A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chec cu ciocolata

Postat de: miha in Prajituri

Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana ouale se albesc si isi dubleaza volumul. Turnam uleiul cate putin mixand continuu, apoi laptele si esenta de rom....Citeste continuarea

Cocktail "curcubeu" de lamaie

Postat de: Dya in Cocktail

Se mixeaza toate ingredientele pana se omogenizeaza, iar la final, adaugam culoarea dorita - o picatura, maxim doua, de colorant. Se serveste rece. Citeste continuarea

Ciorba cu ciolan afumat si legume...

Postat de: medioto59 in Ciorbe

Spalam bine ciolanul si il punem apoi intr-o oala cu apa la fiert.Lasam pana cand carnea se desprinde usor de pe os si apoi o scoatem din oala .Lasam sa se racoreasca , desprindem carnea de pe os...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi acrita cu bors

Postat de: mamaieelena in Ciorbe

Intr-o oala de aproximativ 4 litri am pus apa la fiert. Intre timp eu am spalat si taiat in bucati nu prea mici legumele iar cartofii i-am taiat cuburi de asemeni si patrunjelul verde. Cand apa da...Citeste continuarea

Cartofi noi cu marar la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii spalam si le radem coaja. ii taiem in 3 sau in 4(daca sunt micuti ii lasati intregi). ceapa verde o curatam o spalam si o taiem rondele. mararul verde ii indepartam cozile,il...Citeste continuarea

Chiftele marinate

Postat de: kamy in Mancaruri cu carne

Reteta de chiftele o aveti aici   Sosul: Pentru ca nu am avut foarte multe chiftele am folosit numai jumate de plic.' Jumate de plic de supa gulas l-am dizolvat in 500 ml apa...Citeste continuarea

Cotlete banatene

Postat de: postavaru in Porc

Tocam varza ca pentru salata si o punem la calit intr-o lingura de ulei de masline. Amestecam destul de des, pentru a nu se prinde de oala. Calim pana se inmoaie. Potrivim de sare si piper si...Citeste continuarea

Cocktail de menta

Postat de: Dya in Cocktail

Se mixeaza  toate ingredientele pana se omogenizeaza compozitia. Daca nu adaugam cuburi de gheata, pastram la rece pentru cateva ore. Se savureaza oricand, oriunde ;) Citeste continuarea

Cozonacul MAMEI

Postat de: diaconta in Dulciuri

Drojdia se amesteca cu o jumatate de lingurita de zahar,o lingura de faina si putin lapte caldut.Se lasa sa dospeasca.Ouale se mixeaza cu cele trei linguri de zahar.Faina se amesteca cu un praf de...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca

Postat de: MIUTA in Ciorbe

Punem intr-o cratita carnea taiata cubulete la fiert in apa cu sare.Trebuie sa avem grija sa o spumam de cateva ori.Fierbem carnea pana aproape e gata. In cratita in care facem ciorba calim 5...Citeste continuarea

Ciorba de peste

Postat de: mihaelab in Ciorbe

Intr-o oala punem cam 2.5kg apa, o lasam sa dea in fiert dupa care adaugam legumele curatate, spalate si taiate. Orezul il spalam bine in cateva ape si il adaugam si pe el in oala. Lasam sa...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: MIUTA in Aperitive / Garnituri

Am pus cartofii in coaja la fiert in apa cu sare.Intre timp am curatat si taiat ouale.Am dat mozzarela pe razatoare,am amestecat-o cu smantana si am sarat-o putin.Am spalat ,curatat si taiat ceapa...Citeste continuarea

Crema de usturoi

Postat de: gratziela in Sosuri

Taie în două căţeii de usturoi, mărunţeşte puţin usturoiul verde şi le pune într-un blender. Sărează aşa cum îţi place, adaugă 2-3 linguri de apă şi uleiul....Citeste continuarea

Cartofi cu maioneza de post

Postat de: radu_popovici in Mancaruri de post

 Se amesteca ceapa cu sare, piper, 2 linguri de ulei, 1 lingurita de cimbru si 1 lingura de suc de lamaie. Se lasa sa stea pana ce se prepara restul ingredientelor.  Se fierb molcom...Citeste continuarea

Cartofi cu curry

Postat de: radu_popovici in Mancaruri de post

  Se proceseaza ceapa, ardeiul iute, ghimbirul si usturoiul cu putina sare, pana se obtine o pasta omogena.   Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga mixtura de ceapa,...Citeste continuarea

Carne de porc in sos, reteta simpla...

Postat de: Dya in Porc

Cum se prepara Carne de porc in sos, reteta simpla si delicioasa: Spalam bine carnea si o punem la calit in putin ulei. Cand carnea se poate patrunde usor adaugam ceapa si morcovul, si, lasam...Citeste continuarea

Cranberry Muffins

Postat de: AlexJ in Prajituri

1. Se încălzește cuptorul la 190 grade. Folosiți forme de hârtie cerată speciale pentru brioșe ( este mai ușor decât să tot ungi tava cu unt și faină) și...Citeste continuarea

Ciuperci in aluat

Postat de: alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri

Ciupercile au fost spălate şi curăţate. Unele dintre ele , care au fost mai mari..au ramas fara codite :)) Din ou, lapte, făină, delikat şi trei linguri de uleiam făcut un aluat ca la...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi

Postat de: mihaelab in Ciorbe

Am curatat ceapa, telina si morcovul, le-am spalat, dupa care le-am taiat si le-am pus sa se caleasca timp de 10 minute amestecand usor. Dupa cele 10 minute am pus cartofii curatati, spalati si...Citeste continuarea

Ciorba de pui

Postat de: eduard_09 in Ciorbe

 se spala carnea si se curata de piele,se taie cuburi si se pune la fiert se spumeaza de cate ori este nevoie se curata si se spala legumele, se taie marunt si se adauga peste carne...Citeste continuarea

Ciorba de fasole (II)

Postat de: Dya in Ciorbe

Punem fasolea la fiert, avand grija ca dupa 20 de minute de clocotit sa inlocuim apa in care fierbe cu apa proaspata (fierbinte). Intre timp, dupa ce am spalat si curatat legumele, le tocam...Citeste continuarea

Chec cu ciocolata si alune

Postat de: ella49 in Prajituri

Albusurile se bat spuma.Se adauga zahar cate putin si se amesteca. Apoi se adauga uleiul,zaharul vanilat si se amesteca.Se adauga si faina amestecandu-se pana devine ca o crema si se adauga si...Citeste continuarea

Ciorba taranesca de legume

Postat de: divainbucatarie in Ciorbe

Calim ceapa impreuna cu morcovul si ardeiul gras pe care le-am tocat cubulete, in 2 linguri de ulei. Tocam restul legumelor, cu exceptia buchetelor de conopida si brocoli, le punem in oala...Citeste continuarea

Cheesecake cu rosii si busuioc

Postat de: FLORYAVRAM in Aperitive / Garnituri

Intai punem gelatina la inmuiat intr-un vas cu apa rece.Painea uscata o mixam in blender si o maruntim,adaugam untul topit,omogenizam si transferam compozitia intr-o forma cu peretii detasabili...Citeste continuarea

Cartofi noi umpluti la cuptor

Postat de: MIUTA in Aperitive / Garnituri

Cartofi se spala bine cu coaja cu tot si se pun la cuptor sa se coaca .Se verifica cand sunt gata trebuie sa intre usor furculita in ei.Se scot din cuptor si se lasa la racit putin.  Se...Citeste continuarea

Chifteluţe de peşte şi pui

Postat de: Retetegg in Mancaruri cu carne

Am tocat cu robotul pestele si pulpele si le-am pus intr-un bol. Am taiat fin ceapa, morcovul si usturoiul, apoi le-am adaugat peste carne. Cartofii i-am dat pe razatoarea mica si i-am...Citeste continuarea

Chicken nuggets

Postat de: kamy in Pui

Pieptul de pui il taiem in bucati patrate sau dreptunghiulare,dupa preferinta,le saram si piperam. Nuggets-urile le-am preperat in doua feluri,dupa cum urmeaza: 1. Cipsurile le punem in...Citeste continuarea

Casata

Postat de: diaconta in Dulciuri

Gelatina se pune la hidratat in sucul de la compot.Piersicile si capsunii se pun separat in blender si se paseaza. vinul cu zaharul,zaharul vanilat si zeama de lamaie se pun la fiert.La urma se...Citeste continuarea

Cartofi cu ierburi aromate , la...

Postat de: Ina in Mancaruri de post

 Cartofii  se curata  de coaja,  se spala si se taie in bucati groase. Se fierb pe jumatate  in apa cu sare , apoi se scurg si se aseaza intr-o tava care sa incapa in...Citeste continuarea

Check cu mere

Postat de: carmenvlad in Prajituri

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana cand se intaresc. Se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza inca 5-6 minute. Se pune apoi uleiul si se amesteca cu o lingura de lemn. Se cerne faina...Citeste continuarea

Cosulete pentru cina

Postat de: aziz in Aperitive / Garnituri

     Pentru un cosulet avem nevoie de trei felii de paine :doua intregi si una taiata in jumatate pt a le mula usor in forma(care poate fi un inel metalic sau chiar forma pt...Citeste continuarea

Capshulapte

Postat de: Anamaria7 in Bauturi

Spalam bine fructele si le dam jos coditele. Le blenduim cu laptele si 1 lgt miere, mai adaugam doar apoi miere, daca mai trebuie. Turnam frumos in pahar, ornam si mai frumos cu nuca de cocos,...Citeste continuarea

Chec cu dovleac

Postat de: LicutaMarin in Prajituri

1. Preincalziti cuptorul (temperatura moderata). Amestecati ouale cu zaharul si uleiul pana obtineti o crema pufoasa. Adaugati dovleacul, apoi laptele si amestecati bine. 2 .Adaugati faina,...Citeste continuarea

Ciorba de fasole

Postat de: mihaelab in Mancaruri de post

Fasolea am spalat-o bine in cateva ape calde, apoi am pus-o intr-o oala si am adaugat apa pana ce fasolea s-a acoperit. Am lasat sa fiarba cam 30min dupa care am scurs apa,  am spalat-o bine...Citeste continuarea

Cotlete de porc cu cartofi noi si...

Postat de: alinutza1983 in Porc

1. Carnea se spala , apoi se sterge bine - bine cu prosoape de bucatarie, pana este absorbita umezeala; apoi, curatam usturoiul si il tocam marunt, si , intr-un castronel facem un sos din acest...Citeste continuarea

Ciuperci umplute 2

Postat de: lilik in Aperitive / Garnituri

Tocam ceapa si usturoiul marunt si le punem la calit cu putin ulei. Intre timp luam coditele de la ciuperci,le curatam si le tocam marunt,iar cand ceapa si usturoiul incep sa se rumeneasca le...Citeste continuarea

Chec cu zmeura

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Untul il topim apoi il lasam sa se raceasca. batem ouale spuma cu albusurile. apoi adaugam si zaharul treptat si mixam pana ce acesta se topeste. punem untul topit si esenta de rom....Citeste continuarea

Coronita din salata de vinete

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Se coc vinetele pe o tabla incinsa, intorcandu-le pe toate partile pentru o coacere uniforma. Se iau de pe foc, se lasa sa se raceasca putin si apoi se indeparteaza codita si se curata de coaja....Citeste continuarea

Ciorbita cu perisoare de curcan

Postat de: jolygina in Ciorbe

Curatam legumele si le tocam marunt ,dupa care le punem sa fiarba in oala Dupa circa 30 -45 de minute cand sunt aproape fierte pregatim carnea de curcan in felul urmator: adaugam peste ea 2...Citeste continuarea

Chifle floare cu susan si mac

Postat de: RuxyRux in Piine

Intr-un vas puneti untul taiat bucatele si deasupra 100 ml lapte caldut.  In ligheanul de framantat cerneti faina si puneti in mijloc drojdia uscata, zaharul deasupra iar pe margini sarea...Citeste continuarea

Chiftelute

Postat de: Dya in Aperitive / Garnituri

Spalam bine ouale si zarzavatul si curatam cateii de usturoi. Asezam carnea intr-un vas mai marisor (daca este necesar o mai trecem o data prin masina de tocat), adaugam condimentele, ouale...Citeste continuarea

Chiftelute cu sos

Postat de: Dya in Mancaruri cu carne

Tocam legumele si le punem la calit in ulei impreuna cu condimentele. (culoarea verde este data in mare parte de rozmarin). Dupa ce s-au calit bine adaugam 1-2 cani cu apa, lasam sa fiarba 5-10...Citeste continuarea

Ciorba cu chiftelute din ficat de pui

Postat de: sufletista in Ciorbe

Curatam morcovii, cartofii, ceapa, ardeiul, apoi le taiem bucati mai mari si le punem la fiert impreuna cu pulpele dezosate. Spalam rosia si o taiem dupa care o adaugam in oala. Intre...Citeste continuarea

Chec cu inimioare

Postat de: alice_ciobanu in Prajituri

Aşaaa....am separat ouăle, iar albuşurile le-am bătut spumă cu un praf de sare şi apoi am adăugat , treptat şi zahărul, mixând în continuare. Gălbenuşurile le-am mixat cu...Citeste continuarea

Ciulama de pui

Postat de: sufletista in Pui

Se pune la fiert pieptul spalat in prealabil, intr-o oala cu apa si sare, sa nu depasaseasca mai mult de 2 degete apa deasupra carnii. Se adauga ceapa, morcovul curatat, foaia de dafin. Se...Citeste continuarea

Cozonac(ca la mama acasa)

Postat de: lilik in Dulciuri

Scoatem toate ingredientele pe masa de lucru sa fie la temperatura camerei cand ne apucam de framantat. Prima data facem plamadeala: punem laptele la incalzit,il dam deoparte apoi adaugam...Citeste continuarea

Cuiburi de somon aromate cu arpagic...

Postat de: RuxyRux in Somon

Se scoate pielea somonului si se taie fasiute. Se spala prazul, in cazul de fata arpagicul si se taie felii, apoi se amesteca intr-un vas cu somonul. Se potriveste de sare si piper. Se...Citeste continuarea

Clatite cu flori de salcam

Postat de: stefania in Prajituri

Amestecam oua,zahar,faina,lapte,coaja de lamaie, deci aluatul clasic de clatite. Eu folosesc 24 oua de prepelita, 4 linguri zahar, 1 lingurita coaja de lamaie, 1/2 l lapte si...Citeste continuarea

Cheesecake triplu ciocolatos

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se incalzeste cuptorul la 160 grade. Biscuitii se zdrobesc fin si se amesteca cu cacaoa si untul topit (eventual mai adaugati unt daca considerati ca nu e suficient). Se toarna intr-o tava...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: mihaelab in Ciorbe

Spalam burta bine, iar daca mai este nevoie o mai curatam. O punem la fiert timp de 30minute, dupa care aruncam apa si mai spalam o data burta bine. Punem burta si oasele intr-o oala mai mare...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

Brownie cu Oreo - Desertul ciocolatos și savuros

pe 19.09 la 15:30

Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos

pe 19.09 la 11:01

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]