A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cremwursti in aluat si chifle

Postat de: bylaura in Aperitive / Garnituri

Se pune faina intr-un castron iar in mijloc se face o gropita in care se adauga drojdia frecata cu sarea si zaharul. Se adauga oul si laptele caldut si se framanta bine bine cu uleiul. Se...Citeste continuarea

Clatite banatene

Postat de: deliciousflavours in Dulciuri

Preparam clatitele dupa reteta fiecareia. Punem branza intr-un vas, adaugam 1 ou, 1 zahar vanilat, coaja rasa de la lamaie, 50 gr zahar, stafide si mixam pana la omogenizare. La celelalte 4...Citeste continuarea

Coronita cu carne

Postat de: ianculubita in Porc

Muschiuletul taiat julienne, se pune intr-un castron, condimentat din belsug, adaugat uleiul, amestecat, se acopera cu o folie alimentara si se da la frigider pana a doua zi; intr-o tigaie se...Citeste continuarea

Chec cu mere

Postat de: ianculubita in Prajituri

Galbenusurile frecate cu jumatate din zahar, ulei cate putin pana rezulta o crema fina, se adauga zeama de portocala si aromele; albusurile batute spuma cu sare si restul de zahar, se adauga la...Citeste continuarea

Chec cu ciocolată și portocale

Postat de: elucubratiiculinare in Prajituri

Se bat bine albușurile cu un praf de sare. Adăugăm treptat zahărul și batem până obținem o spumă tare. Adăugăm laptele, uleiul și făina amestecată cu praful de copt. După...Citeste continuarea

Ciuperci pane

Postat de: ianculubita in Aperitive / Garnituri

Palariile se calesc in tigaie fara ulei 5 minute pe ambele parti si se scot; intr-un bol se piseaza 2 catei de usturoi amestecat cu oul, faina, lapte, jumatate de legatura de marar tocat, sare si...Citeste continuarea

Clatite banatene

Postat de: cris2711 in Dulciuri

Cele 250 grame branza de vaci le-am amestecat cu un ou intreg,apoi 50 grame de zahar si un zahar vanilat. Apoi am separat ouale. Galbenusurile se mixeaza cu un zahar vanilat,80 grame zahar...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu legume

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Punem pieptul de pui la fiert cu 1 lingura de sare.Telina se da pe razatoarea mica, pastarnacul se taie cubulete, morcovul rondele, iar ceapa o taiem fin si o calim putin cu ulei de masline, dupa...Citeste continuarea

Cornulete cu nutella

Postat de: pusikmea in Dulciuri

  Pentru inceput vom desface drojdia in laptele caldut, amestecata cu o lingura de zahar si una de faina.Lasam sa creasca maiaua cel putin 10 minute la loc calduros, pana se umfla....Citeste continuarea

Chec zebra

Postat de: Elena_Daria in Prajituri

Untul moale(la temperatura camerei) il mixam cu zaharul,pana capata o consistenta pufoasa(cca.5 minute).Apoi adaugam ouale unul cate unul,mixand mai departe pana la omogenizare.Adaugam treptat...Citeste continuarea

Chiftelute cu sos si piure de cartofi

Postat de: VERONICA2607 in Porc

Chiftelutele       Carnea se amesteca cu ceapa si usturoiul curatate, spalate si taiate, cu patrunjelul si mararul spalate si tocate,cu painea inmuiata in apa si stoarsa,...Citeste continuarea

Ciocolata cu lapte condensat si alune

Postat de: Giorgia_gio in Dulciuri

Ciocolata se taie bucati,se amesteca cu untul si laptele condensat si se topeste pe baie de abur la foc mic,amestecandu-se din cand in cand omogenizand bine.Cand s-a topit toata ciocolata si untul...Citeste continuarea

Choux a la creme

Postat de: madi_marin in Prajituri

Preparăm gogoşelele: se pune apa la fiert cu un praf de sare şi uleiul. Când fierbe se adaugă făina şi se amestecă energic până obţinem o bilă de aluat care se desprinde de...Citeste continuarea

Ciocolata de casa cu visine...

Postat de: cristi2 in Dulciuri

Intr-o craticioara se pune apa si zaharul.Se fierbe la foc mic pana incepe sa clocoteasca apoi se adauga untul amestecand continuu pana se omogenizeaza.Se ia craticioara de pe foc si se adauga...Citeste continuarea

Cupcakes cu ciocolata si zmeura

Postat de: alldaycooking in Prajituri

Ciocolata rupta bucatele am topit-o impreuna cu 100 gr unt si 100 ml lapte. Ouale le-am mixat impreuna cu fructoza timp de 2 minute. La mixul de oua am adaugat treptat ciocolata topita si racita....Citeste continuarea

Choux a la creme

Postat de: DanMonica in Prajituri

Apa, uleiul, sarea si zaharul le punem intr-o oala pe foc, iar in momentul in care incepe sa fiarba adaugam toata faina deodata si amestecam foarte rapid pana ce faina va fi complet incorporata....Citeste continuarea

Chiftelute coapte in cuptor

Postat de: Sidy in Aperitive / Garnituri

Carnea tocata se mai da o data prin masina de tocat carnea, cu care macinam si ceapa, cartoful, piinea si verdeata. Daca doriti puteti adauga si usturoi . Se amesteca bine toata compozitia...Citeste continuarea

Chifteluţe de dovlecei

Postat de: sisterskitchen in Aperitive / Garnituri

Dovleceii se spala, se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se tin la scurs cel putin 1/2 de ora, ca sa lase toata apa din ei. Intre timp tocam verdeata marunt si pisam...Citeste continuarea

Curcan cu crustă de verdeţuri

Postat de: sisterskitchen in Curcan

Untul trebuie adus la temperatura camerei. Curăţaţi pasărea bine la interior şi exterior, apoi se şterge cu un prosop. Curăţaţi usturoiul şi zdrobiţi-l într-un mojar....Citeste continuarea

Chec la metru

Postat de: Oana in Prajituri

Se pregateste mai intai crema. Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu smantana si se incalzeste pe foc ana se topeste ciocolata. Nu se fierbe! Se omogenizeaza bine cu o lingura si se lasa la...Citeste continuarea

Crostoli vanilati

Postat de: ANCA in Dulciuri

Punem frisca lichida intr-un castron, adaugam zaharul vanilat, esenta si un varf de cutit de sare si amestecam. Faina amestecata cu praful de copt o incorporam treptat, intai cu o lingura de...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca

Postat de: tany15 in Dulciuri

 Se pregateste maiaua din drojdie,o lingura de zahar,si 2 de faina,separat se incalzeste laptele cu restul de zahar.Se adauga ouale batute cu sarea,maiaua,,coaja de lamaiesi faina in...Citeste continuarea

Clatite de post cu coaja de citrice...

Postat de: VERONICA2607 in Prajituri

 Intr-un vas punem faina, peste care adaugam apa cat sa fie de consistenta potrivita de clatite si cu un tel (para) se bat, daca nu am obtinut ce ne dorim mai adaugam fie apa , fie faina dupa...Citeste continuarea

Cornuri fragede cu rahat

Postat de: iri_love in Dulciuri

din margarina,bors,drojdie,ulei si faina am facut un aluat usor de modelat care de obicei se lasa la frigider o ora,dar eu dupa cum v-am spus l-am lasat 2 zile din lipsa de...Citeste continuarea

Coktail de telina,morcov si grepefruit

Postat de: iri_love in Cocktail

pentru inceput am curatat telina ,am spalat-o si apoi am taiat-o bastonase subtiri.   morcovii i-am spalat si i-am dat pe razatoarea mica.  din jumatate de grefa si o...Citeste continuarea

Chec cu visine si ciocolata

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Punem untul si il topim,apoi il lasam sa se racoreasca. Separam ouale . Albusurile le mixam spuma cu zaharul pana devina ca o bezea. Incorporam galbenusurile,apoi untul topit si uleiul. Punem...Citeste continuarea

Chec cu Nutella si caramel

Postat de: pusikmea in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri, dupa care frecam galbenusurile cu zaharul pana devine ca o spuma. Separat batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Punem amestecul de...Citeste continuarea

Conopida murata

Postat de: meosiris in Muraturi

Desfacem conopida in buchetele mai mici pe care le lasam o ora in apa cu sare. Curatam si spalam morcovii, apoi ii taiem feliute. Punem la fiert apa cu cate 1 lingura de sare mare la 1 litru de...Citeste continuarea

Chec cu nuca si cacao

Postat de: meosiris in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri iar albusurile le batem cu un praf de sare si zahar pana compozitia devine ca cea de bezele. Turnam uleiul treptat peste galbenusuri si le frecam bine apoi le...Citeste continuarea

Ciocolata de casa in foi de napolitana

Postat de: miha in Dulciuri

Apa si zaharul se pun la fiert intr-un vas. Se fierb pana se dizolva zaharul, circa 2-3 minute de cand incepe apa sa fiarba. Adaugam untul si amestecam pana acesta se topeste si siropul se...Citeste continuarea

Costite de porc la cuptor

Postat de: meosiris in Porc

Spalam bine costitele si le lasam pe o farfurie. Intre timp, curatam si spalam cateii de usturoi, ii pisam bine apoi ii amestecam cu ardeiul iute curatat de seminte si taiat foarte marunt, boia...Citeste continuarea

Clatite cu gem sau ciocolata

Postat de: dakris in Dulciuri

Ingredientele, exceptand faina, se pun intr-un vas si se amesteca cu un tel. Cand zaharul s-a topit adaugam faina atata cat compozitia sa capete consistenta unei sana. Se coc intr-o tigaie...Citeste continuarea

Chec cu mere

Postat de: Pur_si_simplu_papa_bun in Prajituri

Checul se face foarte simplu. Se separă ouăle, gălbenușurile se freacă cu 150 g de zahăr până se deschid la culoare și își dublează volumul, după care se adaugă treptat 50...Citeste continuarea

Cocos la cuptor cu sos de rosii şi...

Postat de: sisterskitchen in Pui

Cum se prepara Cocos la cuptor cu sos de rosii şi mujdei o reteta clasica si simpla 1. Bucăţile de carne se şterg bine de apă, se aşează într-o tavă de cuptor şi se...Citeste continuarea

Chifle umplute cu branza topita

Postat de: mickyapostu in Piine

Intr-un castron puneti faina, adaugati drojdia, adaugati oul, apa calduta, uleiul de masline si sarea. Framantati pana obtineti un amestec omogen timp de aprox 10 minute. Lasati sa cresca la loc...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si cu rahat

Postat de: Sim0naWorld in Dulciuri

Am incalzit laptele cu zaharul, sarea si lamaia. Am lasat sa se raceasca putin. Drojdia am pus-o in putin lapte caldut.  Am pus faina intr-un castron mare, am adaugat laptele caldut (NU...Citeste continuarea

Cocorada cu varza sau branza si marar

Postat de: mimmi in Aperitive / Garnituri

Drojdia sfarmata o amestecam cu zaharul si 150 ml lapte caldut,o lasam deoparte 10 minute. Faina o cernem intr-un bol,in mijloc turnam maiaua,pe margini punem sare dupa gust si uleiul,framantam un...Citeste continuarea

Ciuperci cu spaghete

Postat de: SanatateAcasa in Spaghete

Ciupercile se spala, se inlatura piciorusele. Se sareaza, se dau cu piper. Se pun intr-o tava termorezistenta, se adauga sucul de rosii, se mai poate dauga sare si piper, se varsa uleiul, apoi se...Citeste continuarea

Ceafa de porc cu garnitura

Postat de: nadiuta123 in Porc

Cefele de porc se bat pe ambele parti se sareaza si se pipereaza si se prajesc in putin ulei de masline.(carnea se bate in punga ). Se spala legumele si se taie potrivit si se pun intr-un...Citeste continuarea

Ciorba de porc cu zeama de varza

Postat de: dakris in Ciorbe

Carnea spalata si taiata cuburi o introducem in oala cand apa incepe sa fiarba (astfel proteinele din carne raman la locul lor nu se risipesc in apa care se mai si evapora pe parcurs). In timp ce...Citeste continuarea

Chifle cu doua feluri de...

Postat de: mimmi in Piine

Pregatim maiaua: Drojdia sfarmata o amestecam cu o lingura zahar,o lingura faina si 100 ml lapte caldut,o lasam 10 minute deoparte. Restul de faina o cernem intr-un bol,in mijloc turnam maiaua,pe...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi

Postat de: VERONICA2607 in Ciorbe

Se curata toate legumele:cartofii, ceapa, morcov,pastarnac se spala si se taie, cartofii cuburi iar celelalte marunt.Se pune uleiul la incins intr-o oala si se pune ceapa la calit, apoi morcovul...Citeste continuarea

Cartofi acordeon - garnitura

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Cartofii (mai lunguieti) se curata, se spala, se usuca si se taie felii subtiri dar nu pana jos ca sa poata sa fie rasfirat ca un evantai. Se pun intre feliile de cartofi felii de ciuperci si...Citeste continuarea

Crema de ciocolata

Postat de: postavaru in Dulciuri

Rupem ciocolata bucatele si o pune la topit, la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Dam de pe foc, omogenizam si adaugam galbenusurile. Amestecam bine apoi lasam sa se raceasca. Mixam...Citeste continuarea

Cupcakes cu sfecla si rodie

Postat de: mimmi in Prajituri

Mixam oul cu zaharul,adaugam uleiul,un praf de sare,scortisoara si mixam inca un minut. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam peste ou,mixand pana devine o compozitie omogena. Acum...Citeste continuarea

Crema de limoncello

Postat de: ianculubita in Bauturi

Lamaile spalate,decojite de partea galbena,pui cojile intr-un borcan,peste ele alcoolul,pui capacul,invelesti borcanul cu o carpa in asa fel ca sa nu patrunda lumina si-l tii 3zile;laptele il pui...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: Sim0naWorld in Ciorbe

Intr-o oala se caleste ceapa, dupa care se adauga restul legumelor tocate marunt, lasandu-se sa se caleasca impreuna. Se adauga apa calduta si se lasa la fiert cca 20 min. Carnea tocata se...Citeste continuarea

Ciorba de ciolan de porc

Postat de: Sim0naWorld in Ciorbe

Ciolanul l-am spălat bine şi l-am pus la fiert cu puţină sare. Când a fost fiert, adică cam o ora, l-am scos, iar zeama am strecurat-o de 2 ori. Am pus din nou zeama pe foc şi am...Citeste continuarea

Ciabatta

Postat de: Sim0naWorld in Piine

Am amestecat făina cu drojdia şi cu apa (la temperatura camerei), frământând bine câteva minute. Am pus biluţa obţinută într-o folie şi am dat-o la frigider...Citeste continuarea

Ciorba de salata dreasa cu ou

Postat de: Sim0naWorld in Ciorbe

Salata am spalat-o bine si am taiat-o in bucati marisoare. Ceapa am tocat-o marunt si am pus-o la calit in putin ulei. Am adaugat si morcovul si pastarnacul date prin razatoarea mare, si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]