Rocsi

9

Bucataras
Suprem

Falticeni

Bucataras din 18.12.2009

RETETE1632
PRIETENI297
Retete

Gem de capsuni

In Dulceata / Gem la 8 Iun 2011

Intai de toate spalam bine toate capsunile, le punem intr-o sita sa se scurga de apa. Le scoatem coditele usor, fara a le strivi. Intr-o oala de tuci (sau una mai groasa oricum) puneti un rand capsuni, unul zahar, iar capsuni, iar zahar si tot asa pana terminati si capsunile si zaharul....

Negresa

In Prajituri la 7 Iun 2011

Intr-o cratita punem zaharul ,laptele,margarina si cacaua. o punem pe foc si ii dam cateva clocote. luam cratita de pe foc si lasam sa sa raceasca acest sirop. separam albusurile de galbenusuri. albusurile le batem spuma. peste siropul rece punem faina. apoi incorporam...

Pulpe de pui marinate la grill

In Pui la 6 Iun 2011

Pulpele de pui le spalam bine si le tamponam cu niste servete de bucatarie. le taiem in doua si le crestam putin(daca sunt prea mari). firul de ceapa il spalam si il taiem. usturoiul il curatam si il taiem feliute. intr-un bol amestecam sare,piper,boia de ardei. apoi punem...

Chiftelute cu verdeata la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 2 Iun 2011

Cartoful il spalam,il radem de coaja si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. ceapa si usturoiul il curatam,il spalam si le tocam in blender. mararul si patrunjelul il spalam,le indepartam cozile si il tocam. intr-un bol punem carnea. peste adaugam toate verdeturile. painea o...

Muschi la cuptor cu ceapa verde si ciuperci

In Porc la 31 Mai 2011

Muschiuletul il spalam bine,il tamponam cu niste servete de bucatarie de surplusul de apa,apoi il taiem bucati. ceapa o curatam ,o spalam si o taiem rondele. ciupercile le spalam bine,si daca sunt mai mari le taiem in doua sau patru bucati. usturoiul il curatam si il spalam,apoi il taiem...

Tarta cu branza si capsuni

In Prajituri la 29 Mai 2011

blat: mixam ouale spuma cu zaharul. adaugam apa,praful de copt si esenta de vanilie. la urma incorporam faina. ungem o tava rotunda cu putina margarina,punem hartie de copt si punem compozitia in tava. o dam in cuptorul incins ,la o temperatura potrivita si lasam acolo pana blatul...

Iaurt de casa

In Mancare copii la 26 Mai 2011

Laptele il punem la fiert cu un praf de sare. dupa ce a fiert il lasam sa se raceasca. cand este doar putin caldut,nu cald,ci o tenta doar de caldut,turnam paharul de sana. il amestecam bine cu laptele si il lasam la loc cald pana a doua zi. daca a 2a zi nu este inca facut,il mai...

Cartofi noi cu marar la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 26 Mai 2011

Cartofii ii spalam si le radem coaja. ii taiem in 3 sau in 4(daca sunt micuti ii lasati intregi). ceapa verde o curatam o spalam si o taiem rondele. mararul verde ii indepartam cozile,il spalam si il tocam marunt. intr-un bol adaugam uleiul,sare,piper si boia de ardei. asezam...

Turte ca la bunica

In Piine la 24 Mai 2011

Punem faina intr-un bol. apa o punem pe foc si o facem putin calduta. drojdia o frecam cu o lingurita zahar. turnam drojdia peste faina. presaram si sarea si zaharul si amestecam putin cu mana. apoi punem apa calduta,putina cate putina ,si framantam pana obtinem consistenta...

Piept de pui gratinat

In Pui la 23 Mai 2011

Pieptul de pui(fara piele si fara os) se taie cam in 6 bucati. se spala bine si se tamponeaza cu niste servete de bucatarie. le batem putin cu ciocanul pentru snitele. il ungem cu putin ulei,dupa care condimentam fiecare bucata cu sare,piper si boia de ardei. punem grill-ul la incins...

Chec cu zmeura

In Prajituri la 20 Mai 2011

Untul il topim apoi il lasam sa se raceasca. batem ouale spuma cu albusurile. apoi adaugam si zaharul treptat si mixam pana ce acesta se topeste. punem untul topit si esenta de rom. adaugam si apa minerala si mai mixam putin. apoi punem praful de copt ,iar spre final faina ,pe care...

Mancare de muschi de porc cu ardei copti

In Porc la 19 Mai 2011

Ardeii ii punem la copt pe o tava in cuptor,sau unde ii coaceti voi,depinde de posibilitati. dupa ce s-au copt ii punem intr-un bol,ii presaram cu sare mare si ii acoperim cu un capac. ii lasam acolo pana se racoresc ,apoi ii decojim,si le indepartam cotorii si semintele. carnea o spalam...

Fursecuri cu nutella si dulceata de capsuni

In Prajituri la 17 Mai 2011

Untul il punem intr-un bol la topit,pe baie de aburi,dar nu il infierbantati,doar il topiti si il luati de pe baie de aburi. mixati ouale cu zaharul,pe care il puneti treptat. incorporam si untul topit . adaugam praful de copt,coaja de lamaie rasa si esenta de rom. le amestecam toate...

Ciorba de cartofi cu leustean

In Ciorbe la 13 Mai 2011

Intai de toate luam toate legumele si le pregatim. cartofii ii curatam,ii spalam si ii taiem cuburi mai mari. ardeiul rosu si cel galben il spalam si il taiem  cubulete. ceapa o curatam,o spalam si o tocam. morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. rosia o...

Pulpa de porc in sos de vin rosu

In Porc la 10 Mai 2011

Pulpa de porc o spalam bine si o taiem bucati. intr-o oala punem apa ,iar cand aceasta fierbe dam drumul la carne. curatam ceapa si o taiem in patru. morcovul il curatam si il taiem tot in patru. punem si legumele impreuna cu carnea la fiert,pana ce carnea este bine patrunsa....

Tocanita de ficatei cu ceapa

In Ficat la 9 Mai 2011

Ficateii de pui ii spalam bine si ii curatam de acea pielita. ii lasam intr-un vas cu apa rece cam 30 minute ,pentru a iesi sangele din ei. ceapa o curatam si o tocam fie pestisor,fie mai marunta,dupa dorinta. Intr-o tigaie punem untul la topit. cand s-a topit adaugam ceapa si o lasam...

Gogosi aromate de post

In Dulciuri la 5 Mai 2011

Cerneti faina intr-un bol. Faceti o gaura in mijloc, puneti drojdia, 1 linguria de zahar si 3-4 linguri de apa calda. Amestecati putin, lasati 10 minute la crescut. Apa minerala o incalziti, cat sa fie calduta. Dupa ce a crescut drojdia, incepeti si framantati.  Adaugati...

Gaina nasilor

In Pui la 4 Mai 2011

Se ia gaina (sa aiba tot scos din interiorul ei) si o spalam bine de tot. intr-un castron amestecam ulei cu sare,piper,boia de ardei si condimente de pui. Cu acest unguent,frecam puiul bine de tot si il lasam asa vreo 30 de minute,la frigider. Apoi il puneti la rotisor si il rumeniti,dar...

Pasca traditionala

In Prajituri la 1 Mai 2011

Aluatul: toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei,sa nu fie reci. laptele il punem putin pe foc cat sa fie caldut putin. intr-un lighean punem faina. in mijlocul ei facem o gaura. drojdia o frecam cu o lingurita zahar si un strop ulei. acesta o turnam in gaura...

Risotto cu masline

In Mancaruri de post la 29 Apr 2011

Intai de toate relaxati-va si beti o cana de ceai(in cazut vostru poate fi cafea ,o bere sau mai stiu eu ce..eu am baut o cana de ceai si apoi la treaba). pregatim legumele: ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt. morcovul il curatam si il taiem cubulete. ardeiul il taiem la fel...

Drob mixt

In Aperitive / Garnituri la 28 Apr 2011

Spalam pipotele si ficatelul de pui. Intr-o oala punem pipotele de pui. cand au fiert cam pe jumatate ,punem si ficatelul si le lasam sa fiarba,dar nu le lasati pana se farama. Spalam organele de porc. Le punem intr-o oala la fiert si cand sunt gata le punem la racorit. limba o...

Pizza cu ghebe

In Pizza la 27 Apr 2011

http://www.bucataras.ro/retete/pizza-de-post-19366.html aluatul este facut dupa reteta de aici. Taiem pastramioara si kaizerul bucatele. ghebele fierte le tocam ,dar nu prea marunt. maslinele le taiem felii. luam jumatate din aluatul de mai sus. intindem o foaie rotunda si o...

Pulpa impanata la cuptor

In Porc la 27 Apr 2011

Pulpa de porc o spalam bine si o tamponam cu servete de bucatarie de surplusul de apa. cabanosul il taiem rondele de 3-4 cm lungime. 4 catei de usturoi ii curatam si ii taiem pe jumatate. gaurim pulpa din loc in loc,punem bucati de cabanos si jumatati de catei de usturoi. ceapa verde...

Pasca cu branza,crema de smantana si nuca

In Prajituri la 24 Apr 2011

Intai de toate operatiunile ,cu o seara inainte pregatiti smantana. intr-un bol puneti faina de porumb. peste faina puneti o sita ,iar pe sita un prosop de bucatarie curat. turnati in acel prosop smantana si o lasati pana a 2 a zi,dimineata,si se scurge bine. dimineata o luati din...

Snitele de soia

In Mancaruri de post la 18 Apr 2011

Intr- oala punem niste apa cu sare,piper,patrunjel si marar uscat. le punem pe foc la fiert. cand fierbe apa cu condimente ,adaugam bucatile de soia si le fierbem binisor. cand sunt gata le stoarcem bine de zeama si le lasam la racorit. intr-un bol punem apa minerala ,sare,piper si...

Invartita moldoveneasca

In Prajituri la 17 Apr 2011

Aluatul: Punem faina intr-un bol. mixam margarina cu zaharul pana ce acesta din urma se topeste. drojdia o punem intr-un castron,punem o lingurita zahar si o amestecam pana ce drojdia se dizolva. turnam margarina mixata si drojdia dizolvata peste faina. le amestecam putin cu mana....

Cartofi cu rozmarin la cuptor

In Mancaruri de post la 15 Apr 2011

Cartofii ii curatam si ii spalam. ii stergem de surplusul de apa si ii taiem in 6 sau 8 bucati. luam o tava de cuptor si o ungem cu ulei. asezam cartofii acolo si ii tavalim prin acel ulei. ii condimentam cu sare,piper si boia de ardei. curatam usturoiul si il tocam foarte marunt....

Pandispan marmorat

In Prajituri la 14 Apr 2011

Separam albusurile de galbenusuri(ouale trebuie neaparat sa fie la temperatura camerei). Mixam galbenusurile cu zaharul treptat ,pana ce acesta din urma se topeste,iar galbenusurile se albesc. adaugam zaharul vanilat,esenta si coaja de lamaie rasa si o incorporam in galbenusuri. separat...

Dovlecel pane de post

In Mancaruri de post la 13 Apr 2011

Dovlecelul il spalam si il curatam de coaja. il taiem felii rotunde apoi il sarez putin. intr-un bol punem apa minerala,putina sare,piper si marar. apoi adaugam faina,putina cate putina,in ploaie,pana obtinem un aluat mai gros ca la clatite. punem pe o farfurie putina faina alba....

Copanele cu usturoi si fasole verde la cuptor

In Pui la 10 Apr 2011

Fasolea verde o punem la decongelat. Copanele  de pui le spalam bine si le tamponam cu niste servete de bucatarie de surplusul de apa. le condimentam cu sare,piper si boia de ardei. le punem intr-un bol si turnam vinul peste ele. le acoperim cu folie si le dam la frigider cam 30...

Afisate 1321 - 1350 din 1632 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

A gresi este omeneste…totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]