Kombe - placinta cu telemea si...
Postat de: Elena_Daria in Aperitive / GarnituriIntr-un castron punem laptele si apa caldute, drojdia sfaramitata si amestecam cu o lingura pana se dizolva drojdia. Lasam sa se odihneasca 20 de minute. Dupa ce au trecut cele 20 de minute,...Citeste continuarea
Kofta Kebabs
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriAmestecati toate ingredientele mai putin susanul . Lasati amestecul sa se odihneasca la frigider 1-2 ore] Cu mana umezita sau unsa cu putin ulei modelati chiftele mai mari si turtite. In...Citeste continuarea
Kadayıf cu crema
Postat de: Giana in PrajituriSe pune o cratita sau tigaie pe foc in care se topeste untul. Kadayiful se farama, se amesteca cu zaharul si se caleste in untul topit. Kadayiful se face la foc mic si se amesteca cu o...Citeste continuarea
Köfte
Postat de: Giana in VitaCeapa se da prin razatoarea mica si se amesteca cu carnea, se adauga restul ingredientelor si se framanta bine pana nu se mai lipeste de maini. Daca se lipeste, mai adaugati miez de paine...Citeste continuarea
Krem a la Krem dubla
Postat de: Dea_Dea in PrajituriBlat: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.In continuare se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi faina cu praful de copt ,...Citeste continuarea
Kebab
Postat de: pity19 in PizzaClatim pieptul de pui , taiem feliute , condimentam si dam la rumenit intr-o tigaie fara ulei! Cartofii pe care i-am curatat de coaja , i-am taiat feliute si am dat la prajit in ulei incins!...Citeste continuarea
Krem a la Krem
Postat de: Luana in PrajituriBlatul Se separa ouale , albusurile se bat spuma cu un varf de sare si jumatete din zahar. Galbenusurile se bat cu restul de zahar si se adauga peste albusuri impreuna cu...Citeste continuarea
Kafta cu seminte - chiftele libaneze
Postat de: mihaelar63 in VitaSe amesteca toate ingredientele si se dau cateva ore la rece . Puneti frigaruile sa stea in apa sa se infoaie . Nu se vor arde la copt. Formati cu mainile umezite un fel de...Citeste continuarea
Kaiser de casa
Postat de: Bunica in Mezel de casaBucata de carne se taie in 2 sau 3 parti (dupa cat e vasul in care pui la fiert). Se pune in vasul de fiert. Adauga vin,apa,foile de dafin,sare si piper. Se fierbe la foc moale pana intra...Citeste continuarea
Kourabiedes karamelomena (fursecuri...
Postat de: doralinda72 in DulciuriPtr caramelizare : Intr-o craticioara, pune, migdalele, zaharul si destula apa cat sa se topeasca zaharul si lasam la foc tare, iar cand incepe sa fiarba, amestecam tot timpul pana se...Citeste continuarea
Karamel Schmite
Postat de: babi5 in PrajituriPunem faina intr-un castron, adaugam bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie, apoi frecam bine cu margarina sau untul. Adaugam zaharul vaniliat, zaharul, oul intreg si smantana si framantam o...Citeste continuarea
Kokos Schmite
Postat de: babi5 in PrajituriPentru blat amestecam bine zaharul, zaharul vaniliat, mierea, margarina si mixam bine totul, apoi adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt. Se mai mixeaza un picut apoi punem...Citeste continuarea
Kadayif
Postat de: gabriela_aysondu in DulciuriScoatem fideaua pt. kadayif din cutie si o separam fir cu fir pt. ca ea este presata. Tocam nuca la robot si o amestecam cu o lingurita de scortisoara. Tava de la cuptor o ungem cu 50 g unt...Citeste continuarea
Koulourakia Chiotika ( biscuiti din...
Postat de: doralinda72 in DulciuriAmestecati untul care in prealabil l-ati lasat sa se topeasca la temperatura camerei cu zaharul pana devine cremos, si continuand sa amestecati (cu mixerul) adaugati ouale pe rand alternand cu...Citeste continuarea
Kirde (placinta cu branza)
Postat de: Giana in Aperitive / GarnituriSe framanta coca si se lasa la dospit. Dupa ce a crescut coca, se imparte in bilute mai mari si se intind cu ajutorul sucitorului. Foile trebuie sa fie mai groase. Se pune branza sfaramata...Citeste continuarea
Kefta – chiftele marocane (reteta...
Postat de: JamilaCuisine in VitaIntr-un bol incapator punem carnea tocata de vita, adaugam ceapa tocata marunt, uleiul de masline, patrunjelul tocat si condimentele (mix de condimente pentru vita, condimente berbere, curcuma si...Citeste continuarea
Kus kus
Postat de: Giana in Aperitive / GarnituriSe pune uleiul la incins intr-o cratita de teflon (de preferat cratita trebuie sa fie ma intinsa) si un sfert din cantitatea de kus kus. Se prajeste kus kus-ul pana ce capata o culoare maronie,...Citeste continuarea
Koulouria Thessalonikis (covrigi...
Postat de: doralinda72 in PiineTurnam faina in vasul de la mixer, apoi zaharul, sarea, drojdia, uleiul si tahina. Adaugam si apa calduta si mixam la robot cu ajutorul cricului de framantat ptr cca 15 minute. Cand aluatul e...Citeste continuarea
Kringle Estonian
Postat de: panacris in DulciuriÎn recipientul mașinii de pâine se pune laptele, făina cernută, ouăle bătute, sarea, zahărul, untul topit și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine dacă vreti să...Citeste continuarea
Ketchup de casa
Postat de: babi5 in ConserveAm curatat ardeii, i-am spalat si i-am dat prin masina de carne cu sita mica, am curatat si ceapa si la fel am dat prin sita mica storcind-o bine de zeama lasata. Apoi am pus intr-o...Citeste continuarea
Ketch-up foarte picant facut in...
Postat de: FlaviaD in ConservePentru a obtine acest ketch-up delicios mai intai am dat rosiile si ardeiul capia pe razatoare si impreuna cu o lingura de sare grunjoasa le-am dat drumul sa fiarba intr-o oala incapatoare fara...Citeste continuarea
Ketchup picant ''a la` Cleme''
Postat de: Constelatialeu in SosuriMai intai spalam rosiile,le taiem in bucati mai mici si ne pregatim sa le dam prin separatorul de rosii.Ardeii ii spalam si curatam de nervuri si seminte si ii dam la masina de tocat impreuna cu...Citeste continuarea
Ketchup
Postat de: Bunica in ConserveRosiile spalate se dau prin masina de tocat cu separator. Ardeiul se spala,se curata de cotoare ,nervuri si seminte . Se dau tot prin masina de tocat cu separator. Intreaga compozitie se...Citeste continuarea
Ketchup de casa
Postat de: vio_dreams in ConserveAlegem rosii carnoase si foarte bine coapte. Le spalam si le taiem in patru. Coacem ardeii le scoatem semintele si ii curatam de pielita. Dam rosiiile prin masina cu separator. Ardeii,...Citeste continuarea
Ketchup
Postat de: Dea_Dea in ConserveLegumele si merele se curata si se taie cuburi si se pun la fiert cu toate condimentele si apa in afara de zahar. Se fierb toate o ora dupa care se lasa la racit. Apoi le strecuram sau le...Citeste continuarea
Kinder pingui
Postat de: papabundetot in PrajituriBlatul: Se separa galbenusurile de albus,se freaca bine galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste,apoi se adauga treptat faina,grisul,praful de copt stins cu...Citeste continuarea
Kisir
Postat de: nilgun in SalateBulgurul se pune in cana cu apa deasupra si se lasa la hidratat pana ce pregatim restul ingredientelor. Cepele se curata de coaja si se pun in blender pentru se toca cat mai...Citeste continuarea
Ketchup de casa
Postat de: Patricia_Iordache_79 in ConserveOparim rosiile in apa fierbinte si le curatam de coaja. Le taiem in jumatate sau sferturi daca sunt foarte mari. Curatam cepele de coaja si le taiem julienne. Le punem la calit in ulei. Cand...Citeste continuarea
Kurtos
Postat de: getix in DulciuriCernem faina . Pragatim maiaua : faramitam drojdia, adaugam 1 lingura zahar, 2 linguri faina si 2-3 linguri lapte cald, amestecam bine si lasam cam 5-10 min Punem maiua peste faina,...Citeste continuarea
Kolokythokeftedes - Chifteluțe de...
Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / GarnituriDovleceii se curăță de coajă și se dau pe răzătoare. Se presară puțină sare și se amestecă bine. Se lasă aprox. 5 minute, după care se storc bine de zeamă. Se amestecă cu usturoiul...Citeste continuarea
Kourabiedes Kozani (biscoturi)
Postat de: doralinda72 in DulciuriAmestecati grisul cu faina si lasati deoparte. Fierbeti zaharul cu apa si lasati sa se raceasca. Bateti untul cu un mixer la viteza rapida pana prinde o culoare deschisa. Adaugati galbenusurile...Citeste continuarea
Karalábé mártás adică Sos de...
Postat de: panacris in SosuriGulia și ceapa se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea fină. Ceapa se călește în puțin ulei și apă, cca. 5 minute la foc mediu, necoprit. Dup ce a devenit translucidă, se...Citeste continuarea
Koulourakia tou Pasxa (biscoturi...
Postat de: doralinda72 in DulciuriBateti untul cu zaharul(untul sa fie putin moale, lasat ceva timp la temperatura camerei) cu ajutorul unui mixer si adaugati pe rand ouale, galbenusurile continuand sa mixati. Dizolvati...Citeste continuarea
Kumquat in sirop
Postat de: adnia in Dulceata / GemAm pus la fiert apa cu zaharul, iar intre timp am taiat fructele de kumquat in rondele (arata foarte dragute...parca sunt potrivite pt. piticii Albei-ca-Zapada) si le-am pus deoparte. Am...Citeste continuarea
Ketchup( de casa)
Postat de: COSTEO in SosuriRosiile se spala bine se taie in doua si le dam pe masina ( separator de facut suc de rosii) . Daca rosiile sunt zemoase se dau pe masina de 2 ori. Zeama obtinuta se pune intr-o oala mare....Citeste continuarea
Kumpir- Cartof umplut
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriCartofii nu se curăță de coajă și se spală bine. Se înțeapă din loc în loc cu o furculiță. Se așează fiecare cartof în folie de aluminiu, se presară sare, piper și...Citeste continuarea
Kremschnitt
Postat de: oana_d in PrajituriMai intai am desfacut aluatul frantuzesc si l-am pus in tavi pe hartie de copt. Una din foi am portionat-o in patrate de marime medie. Apoi am dat tavile la cuptor, pe rand, mai intai la foc tare...Citeste continuarea
Kedgeree (dupa Jamie Oliver)
Postat de: oana_d in SomonPestele se pune cu 2 foi de dafin la fiert inabusit in apa cat sa-l cuprinda de tot, timp de 10 minute. Dupa aceea se scurge apa, se decojeste de piele si se taie fasii. Orezul se fierbe in apa...Citeste continuarea
Kringel Estonian
Postat de: Sim0naWorld in DulciuriIntr-un bol am cernut faina, am adaugat drojdia sfaramata, zaharul, oul si sarea. Am adaugat laptele incalzit impreuna cu untul topit, si am framantat, rezultand un aluat elastic, ca o plastilina....Citeste continuarea
Kinder Pingui
Postat de: Luana in PrajituriSe separa albusul de galbenus, amestecam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca pana se obtine o crema groasa, se pune incet incet faina amestecata cu praful de copt, cacaua si...Citeste continuarea
Kafta libaneza
Postat de: simona72 in OaieCarnea se spala si se curata de pielite, se da prin masina de tocat, se pune in castron si se adauga celelalte ingrediente: oul, usturoiul pisat, scortisoara macinata, sumac cit iei intre doua...Citeste continuarea
Korma rapida
Postat de: simona72 in Mancaruri de legumeSe pune uleiul cu untul la incins intr-o craticioara, adaugam ceapa tocata pestisor, o lasam sa devina sticloasa, adaugam usturoiul taiat feliute, ghimbirul, apio la fel taiat si el, ardeiul iute...Citeste continuarea
Ketchup cu gogosari si ardei
Postat de: delia64 in ConserveCuratam si spalam legumele apoi le dam prin masina de tocat sau robot. Punem compozitia rezultata la foc,turnam si bulionul si lasam sa fiarba o ora. Cand sunt aproape fierte , adaugam...Citeste continuarea
Krem a la Krem
Postat de: Sim0naWorld in PrajituriAm separat ouale, albusurile le-am batut spuma, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana albusurile au stat bat. Am adaugat pe rand cate un galbenus, mixand mereu. La sfarsit am pus praful de...Citeste continuarea
Kataif
Postat de: adnia in PrajituriSe pune fideaua fina intr-un vas de jena uns cu unt, se presara cu nuci, migdale si fistic macinat sibucatele de unt si se dau la cuptor pana se rumenesc. Intre timp se prepara siropul: se pune la...Citeste continuarea
Kind of Crostini
Postat de: epurasha2bb in PizzaLuam aluatul de pizza decongelat la temperatura camerei si il ungem bine cu ulei de masline si unt. Apoi presaram pe o parte a aluatului sare, boia si mixul pt.bruschete. Pe cealalta...Citeste continuarea
Krantz
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBLAT: Albusurile se bat spuma cu zaharul se adauga galbenusurile si apoi faina. Compozitia se pune in doua forme de cozonac CREMA: Zaharul, zeamilul si laptele pe baie de abur pana se...Citeste continuarea
Krem a la krem (reteta nr 100 !!! )
Postat de: caroline in PrajituriBLAT : separam galbenusurile de albus.batem albusurile spuma ,adaugind pe rind cite o lingura zahar batind dupa fiecare . punem apoi galbenusurile unul cite unul.se adauga plicul cu crema...Citeste continuarea
Keksuri(biscuiţi)
Postat de: Ade200 in PrajituriSe freacă ouăle întregi cu zahărul şi mirodeniile. Mirodeniile de turtă dulce nu sunt obligatorii, le puteţi pune sau nu, după dorinţa fiecăruia. Se adaugă smântâna,...Citeste continuarea
Kourabiedes (fursecuri ptr Craciun)
Postat de: doralinda72 in DulciuriTopiti untul dar il lasati sa se raceasca in cazul in care l-ati topit pe foc, apoi il amestecati cu zaharul vanilat, apoi puneti galbenusurile pe rand si amestecati. Faina o amestecati in alt bol...Citeste continuarea