Chili cu carne rapid
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeIncalziti cuptorul la 180°C. Tocati marunt ceapa si usturoiul. Intr-o cocota sau tigaie adanca reveniti ceapa si usturoiul in untul incalzit. Puneti carnea tocata si reveniti timp de 10...Citeste continuarea
Cassoulet cu fasole, carnati si...
Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carneHidratam fasolea de cu seara in apa, iar a doua zi o fierbem cu sare, piper si dafin; eu am fiert-o in cucta (oala cu presiune) cca. 10 -15 minute. Intr-o cratita (eu am facut in vas de...Citeste continuarea
Ciorba de somn la ceaun
Postat de: panacris in PestePeștele se eviscerează, se curăță și se porționează. Legumele se curăță și se toacă grosier. Ceaunul se încinge, se adaugă uleiul, legumele tocate cca. 1000 ml apă și...Citeste continuarea
Curry de ciuperci cu lapte de cocos
Postat de: Bucataras in Mancaruri de postSpala, curata ciupercile si usuca-le cu un prosop de hartie. Pune in tigaie uleiul la incins si adauga ghimbirul si usturoiul tocate marunt si ceapa taiata pestisor. Amesteca, lasa sa se...Citeste continuarea
Ceapa umpluta cu carne de pui,...
Postat de: panacris in PuiPieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit....Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu zucchini,...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata si se spala . Caliti usor in ulei ceapa si morcovul , tocate marunt . Adugati 2 l apa si puneti la fiert cuburile de cartof si rosia taiata marunt ....Citeste continuarea
Cordon bleu din piept de pui
Postat de: panacris in PuiPieptul de pui se tranșează, adică se taie pe din două, pe lung, apoi se bate ușor, să se aplatizeze. Astfel se obțin 8 bucăți de file din piept de pui. Pe fiecare felie se așează...Citeste continuarea
Cartofi cu piept de pui in sos de...
Postat de: mirela0911 in PuiMai intai se pun cartofii la fiert in coaja. Dupa ce se racesc, se curata si se taie in cuburi. Intr-o cratita se pune untul la topit. Se taie pieptul de pui in fasiute mici. Se pune la calit...Citeste continuarea
Crema de ciocolata alba, cu...
Postat de: RODIMUR in DulciuriCiocolata albă se mărunțește și se topește la bain-marie. Când este gata, se ia de pe sursa de căldură și se lasă să se mai răcorească puțin. Între timp se mixează...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca cu piept de pui
Postat de: Constelatialeu in CiorbeDimineata pe racoare am cules legumele, mai putin ceapa , aia deja e culeasa de vreo 3 saptamani, le-am curatat si le-am taiat, ceapa taiata marunt, ardeiul, morcovul si pastarnacul cubulete mici...Citeste continuarea
Chifle aperitiv cu mozzarella
Postat de: RODIMUR in PiineSe pune făina albă în vasul de frământat și se face în mijloc o adâncitură în care se pune: drojdia proaspătă fărâmițată, zahărul și oul. Sarea se...Citeste continuarea
Crema aperitiv/ Gaspacho de sfecla...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeTaiati bucati sfecla rosie fiarta si curatata. Mixati sfecla cu branza de capra, branza de vaci, sare, piper, cateva foi de busuioc si crema de otet. Verificati de sare si piper. Varsati...Citeste continuarea
Compot de mere cu menta
Postat de: cristinutanicolita in Sirop / CompotMerele se spala, se curata de cotor și se taie. Intr-o craticioara se pune apa sa fiarbă împreună cu zaharul și menta. După ce clocotește se adaugă merele și se fierb la foc...Citeste continuarea
Chiftelute fifty-fifty
Postat de: mihaelar63 in PuiCuratati, spalati si tocati marunt ceapa si verdeturile. Painea se pune la inmuiat in lapte , apoi se stoarce . Reteta prevede paine si verdeturi in cantitate egala cu carnea ....Citeste continuarea
Chiftele de dovlecei
Postat de: Ksenya in Mancaruri de legumeDovleceii ii spalam si-i dam pe razatoarea mare, adaugam sare si-i amestecam, lasam 5-6 minute. Eliminam zeama pe care au lasat - o cu ajutorul unei site sau folosind mainile si storcand bine....Citeste continuarea
Crema de mascarpone cu frisca,...
Postat de: RODIMUR in DulciuriMai întâi se face frișca, din smântână grasă, naturală, ținută anterior la rece. Se mixează smântâna cu un praf de sare, după care se adaugă treptat...Citeste continuarea
Crap la cuptor pe pat de cartofi
Postat de: katty in Crap / CarasSpalam pestele, il scurgem si il presaram cu sare. Il lasam deoparte 10 minute. Curatam cartofii si ii taiem rondele. Intr-o tava punem 1 lingura de ulei si asezam rondelele de cartofi pe...Citeste continuarea
Cotlete de porc cu sos mustar
Postat de: ctlina in PorcCuratati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Amestecati mustarul cu smantana, puneti sare si piper. Dati cotletele prin faina. Reveniti-le in uleiul cald pe ambele parti. Adaugati...Citeste continuarea
Chiftelute in aluat, la cuptor
Postat de: RODIMUR in PorcMai întâi se face aluatul, ca acela de pâine, din: făină, sare, drojdie, zahăr tos, 1 ou și lapte cald. Laptele cald este adăugat puțin câte puțin, mai...Citeste continuarea
Cartofi noi in unt
Postat de: abetina in Mancaruri de legumeSe toaca ceapa si usturoiul si se pun la prajit in unt. Se lasa pret de cinci minute la prajit dupa care se adauga cartofii si pret de cateva minute se lasa sa fiarba doar in unt. Se tot amesteca...Citeste continuarea
Copanele de pui la cuptor
Postat de: ctlina in PuiCuratati si tocati ceapa si usturoiul. Spalati carnea si puneti-o pe o hartie de copt in centru. Puneti hartia intr-un vas pentru cuptor. Puneti sare, piper peste carne , ceapa si...Citeste continuarea
Ciorba de legume, cu suc de rosii...
Postat de: RODIMUR in CiorbeRădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se...Citeste continuarea
Ciorba de fasole uscata alba, cu...
Postat de: RODIMUR in CiorbeFasolea uscată trebuie aleasă, spălată și pusă la înmuiat, cu apă clocotită, cu câteva ore înainte de prepararea ciorbei. După ce fasolea s-a înmuiat și apa...Citeste continuarea
Ciorba de rosii cu orez
Postat de: katty in CiorbeCuratam legumele, in afara de rosii, le spalam si le tocam cubulete marunte. In uleiul incins punem pe rand legumele, mai intai morcovul, apoi ceapa, telina si ardeiul gras. Amestecam usor din...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu iaurt
Postat de: katty in CiorbeCuratam si spalam legumele. Tocam ceapa marunt, morcovul si telina cubulete mici, ardeiul gas cubulete mici, cartoful cuburi mai mari. Intr-o oala punem la fiert in apa cat sa le acopere legumele,...Citeste continuarea
Compot de cirese galbene cu lamaie...
Postat de: katty in Sirop / CompotSpalam bine ciresele si le rupem coditele, apoi le scurgem intr-o sita. Spalam borcanele si le sterilizam, impreuna cu capacele. Scoatem borcanele si le lasam sa se raceasca. Umplem 3/4...Citeste continuarea
Ciorba de loboda cu cartofi si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCartofii noi se curata si se taie cubulete. Ceapa , usturoiul si ardeiul se maruntesc . Sotati usor in ulei ceapa , usturoiul si ardeiul . Adugati si cartofii si lasati...Citeste continuarea
Cuscus cu carne de porc la cuptor
Postat de: Meea in Mancaruri cu carneCuscus: Tocăm cepele și le punem la călit în puțin ulei. Adăugăm apoi cușcușul și îl lăsăm la prăjit 2-3 minute, amestecând des. Turnăm apa, punem...Citeste continuarea
Cereale de casa cu lapte
Postat de: Meea in Mancare copiiTopim untul apoi adăugăm zahărul și amestecăm puțin. Punem oul, sarea și vanilia. Adăugăm apoi făina, praful de copt și ciocolata tocată. Vom obține un aluat...Citeste continuarea
Ciorba pe pui cu fasole fideluta si...
Postat de: Constelatialeu in CiorbeMai intai mi-am pregatit toate ingredientele, am fost in gradina si am luat ceapa verde, fasolea fideluta, dovleceii si mararul. Amestecul de morcov, pastarnac si ardei l-am pus in apa rece sa mai...Citeste continuarea
Cartofi noi, copti si picanti
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeCartofii noi se pun la hidratat in apa. Coaja subtire se va curata mai usor . Pentru aceasta operatiune de curatare a cartofilor noi eu folosesc un burete aspru de vesela [care il...Citeste continuarea
Cotlete de porc in sos tomat, la...
Postat de: RODIMUR in PorcCarnea se spală bine, ca să nu mai rămână vreo așchie de os, după care se îndepărtează grăsimea, care se va lăsa în tavă, la cuptor, pentru a da un gust bun sosului....Citeste continuarea
Ciorba de dovlecei, cu fasole verde
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea
Ciorba de pastai fasole galbena lata
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeFasolea se spala, se rup capetele si se taie bucati de 2-3 cm. Spalati si curatati restul legumelor. Maruntiti ceapa verde si usturoiul. Taiati morcovii, telina si...Citeste continuarea
Carne de porc gatita la tuci
Postat de: Constelatialeu in PorcPulpa de porc o taiem bucatele mai micute. Punem tuciul pe foc sa se incinga, adaugam uleiul, apoi bucatelele de carne, presaram un pic de sare, lasam focul foarte mic, adaugam o ceasca cu apa si...Citeste continuarea
Compot de visine
Postat de: katty in Sirop / CompotAlegem pentru compot visine sanatoase si bine coapte. Spalam visinele si le scurgem. Mai intai pregatim borcanele in care vom pune compotul. Borcanele, cu capacele detasate, le asezam pe ...Citeste continuarea
Ciorba de varza cu carnati
Postat de: katty in CiorbeCuratam si spalam legumele.Taiem morcovul rondele subtiri, telina, ardeiul gras cubulete. Ceapa verde o taiem marunt, separat partea alba de cea verde. Varza o taiem fideluta, presaram putina sare...Citeste continuarea
Carne de porc cu cartofi si...
Postat de: cristeena20 in PorcPregatim carnea cu cateva ore inainte de a o prepara-adica o temperam cu sare, piper, usturoi, ulei, boia, sos picant, pasta paprika si dafin, cimbru. Stropim cu vin alb si lasam sa se marineze....Citeste continuarea
Carne de curcan la punga, in cuptor
Postat de: mirela0911 in CurcanSe pregateste carnea de cu seara. Se spalat carnea si se lasa sa se scurga de apa. Intr-un bol se pun condimentele si uleiul. Se amesteca totul bine apoi se ung bucatile de carne. Se introduc...Citeste continuarea
Coaste cu bere cu ghimbir la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in PorcCoastele de porc le spalati si le stergeti usor cu niste servetele de bucatarie. Eu le-am avut portionate, dar daca aveti coasta intreaga, o puteti pregati si asa. Puneti in recipientul...Citeste continuarea
Ciorba de pui, cu smantana
Postat de: RODIMUR in CiorbeCarnea de pui (coșul pieptului, spatele și aripile) se fasonează, se spală și se pune la fiert, cu 3 litri de apă rece, la foc mediu. Când se formează spumă, se culege și se...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde cu loboda
Postat de: RODIMUR in CiorbeDacă se folosește fasole verde congelată, se scoate din timp de la congelator și se lasă să se decongeleze natural. Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul, țelina) se curăță, se...Citeste continuarea
Cirese ( inima de porumbel)...
Postat de: Constelatialeu in Sirop / CompotCa sa fie placerea si mai mare m-am urcat in cires si am cules direct de la sursa, pe alese. Apoi le-am cantarit, le-am spalat si le-am scos samburii. Le-am pus intr-un tuci incapator am adaugat...Citeste continuarea
Ciorba cu carne de miel
Postat de: andaoana in Supe/CiorbeCuratam legumele de coaja, le spalam foarte bine si le taiem cubulete. Intr-o oala de 4 litri punem 2 linguri de ulei la incins. Calim in el ceapa, morcovii, patrunjelul, pastarnacul si telina....Citeste continuarea
Cotlete cu legume si carnati la...
Postat de: panacris in Slow CookerÎntr-un vas termorezistent, în cazul meu în vasul CrockPot-ului se așează intercalat bucățile de cotlet și cârnații. Se presară condimentele: boia de ardei dulce,...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecei cu taitei lati
Postat de: katty in CiorbeCuratam morcovul si il dam pe razatoarea mare. In uleiul incins punem morcovul ras, putina sare si il lasam la foc mic sa se inmoaie. Adaugam ceapa tocata fin, apoi ardeiul gras cubulete. Lasam...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu ceapa verde si...
Postat de: Constelatialeu in CiorbeMai intai ne pregatim toate ingredientele. Curatam cartofii si ii spalam, apoi ii taiem cubulete. Curatam ceapa verde, taiem marunt doar frunzele de la ceapa. Amestecul de morcov, pastranac si...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde, cu smantana...
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea
Ciuperci pleurotus facute tocanita
Postat de: panacris in Mancaruri de postCeapa verde și verdețurile se curăță, spală sub jet puternic de apă rece, apoi se mărunțesc. Într-o cratiță încăpătoare se pun la călit ceapa, verdețurile și ardeiul...Citeste continuarea
Chifle nori cu crusta de mozzarella
Postat de: ancutsa in PiineMai întâi se pregăteşte maiaua, dizolvând drojdia în apă călduţă, se adaugă făină şi se amestecă bine. Se obţine o pastă mai moale, care se lasă la...Citeste continuarea