Kkladkaka - Prajitura suedeza cu...
Postat de: mitinita in PrajituriPornim cuptorul la 150 C. Intr-un bol,punem faina cernuta, sare si cacao. Adaugam ouale,zaharul si amestecam usor. Punem in bol untul si esenta de vanilie si incorporam in compozitie. Cu...Citeste continuarea
Kinder Milch Schnitte
Postat de: Elena_Daria in PrajituriBlat: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc. Faina se amesteca cu praful de copt, cacao si grisul,...Citeste continuarea
Kritharaki
Postat de: doralinda72 in Mancaruri cu carneIntr-o oala sub presiune, se caleste putin ceapa apoi se pune carnea taiata bucati mai mari si se mai lasa putin pana se rumeneste pe toate partile. Se adauga apoi toate ingredientele ( in afara...Citeste continuarea
Kinder "Milch Schnitte"
Postat de: Creatsa in PrajituriBatem albusurile cu un praf de sare ,zaharul si zaharul vanilat ,adaugam pe rand galbenusurile,coaja de lamaie,mierea ,uleiul si faina amestecata cu cacaua si praful de copt cernute. Dam la...Citeste continuarea
Kissinger Brötchen-Fursecuri cu...
Postat de: cris2711 in DulciuriSe amesteca toate ingredientele,eu le-am mixat.Aluatul se pune la rece pentru vreo 2-3 ore. Se intinde apoi cu sucitorul ,cu o grosime de circa 3 cm,apoi cu un pahar se formeaza fursecurile....Citeste continuarea
Krem a la Krem
Postat de: Creatsa in PrajituriBlatul: batem albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul,galbenusurile,apa si uleiul si mixam bine. Amestecam faina cu cacaua si le adaugam treptat in compozitia de oua....Citeste continuarea
Krantz
Postat de: ella87 in DulciuriTopim zaharul, adaugam esenta, iar dupa spargem nucile si le batem putin cu facaletul pana se mai maruntesc si le punem peste zahar. Amestecam pana se incorporeaza totul si turnam peste o...Citeste continuarea
Korvapuusti - Rulouri finlandeze cu...
Postat de: Criss in DulciuriIn laptele caldut punem zaharul, vanilia, drojdia si untul si lasam pana incepe sa faca o usoara spuma deasupra. Intr-un bol punem faina, galbenusul de ou si turnam amestecul de lapte cu unt si...Citeste continuarea
Kolokithopita (placinta cu dovlecei...
Postat de: doralinda72 in Aperitive / GarnituriDovleceii sa dau prin razatoare si se amesteca cu putina sare, ii punem intr-o strecuratoare si lasam la scurs (daca ne grabim, putem sa frecam noi cu mana ca sa se scurga mai repede). Intr-un...Citeste continuarea
Kimchi de varza
Postat de: mitinita in MuraturiBucatile de varza se pun intr-un bol si se amesteca impreuna cu sarea grunjoasa. Se lasa cel putin doua ore,dar cel mai bine,peste noapte. Astfel,varza se va inmuia. Clatim varza de sare si o...Citeste continuarea
Kringel Estonian
Postat de: mitinita in PrajituriIntr-un bol punem drojdia,zaharul si laptele caldut. Lasam deoparte 5 minute,adaugam faina si framantam. Apoi adaugam oul si untul si framantam 10 minute. La sfarsit adaugam sarea si mai...Citeste continuarea
Kaiserschmarrn
Postat de: ralu_river in DulciuriPentru sos : se pun capsunile in blender impreuna cu zahar, dupa care se fierb cam 20 de minute, pana scade sosul. Stafidele se pun in apa cu esenta de rom pentru 20 de minute. Intre timp se...Citeste continuarea
Ketchup pentru paste si pizza
Postat de: Ela68 in BulionMai intai se dau rosiile prin storcator, sucul rezultat punandu-se la fiert. Apoi se coc ardeii si gogosarii si se dau prin masina de tocat. Separat, in solutia de otet si ulei punem la fiert...Citeste continuarea
Ketchup de casa
Postat de: mimmi in ConserveIncepem sa taiem ceapa,telina.ardeiul si usturoiul marunt,dupa care intr-o tigaie incapatoare,le calim impreuna,in uleiul de masline.Cand incep sa se inmoaie legumele,adaugam...Citeste continuarea
Ketchup Panacris 2
Postat de: panacris in ConserveSe curata legumele, se spala si se toaca marunt, eu am folosit robotul din dotare;). In uleiul incins, se adauga pe rand, ceapa, morcovii, ardeii, merele si se lasa la foc mic cca. 30 de minute....Citeste continuarea
Ketchup picant
Postat de: Sim0naWorld in BulionAsta este varianta la prima tura, respectand reteta originala: Am spalat bine toate legumele si marul. Rosiile le-am taiat in patru, eliminand cotorul, apoi am taiat in bucati. Ardeii...Citeste continuarea
Ketchup foarte iute
Postat de: lia in BulionSpalam ardeii, gogosarii ii taiem in 6-8 bucati, depinde de marimea lor, le indepartam cotorul si semintele, iar la cei iuti le indepartam coditele si cu tot cu seminte si nervuri, ii taiem...Citeste continuarea
KETCHUP PICANT
Postat de: medioto59 in ConserveAm avut rosii si ardei de la mama din gradina........rosiile au fost pline de zeama ,carnoase si duuuuuuuuuuuuulci. Spalam rosiile,ardeii si merele.Curatam ardeii si merele de seminte si...Citeste continuarea
KURTOS KALACS
Postat de: AnyCostescu in Dulciurise amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat potrivit de moale.( laptele trebuie sa fie caldut).. se lasa la dospit aluatul la caldura. dupa ce creste aluatul se imparte in 9...Citeste continuarea
Krem a la krem
Postat de: gaby_d in PrajituriBlat Separi galbenusurile de albus.Bati spuma albusurile, adaugi pe rand cate o lingura de zahar batand dupa fiecare apoi pui pe rand galbenusurile. Pui si pliculetul de crema, omogenizezi si...Citeste continuarea
Ketchup Panacris cu usturoi
Postat de: panacris in BulionRoşiile se spală, se pun la copt in cuptor cca. 20 de minute, până le plesneşte coaja, apoi se lasă la răcit şi se dau prin separatorul de roşii. Ceapa se curăţă, se toacă...Citeste continuarea
Ketchup Panacris
Postat de: panacris in BulionRoşiile se spală, se taie in patru şi se dau prin separatorul de rosii. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei. Gogoşarii şi ardeii kapia se spală şi se...Citeste continuarea
Ketchup (varianta mea)
Postat de: merisor67 in BulionAm inceput cu ardeiul pe care l-am spalat, l-am scurs apoi l-am copt pe gratar. L-am decojit, am curatat de seminte l-am trecut prin jet de apa rece si l-am lasat la scurs. Rosiile le-am trecut...Citeste continuarea
Ketchup de casa
Postat de: iri_love in BulionPentru inceput spalam rosiile si apoi le dam pe masina speciala care separa pulpa de seminte. Zeama obtinuta se pune la fiert impreuna cu uleiul, cimbrul si busuiocul. Se lasa sa scada si...Citeste continuarea
Kefta de curcan
Postat de: Poliana in CurcanDaca va intrebati ce inseamna kefta (eu una nu stiam asa ca am facut niste cautari in acest scop)...ei bine, kefta este un fel de mancare traditional mediteranean care provine din verbul persan...Citeste continuarea
Kebab iranian cu rosii pe gratar
Postat de: mitinita in Mancaruri cu carneCeapa se curata si se taie foarte marunt sau se da prin robot.De asemenea,se poate rade pe razatoare. Se amesteca bine impreuna cu oul,carnea,sarea si piperul. Se pune in frigider pentru 24 de...Citeste continuarea
Ketchup aromat
Postat de: dakris in SosuriApa se pune intr-un vas la fiert. Ingredientele se amesteca bine intr-un bol si se varsa treptat peste apa clocotita. Se amesteca si se mentine pe foc. Cand incepe iarasi sa fiarba se lasa sa...Citeste continuarea
Kringel Estonian cu mac
Postat de: pusikmea in DulciuriSe dizolva drojdia in putin lapte caldut, o lingurita de zahar si o lingura de faina. Se lasa pana se umfla. Intr-un bol se pune faina, oul, zaharul, sare, maiaua si se adauga treptat...Citeste continuarea
Khoresteh bademjan - Tocanita...
Postat de: mitinita in PuiSe curata puiul si se taie ceapa.Se pune ceapa la calit,cand incepe sa-si schimbe culoarea se adauga si puiul.Se rumeneste putin,se adauga pasta de tomate si se calesc 2 minute. Se adauga apa...Citeste continuarea
Kimchi Ramyun
Postat de: mitinita in SupeSe pune apa la fiert. Intr-un bol se pune continutul pachetului de ramyun si cand a inceput sa fiarba apa se toarna peste taiteii instanti. Se acopera bolul cu o farfurie si se lasa cam 3...Citeste continuarea
Kievskaia
Postat de: sufletista in PuiPieptul de pui se bate bine si se subtiaza ca pentru snitele(cand il batem punem o folie alimentara deasupra, astfel evitam sa se rupa pieptul cand i lbatem) Se sareaza,se...Citeste continuarea
Kinder Pingui
Postat de: deliciousflavours in PrajituriFacem 2 blaturi astfel: galbenusurile le batem cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o spuma cremoasa. Faina o amestecam cu praful de copt, grisul si cacaoa si adaugam la crema de galbenusuri....Citeste continuarea
Kkak do gi - Kimchi cu ridiche alba
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriSe curata ridichea si se taie in cuburi de aproximativ 1 cm. Se pun intr-un bol si se adauga sarea si zaharul. Se lasa deoparte cam 15 minute,apoi se scurge zeama lasata,dar nu se...Citeste continuarea
Kringel estonian
Postat de: madi_marin in DulciuriEu am folosit maşina de pâine pentru frământarea şi dospirea aluatului. Se cerne făina toată şi se pune în cuva maşinii de pâine. Se adaugă drojdia dizolvată...Citeste continuarea
Kringel Estonian
Postat de: gaby_d in DulciuriIntr-un bol adanc punem faina cernuta, drojdia faramata cu mana, zaharul, oul si putina sare. Incalzim usor laptele in care am adaugat si untul taiat cubulete. Incepem sa adaugam cate putin...Citeste continuarea
Käsespätzle sau galuscute cu branza
Postat de: danakarin in PasteAmestecam faina cu ouale, saram si adaugam putin cate putin apa, pana obtinem un aluat destul de vartos, care, insa, poate fi trecut prin sita cu ajutorul unei spatule de lemn. Intre timp...Citeste continuarea
Kremowka Papieska sau prajitura Papei
Postat de: Adinuta in PrajituriPasul 1 : Amesteca untul moale cu faina. Galbenusurile se amesteca bine cu apa, apoi se adauga in faina cu unt. Se framanta bine. Aluatul se imparte in doua, se intend doua foi pe hartie de copt...Citeste continuarea
Kȕrtos - cozonac secuiesc
Postat de: lia in DulciuriAm pus ingredientele pt aluat in masina de paine, am setat-o pt framantat si dospit si am lasat-o sa-si faca treaba.(Daca nu aveti masina, framantati un aluat normal din ingredientele date)...Citeste continuarea
Kourabiethes - fursecuri...
Postat de: Julie in PrajituriSe mixeaza untul cu zaharul, pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta aluatul cu degetele, pana seamana cu niste firimituri. Se adauga...Citeste continuarea
Kaiser de casa
Postat de: ianculubita in Mezel de casaBucata de carne taiata in portii mai mici,i-am dat multa sare,am pus-o intr-o cutie cu capac in frigider 1saptamana;in oala cu zeama de varza,am pus toate mirodeniile si jumatate din cantitatea de...Citeste continuarea
Kedgeree cu somon afumat
Postat de: RuxyRux in SomonSe pun pungutele de orez in apa care fierbe la foc mic si se tin 11 minute dupa care se scurg se taie pungutele si se scoate orezul intr-un bol. Se fierb si ouale 10-12 minute pana devin tari...Citeste continuarea
Kedgeree cu mazare si somon afumat
Postat de: radu_popovici in SomonSe fierbe orezul circa 10 minute, pana se face fraged. Se scot pungutele din apa, se scurg si se transfera orezul intr-un bol. Intre timp se da in clocot apa intr-o...Citeste continuarea
Kringel estonian
Postat de: sufletista in DulciuriIn vasul care vom framanta dizolvam drojdia si zaharul in laptele caldut,omogenizam,lasam cateva minute sa dospeasca. Adaugam 25 g unt topit si racit si galbenusul, amestecam, adaugam...Citeste continuarea
Kurtos
Postat de: lili in DulciuriBatem ouale bine, adaugam laptele, uleiul, zaharul, coaja de lamaie, esenta de vanilie, praful de copt si faina Amestecam bine pana obtinem un aluat bunt de intins.Dupa ce framantam bine,...Citeste continuarea
Ketchup rapid
Postat de: dana1986 in ConserveSe pun toate ingredientele intr-un vas si se dau in fiert. Se tin la foc mic timp de 30 de minute, amestecandu-se in continuu, pana cand compozitia se reduce la jumatate. Se serveste rece. Ce nu...Citeste continuarea
Ketchup de casa
Postat de: mihaelar63 in ConservePuneti la fiert intr-o oala incapatoare toate ingredientele . Lasati la fiert , foc mic o ora . Mie nu mi-au scazut foarte mult , gogosarii si Kapia au fost ,, carnosi '',...Citeste continuarea
Ketchup
Postat de: dena in BulionRosiile se spala si se curata. Se dau prin masina de rosii. Se amesteca cu celelalte ingrediente. Toata compozitia se pune la fiert. Se fierbe cateva minute (circa 5 minute). Se pune in...Citeste continuarea
Ketchup picant
Postat de: dena in ClasiceSe spala rosiile si se curata. Se tai in bucati si se dau prin masina de tocat. Se adauga usturoiul si ardeii iuti curatati de seminte. Se amesteca cu sare pana aceasta se topeste. Se toarna...Citeste continuarea
Ketchup de casa
Postat de: MIUTA in BulionArdeii kapia se coc,se pun intr-un lighean cu capac.Cand terminam de copt ardeii se decojesc de coaja,se curata de seminte si se pun la scurs intr-o strecuratoare. Rosiile se storc prin masina...Citeste continuarea
Ketchup de casa
Postat de: mirela0911 in BulionGogosarii se spala, se curata de cotor si seminte si se taie julien. Ceapa se curata si se taie bucati potrivite. Merele se curata de coaja, se taie in patru si se curata de samburi si...Citeste continuarea