Taietei de casa
Postat de: MIUTA in PasteEu folosesc de obicei la taieteii de casa doar galbenusurile.Ouale e preferabil sa fie de casa deoarece taieteii o sa aiba o culoare frumoasa.Albusurile ramase se folosesc la altceva,eu am facut...Citeste continuarea
Tort de vara cu fructe
Postat de: nico_nico in TorturiPentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 5 linguri de zahar. Galbenusurile se bat bine cu mixerul impreuna cu celelalte 5 linguri zahar si cele 2 pliculete de...Citeste continuarea
Tort cu capsuni
Postat de: sufletista in Torturise tapeteaza tava cu hartie de copt. se da drumul la cuptor se separa ouale, apoi albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate bine pana devine o spuma lucioasa ca...Citeste continuarea
Tort capsunos
Postat de: monike in TorturiBlatul: Am separat galbenusurile de albusuri.Galbenusul se freaca bine cu zaharul pana devine cremos si se deschide la culoare. Albusul se bate spuma tare cu un praf de sare si o lingura de...Citeste continuarea
Tarta cu urda si mazare
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriIubesc tartele astea. Se fac atat desimplu si-s asa de usor de combinat. Te joci cu ingredientele :)) Amesteci pentru inceput faina, malaiul si margarina. Framanti pana ce amestecul devine...Citeste continuarea
Tort Diplomat
Postat de: Cristina_Vivi in Torturiam pus gelatina la inmuiat intr-un pahar cu zeama de la compotul de piersici. intre timp am separat ouale. Le-am pus intr-o cratita impreuna cu zaharul , faina, zaharul vanilat, cojile rase de la...Citeste continuarea
Tort Larissa
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma , se adauga tot zaharul si esenta de rom/zeama de lamaie si se bat in continuare pana se intareste. Se pune uleiul si...Citeste continuarea
Tort Sirena
Postat de: pusikmea in TorturiSeparam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală
Postat de: Anamaria7 in PrajituriTiramisu reţetă originală Mixam galbenusurile cu zaharul vanilinat, apoi adaugam branza si omogenizam. Inmuiem rapid piscoturile in cafea, asezam un strat, acoperim cu un strat de crema,...Citeste continuarea
Tort cu branza si capsuni
Postat de: rodica_m in TorturiBlat: Albusurile se bat spuma cu sare dupa care se adauga zaharul, se mixeaza pana la obtinerea bezelei, galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste bezea, se adauga faina si...Citeste continuarea
Triunghiuri cu mere si cu branza
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe lasa foile la dezghetat. Ungem fiecare foaie cu ulei dupa care le suprapunem, facem cate un set de trei foi. Le taiem pe lungime in trei fasii. In total vor iesi 12 portii. Merele se spala,...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata si bezea
Postat de: miha in TorturiBlat: Punem cacaoa intr-un vas si turnam apa clocotita, amestecand continuu. Amestecam pana dispar toate cocoloasele si obtinem o compozitie de consistenta uleiului. Lasam la racit....Citeste continuarea
Tort cu crema de iaurt si jeleu de...
Postat de: LUK in TorturiBlat:( impartim cantitatile date in 2) Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le amestecam cu uleiul si lichiorul Angeli.Batem spuma tare albusurile,adaugam apoi zaharul mixand...Citeste continuarea
Tort de cafea
Postat de: miremirc in TorturiPentru blat : Topim ciocolata pe baie de aburi si lasam deoparte. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin spuma, adaugam lichiorul de cafea si ciocolata topita si racorita .Batem...Citeste continuarea
Tochitura de rinichi -varianta mea!
Postat de: ionela2682 in PorcCeapa se caleste in putin ulei,se vor adauga rinichii taiati cubulete,se tin pana se rumenesc putin -se adauga rosia data pe razatoare,se adauga usturoiul,sarea si piperul,cimbrul,se tine pana...Citeste continuarea
Trandafir din clatite
Postat de: mimmi in DulciuriMixam ouale si adaugam alternativ faina si lapte pana devine o compozitie ca si o smantana. Adaugam 2-3 linguri colorant depinde cat de rosii vreti sa fie clatitele. Prajim clatitele pe ambele...Citeste continuarea
Tarta cu capsuni - 100
Postat de: MotanLaOale in PrajituriBLAT Se separa ouale. Se mixeaza albusurile cu zaharul si zaharul vanilat si un praf de sare pana se intareste si devine lucioasa. Se adauga galbenusurile si se mixeaza in continuare....Citeste continuarea
Tarta cu capsuni
Postat de: ionela2682 in DulciuriCrusta: -faina ,zaharul si sarea se mixeaza -adaugam pe rand cubulete de unt fff rece -se toarna prin tubul de alimentare al robotului pentru inceput 60 ml apa cu gheata se adauga pana la 120...Citeste continuarea
Tort fraged cu dulceata de capsune
Postat de: ionela2682 in Dulciuri-se freaca untul cu zaharul pudra -se adauga galbenusurile unul cate unul,amoniacul stins,aromelesi la sfarsit faina -se framanta un aluat potrivit de tare,se lasa sa se odihneasca 30 minute...Citeste continuarea
Tort de biscuiti cu ciocolata si...
Postat de: dentistutza in TorturiIntr-un vas dreptunghiular se aseaza primul strat de biscuiti. Se purcede la prepararea cremei. Ciocolata se rupe bucati si se topeste fie la bain-marie fie la microunde. Apoi se...Citeste continuarea
Tortilla
Postat de: kamy in Aperitive / GarnituriCartofi se curata,se taie subtire ca ptr.cipsuri si se fierb(nu se prajesc)in mult ulei. Se pun intr-un castron incapator(acolo o sa adaugam si ouale batute) Dupa ce terminam cu cartofii(ii...Citeste continuarea
Tarta delicioasa cu capsuni
Postat de: pusikmea in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, apa, esenta de...Citeste continuarea
Tort la microunde
Postat de: andreea123 in TorturiSe caramelizeaza intr-o craticioara 80g de zahar sau se poate carameliza la Microunde, dar se mai adauga 2 linguri de apa. Caramelul obtinut se varsa intr-un vas de yena (se intinde cam de un...Citeste continuarea
Tarta cu dovlecei si flori de dovlecei
Postat de: lilik in Aperitive / GarnituriCuratam usturoiul si il taiem cubulete apoi il punem cu putin ulei la calit iar cand incepe sa se rumeneasca punem dovleceii taiati cubulete. Lasam 5-10 minute,apoi punem florile de...Citeste continuarea
Tarta pufoasa cu cirese si...
Postat de: lilik in PrajituriSpalam fructele,le scoatem samburii si taiem caisele in 4. Batem albusurile cu zaharul si praful de sare ca pentru bezele,apoi adaugam treptat untul topit si la sfarsit praful de copt,faina si...Citeste continuarea
Tarta cu struguri
Postat de: deea986 in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga zaharul in ploaie si zaharul vanilat. Separat galbenusurile se freaca cu uleiul, esenta de rom si coaja rasa de lamaie....Citeste continuarea
Tarta cu legume
Postat de: Criss in Aperitive / GarnituriPentru aluat, amestecam faina cu sare, untul taiat cubulete, adaugam oul si apa rece si facem o bila compacta ce trebuie acoperita cu folie si pusa in frigider minim 30 minute. Dupa cele 30 minute...Citeste continuarea
Tort Tamisa
Postat de: alice_ciobanu in TorturiPentru blat topiţi 125 gr ciocolată lapte cu 4 linguri de apă într-un bol aşezat deasupra unui vas cu apă fiebinte. Când ciocolata s-a topit trageţi de pe foc şi lăsaţi să...Citeste continuarea
Tarta cu crema de vanilie si capsuni
Postat de: Criss in PrajituriPentru blat: Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat coaja de lamaie, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza...Citeste continuarea
Tort de ciocolata si capsuni
Postat de: pusikmea in TorturiInainte de a ne apuca de blat topim ciocolata pentru frunze, dupa care spalam bine frunzele, le stergem cu un servetel, iar cu ajutorul unei pensule ungem partea cu nervurile mai pronuntate (...Citeste continuarea
Tort Emy
Postat de: pusikmea in TorturiSeparam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de...Citeste continuarea
Tarta cu capsuni si crema de Ricotta
Postat de: Dulceatadetrandafiri in DulciuriPentru blat se amesteca toate ingredientele reci si se framanta rapid cu buricele degetelor (mainile le poti tine putin sub un jet de apa rece) pana devine un aluat de tarta omogen pe care il...Citeste continuarea
Tocanita cu pastai
Postat de: ianculubita in Mancaruri de postIn vasul cu ulei incins,se pune la calit ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul de asemenea taiat marunt. Se adauga cutia cu rosii,dupa cateva minute cartofii curatati,spalati si taiati...Citeste continuarea
Tarta cu dovlecei si ciuperci la...
Postat de: MIUTA in Aperitive / GarnituriPentru inceput am taiat feli dovlecelul si l-am sarat.Am pus vasul cu dovlecei la figider pentru cateva minute pana am pregatit restul ingredientelor. Am curatat ciupercile de...Citeste continuarea
Tarta cu frisca si capsuni
Postat de: ela in PrajituriSe spala capsunile,se curata coditele,se taie in doua si se acopera cu 7linguri zahar si se lasa sa stea 1ora.Lasam cateva capsuni pentru ornat. Se freaca galbenusurile cu 6linguri de zahar...Citeste continuarea
Tort de inghetata
Postat de: miha in TorturiInghetata de ciocolata: Topim ciocolata la foc mic impreuna cu frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. dam la rece pentru cca 1 ora, cand compozitia...Citeste continuarea
Turte cu branza
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriSe face maiaua din drojdie, putin lapte caldut, zahar si putina faina si se lasa la crescut 15-20 minute la caldura. Se pune faina, sarea, oul si laptele si se framanta un aluat...Citeste continuarea
Tarta cu capsuni
Postat de: sufletista in PrajituriSe separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste albusuri. Se...Citeste continuarea
Tarta cu capsune
Postat de: divainbucatarie in DulciuriPregatim budinca de vanilie cu 300 ml lapte. Dupa ce o luam de pe foc adaugam untul, 2 linguri zahar si ciocolata topita si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Turnam crema peste blat....Citeste continuarea
Tzatzichi
Postat de: MotanLaOale in SalateIaurtul se pune la scurs in tifon in mai multe straturi (eu am un saculet din panza de in) cel putin 6-8 ore. Castravetii se curata de coaje si se rad pe razatoarea mica. Se presara cu sare si...Citeste continuarea
Trifle cu capsuni si afine
Postat de: Furnicuti in DulciuriZdrobim biscutii in mana sau ii punem intr-o punga si trecem o sticla peste ei de cateva ori. Mascarponele il amestecam cu quarkul si zaharul pudra, iar capsunile le taiem pe jumatate....Citeste continuarea
Turte cu urda si marar
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriSe face maiaua din drojdie, putin lapte caldut, zahar si putina faina si se lasa la crescut 15-20 minute la caldura. Se pune faina, sarea, oul si laptele si se framanta un aluat potrivit....Citeste continuarea
Tort aniversar
Postat de: Brindusa in TorturiPRIMA ZI Crema bavareza de ciocolata: Bate galbenusurile cu zaharul, pana se fac ca o spuma Incalzeste laptele bine cu batonul de vanilie. Lasa-l sa se racoreasca...Citeste continuarea
Tort de clatite cu sirop caramel
Postat de: LicutaMarin in TorturiClatitele se fac din: 50 gr faina, un plic de vanilie, 1 ou, 150 ml lapte si 8 gr unt. Puneti 50 ml frisca nebatuta si caramelele intr-o cratita si fierbeti la foc mic 6-8 minute, pana se...Citeste continuarea
Tort de vanilie cu crema de...
Postat de: laylalala in Torturi1. Incinge cuptorul la 180°C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt rotunda de aprox.18 cm diametru. 2....Citeste continuarea
Tort Milch Schnitte- Tort pentru...
Postat de: alice_ciobanu in TorturiBlatul: Se separă albuşurile şi se bat spumă tare. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, apă, ulei, şi se bat bine cu mixerul. Peste acestea se toarnă apoi făina amestecată cu...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă cu blat
Postat de: Dulceatadetrandafiri in PrajituriTiramisu reţetă cu blat Sa o luam sistematic pentru ca, desi par multe ingrediente, nu este complicat de alcatuit aceasta prajitura si nu trebuie sa te descurajezi! Pentru blat...Citeste continuarea
Tocanita cu piept de pui
Postat de: Mihaela11_jo in PuiSe caleste ceapa in uleiul de masline intr-o cratita de fiert subpresiune. Cand ceapa devine sticloasa se adauga boia de ardei si carnea de pui; se mai lasa 4-5 minute . Se adauga apa...Citeste continuarea
Tort cu crema de ciocolata alba si...
Postat de: laylalala in Torturi1. Incalzeste cuptorul la 180 ° . Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt rotunda de 18 cm diametru. 2. Pentru aluat, bate ouale cu zaharul si esenta de rom pana...Citeste continuarea
Tort Amandina
Postat de: pusikmea in TorturiSeparam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul in ploaie, apa si galbenusurile pe care le-am frecat inainte cu uleiul,...Citeste continuarea