Carne de porc cu sos de rosiii,...
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnea de porc se taie bucati potrivite si se trage in uleiul incins pana prinde putina crusta. Tocati ceapa galbena si usturoiul si le puneti la prajit. Sarati. Cand ceapa...Citeste continuarea
Crema de ton cu iaurt si ardei
Postat de: mihaelar63 in SalateCeapa se taie marunt . Ardeiul rosu si cel galben se spala , se curata si se taie cubulete. Conserva de ton se rastoarna intr-un bol . Deasupra tonului se aduga...Citeste continuarea
Ciorba de ciolan afumat cu legume...
Postat de: katty in CiorbeTaiem ciolanul cubulete mici. Il punem intr-o oala acoperit cu apa. Dam 2-3 clocote si aruncam apa. Punem din nou ciolanul la fiert cu apa cat sa il acopere si sa il depaseasca de 2 degete....Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbePrazul si gogosarul se taie marunt si se soteaza in ulei. Sarati. Cand acestea incep sa fie patrunse, se adauga rosiile maruuntite si se lasa sa se soteze inabusit 5 minute ....Citeste continuarea
Ciorba de pui cu rosii si zeama de...
Postat de: katty in CiorbeSpalam bine carnea de pui si o punem la fiert. Spumam bine pentru a obtine o zeama limpede. Intre timp curatam legumele si le spalam. Taiem morcovul cubulete mici, ceapa o tocam fin, cartofii...Citeste continuarea
Cotlete de porc la tava, cu...
Postat de: RODIMUR in PorcCotletele se spală, se zvântă, se bat cu un ciocan pentru carne, se îndepărtează surplusul de grăsime (dacă se dorește asta) și se crestează din loc în loc, după care...Citeste continuarea
Cartofi cu branzeturi si smantana,...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeCartofii se spală și se pun la fiert în coajă. Când sunt gata, se scot din apa clocotită, se lasă să se răcorească, după care se decojesc și se taie sub formă de rondele, cu...Citeste continuarea
Cartofi gratinati cu smantana,...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeCeapa curatata se taie pestisori si se soteaza usor in ulei . Adugati cartofii taiati rondele . Lasati sa se imprieteneasca 5 minute si trageti tigaia de pe foc . Turnati deasupra...Citeste continuarea
Costite de porc lipicioase
Postat de: mihaelar63 in PorcCostita de porc se feliaza in bucati potivite -cam de 3 degete latime. Puneti la fiert costita in apa cu suc de mere .Sarati . Acum se pune si ceapa , usturoiul , boabele de...Citeste continuarea
Crochete de pui
Postat de: mihaelar63 in PuiPieptul de pui se taie cubulete . Am introdus in vasul robotului de bucatraie pieptul de pui , usturol , ceapa , ulei , sare, piper si cimbru. Toate acestea le-am maruntit ....Citeste continuarea
Ciorba de caprioara cu spanac
Postat de: katty in CiorbeTaiem carnea in bucati potrivite si o spalam bine. Punem carnea la fiert intr-o oala cu apa rece. Spumam cat este nevoie si fierbem pana carnea se inmoaie. Scoatem carnea intr-o farfurie si scrgem...Citeste continuarea
Chifle cu lapte si oua
Postat de: panacris in PiineMno dacă și Maricica bis a sucombat, am trecut la alt ajutor în frământat, mixer-ul planetar, alias Thor 😉 În bolul de inox al mixer-ului se pun pe rând făina,...Citeste continuarea
Chiftele de pui cu dovleac copt
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneCarnea de pui o tocam cu ajutorul robotului. Adaugam dovleacul copt,usturoiul curatat si pisat cu zdrobitorul. Ceapa si patrunjelul le spalam si le tocam marunt,adaugam condimente dupa gust,oul...Citeste continuarea
Ciorba de legume, cu galuste de...
Postat de: RODIMUR in CiorbeRădăcinoasele se curăță, se spală, se taie (sau se răzuiesc) și se pun la fiert cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă...Citeste continuarea
Ciorba de spanac cu quinoa
Postat de: katty in CiorbeCuratam morcovul, il spalam si il taiem rondele subtiri. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam fin. Intr-o oala punem uleiul si adaugam morcovul si putina sare. Acoperim cu un capac si lasam la foc...Citeste continuarea
Cometti rigati cu branza de burduf...
Postat de: MotanLaOale in PastePastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se strecoara, se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa la scurs. Intr-un castron, se amesteca branza de burduf cu smantana si...Citeste continuarea
Ciorba de fasole uscata cu afumatura
Postat de: MotanLaOale in CiorbeFasolea uscata se pune la inmuiat de seara. Se curata ceapa, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt. Afumatura a fost soriciul de la costita si slanina afumata adunat in congelator...Citeste continuarea
Ciorba cu carne de curcan cu zeama...
Postat de: Bunica in CiorbePentru inceput spala carnea si pune-o la fiert in apa rece intr-o oala de 4l. Cand da primul clocot arunca apa si spala carnea cu apa rece. Pune carnea in oala si apa cat sa acopere carnea...Citeste continuarea
Cotlete de porc gratinate la cuptor
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneCuratati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Ungeti carnea cu ulei, puneti sare si piper. Puneti carnea intr-un vas pentru cuptor. Presarati deasupra ceapa si usturoiul Acoperiti vasul...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde creata cu...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeMorcovul si patrunjelul se taie rondele. Sunculita si usturoiul se marunteste. Ceapa, ardeiul si telina se taie cuburi. Toate se soteaza in putin ulei....Citeste continuarea
Carnat de casa cu cartofi, ca la...
Postat de: mihaelar63 in PorcCartofii se spala , se pun la fiert in apa cu sare . Dupa fierbere curatati cartofii si ii taiati rondele . Eu am folosit cutitul ondulat [cel ptr branzeturi]. Se pun cartofii...Citeste continuarea
Ciorba falsa de burta 2, cu...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeMorcovul, patrunjelul radacina si ceapa se curata, se spala si se taie in bucati mai mari. Bucatile de legume se maruntesc timp de 3-5 secunde cu ajutorul robotului de bucatarie ....Citeste continuarea
Ciorba de pui cu rosii si galuste...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeSupa clara de pui se da in clocot. Zarzavaturile se feliaza si se reintroduc in zeama. Se pune la fiert foaia de dafin, mararul si cimbrul. Rosiile se incresteaza, se...Citeste continuarea
Crap proaspat prajit cu malai si...
Postat de: mihaelar63 in Crap / CarasInitial am pus doar un crap . Mi-am zis ca ajunge . Dupa ce am gustat prima feliuta prajita, am suplimentat materia prima [ atat de bun a fost ]. Crapul se portioneaza in felii potrivite...Citeste continuarea
Ciorba de legume, cu loboda si...
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele, se spală, se taie mărunt și se pun la fiert cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se curăță ceapa, se spală, se taie...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu legume si...
Postat de: ancutsa in PorcTai cotletul de porc, însă nu îl tai până jos, ci mai mult îl crestezi. Îl ungi cu ulei, sare și mirodenii, iar în crestături înfingi...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu quinoa rosie
Postat de: katty in CiorbeCuratam prazul si il taiem rondele subtiri. Intr-o oala punem uleiul. In uleiul incins punem rondelele de praz si le lasam sa se inmoaie usor. Adaugam legumele congelate. Amestecam usor pana...Citeste continuarea
Ciorba cu zeama de varza acra cu...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeVarza se taie marunt si se pune la fiert in moare. Legumele se curata si se maruntesc in functie de preferinte. Carnea de porc se taie cubulete. Asemenea si...Citeste continuarea
Chiftelute cu seminte de susan si...
Postat de: panacris in PorcPâinea se pune la înmuiat într-un vas cu apă rece, cât să o acopere, cca. 5 minute. Apoi se scoate, stoarce bine de apă și se pune într-un vas mai mare. Se...Citeste continuarea
Cotlet de porc aromatizat
Postat de: panacris in PorcDe data aceasta am folosit clasicul vas de lut. Acesta în primul rând se lasă la “umezit” adică se pune în chiuveta temeinc curățată cca. 20 minute în apă...Citeste continuarea
Caras proaspat in faina de malai
Postat de: mihaelar63 in Crap / CarasPestele se curata, se spala bine si se portioneaza bucati. Cand se prajeste peste este important ca bucatile sa nu fie prea mari . Cum se patrunde repede , se poate rupe la...Citeste continuarea
Costita ardeiata cu cartofi copti
Postat de: mihaelar63 in PorcCostita de porc se taie in bucati mai mari si se fierbe 30 minute in apa cu sare. In oala se pun boabele de ienibahar , foaia de dafin si cimbrul sa aromatizeze carnea ....Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde cu scarita
Postat de: TAB1TA in CiorbeIntr-o oala mai mare am pus in putin ulei incins bucatile de scarita si ceapa lasata intreaga. Apoi am adaugat apa fierbinte. Am adaugat morcovul taiat marunt si usturoiul. Dupa ce au fiert...Citeste continuarea
Cuiburi de mamaliguta cu branzeturi...
Postat de: mihaelar63 in Cook and smilePreparati o mamaliga din 500 gr faina de malai care se pune la fiert in apa clocotita cu sare . Se lasa sa fiarba asa 5 minute si se freaca cu un tel sau un facalet pana obtineti...Citeste continuarea
Ciorba cu broccoli si mazare, de post
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCuratati si spalati legumele. Ceapa se toaca marunt, gogosarul se taie patrate. Cartofii se taie cuburi. Morcovii se taie jumatati de rondele. Sotati usor in ulei...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu zucchini, orez si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeSe pune supa sa se infierbante. Legumele fierte[ morcovi , patrunjel radacina , telina ] se maruntesc si se pun in zeama . Ceapa , ardeiul si prazul se taie marunt si se pun...Citeste continuarea
Ciorba de mazare cu carnati unguresti
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCarnatii acestia unguresti sunt picanti , cu putin chimen , semi-uscati si foarte gustosi . Pot fi folositi pe post de potentiator de gust.Practic nu mai ai nevoie de condimente ....Citeste continuarea
Ciorba de gulioare umplute cu piept...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCuratati si spalati morcovul si ceapa . Aceste se taie rondele si se soteaza usor in ulei de floarea soarelui. Turnati deasupra 2 l apa . Sarati si puneti la fiert ....Citeste continuarea
Crap cu mazare morcovi baby
Postat de: mihaelar63 in Crap / CarasBucatile de crap se spala si se condimenteaza cu sare piper , usturoi granulat si ierburi italiene . Ungeti pestele cu pulpa de rosie coapta si ulei de masline . Deasupra se presara...Citeste continuarea
Cartofi wedges
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de legumeAm curatat cartofii de coaja i-am spalat , apoi i-am taiat in pai mai grosi, i-am uscat pe un servet, apoi am adaugat piper alb cu usturoi, sare si boia, am amestecat bine sa se prinda...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe, cu fidea
Postat de: RODIMUR in CiorbeFasolea se alege, se spală și se pune la înmuiat cu multă apă rece, cu o seară înainte de preparare. Fasolea se poate înmuia mai repede, după spălare, timp de 3 ore,...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde cu carne...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCarnea afumata de porc se spala si se pune la fiert , bucata intreaga . Legumele se curata si se spala . Ceapa galbena si partea alba de la ceapa verde se taie cubulete...Citeste continuarea
Compot de cirese mari
Postat de: antici_gabytza in Sirop / CompotSpalam ciresele si le lasam in apa cca jum de ora. Dupa care le curatam de codite si le lasam la scurs. Spalam borcanele si le lasam la scurs. Dupa care le umplem cu cirese lasand gol gatul...Citeste continuarea
Covrigi de casa
Postat de: momo121 in PiineIntr-un bol punem apa calduta si drojdia si lasam cateva minute sa activeze, apoi adaugam uleiul si sarea, iar la final punem faina putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si...Citeste continuarea
Ciorba de pui, cu cartofi - Reteta...
Postat de: RODIMUR in CiorbeCum se prepara Ciorba de pui, cu cartofi - Reteta gustoasa pentru intreaga familie Ciocănelele de pui se curăță de tuleie, se spală și se pun la fiert, cu 3 litri de apă, mai...Citeste continuarea
Cornulete cu nuca si untura -...
Postat de: mitinita in DulciuriCum se prepara Cornulete cu nuca si untura - Reteta traditionala delicioasa Faina se amesteca cu praful de copt si sarea, apoi se adauga untura si se amesteca cu degetele. Se pune nuca...Citeste continuarea
Carne de vita la slow cooker Crock Pot
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerMai intai am pregatit ingredientele, am taiat carnea cubulete, morcovii rondele, ardeiul bucati mai mari si usturoiul feliute. Am pus doua tigai la incins, am pus putin ulei si am adaugat...Citeste continuarea
Ciorba din cap de stiuca
Postat de: Bunica in CiorbePentru inceput am spalat capetele de peste. Intr-o oala de 4 l. am pus 2 l. apa si am pus-o pe foc. Cand apa clocoteste pune bucatile de peste si lasa-le la fiert. Intre timp curata...Citeste continuarea
Ciulama de mix de ciuperci de padure
Postat de: Bunica in Mancaruri de postCiupercile scoase din congelator lasate la dezghetat. Intr-o oala pune apa la fiert. Adauga in apa clocotita ciupercile si lasa-le la fiert. Cand ciupercile sunt fierte(sa intre furculita...Citeste continuarea
Chiftelute din piept de pui la...
Postat de: RODIMUR in PuiPieptul de pui se fasonează, se spală și apoi se toacă fin. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se...Citeste continuarea