Tort egiptean- pentru aniversarea...
Postat de: lili in DulciuriPrima data facem foile ; batem albusurile spuma , adaugam zaharul si batem pana acesta se topeste. Amestecam faina cu alunele macinate si o adaugam la compozitia de albusuri. Punem...Citeste continuarea
Tort de ciocolata
Postat de: madi_marin in TorturiPentru blat separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Galbenusurile le frecam cu ulei. Amestecam cele doua compozitii, punem cacaoa si...Citeste continuarea
Turta dulce
Postat de: ionela2682 in DulciuriZaharul il punem pe foc sa se caramelizeza,dupa care turnam deodata apa calda ,aproape fiarta,lasam sa se racoreasca,amestecand din cand in cand pentru dizolvarea completa -se amesteca ...Citeste continuarea
Tort cheesecake cu zmeura
Postat de: cristinne in TorturiSe face un blat crocant din biscuitii dati prin robot si untul topit. Se pune in interiorul formei de tort apasand. Se bag la cuptor 10 minute. Se freaca bine branza mascarpone cu zaharul pudra...Citeste continuarea
Tarta cu telemea si rosii
Postat de: Dulceatadetrandafiri in Aperitive / GarnituriAluatul il decongelezi din vreme la temperatura camerei. Preincalzesti cuptorul la 200 de grade. Intr-un bol amesteci smantana cu ouale (foto 1), cu furculita zdrobesti branza si o adaugi in...Citeste continuarea
Tarta cu banane
Postat de: Furnicuti in DulciuriDin faina, unt si zahar framantam repede un aluat, adaugand putina apa rece, cat sa avem un aluat inchegat, care nu se lipeste de peretii vasului. Intindem aluatul cu sucitorul, pe o suprafata...Citeste continuarea
Tort de bezea cu fructe
Postat de: bitza in TorturiFoi bezea: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi se adauga treptat zaharul si se continuua mixarea pana ce acesta se topeste si obtinem o spuma densa si lucioasa. Se adauga...Citeste continuarea
Tort sah-Pentru o tripla...
Postat de: ionela2682 in TorturiBlatul: -peste albusurile batute spuma adaugam zaharul,mixam pana se topeste complet -adaugam faina si omogenizam galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam in compozitie...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă cu frisca
Postat de: alice_ciobanu in TorturiTiramisu reţetă cu frisca Ciocolata o topiti pe baie de aburi. Frisca lichida se bate pana isi mentine forma. Mascarpone l-am frecat bine cu zaharul pudra si apoi l-am amestecat cu...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă adaptata
Postat de: Ina in DulciuriTiramisu reţetă adaptata Crema : Intr-un bol amestecam praful de crema de vanilie de la Dr. O'etker cu praful de frisca , laptele si zaharul. Mixam totul energic, pana obtinem...Citeste continuarea
Tarta cu lamaie si bezea
Postat de: gaby_d in PrajituriSe amesteca ingredientele uscate pentru crusta . Se adauga untul rece, cubulete. Se amesteca doua minute apoi se adauga putin cate putin apa rece , framantand intre timp cu mana, pana...Citeste continuarea
Tocanita de ceapa cu carne de porc
Postat de: ArianaBala in Porc-taiem carnea in bucatele mici si o punem la prajit in ulei alaturi de cateii de usturoi taiati feliute, aprox. 5 min.; -dupa ce carnea se rumeneste frumos, o scoatem pe o farfurie si o tinem...Citeste continuarea
Tarta de vara cu crema de branza
Postat de: Anamaria7 in PrajituriIncalzim cuptorul la 200C si tapetam cu hartie de copt o tava de tarta. Eu am vrut neaparat steluta! :P Blat: Amestecam sarea in faina, facem o gaura in mijloc si punem untul rece taiat...Citeste continuarea
Tortul bunicii
Postat de: Anamaria7 in TorturiIncalzim cuptorul la 180C si tapetam o forma rotunda cu diametrul de cca 23cm. Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si continuam pana devine ca bezeaua. Apoi...Citeste continuarea
Tort Scooby-Doo
Postat de: pusikmea in TorturiCu o zi inainte il facem pe Scoby-Doo. Topim ciocolata la cuptorul cu microunde sau la baine marine, o lasam putin sa se racoreasca, iar intre timp il desenam pe scoby-doo pe hartia de copt. Cu o...Citeste continuarea
Tarta cu zucchini
Postat de: adasev12 in Aperitive / GarnituriMai inatai am facut aluatul brise: am pus toate ingredientele foarte reci in robot si le-am amestecat bine, apoi am framatat putin aluatul pe masa. L-am pus in folie si-am dat la frigider o...Citeste continuarea
Tort stralucitor de visine
Postat de: Corina33 in TorturiSe separa ouale si se bat albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste, apoi se adauga si galbenusurile. Se cerne faina impreuna...Citeste continuarea
Tort pentru mama
Postat de: sufletista in TorturiOuale impreuna cu zaharul se bat bine,pana devin ca o crema. Se pun pe baie de abur pana cand crema se ingroasa. Frisca se bate bine Gelatina se pune la inmuiat cu 3 linguri de suc de...Citeste continuarea
Tarte cu fructe si dulceata
Postat de: adasev12 in PrajituriAm intins pasta pe masa putin mai subtire de cat era initial, apoi cu ajutorul formelor am taiat tartele si le-am asezat in formele unse si tapetate cu faina. Le-am presat putin, sa ia forma...Citeste continuarea
Tartă cu ton şi roşii
Postat de: alice_ciobanu in TonAşadar din ingredientele pentru aluat faceţi o bilă pe care o daţi la rece pentru o oră, după care o întindeţi bine cu sucitorul şi o puneţi in tava specială, tapetată cu unt şi...Citeste continuarea
Tarator
Postat de: Furnicuti in SupeCuratam si tocam castravetii cubulete destul de mici. Pregatim un mujdei din usturoiul zdrobit, ulei de masline, otet sau zeama de lamaie si sare. Intr-un bol incapator turnam iaurtul,...Citeste continuarea
Tort " Vara fructelor"
Postat de: RuxyRux in PrajituriBatem la mixer ouale, zaharul, vanilia 5-6 minute, adaugam apoi mascarpone si mai mixam 1 minut, la sfarsit faina si praful de copt. Pregatim o tava ( eu am facut in forma de tort cu inel...Citeste continuarea
Tarta cu caise si crema "frangipane"
Postat de: lili2010 in PrajituriGarnisiti o forma de tarta cu aluatul de foietaj si intepati din loc in loc cu o furculita.Dati la frigider pentru a prepara continuarea. Intr-un castron amestecati ingredientele...Citeste continuarea
Tarta cu piept de pui si branza
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriToata familia iubeste tartele astea. Calde sau reci, cu carne sau cu legume, pot constitui o cina simplu de preparat sau un mic dejun consistent alaturi de un pahar cu iaurt. Intr-un...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci cu pancetta si...
Postat de: adasev12 in Mancaruri cu carneCeapa am taiat-o marunt si ardeiul la fel si le-am calit putin in ulei de masline... Am adaugat apoi pancetta cubulete si am mai lasat 5 minute sa se patrunda, apoi am adaugat ciupercile...Citeste continuarea
Tarta cu fructe si bezea
Postat de: rodicamaria in PrajituriDin faina,unt,100g zahar,galbenusuri,praful de copt si 1/2 pachet zahar vanilat se face un aluat fraged,din care se intinde o foaie in tava unsa(se intinde cu mana,este putin sfaramicios). Se da...Citeste continuarea
Tort cu crema de lamaie si gem de...
Postat de: luminita20_2006 in TorturiBlat: ouale se bat cu sare pana isi dubleaza volumul, se adauga zaharul si vanilia mixam pana devine o crema. Dupa care adaugam untul topit, laptele, faina cu praful de copt,nuca de cocos,...Citeste continuarea
Tort de aniversare
Postat de: diaconta in TorturiBlatu l cu albusul oparit este foarte pufos si nu trebuie insiropat,de aceea mi s-a parut potrivit pentru o combinatie de crema fina si multe fructe. Se separa ouale.Albusurile se bat cu un...Citeste continuarea
Tarta perfecta;)
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe amesteca bine ingredientele pentru aluat, se acopera si se da la frigider ptr o ora. Dovlecelul se feliaza si se sareaza. Rosiile se feliaza si ele. Branza se amesteca cu smantana, oul si...Citeste continuarea
Tort cu mousse de fructe de padure
Postat de: Irina in TorturiAm inceput cu prepararea mousse-ului. Fructele si zaharul le-am pus intr-o cratita la foc moale si le-am lasat pana au inceput sa fiarba. Gelatina inmuiata in cateva linguri de apa am...Citeste continuarea
Tarta cu ceapa si dovlecei
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe framanta un aluat din faina, untul taiat cubulete, oul si apa si un varf de cutit de sare. Dupa ce am obtinut un aluat omogen si elastic dam la frigider pt cel putin 30 minute. Intre timp...Citeste continuarea
Tort cu mousse de piersici
Postat de: rodica_m in TorturiBlat: Se separa ouale. Albusurie se bat spuma cuputina sare si cu zaharul. Galbenusurile se bat cu uleiul.Incorporam galbenusurile in spuma de albusuri si amestecam usor de jos in sus....Citeste continuarea
Tort de inghetata in doua...
Postat de: bitza in DulciuriBlat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi se adauga treptat zaharul. Se incorporeaza si galbenusul. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cern peste...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci
Postat de: mimmi in Mancaruri de legumeCalim ceapa tocata marunt in putin ulei, dupa care adaugam ciupercile curate si taiate. Le calim pana se inmoaie ciupercile, adaugam apa, condimente dupa gust si lasam sa fiarba. Dupa ce s-au...Citeste continuarea
Tort de post
Postat de: sufletista in DulciuriBlat -se amesteca toate ingredientele bine se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune jumatate din compozitie,se da la cuptor pana trece testul cu scobitoarea repetam si cu compozitia...Citeste continuarea
Ton sicilian
Postat de: ANCA in TonIntr-o tigaie mare, se pun la inabusit ceapa si usturoiul in ulei de masline, la foc mediu, pana se inmoaie ceapa. Se adauga rosiile decojite si taiate cubulete, vinul si ardeiul iute tocat. Cand...Citeste continuarea
Tochitura din Bihor
Postat de: Sidy in Mancaruri cu carneCarnea de porc se taie bucatele. Ficateii se curata si se taie in doua Carnatul prajit se taie felii. Usturoiul se curata si se piseaza. Intr-o cratita topim untura, adaugam uleiul si...Citeste continuarea
Tocanita de iepure vânat
Postat de: Julie in Mancaruri cu carneCarnea se desprinde de pe oase si se taie in bucati mai mici. Se amesteca vinul cu apa, se adauga usturoiul, boabele de piper, foaia de dafin maruntita, ceapa taiata in patru si bucatile de...Citeste continuarea
Tarta cu visine si crema frangipane
Postat de: Julie in PrajituriMigdalele se coc usor in cuptor, apoi se rasnesc sub forma de pudra. Se amesteca bine untul cu zaharul si pudra de migdale. Se adauga apoi oul si se omogenizeaza. Crema se lasa la frigider timp de...Citeste continuarea
Tarta cu rubarba
Postat de: Julie in PrajituriAluat: Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si untul, se adauga faina si apoi laptele. Aluatul obtinut se pune in folie alimentara si se las ala rece pentru 30 minute. Umplutura:...Citeste continuarea
Tarta cu dude negre
Postat de: Julie in PrajituriBlat: Se mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile, se adauga faina si se framanta pana aluatul seamana cu niste firimituri mai mari. Se adauga apoi, laptele. Aluatul se strange usor cu...Citeste continuarea
Tarta cu dovlecei si ardei copti
Postat de: aziz in Aperitive / GarnituriBlatul : Amestecam toate ingredientele intr-un castron, pana obtinem un aluat ca o plastelina, pe care il imbracam in folie de plastic si dam la frigider 30 minute.(eu am avut deja facut...Citeste continuarea
Tarta cu branza si zmeura
Postat de: pusikmea in PrajituriBatem ouale cu un praf de sare panan isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, uleiul, faina, praful de copt, zaharul vanilat si omogenizam bine compozitia. turnam compozitia...Citeste continuarea
Tort de ciocolata pt toti bucatarasii
Postat de: mihaelab in TorturiSeparam albusurile si le batem spuma,apoi punem putin cate putin zaharul mixand bine. Cand zaharul s-a topit putem pune galbenusurile amestecate cu uleiul, mixam in continuare. Faina o amestecam...Citeste continuarea
Taitei de casa
Postat de: mihaelab in PastePunem galbenusele intr-un castronel,sarea si faina cat cuprinde.Amestecam totul pana devine un aluat nelipicios. Aluatul il luam si-l intindem pe masa de lucru punand faina pe masa,intindem...Citeste continuarea
Tocana de hribi
Postat de: MIUTA in Aperitive / GarnituriAm calit ceapa in ulei. Am pus o lingura cu boia si am adaugat hribii curatati,spalati si taiati. Am condimentat cu sare si piper si am lasat sa fiarba in sucul lasat de ciuperci. Dupa 30...Citeste continuarea
Tarta cu cirese si cacao
Postat de: Dulceatadetrandafiri in PrajituriCiresele le speli si le lasi zvantat mai intai intr-o sita, apoi pe servete de hartie; le golesti de samburi (foto 1). Intr-un bol cerni faina, cacaoa si adaugi jumatate din cantitatea de...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci champignon
Postat de: mirela0911 in Mancaruri de legumeSe curata si se spala ciupercile. Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune la calit in ulei si pasta de ardei. Dupa ce s-a inmuiat putin ceapa, se adauga ciupercile taiate feliute. Se lasa 5...Citeste continuarea
Tort Bianca
Postat de: adasev12 in TorturiAm facut un blat de tort obisnuit, am impartit compozitia in doua, iar intr-o parte am adaugat si nessquick, pt iesi maro. Am turnat in tava tapetata cu unt si faina cate doua linguri...Citeste continuarea
Tort cu crema de branza
Postat de: sufletista in TorturiSe unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt Se separa albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa ca...Citeste continuarea