A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Supa de ciuperci

Postat de: Satisfyyourcravings in Supe

Ciupercile si usturoiul se taie felii.  Se incalzeste o oala pentru supa, cu fund dublu, la foc mediu si se adauga untul. Cand acesta s-a topit, se adauga ciupercile si usturoiul. ...Citeste continuarea

Salata Magnifica

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Pieptul de pui se desface si se bate usor. Condimentati cu condimentul preferat si sarati carnea. Eu am folosit garam marsala. Carnea se taie fasii si se prajeste pana...Citeste continuarea

Supa crema de mazare, spanac si menta

Postat de: Oana in Supe

Pune la fiert o oala cu 2 l de apa si sare dupa gust. Adauga prazul taiat rondele si mazarea. Lasa sa fiarba 20 de minute. Adauga apoi frunzele de spanac si mai lasa 5 minute sa fiarba....Citeste continuarea

Salata cu paste si fasole

Postat de: rocsi_1612 in Salate

Intr-o cratita, puneti apa cu putina sare, o transferati pe foc. Cand apa clocoteste, dati drumul pastelor si le fierbeti cat scrie pe ambalaj. Cand sunt gata, le rasturnati intr-o sita si le...Citeste continuarea

Sikotakia riganata (Ficatei de pui...

Postat de: Satisfyyourcravings in Ficat

Ficateii se usuca pe prosoape de bucatarie si se dau prin faina.  Se incalzeste o tigaie (din fonta) cu putin ulei, la foc mediu si se prajesc 5-8 minute, pana devin aurii- bruni. Se...Citeste continuarea

Saramura de peste

Postat de: elucubratiiculinare in Peste

Pestele se curata de solzi, se portioneaza, se condimenteaza cu sare si se pune pe gratar. Rosiile si ardeii grasi se pun si ei pe gratar. Intre timp se pregateste sosul. Intr-o oala se pun 1,5...Citeste continuarea

Salata de paste cu ton

Postat de: caroline in Paste

Incepem prin a pune o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi pastele.Lasam sa fiarba conform indicatiilor de peambalaj. Cand pastele au fiert, le scurgem bine de...Citeste continuarea

Salata de icre

Postat de: mihaelar63 in Salate

Icrele se curata de pielite. Am dat icrele cate 15 secunde succesiv la cuptorul cu microunde pana au inceput sa-si schimbe culoarea. Imi plac icrele mai "pregatite '' nu...Citeste continuarea

Sparanghel la gratar cu oua...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Sparanghelul se gateste pe un gratar fierbinte cateva minute pe parte. La final se adauga sare si ulei de masline.  Intre timp, se toaca chorizo si branza si se bat ouale ca pentru omleta...Citeste continuarea

Supa de naut cu paste si spanac

Postat de: ianculubita in Supe

In vasul cu ulei se caleste ceapa, se adauga apoi usturoiul zdrobit, maghiran, rozmarin, dupa 2min. se adauga spanacul (eu am folosit congelat), dupa 5 min. se adauga nautul scurs si clatit cu apa...Citeste continuarea

Sarmale de porc si curcan

Postat de: katty in Mancaruri cu carne

Taiem carnea de porc si pulpa de curcan (dezosata si fara piele) in bucati mici si o trecem prin masina de carne. Tocam ceapa fin. Adaugam orezul curatat si spalat, sare, piper, paprika iute...Citeste continuarea

Socata, din flori uscate

Postat de: vasimur in Bauturi

Pune m 1 l de ap ă î ntr- o oală , impreuna cu zaharul la foc mic ș i l ăsăm p ână c â nd zaharul se dizolv ă (nu trebuie s ă fiarb ă ). Oprim focul și...Citeste continuarea

Salata de oua fierte cu ceapa si marar

Postat de: eumimi in Salate

Ouale fierte le taiem cuburi si le punem intr-un bol. Adaugam ceapa si mararul tocate marunt si ridichile taiate felii. Adaugam si iaurtul, mustar si sare si amestecam bine.    Citeste continuarea

Sarmalute cu frunza de stevie

Postat de: ianculubita in Curcan

Intr-un castron se pune carnea, apoi se adauga ceapa tocata marunt, sare, piper, cimbru, orezul spalat, verdeata tocata marunt, pasta de ardei, uleiul, se amesteca bine cu mana, apoi se lasa...Citeste continuarea

Stufat de miel

Postat de: eumimi in Oaie

Mai intai punem la fiert carnea de miel, doar cat sa dea in cateva clocote. Punem carnea fiarta intr-un vas de yenna sau intr-o tava, adaugam usturoiul tocat, bulionul dizolvat in apa si...Citeste continuarea

Stufat de iepure

Postat de: abetina in Iepure

Se pun intr-un vas vinul, condimentele, sarea si carnea de iepure si se lasa peste noapte la macerat. Dupa circa 12 ore, se prajeste carnea in ulei incins, se scoate si se asaza pe un platou....Citeste continuarea

Sarmale afumate

Postat de: Constelatialeu in Porc

Mai intai mi-am pregatit ingredientele. De cu seara am scos carnea, muschiul sa se dezghete. A doua zi am tocat carnea si muschiul. Am taiat foile pentru sarmale si le-am lasat 10 min in apa...Citeste continuarea

Stufat de miel

Postat de: AlexTeacher in Oaie

Taie ceapa si usturoiul verde rondele. Taie carnea perpendicular pe fibra in cuburi mai mari. Carnea a fost curatata inainte de grasime si pielite. Incinge bine uleiul intr-un tuci si caleste...Citeste continuarea

Supa crema de morcovi

Postat de: gurita_ta2005 in Supe

Legumele se curata de coaja, se taie in bucati mai mici si se pun la fiert cu vegeta. Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt si frunzele de ceapa verde taiate si unt, lasam pana se inmoaie...Citeste continuarea

Salata de orez cu legume si piept...

Postat de: katty in Salate

Taiem pieptul in cubulete potrivite.  Intr-o tigaie de tip wok punem 1 lingura ulei de masline. Lasam uleiul sa se incinga si punem pieptul de pui. Prajim la foc iute, adaugand sare si...Citeste continuarea

Salata de oua cu ridichi si castravete

Postat de: gurita_ta2005 in Salate

Ouale fierte se decojesc de coaja si se taie cubulete. Ridichile si castravetele se taie rondele, iar ceapa feliute subtiri. Se pun toate intr-un castron, se condimenteaza, se adauga maioneza,...Citeste continuarea

Sarmale de post

Postat de: dantes in Mancaruri de post

Desfacem frunzele de varza si le punem la desarat in apa rece,ghebele daca sunt congelate le puneti si pe ele in apa rece.Tocam ceapa si o punem la calit in ulei,cand este inmuiata adaugam...Citeste continuarea

Salata de fasole rosie

Postat de: katty in Salate

Se scurge fasolea din conserva si se clateste bine. Ceapa verde se taie rondele, ardeii grasi si rosiile se taie cubulete. Se amesteca fasolea cu boabele de porumb, ceapa verde, rosia si...Citeste continuarea

Spaghete cu chiftelute in sos de rosii

Postat de: katty in Spaghete

Pregatim chiftelele. Intr-un bol amestecam carnea tocata cu 1 ceapa tocata fin, 2 catei de usturoi zdrobiti, sare, piper, patrunjel tocat fin si 1 ou. Formam cu mainile umede bile rotunde din...Citeste continuarea

Sarmale cu legume

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin ulei. Adaugam morcovul dat pe razatoarea mica si in caz ca nu aveti bulion de ardei, tocati marunt un ardei gras rosu si-l caliti...Citeste continuarea

Spanac cu sos de lamaie

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Spanacul se curata de codite si se spala bine frunzele, una cate una. Cateii de usturoi se taie in doua. Punem uleiul la incins intr-o cratita un pic mai inalta, calim usturoiul cateva...Citeste continuarea

Sarmale in frunze de vita - reteta...

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Cepele se toaca marunt si se calesc in ulei. Ciupercile se curata si se toaca marunt, adaugandu-se peste ceapa. Se adauga morcovii dati pe razatoarea mica si stafidele. Orezul se spala in...Citeste continuarea

Strozzapreti cu ciuperci si zucchini

Postat de: gurita_ta2005 in Paste

Intr-o craticioara se pune apa la clocotit cu sare, cand incepe sa fiarba, se adauga pastele si se lasa la foc potrivit sa fiarba. Intr-o tigaie punem ulei de masline, ceapa taiata feliute,...Citeste continuarea

Spanac cu oua de prepelita

Postat de: eumimi in Mancaruri de legume

Calim ceapa in ulei incins. Adaugam o cana de apa si spanacul spalat si tocat. Lasam 15-20 de minute la fiert. Transferam spanacul intr-un vas termorezistent, presaram sare si adaugam ouale de...Citeste continuarea

Salata de post, din cartofi si...

Postat de: RODIMUR in Salate

Cartofii se spală bine și se pun la fiert, întregi, în coajă, la foc iute. Între timp se curăță cepele verzi și se spală, se spală roșiile și măslinele, se alege...Citeste continuarea

Spaghete cu bacon si ardei

Postat de: sufletista in Spaghete

Fierbem spaghetele conform instructiunilor de pe pachet. Intr-o tigaie adaugam uleiul, cand s-a incalzit adaugam baconul si lasam sa se prajeasca cat sa se rumeneasca putin, adaugam ceapa...Citeste continuarea

Somon la gratar cu legume (tablou)

Postat de: amalia01 in Somon

Somonul il speli sub jet de apa rece, il usuci si il condimentezi. Intre timp incingi gratarul si pui legumele la wok impreuna cu apa. Pulverizezi uleiul pe suprafata somonului si il asezi pe...Citeste continuarea

Supa crema de andive

Postat de: ladydi in Supe

Punem sfecla la copt. Spalam andivele, curațăm primele frunze, scobim cotorul si punem andivele în apă pentru circa 10 minute. Taiem prazul in bucati de circa 5 cm, curatam...Citeste continuarea

Supa olandeza de legume cu piept de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Supe

Se incalzeste putin ulei intr-o oala pentru supa, cu fund dublu. Se prajesc legumele pentru supa 5 minute, apoi se adauga 1.5 litri, apa fierbinte si cuburile concentrat.  Intre timp, se...Citeste continuarea

Salata mediteraneana cu varza de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Salate

Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Se prajesc semintele de pin intr-o tigaie fara ulei, cateva minute, la foc mediu, avand grija sa nu se arda.  Se incalzeste o tigaie...Citeste continuarea

Salata calda cu dovleac, menta si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Salate

Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Se taie dovleacul in jumatate si se indeparteaza semintele. Se feliaza in bucati mai mari.  Se taie ceapa in 6 bucati. Se...Citeste continuarea

Salata de somon afumat cu spanac si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Salate

Intr-un bol, se amesteca cu un tel uleiul de masline, mararul tocat, sucul de lamaie, sare si piper. Se adauga peste spanac si se amesteca bine. Deasupra se aseaza restul ingredientelor si se...Citeste continuarea

Supa crema de morcovi cu sofran

Postat de: simona72 in Supe

In primul rand facem un stock sau o supa de pui, asta e lege pentru orice supa crema urmeaza sa faceti. Acest sfat l-am primit si eu la randul meu, fapt pentru care il transmit mai departe. Am...Citeste continuarea

Supa peruana de cartofi dulci cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Supe

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se toaca ceapa si se piseaza usturoiul.  Se curata cartofii de coaja si se taie in cuburi mari, iar dovlecelul in cuburi mici. ...Citeste continuarea

Supa de dovleac cu paste si vin alb

Postat de: Satisfyyourcravings in Bucatarasi celebri

Se caleste ceapa in ulei intr-o cratita cu fund dublu, la foc mediu. Se adauga apoi dovleacul si se gateste 2 minute. Se adauga vinul, se aduce la punctul de fierbere, apoi se adauga supa si foaia...Citeste continuarea

Spaghette cu fructe de mare

Postat de: susu in Paste

Tocam marunt ceapa, busuiocul si patrunjelul. O parte din usturoi se sdrobeste cu lama cutitului si restul se taie felii, eu am pus vreo 6 catei foarte mari, cu cat mai mult cu atat mai bine....Citeste continuarea

Shakshuka cu rosii si ceapa

Postat de: autodiag in Mancaruri de legume

Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt. Se caleste intr-o tigaie cu ulei si putina sare. Rosiile din conserva se dau prin blender pentru a se obtine un suc. Se pun apoi peste ceapa....Citeste continuarea

Soia cu legume si sos de rosii

Postat de: oanapl in Mancaruri de post

Cubulețele de soia le pui la fiert în apă cu puțină sare, timp de 10 minute. După ce au fiert, le scoți și le lași la scurs într-o strecurătoare. Speli legumele. Ceapa verde...Citeste continuarea

Salata greceasca cu lipie de casa

Postat de: AlexTeacher in Salate

Pentru lipie, dizolva drojdia in apa calduta si incorporeaza pentru inceput 140 g de faina. Lasa castronul la cald pentru cca 30 de minute ca sa actioneze drojdia. Dupa jumatate de...Citeste continuarea

Supa-crema de ciuperci

Postat de: autodiag in Supe

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Dupa aceea se pune la foc intr-o cratita in care s-a turnat uleiul. Se presara peste ea putina sare si putin piper macinat. Se lasa sa se caleasca...Citeste continuarea

Salata de sfecla rosie la cuptor,...

Postat de: vasimur in Muraturi

Sfecla roșie se spală foarte bine și se usucă, apoi fiecare bucată se împăturește în folie de aluminiu. Se pune sfecla în cuptorul bine încins și se lasă...Citeste continuarea

Salata cu ciuperci si avocado

Postat de: rocsi_1612 in Salate

Incepeti cu pregatirea  ciupercilor: Spalati bine ciupercile, le stergeti de apa, apoi separati palariile ciupercilor de picioruse. Intr-un bol puneti uleiul, sare, piper, boia dulce,...Citeste continuarea

Salata Arabella

Postat de: mihaelar63 in Salate

Friptura de vita se taie fasii si se prajeste pana devine usor crocanta, ntr-o tava teflonata in care ati pus uleiul. Friptura de vita a fost  bine condimentata si nu a fost...Citeste continuarea

Salau la cuptor

Postat de: sufletista in Peste

Intr-o farfurie amestecam uleiul de masline cu condimentele dupa gust. Spalam pestele, il uscam cu un prosop, il stropim cu zeama de lamaie si condimentam bucatile, lasam 1 ora la rece....Citeste continuarea

Sarmale de post

Postat de: Bucataras in Dulciuri

Mai intai pregatesc frunzele de varza pentru sarmalute. Daca varza este prea sarata, se opareste cu apa clocotita si se lasa frunzele cam 15 minute sa stea in apa.  Orezul se spala in apa...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

ieri la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]