-un vas si se amesteca cu un tel. Cand zaharul s-a topit adaugam faina atata cat compozitia sa capete consistenta unei sana. Se coc intr-o tigaie...Citeste continuarea
Chec cu mere
Postat de: Pur_si_simplu_papa_bun in PrajituriChecul se face foarte simplu. Se separă ouăle, gălbenușurile se freacă cu 150 g de zahăr până se deschid la culoare și își dublează volumul, după care se adaugă treptat 50...Citeste continuarea
Cocos la cuptor cu sos de rosii şi...
Postat de: sisterskitchen in PuiCum se prepara Cocos la cuptor cu sos de rosii şi mujdei o reteta clasica si simpla 1. Bucăţile de carne se şterg bine de apă, se aşează într-o tavă de cuptor şi se...Citeste continuarea
Chifle umplute cu branza topita
Postat de: mickyapostu in PiineIntr-un castron puneti faina, adaugati drojdia, adaugati oul, apa calduta, uleiul de masline si sarea. Framantati pana obtineti un amestec omogen timp de aprox 10 minute. Lasati sa cresca la loc...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si cu rahat
Postat de: Sim0naWorld in DulciuriAm incalzit laptele cu zaharul, sarea si lamaia. Am lasat sa se raceasca putin. Drojdia am pus-o in putin lapte caldut. Am pus faina intr-un castron mare, am adaugat laptele caldut (NU...Citeste continuarea
Cocorada cu varza sau branza si marar
Postat de: mimmi in Aperitive / GarnituriDrojdia sfarmata o amestecam cu zaharul si 150 ml lapte caldut,o lasam deoparte 10 minute. Faina o cernem intr-un bol,in mijloc turnam maiaua,pe margini punem sare dupa gust si uleiul,framantam un...Citeste continuarea
Ciuperci cu spaghete
Postat de: SanatateAcasa in SpagheteCiupercile se spala, se inlatura piciorusele. Se sareaza, se dau cu piper. Se pun intr-o tava termorezistenta, se adauga sucul de rosii, se mai poate dauga sare si piper, se varsa uleiul, apoi se...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu garnitura
Postat de: nadiuta123 in PorcCefele de porc se bat pe ambele parti se sareaza si se pipereaza si se prajesc in putin ulei de masline.(carnea se bate in punga ). Se spala legumele si se taie potrivit si se pun intr-un...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu zeama de varza
Postat de: dakris in CiorbeCarnea spalata si taiata cuburi o introducem in oala cand apa incepe sa fiarba (astfel proteinele din carne raman la locul lor nu se risipesc in apa care se mai si evapora pe parcurs). In timp ce...Citeste continuarea
Chifle cu doua feluri de...
Postat de: mimmi in PiinePregatim maiaua: Drojdia sfarmata o amestecam cu o lingura zahar,o lingura faina si 100 ml lapte caldut,o lasam 10 minute deoparte. Restul de faina o cernem intr-un bol,in mijloc turnam maiaua,pe...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi
Postat de: VERONICA2607 in CiorbeSe curata toate legumele:cartofii, ceapa, morcov,pastarnac se spala si se taie, cartofii cuburi iar celelalte marunt.Se pune uleiul la incins intr-o oala si se pune ceapa la calit, apoi morcovul...Citeste continuarea
Cartofi acordeon - garnitura
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCartofii (mai lunguieti) se curata, se spala, se usuca si se taie felii subtiri dar nu pana jos ca sa poata sa fie rasfirat ca un evantai. Se pun intre feliile de cartofi felii de ciuperci si...Citeste continuarea
Crema de ciocolata
Postat de: postavaru in DulciuriRupem ciocolata bucatele si o pune la topit, la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Dam de pe foc, omogenizam si adaugam galbenusurile. Amestecam bine apoi lasam sa se raceasca. Mixam...Citeste continuarea
Cupcakes cu sfecla si rodie
Postat de: mimmi in PrajituriMixam oul cu zaharul,adaugam uleiul,un praf de sare,scortisoara si mixam inca un minut. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam peste ou,mixand pana devine o compozitie omogena. Acum...Citeste continuarea
Crema de limoncello
Postat de: ianculubita in BauturiLamaile spalate,decojite de partea galbena,pui cojile intr-un borcan,peste ele alcoolul,pui capacul,invelesti borcanul cu o carpa in asa fel ca sa nu patrunda lumina si-l tii 3zile;laptele il pui...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: Sim0naWorld in CiorbeIntr-o oala se caleste ceapa, dupa care se adauga restul legumelor tocate marunt, lasandu-se sa se caleasca impreuna. Se adauga apa calduta si se lasa la fiert cca 20 min. Carnea tocata se...Citeste continuarea
Ciorba de ciolan de porc
Postat de: Sim0naWorld in CiorbeCiolanul l-am spălat bine şi l-am pus la fiert cu puţină sare. Când a fost fiert, adică cam o ora, l-am scos, iar zeama am strecurat-o de 2 ori. Am pus din nou zeama pe foc şi am...Citeste continuarea
Ciabatta
Postat de: Sim0naWorld in PiineAm amestecat făina cu drojdia şi cu apa (la temperatura camerei), frământând bine câteva minute. Am pus biluţa obţinută într-o folie şi am dat-o la frigider...Citeste continuarea
Ciorba de salata dreasa cu ou
Postat de: Sim0naWorld in CiorbeSalata am spalat-o bine si am taiat-o in bucati marisoare. Ceapa am tocat-o marunt si am pus-o la calit in putin ulei. Am adaugat si morcovul si pastarnacul date prin razatoarea mare, si...Citeste continuarea