Clatite
Postat de: MyCookingLife in DulciuriSe bat ouale cu sarea si zaharul. Se adauga laptele si apoi faina, in ploaie, ca sa nu se faca cocoloase. Se coc foile de clatite intr-o tigaie unsa cu putin ulei. Se umplu cu gem si se servesc...Citeste continuarea
Cartofi cu branza la cuptor
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb in coaja. Cand intra furculita in ei sunt gata (30 minute) si se lasa la racit. Branza se rade pe razatoarea mare. Smantana se amesteca bine cu ouale. Cartofii se...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu ciolan
Postat de: miremirc in CiorbePunem fasolea in apa rece de seara pana dimineata, apoi o punem pe foc pana da un clocot; aruncam apa si repetam inca o data . Punem fasolea din nou in apa sa fiarba . Sare nu mai este nevoie ,...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: marinicayou10 in CiorbeIn primul rand punem oala cu apa pe foc. Intre timp curatam si spalam legumele, pe care le vom da pe razatoare si le vom toca si le adaugam in oala. Cat fierb legumele pregatim carnea. Eu am luat...Citeste continuarea
Costita de vitel cu cartofi la cuptor
Postat de: Mariuka in VitaCostita se spala si se portioneaza, dupa care se aseaza intr-o tava mare de aragaz. Se asezoneaza cu sare, piper si cimpru. Se pun foile de dafin si sucul de rosii si se mai adauga apa cat este...Citeste continuarea
Creme Brulee (Crema de zahar ars)
Postat de: MyCookingLife in PrajituriSe caramelizeaza 150 g zahar in forme, amestecand mereu pana se topeste zaharul. Apoi, se misca circular forma, pentru a intinde zaharul caramelizat pe peretii cratitei. Se raceste complet - pana...Citeste continuarea
Crema de caramel sarat
Postat de: miha in DulciuriDe o bucata de vreme am dat in pofta caramelului. :)) Nu conteaza cu ce sau in ce, orice combinatie este binevenita. Astfel ca atunci cand am vazut "ulcelele" Mihaelei nu m-am gandit...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu smantana...
Postat de: nadiuta123 in CiorbeIntr-o oala se pune apa la fiert cu putina sare. Puiul spalat si curatat asa intreg se pune la fiert la foc potrivit impreuna cu ceapa intreaga, cartofii in 4, morcovul taiat si el in 2-3 bucati,...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: nadiuta123 in CiorbeIntr-o oala se pune apa la foc sa fiarba adaugand un praf de sare. Se curata legumele si se taie marunt si se adauga sa fiarba. Carnea tocata se pregateste cu ceapa, orez, sare si piper si un ou....Citeste continuarea
Cornulete cu rahat asortat (fara...
Postat de: dakris in Dulciuri* Peste untul topit se adauga zaharul si laptele si se amesteca. * Drojdia se dizolva in putina apa calduta si 1 lingurita zahar. * Peste faina se adauga: 1 ou (batut in prealabil intr-un...Citeste continuarea
Ciorba de varza acra cu carnati...
Postat de: MotanLaOale in CiorbeCarnatii se taie rondele si se prajesc in 3 linguri ulei. Cand sunt gata se scot pe o farfurie alaturi. Zarzavatul se curata si se toaca ca pentru ciorba. Orezul se spala si se lasa in apa...Citeste continuarea
Ciocolata de casa
Postat de: Camy_gby in DulciuriApa se fierbe impreuna cu zaharul pana devine ca un sirop, aproximativ 10 minute. Dupa ce a fiert siropul, se ia de pe foc si se adauga untul, galbenusurile si cacao. Se amesteca bine. Laptele...Citeste continuarea
Cupcakes cu dulce de leche
Postat de: Criss in PrajituriCred ca e cea mai simpla metoda de a face briose. De cand am descoperit (Gaby_d e sursa de inspiratie pentru reteta de baza a acestor briose) o folosesc mereu.Se pun toate ingredientele intr-un...Citeste continuarea
Crema de branza cu nuci
Postat de: radu_popovici in Aperitive / GarnituriSe incinge cuptorul la 180 °C (gradatia Mediu). Se asterne pe o tava de copt o foaie de hartie de pergament. Peste ea se asaza miejii de nuca. Se coc 5-10 minute, sau pana ce sunt...Citeste continuarea
Covrigei cu susan
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriLasam margarina la temperatura camerei cu cateva ore inainte. Incalzim laptele in care punem la inmuiat drojdia.Batem albusurile cu un praf de sare. Cernem faina intr-un vas mai mare si...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu ciocolata
Postat de: Retetegg in PrajituriAm pus faina in bol si am facut o adancitura in mijloc. In adancitura am pus osanza, coaja de lamaie si portocala si le- am amestecat bine cu faina. Intr-un alt bol am pus apa calduta...Citeste continuarea
Crenvurşti in aluat de foietaj
Postat de: Mihaela11_jo in Aperitive / GarnituriAluatul se scoate de la congelator si se lasa sa se dezghete. Se taie fasii de alaut de 1.5 cm latime. Crenvurştii se taie in 3 bucatele, care se infasoara in fasiile de aluat; se inchid...Citeste continuarea
Ciorba de naut (ρεβιθια)
Postat de: nadiuta123 in CiorbeNautul pus de seara in apa calda si sarata pentru a se umfla. Se pune la fiert apa impreuna cu nautul spalat bine, ceapa tocata nu foarte marunta, morcovii rondele. Se sareaza si se pipereaza....Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: Criss in CiorbeDin nou am vrut sa fie ciorba mai dietetica astfel ca nu am calit legumele. Ceapa tocata marunt, gogosarul cubulete se pun la fiert. In momentul in care incepe sa fiarba, se adauga...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec
Postat de: vickyduta in CiorbeSe pune puiul la fiert intr-o oala mai mare avand grija sa luam spuma formata mereu, eu l-am transat sa fiarba mai repede. Am adaugat peste si telina, pastarnacul si morcovi dati pe razatoare,...Citeste continuarea
Copanele cu mazare si cartofi
Postat de: Onesta in PuiAm curatat , spalat condimentat si piperat copanelele si le-am lasat deoparte ptr a ma ocupa de legume . Ceapa am taiat-o solzisori si-am dat-o la calit in uleiul in care am parpolit cateva...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu cartofi crocanti
Postat de: Sidy in PorcTaiem ceafa de porc in fasii de 3 cm grosime si le punem intr-o tava unde le condimentam bine pe ambele parti.Nu batem feliile de ceafa. Se lasa circa 30 min la rece. Punem gratarul la...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu rahat
Postat de: mon in DulciuriFaina cu untura se amesteca bine pana ce devine sfaramicios. Adaugam smantana amestecata cu drojdia, ouale, sarea si zaharul vanilat. Framantam bine si impartim aluatul in patru, intindem foi...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu ciolan afumat
Postat de: Dya in CiorbePunem fasolea la fiert, avand grija ca dupa 20 de minute de clocotit sa inlocuim apa in care fierbe cu apa proaspata (fierbinte), dupa care adaugam ciolanul de porc spalat bine in prealabil....Citeste continuarea
Ciorba alba de pui
Postat de: MyFancyCake in CiorbeCuratam zarzavatul si il punem la fiert impreuna cu cateva fire de leustean. Cand legumele sunt fierte pe jumatate adaugam puiul si sarea. Cand sunt fierte legumele si carnea strecuram...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu ciolan afumat
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeCiolanul afumat se spala putin cu apa rece si se pune la fiert pana cand se indeparteaza carnea de pe os. Fasolea se lasa in apa rece peste noapte. O dam in clocot in 3 ape. Ceapa se da pe...Citeste continuarea
Chocolate Crinkles
Postat de: deliciousflavours in DulciuriMixam ouale impreuna cu zaharul pana isi deschide culoarea si devine spumoasa. Pe baie de aburi vom topi ciocolata impreuna cu untul. Usor calduta o turnnam treptat peste galbenusuri si mixam in...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu gogosari marinati
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCuratati si spalati legumele . Ceapa tocata marunt , cartofii si morcovul taiate fasii , prazul tocat , carnea cuburi se sareaza si se trag usor in ulei . Se adauga 4 l apa si...Citeste continuarea
Creveti pane by Lidl
Postat de: Bucataras in Fructe de mareIntr-un wok am pus ulei si am adaugat (conform instructiunilor de pe ambalaj) crevetii congelati. In citeva minute au fost gata. I-am servit cu sos picant Vtasia si cu sos de mango Vitasia. Plus o...Citeste continuarea
Crap in crusta cu salvie si ceapa...
Postat de: mihaelar63 in Crap / CarasPeste pestele curatat , spalat si portionat se presara sare si se stoarce zeama de la o lamaie ,dati la rece minimum 20 minute. Amestecati intr-un vas larg faina alba ,...Citeste continuarea
Costita cu legume gratinate
Postat de: adasev12 in Mancaruri cu carneCostitele se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare, boabe de piper si o ramurica mica de rozmarin. Se fierb cam pe trei sferturi; se scot apoi intr-o strecuratoare si se lasa un pic sa...Citeste continuarea
Cocktail cu fructe de mare
Postat de: mimmi in PesteSpalam fructele de mare sub un jet de apa. Calilm legumele taiate marunt(in afara de mazare) in 50 g unt. Dupa ce s-au inmuiat,adaugam fructele de mare,vinul,sucul de lamaie si lasma 10 minute sa...Citeste continuarea
Cus cus cu piept de pui
Postat de: mon in Mancaruri cu carneTocam ceapa marut,pieptul de pui il taiem cubulete Pregatim o tigaie in care punem ceapa la calit punem boia apoi adaugam pieptul de pui si lasam 5 minute sa se caleasca impreuna cu ceapa,...Citeste continuarea
Coffee cheesecake (reteta cu nr. 300)
Postat de: mimmi in DulciuriSfarmam biscuitii in robot, adaugam untul topit si omogenizam. Tapetam 4 forme cu folie alimentara, iar jos asezam un strat uniform din compozitia de biscuiti,se dau formele la frigider pana...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu cartofi prajiti
Postat de: gurita_ta2005 in PorcClatim carnea cu apa ,o lasam putin sa se usuce,dupa care adaugam condimente(piper,vegeta,cimbru,boia dulce)si o punem in tigaie stropita cu ulei de masline si o acoperim cu apa sa se inmoaie....Citeste continuarea
Chec cu nuca de cocos si ananas
Postat de: rodicamaria in DulciuriLaptele se pune la fiert.Se ia de pe foc si se adauga nuca de cocos,se amesteca bine si se lasa la racit. Intre timp se amesteca bine untul(la temperatura camerei) cu zaharul si apoi se adauga...Citeste continuarea
Ceafa la gratar pe pat de legume
Postat de: corina241 in PorcCeafa de porc am batut-o pe ambete parti in folie de plastic cu ciocanul de snitele si am condimentat-o dupa gust. legumele le-am calit in putin ulei si am stins cu 200 ml supa de vita dupa...Citeste continuarea
Caracatita cu hrean si ceapa rosie
Postat de: panacris in Fructe de mareCeapa rosie se curata de coaja si se taie rondele fine. Caracatita se scurge de uleiul in exces din conserva, se rastoarna intr-un castron, se adauga feliile de ceapa rosie, se asezoneaza cu zeama...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta cu multe legume 2
Postat de: panacris in CiorbeCarnea macra de vacuta se taie patratele, se pune la fiert cu ceapa in apa cu putina sare, la oala minune, cca. o ora. Dupa ce s/a fiert carnea se adauga legumele asortate, foile de dafin, ardeiul...Citeste continuarea
CLATITE CU MERE UMPLUTE CU DULCEATA...
Postat de: iri_love in DulciuriSe adauga un praf de sare in lapte, apoi se adauga ouale batute. Separat se spala merele, se curata si se dau pe razatoarea mica care se adauga apoi in compozitia de lapte. Se amesteca cu un tel...Citeste continuarea
Ciorba de peste
Postat de: corina241 in CiorbePreagatim o oala de ciorba de 3-4 litri si umplem cu apa. Tocam legumele: ceapa am taiat-o solzisori, telina si pastarnacul le-am dat pe razatoare, iar morcovul l-am taiat cubulete. Nu am calit...Citeste continuarea
Clatite banatene
Postat de: lia in DulciuriAluatul de clatite se face, mixand foarte bine ingredientele pt clatite, dupa care se prajesc rand pe rand in tigaia incinsa si stropita cu foarte putin ulei.Clatitele prajite pe ambele parti, le...Citeste continuarea
Ciocolata de casa
Postat de: Mariuka in DulciuriSe amesteca untul cu laptele praf si cacaua pana cand dispar cocoloasele. Amestecul trebuie sa devina ca o pasta. Separat si face un sirop din zahar si 150 ml apa. Se pune la foc iute pana se...Citeste continuarea
Crap in crusta de susan
Postat de: medioto59 in PesteEu am avut un crap la peste 3 kg pe care l-am taiat bucati.Capul si coada le-am pastrat pentru o ciorbica iar restul bucatilor le-am "confectionat" asa cum veti vedea. Spalam bucatile...Citeste continuarea
Clatite cu nes si 2 umpluturi...
Postat de: mihaelaradu in PrajituriEu am procedat asa cu aluatul: 1. Intr-un castron am pus faina peste care am turnat usor laptele caldut astfel incat faina s-a incorporat frumos fara cocoloase. Am adaugat cafeaua, zaharul,...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu ciuperci
Postat de: Irina in PuiPuiul curatat si spalat bine se transeaza si se pune la fiert. Cand se formeaza spuma se curata bine pana ramane supa limpede. Acum se adauga si legumele- taiate daca sunt prea mari sau...Citeste continuarea
Ciorba de ''potroace''
Postat de: Ana_Maria269 in CiorbeIntr-o cratita cu 2 l de apa se pune carnea la fiert (aripi, pipote, inimi) cu un strop de sare. Se ia spuma de cate ori este nevoie si se lasa sa fiarba incet. Intre timp se spala...Citeste continuarea
Ciocolata calda de casa
Postat de: krinakrina in BauturiSe fierb 200 ml de apa. Separat se pun impreuna 1 lingura de zahar si o jumatate de lingura de apa. Se adauga 4-5 picaturi din esenta de vanilie si 4-5 picaturi din cea de migdale (eu am pus...Citeste continuarea
Cascaval pane
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriTaiem cascavalul felii mai groase. Batem oul cu un praf de sare si piper. Dam apoi feliile de cascaval prin ou, apoi prin faina, din nou prin ou si iar prin faina, apoi dam prin pesmet sau...Citeste continuarea
Costite de porc glazurate cu...
Postat de: Sidy in PorcPortionam coastele si le taiem in felii dupa osul lor. 1-2 linguri untura le punem la topit intr-o cratita. Coastele taiate le asezonam pe ambele parti si apoi le punem in untura incinsa si...Citeste continuarea