Supa de gaina cu galuste pufoase pufoase

de ionix in Supe, 24 Sep 2009 | 19408 vizualizari

 

Reteta o am de la mamicuta mea frumoasa si iubita.

 

INGREDIENTE

  • eu am avut o gaina mare de cam 3 kilograme asa ca am pus doar jumatate din ea... deci, 1 kg si jumatate de gaina
  • 4-5 morcovi mari
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei gras mare
  • 2 pastarnaci
  • 4-5 frunze de telina
  • sare, piper
pentru galuste:
  • 2 oua
  • 1 paharel si jumatate de gris
  • 1 varf de lingura de praf de copt
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de gaina cu galuste pufoase pufoase:

Gaina am oparit-o mai intai si apoi am pus-o la fiert intr-o oala de circa 4 litri.

Gaina pe care am avut-o eu era din comert asa ca fierbe mai repede.

Inca de la inceput se pune ceapa taiata in doua, morocul taiat in bucati mari si pastarnacii taiati in buati mari.

Trebuie avut grija sa se spumeze bine supa.

Cand incepe sa fiarba gaina se adauga frunzele de telina, ardeiul gras taiat in doua, sare si piper (dupa gust)

Cand carnea este fiarta se scot legumele, eu las doar morcovii pentru ca-mi place sa-i mananc in supa, si se pregateste compozitia de galuste.

Pentru galuste: ouale se bat bine bine de tot, apoi se adauga grisul treptat pentru a nu face cocoloase si praful de copt.

Inainte de a pune galustele in oala punem un pahar de apa rece in supa pentru a intrerupe un pic fierberea si adaugam galustele cu lingura in oala.

Se lasa circa 10-15 minute pana fierb galustele.

Se serveste atat calda cat si rece.

 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Mare grija la galuste sa nu se zdrentuiasca. Eu mai stropeam cu un pic de apa rece sa nu se zdrentuiaca galustele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gaina cu galuste pufoase pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

ionix 1

26.09.2009, 17:11

eu pun... daca asa zice mami meu asa-i cel mai bine

Miha 1

26.09.2009, 18:05

Nici eu nu pun praf de copt,dar na...cate bordeie atatea obiceie. Fiecare face dupa cum stie...

ionix 1

27.09.2009, 18:31

asta asa-i... hehehe... eu am invatat de la mami si stiu ca-i ies umflate si pufoase... se umfla si fara praf de copt???

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa spaniola cu ton