Caisele le spalam bine sub jetul de apa.
le punem la scurs intr-o sita.
le taiem in doua si le scoatem samburii.
intr-o oala de tuci(sau una mai groasa daca nu aveti de tuci),asezati un rand caise,unul zahar,iar unul de caise,iar unul de zahar si tot asa pana terminam si caisele si...
Pulpele de pui le spalam bine si le indepartam tot puful ce este pe ele.
le tamponam cu niste servete de bucatarie si le taiem in doua(le puteti lasa si intregi).
rosiile le decojim si le taiem cubulete.
ceapa o curatam,o spalam si o tocam.
usturoiul il curatam,il spalam si il tocam...
blatul:
ouale (de la temperatura camerei)le separam.
mixam galbenusurile cu zahar,pe care il punem treptat,pana ce isi dubleaza volumul.
adaugam apa si vanilia.
apoi punem faina si praful de copt si le incorporam bine.
batem albusurile spuma ,cu un praf de sare ,pana nu se mai...
Alegem piersicile care sunt coapte,dar mai tari la atingere,ca daca sunt moi se fleoscaiesc.
Pot sa nu fie nici foarte coapte ca sunt bune la compot.
Spalam bine de tot piersicile.
spalam borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos.
asezam in borcane(eu am pus...
Batem ouale spuma cu zaharul ,pana ce acesta din urma se topeste.
apoi adaugam uleiul si il incorporam.
adaugam si iaurtul,coaja de portocala rasa si zaharul vanilat.
intr-un castron,separat, amestecam faina cu praful de copt si praful de sare.
turnam din amestecul de faina cate...
Luam bucata de muschi de porc si o spalam bine apoi o tamponam cu niste servete de bucatarie.
o taiem bucatele,dar nu foarte mici.
cartofii ii curatam ,ii spalam si ii taiem in doua.
ceapa o curatam o spalam si o tocam ,iar cea uscata o taiem pestisor.
morcovul il curatam,il spalam si...
blatul:
separam albusurile de galbenusuri(acestea sa fie la temperatura camerei).
albusurile le batem spuma cu un praf de sare,pana nu se mai desprind de bol.
le dam putin la frigider,cat facem restul de compozitie.
galbenusurile le mixam cu zaharul pana se albesc,iar acesta...
Cum se prepara visinata. Indepartam coditele visinelor si le spalam bine.
le punem la scurs pe o sita.
intr-un borcan mare de sticla(eu am pus in unul de 5 kg) incepem sa asezam visinele.
punem un rand de visine,unul de zahar,iar visine,iar zahar,iar ultimul strat trebuie sa fie neaparat...
Pastaile le curatati capetele si le spalati bine.
Intr-o oala puneti niste apa la fiert, cu un praf de sare mare.
Cand apa incepe sa fiarba, puneti pastaile si le dati cateva clocote (nu le fierbeti prea tare ca sa devina moi, ci trebuie sa fie al dente).
Le scoateti cu o paleta intr-un...
Copanelele le spalam bine cu apa calda si incercam sa indepartam tot puful ce mai este pe ele.
rosiile le decojim si le taiem cubulete.
morcovul il radem de coaja apoi il maruntim.
ceapa o curatam,o spalam bine si o tocam marunt.
ardeiul rosu ii indepartam semintele,apoi il...
Cartofii ii spala si le radem coaja.
ii taiem cuburi mai mari.
ii punem intr-o oala cu apa la fiert,si cu un strop de sare,circa 15-20 de minute.
dupa acest timp de fierbere ii scurgem bine de apa.
luam o tava de cuptor si asezam hartie de copt in ea.
punem cartofii in tava,si ii...
Visinele ,dupa ce le scoatem samburii,le punem la scurs pe o sita,iar dedesubt puneti o farfurioara unde sa se scurga sucul,pentru ca veti folosi din el la jeleu.
Mixam ouale cu zaharul,pana isi dubleaza volumul.
adaugam praful de copt si esenta de vanilie.
apoi faina ,in ploaie.
la...
Visinele le spalam bine si le lasam sa se scurga de apa. Le indepartam coditele si le scoatem samburii.(cantitatea de la ingrediente de
care v-am zis este cea ramasa dupa ce am scos samburii).
Intr-o oala de tuci(sau una mai groasa) punem un rand de visine ,unul de zahar,iar visine si iar...
Fileurile le spalam bine si le tamponam cu niste servete de bucatarie.
Intr-un castronel amestecam uleiul de masline cu putina sare,piper si boia de ardei iute.
Amestecam bine,iar cu acest sosulet ungem fileurile pe ambele parti.
Luam o tava ,asezam niste hartie de copt...
Spalam borcanele bine cu apa fierbinte si le punem la scurs,cu gura in jos,pe un prosop curat.
visinele le spalam bine si le indepartam coditele.
punem in borcane visine,cat sa fie pana la jumatate.
masuram cantitatea de apa care ne trebuie pentru a umple toate borcanele si o punem...
Scoatem toate ingredientele inainte de a face aluatul si le lasam putin la loc cald,pentru a fi la temperatura camerei.
faina o punem intr-un bol.
batem ouale spuma cu un praf de sare.
droajdia o frecam cu o lingurita de zahar.
iaurtul il punem intr-un ibric si il punem pe foc sa il...
Dovleceii ii spalam bine si ii curatam de coaja.
ii taiem bucati,ii presaram cu putina sare si ii lasam sa iese apa din ei.
intr-un bol batem ouale spuma cu un praf de sare.
adaugam apa minerala si putin piper.
punem si cele 3 linguri ulei,apoi faina ,pe care o turnam cate putin,pana...
Cartofii ii spalam ,ii radem de coaja si ii punem la fiert cam 15 minute cu un praf de sare.
pieptul de pui il spalam bine si il tamponam cu niste servete de bucatarie.
il taiem felii mai maricele.
il batem putin cu ciocanul de snitele ,apoi il condimentam cu sare,piper si boia de ardei...
Intai si intai pregatim toate legumele .
cartofii ii spalam ,ii radem si ii taiem cuburi mai maricele.
morcovul il curatam si il taiem bucatele mici.
ardeiul rosu si galben si taiem cubulete.
cepele le curatam,le spalam si le tocam.
rosia o spalam,o curatam de coaja si o taiem...
Ciresele si visinele le spalam bine in cateva ape.
le indepartam coditele si le scoatem samburii.
le punem la scurs pe o sita cat timp pregatim compozitia aluatului.
Separam galbenusurile de albusuri.
galbenusurile le mixam cu zaharul ,pe care il adaugam treptat.
le mixam pana ce...
Spalati mai intai fructele cu putina apa cada.
le taiati in doua .
luati un storcator,fie el electric,fie manual si stoarceti sucul fructelor.
daca nu aveti storcator ,bagati o furculita in mijlocul fiecarei jumatate de fruct ,si rasuciti cu o mana furculita iar cu cealalta...
Ficatul il spalam bine in 2,3 ape.
il curatam de pielitele ce le mai are,apoi il lasam intr-o cratita cu apa rece cam 20 minute,pentru a iesi sangele din el.
rosiile le curatam de coaja si le taiem bucatele.
ceapa o spalam bine si o taiem rondele.
intr-o tigaie punem uleiul la incins....
Morcovii si pastarnacul il spalam bine.
ii punem intr-o oala cu apa la fiert,la foc potrivit.
cand sunt gata ii scoatem si ii lasam sa se racoreasca.
cartofii ii spalam si acestia si ii punem in alta oala cu apa la fiert.
dupa ce legumele au fiert si s-au racit le curatam de coaja si...
Banana o curatam de coaja si o taiem bucatele.
portocala o curatam,o desfacem feliute si o taiem cubulete.
mandarina o curatam,o desfacem si o taiem bucatele mici.
marul il spalam,il curatam de coaja ,ii scoatem cotorul si il taiem feliute mici.
para o spalam,o curatam de coaja si o...
Pieptul de pui il spalam bine ,il tamponam cu niste servete de bucatarie si il taiem bucatele.
ciupercutele le spalam si le taiem feliute.
ceapa o curatam ,o spalam si o tocam marunt.
morcovul il radem de coaja si il taiem rondele.
rosiile le curatam de pielita si le taiem cuburi....
Laptele il punem intr-o cratita cu zaharul vanilat si il punem pe foc la fiert
mixam galbenusurile spuma cu zaharul.
adaugam si faina usor,apoi cacaua.
le incorporam bine.
luam cateva linguri din laptele pus la fiert si il punem in compozitia de galbenusuri pentru a o mai subtia....
Untul il punem la topit pe baie de aburi,apoi il lasam sa se raceasca.
Mixam ouale spuma cu zaharul,pe care il punem treptat,pana toate cristalele se topesc.
incorporam untul topit si esenta.
adaugam si laptele usor.
mai apoi praful de copt.
la urma punem faina treptat,pana...
Aluatul foietaj il punem la dezghetat.
Pieptul de pui,fara os si fara piele,il spalam bine si il taiem in doua bucati.
il punem intr-o tigaita cu apa si il fierbem cam 15-20 minute,cu un praf de sare si piper.
dupa ce s-a fiert il scotem pe o farfurie la racit.
curatam ceapa si o...
Punem apa intr-o tigaita.
o asezam pe ochiul aragazului iar in momentul in care incepe sa fiarba punem cele doua pliculete de ceai.
le fierbem 1 minut.
dam ceaiul deoparte,scoatem pliculetele si il lasam sa se racoreasca.
spalam lamaile si lime-ul.
taiem cateva feliute dintr-o...
Dulceata de capsuni reteta
Capsunelele le spalam bine si le punem pe o sita sa se scurga apa.
apoi le luam si le indepartam coditele.
intr-o oala de tuci(sau macar o oala mai groasa) punem 3 cani de apa si zaharul.
asezam oala pe foc,la foc potrivit,si punem la fiert siropul.
il...
Gem de caise cu miez de samburi de caise
Caisele le spalam bine sub jetul de apa. le punem la scurs intr-o sita. le taiem in doua si le scoatem samburii. intr-o oala de tuci(sau una mai groasa daca nu aveti de tuci),asezati un rand caise,unul zahar,iar unul de caise,iar unul de zahar si tot asa pana terminam si caisele si...
Pulpe de pui cu rosii la cuptor
Pulpele de pui le spalam bine si le indepartam tot puful ce este pe ele. le tamponam cu niste servete de bucatarie si le taiem in doua(le puteti lasa si intregi). rosiile le decojim si le taiem cubulete. ceapa o curatam,o spalam si o tocam. usturoiul il curatam,il spalam si il tocam...
Delicatese cu ness si visine
blatul: ouale (de la temperatura camerei)le separam. mixam galbenusurile cu zahar,pe care il punem treptat,pana ce isi dubleaza volumul. adaugam apa si vanilia. apoi punem faina si praful de copt si le incorporam bine. batem albusurile spuma ,cu un praf de sare ,pana nu se mai...
Compot de piersici
Alegem piersicile care sunt coapte,dar mai tari la atingere,ca daca sunt moi se fleoscaiesc. Pot sa nu fie nici foarte coapte ca sunt bune la compot. Spalam bine de tot piersicile. spalam borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos. asezam in borcane(eu am pus...
Pancakes cu iaurt
Batem ouale spuma cu zaharul ,pana ce acesta din urma se topeste. apoi adaugam uleiul si il incorporam. adaugam si iaurtul,coaja de portocala rasa si zaharul vanilat. intr-un castron,separat, amestecam faina cu praful de copt si praful de sare. turnam din amestecul de faina cate...
Muschi de porc la cuptor cu cartofi
Luam bucata de muschi de porc si o spalam bine apoi o tamponam cu niste servete de bucatarie. o taiem bucatele,dar nu foarte mici. cartofii ii curatam ,ii spalam si ii taiem in doua. ceapa o curatam o spalam si o tocam ,iar cea uscata o taiem pestisor. morcovul il curatam,il spalam si...
Delicatese cu visine
blatul: separam albusurile de galbenusuri(acestea sa fie la temperatura camerei). albusurile le batem spuma cu un praf de sare,pana nu se mai desprind de bol. le dam putin la frigider,cat facem restul de compozitie. galbenusurile le mixam cu zaharul pana se albesc,iar acesta...
Cum se prepara visinata
Cum se prepara visinata. Indepartam coditele visinelor si le spalam bine. le punem la scurs pe o sita. intr-un borcan mare de sticla(eu am pus in unul de 5 kg) incepem sa asezam visinele. punem un rand de visine,unul de zahar,iar visine,iar zahar,iar ultimul strat trebuie sa fie neaparat...
Pastai la borcane pentru iarna
Pastaile le curatati capetele si le spalati bine. Intr-o oala puneti niste apa la fiert, cu un praf de sare mare. Cand apa incepe sa fiarba, puneti pastaile si le dati cateva clocote (nu le fierbeti prea tare ca sa devina moi, ci trebuie sa fie al dente). Le scoateti cu o paleta intr-un...
Copanele cu orez si legume de sezon
Copanelele le spalam bine cu apa calda si incercam sa indepartam tot puful ce mai este pe ele. rosiile le decojim si le taiem cubulete. morcovul il radem de coaja apoi il maruntim. ceapa o curatam,o spalam bine si o tocam marunt. ardeiul rosu ii indepartam semintele,apoi il...
Cartofi noi cu cascaval la cuptor
Cartofii ii spala si le radem coaja. ii taiem cuburi mai mari. ii punem intr-o oala cu apa la fiert,si cu un strop de sare,circa 15-20 de minute. dupa acest timp de fierbere ii scurgem bine de apa. luam o tava de cuptor si asezam hartie de copt in ea. punem cartofii in tava,si ii...
Prajitura cu branza si visine
Visinele ,dupa ce le scoatem samburii,le punem la scurs pe o sita,iar dedesubt puneti o farfurioara unde sa se scurga sucul,pentru ca veti folosi din el la jeleu. Mixam ouale cu zaharul,pana isi dubleaza volumul. adaugam praful de copt si esenta de vanilie. apoi faina ,in ploaie. la...
Dulceata de visine
Visinele le spalam bine si le lasam sa se scurga de apa. Le indepartam coditele si le scoatem samburii.(cantitatea de la ingrediente de care v-am zis este cea ramasa dupa ce am scos samburii). Intr-o oala de tuci(sau una mai groasa) punem un rand de visine ,unul de zahar,iar visine si iar...
Fileuri de muschi italienesti
Fileurile le spalam bine si le tamponam cu niste servete de bucatarie. Intr-un castronel amestecam uleiul de masline cu putina sare,piper si boia de ardei iute. Amestecam bine,iar cu acest sosulet ungem fileurile pe ambele parti. Luam o tava ,asezam niste hartie de copt...
Compot de visine
Spalam borcanele bine cu apa fierbinte si le punem la scurs,cu gura in jos,pe un prosop curat. visinele le spalam bine si le indepartam coditele. punem in borcane visine,cat sa fie pana la jumatate. masuram cantitatea de apa care ne trebuie pentru a umple toate borcanele si o punem...
Gogosi cu iaurt si nuca
Scoatem toate ingredientele inainte de a face aluatul si le lasam putin la loc cald,pentru a fi la temperatura camerei. faina o punem intr-un bol. batem ouale spuma cu un praf de sare. droajdia o frecam cu o lingurita de zahar. iaurtul il punem intr-un ibric si il punem pe foc sa il...
Dovlecel pane la cuptor
Dovleceii ii spalam bine si ii curatam de coaja. ii taiem bucati,ii presaram cu putina sare si ii lasam sa iese apa din ei. intr-un bol batem ouale spuma cu un praf de sare. adaugam apa minerala si putin piper. punem si cele 3 linguri ulei,apoi faina ,pe care o turnam cate putin,pana...
Straturi de cartofi cu piept de pui
Cartofii ii spalam ,ii radem de coaja si ii punem la fiert cam 15 minute cu un praf de sare. pieptul de pui il spalam bine si il tamponam cu niste servete de bucatarie. il taiem felii mai maricele. il batem putin cu ciocanul de snitele ,apoi il condimentam cu sare,piper si boia de ardei...
Ciorba de cartofi noi cu loboda
Intai si intai pregatim toate legumele . cartofii ii spalam ,ii radem si ii taiem cuburi mai maricele. morcovul il curatam si il taiem bucatele mici. ardeiul rosu si galben si taiem cubulete. cepele le curatam,le spalam si le tocam. rosia o spalam,o curatam de coaja si o taiem...
Prajitura cu visine si cirese
Ciresele si visinele le spalam bine in cateva ape. le indepartam coditele si le scoatem samburii. le punem la scurs pe o sita cat timp pregatim compozitia aluatului. Separam galbenusurile de albusuri. galbenusurile le mixam cu zaharul ,pe care il adaugam treptat. le mixam pana ce...
Suc de citrice
Spalati mai intai fructele cu putina apa cada. le taiati in doua . luati un storcator,fie el electric,fie manual si stoarceti sucul fructelor. daca nu aveti storcator ,bagati o furculita in mijlocul fiecarei jumatate de fruct ,si rasuciti cu o mana furculita iar cu cealalta...
Mancare de ficat cu rosii si ceapa verde
Ficatul il spalam bine in 2,3 ape. il curatam de pielitele ce le mai are,apoi il lasam intr-o cratita cu apa rece cam 20 minute,pentru a iesi sangele din el. rosiile le curatam de coaja si le taiem bucatele. ceapa o spalam bine si o taiem rondele. intr-o tigaie punem uleiul la incins....
Salata boeuf de post
Morcovii si pastarnacul il spalam bine. ii punem intr-o oala cu apa la fiert,la foc potrivit. cand sunt gata ii scoatem si ii lasam sa se racoreasca. cartofii ii spalam si acestia si ii punem in alta oala cu apa la fiert. dupa ce legumele au fiert si s-au racit le curatam de coaja si...
Salata de fructe
Banana o curatam de coaja si o taiem bucatele. portocala o curatam,o desfacem feliute si o taiem cubulete. mandarina o curatam,o desfacem si o taiem bucatele mici. marul il spalam,il curatam de coaja ,ii scoatem cotorul si il taiem feliute mici. para o spalam,o curatam de coaja si o...
Paste cu pui si ciuperci
Pieptul de pui il spalam bine ,il tamponam cu niste servete de bucatarie si il taiem bucatele. ciupercutele le spalam si le taiem feliute. ceapa o curatam ,o spalam si o tocam marunt. morcovul il radem de coaja si il taiem rondele. rosiile le curatam de pielita si le taiem cuburi....
Budinca de casa cu ciocolata si capsuni
Laptele il punem intr-o cratita cu zaharul vanilat si il punem pe foc la fiert mixam galbenusurile spuma cu zaharul. adaugam si faina usor,apoi cacaua. le incorporam bine. luam cateva linguri din laptele pus la fiert si il punem in compozitia de galbenusuri pentru a o mai subtia....
Briose cu dulceata de capsuni
Untul il punem la topit pe baie de aburi,apoi il lasam sa se raceasca. Mixam ouale spuma cu zaharul,pe care il punem treptat,pana toate cristalele se topesc. incorporam untul topit si esenta. adaugam si laptele usor. mai apoi praful de copt. la urma punem faina treptat,pana...
Placinta cu piept de pui
Aluatul foietaj il punem la dezghetat. Pieptul de pui,fara os si fara piele,il spalam bine si il taiem in doua bucati. il punem intr-o tigaita cu apa si il fierbem cam 15-20 minute,cu un praf de sare si piper. dupa ce s-a fiert il scotem pe o farfurie la racit. curatam ceapa si o...
Lemon Ice Tea
Punem apa intr-o tigaita. o asezam pe ochiul aragazului iar in momentul in care incepe sa fiarba punem cele doua pliculete de ceai. le fierbem 1 minut. dam ceaiul deoparte,scoatem pliculetele si il lasam sa se racoreasca. spalam lamaile si lime-ul. taiem cateva feliute dintr-o...
Dulceata de capsuni reteta
Dulceata de capsuni reteta Capsunelele le spalam bine si le punem pe o sita sa se scurga apa. apoi le luam si le indepartam coditele. intr-o oala de tuci(sau macar o oala mai groasa) punem 3 cani de apa si zaharul. asezam oala pe foc,la foc potrivit,si punem la fiert siropul. il...