Intai de toate scoateti varza cu o seara inainte(eu fac asta pentru ca nu mananc prea sarat).
apoi rand pe rand pregatim legumele:
morcovul il radem si il taiem cubulete mici.
ceapa o curatam si o taiem marunt.
rosiile le tocam.
varza o scurgem bine de apa si o tocam.
intr-o...
Pregatim mai intai de toate aluatul:
punem intr-un bol borsul ,uleiul si zaharul.
le amestecam bine cu un tel pana ce zaharul se topeste.
adaugam esenta si coaja de lamaie.
praful de copt il amestecam cu faina,apoi o incorporam treptat peste restul ingredientelor in bol.
framantam...
Pulpele de pui le spalam si le tamponam cu niste servete de bucatarie.
le batem putin cu ciocanul de snitele si le condimentam cu sare si piper.
asezam pe fiecare cate o bucata de kaizer si cate o felie de ardei galben si ardei rosu,taiate mai grosut.
le rulam foarte strans.
oul il...
Luam cele doua cotlete de porc si le spalam bine.
le tamponam cu niste servete de bucatarie.
le batem putin cu ciocanul de snitele.
curatam catelul de usturoi,il taiem in doua si cu el frecam bucatile de carne.
apoi le ungem cu putin ulei si le condimentam cu sare,piper,boia de ardei...
Intai de toate pregatim toate legumele.
cartofii ii curatam,ii spalam si ii taiem cuburi mai mari.
ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt.
morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
ardeiul rosu il taiem patratele.
rosiile le decojim si le tocam....
Amestecam mai intai faina cu nuca de cocos si zaharul.
apoi adaugam praful de copt si esenta de vanilie.
dupa care incepem sa turnam apa minerala treptat, si mixam continuu pana ce zaharul se topeste.
Se unge o tava cu margarina.
se toarna cam 3 sferturi din compozitie in tava....
Mai intai pregatim blatul:
intr-un bol punem apa minerala putin calduta,praful de sare si uleiul.
drojdia o frecam cu putin zahar si o adaugam in bol.
la urma adaugam faina treptat,pana obtinem un aluat usor de modelat si nelipicos.
il lasam la odihnit 10-15 minute.
preparam...
Pieptul de pui il spalam bine ,il tamponam cu niste servetele de bucatarie si il taiem bucati,pe lung ,mai groase.
ceapa o curatam,o spalm si o tocam marunt.
rosiile le scoatem din conserva si le taiem cubulete.
intr-o tigaie punem un cub de unt la topit .
adaugam ceapa si rosiile...
Intai de toate stoarcem portocalele pentru a obtine sucul.
inr-un bol amestecam sucul ,apa minerala si zaharul pudra.
invartim cu un tel pana se dizolva zaharul.
adaugam praful de sare,esenta de vanilie,coaja de portocala rasa si le incorporam.
punem si praful de copt.
la urma...
Pulpele de pui le spalam bine si le curatam de orice urma de puf.
le taiem in doua si le tamponam cu servete de bucatarie.
condimentam bucatile de pui cu sare,piper,boia de ardei si marar uscat,pe ambele parti.
luam o tava de cuptor si o ungem cu ulei.
asezam in ea bucatile de pui....
Punem intr-un bol apa minerala cu zaharul.
invartim cu un tel pana ce zaharul se topeste.
apoi adaugam uleiul,esenta si gemul.
amestecam bine de tot.
apoi punem coaja de portocala,praful de copt si faina treptat.
la urma adaugam si cacaua si o incorporam bine.
ungem tava de...
Pieptul de pui il spalam bine si il tamponam cu niste servete de bucatarie.
il taiem in 5-6 bucati.
luam un ciocan de snitele si batem putin fiecare bucata.
condimentam fiecare bucatata de pui cu sare,piper ,boia de ardei dulce si presaram si putin patrunjel uscat.
luam un grill,punem...
Ardeii ii coacem pe un grill.
Dupa ce s-au copt, ii punem fierbinti intr-o oala, ii presaram cu sare mare si ii acoperim cu un capac. Cand sunt racoriti, ii curatam de coaja.
Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.
Rosiile le maruntim bine.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins....
blatul:
separam ouale.
batem albusurile spuma cu zaharul,treptat,pana ce acesta se topeste.
incorporam galbenusurile rand pe rand.
apoi adaugam laptele si mixam in continuare.
adaugam nuca macinata,praful de copt si esenta de rom.
la urma adaugam faina,treptat.
luam o tava...
Ciocolata o rupem bucatale si o punem la topit,pe baie de aburi ,impreuna cu untul.
cand s-a topit o lasam sa se raceasca.
Mixam ouale impreuna cu zaharul,pana ce acesta din urma se topeste.
peste oua adaugam ciocolata topita si rece,treptat.
punem faina treptat si de acum incepem sa...
Ouale (la temperatura camerei) le separam.
albusurile le batem spuma cu zaharul,treptat.
adaugam galbenusurile,unul cate unul si le incorporam bine in albusuri.
punem laptele si esenta de rom si amestecam.
apoi adaugam praful de copt,cappucino si le incorporam bine.
la urma incepem...
Pieptul de pui (fara piele si os) se spala bine.
se taie in 6 bucati.
se bat cu ciocanul de snitele,dar nu foarte tare ca sa faramati pieptul.
le condimentati pe ambele parti cu sare si piper.
asezati pe fiecare bucata cate o feliuta pastrama si o felie branza topita.
rulati sau...
Cartofii ii spalati si ii puneti la fiert.
ceapa o curatam,o taiem in doua.
o punem intr-o tigaita cu apa si ii dam cateva clocote(puteti sa o folositi si cruda,mie nu imi place de asta am ales varianta asta).
rosia o spalam si o taiem bucatele mici.
castravetele il curatam de coaja...
Toate ingredientele le scoateti sa fie la temperatura camerei.
amestecam margarina cu untura.
punem zaharul peste si mixam bine,pana ce cristalele de zahar se topesc.
apoi adaugam ouale si mixam in continuare.
incorporam si nuca,praful de copt,esenta si coaja de portocala.
la urma...
Intr-o oala punem niste apa cu sare pe foc.
cand incepe sa fiarba,punem pastele si le fierbem cam 15 minute.
pregatim branza:
ouale le batem spuma cu zaharul ,iar mai spre final punem si zaharul pudra.
acestea le turnam peste branza.
punem coaja de portocala,esenta de rom si...
Intai de toate varza o taiem in doua si o punem la desarat,intr-o oala cu apa rece ,cu o seara inainte de a o prepara.
daca va place sa fie foarte acra,atunci doar o spalati in cateva ape si atat.
dupa ce a stat la desarat,o mai treceti printr-un jet de apa rece apoi o tocati.
carnea o...
Iaurtul trebuie sa fie de la temperatura camerei.
Laptele il punem intr-un ibirc pe foc pana devine caldut.
Intr-un bol amestecam drojdia, zaharul, 1 lingura faina si 4-5 linguri de lapte caldut.
Cand drojdia s-a dizolvat complet, o lasam cam 15 minute sa cresca.
Intr-un bol cernem faina...
Separam ouale.
albusurile le batem spuma ,apoi adaugam zaharul pudra treptat.
punem si zaharul vanilat si mixam in continuare.
adaugam galbenusurile,rand pe rand,incorporandu-le bine.
untul il punem intr-o cratita pe foc,cat sa il topim ,nu sa il incalzim.
il bagam in compozitia de...
Separam ouale.
albusurile le batem spuma,apoi adaugam si zaharul treptat.
punem uleiul,esenta si praful de copt si le omogenizam bine.
la urma incorporam faina treptat.
luam o tava rotunda si o ungem cu margarina.
o tapetam cu hartie de copt .
turnam compovitia in tava....
Se ia una bucata cocos.
se scoate tot din interiorul lui.
se parleste de tot puful pe flacara.
se transeaza si se spala bine de tot cu apa calda.
se ia o oala mai mare si se umple cu apa.
se pune cocosul in oala.
spumam raciturile destul de des,pana incepe sa fiarba .
curatam...
Mai intai pregatim blatul:
separam albusurile de galbenusuri.
albusurile le batem spuma,apoi punem si zaharul treptat si mixam bine pana se topeste.
adaugam si galbenusurile ,unul cate unul.
apoi incorporam uleiul si praful de copt.
adaugam si 2 linguri nuca macinata si esenta de...
Copanele de pui se spala bine si se tamponeaza cu niste servetele de bucatarie.
se ia o tava de cuptor si se unge cu ulei.
intr-un castronel se face un amestec de sare,piper,boia de ardei si condimente de pui.
cu acest amestec de condimente se condimenteaza puiul.
copanele...
Stoarcem 2-3 portocale pana obtinem cele 180 ml suc de portocale.
ciocolata alba o dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
untul il punem impreuna cu zaharul,intr-o craticioara.
le punem pe foc pana ce zaharul se topeste.
apoi o luam de pe foc si o lasam 5 minute la racorit.
adaugam...
Ciupercile le spalam si le taiem ,cum dorim.
ceapa o curata si o tocam marunt.
cartofii ii curatam ,ii spalam si ii taiem in 6-8 bucati,depinde cat de mari sunt.
intr-o tigaie punem putin ulei la incins.
adaugam ciupercile si le lasam 2-3 minute in ulei,dar le invartim mai mereu....
Pieptul de pui se spala si se taie bucati mai mari.
ceapa se curata,o spalam si o tocam maruntel.
morcovul il radem,il spalam si il taiem rondele.
intr-o tigaie punem putin ulei la incins.
adugam bucatile de carne ,pe care le rumenim cam 1 minut.
apoi punem 1 cana si jumatate apa...
Piept de pui pe pat de varza murata
Intai de toate scoateti varza cu o seara inainte(eu fac asta pentru ca nu mananc prea sarat). apoi rand pe rand pregatim legumele: morcovul il radem si il taiem cubulete mici. ceapa o curatam si o taiem marunt. rosiile le tocam. varza o scurgem bine de apa si o tocam. intr-o...
Cornulete cu nuca de post
Pregatim mai intai de toate aluatul: punem intr-un bol borsul ,uleiul si zaharul. le amestecam bine cu un tel pana ce zaharul se topeste. adaugam esenta si coaja de lamaie. praful de copt il amestecam cu faina,apoi o incorporam treptat peste restul ingredientelor in bol. framantam...
Rulouri cu ardei rosu si galben
Pulpele de pui le spalam si le tamponam cu niste servete de bucatarie. le batem putin cu ciocanul de snitele si le condimentam cu sare si piper. asezam pe fiecare cate o bucata de kaizer si cate o felie de ardei galben si ardei rosu,taiate mai grosut. le rulam foarte strans. oul il...
Cotlete de porc cu salata de primavara
Luam cele doua cotlete de porc si le spalam bine. le tamponam cu niste servete de bucatarie. le batem putin cu ciocanul de snitele. curatam catelul de usturoi,il taiem in doua si cu el frecam bucatile de carne. apoi le ungem cu putin ulei si le condimentam cu sare,piper,boia de ardei...
Ciorba de legume cu ghebe
Intai de toate pregatim toate legumele. cartofii ii curatam,ii spalam si ii taiem cuburi mai mari. ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt. morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. ardeiul rosu il taiem patratele. rosiile le decojim si le tocam....
Chec cu nuca de cocos si visine
Amestecam mai intai faina cu nuca de cocos si zaharul. apoi adaugam praful de copt si esenta de vanilie. dupa care incepem sa turnam apa minerala treptat, si mixam continuu pana ce zaharul se topeste. Se unge o tava cu margarina. se toarna cam 3 sferturi din compozitie in tava....
Pizza de post
Mai intai pregatim blatul: intr-un bol punem apa minerala putin calduta,praful de sare si uleiul. drojdia o frecam cu putin zahar si o adaugam in bol. la urma adaugam faina treptat,pana obtinem un aluat usor de modelat si nelipicos. il lasam la odihnit 10-15 minute. preparam...
Pui picant pe pat de paste
Pieptul de pui il spalam bine ,il tamponam cu niste servetele de bucatarie si il taiem bucati,pe lung ,mai groase. ceapa o curatam,o spalm si o tocam marunt. rosiile le scoatem din conserva si le taiem cubulete. intr-o tigaie punem un cub de unt la topit . adaugam ceapa si rosiile...
Clatite cu suc de portocale
Intai de toate stoarcem portocalele pentru a obtine sucul. inr-un bol amestecam sucul ,apa minerala si zaharul pudra. invartim cu un tel pana se dizolva zaharul. adaugam praful de sare,esenta de vanilie,coaja de portocala rasa si le incorporam. punem si praful de copt. la urma...
Pui in sos cu morcov la cuptor
Pulpele de pui le spalam bine si le curatam de orice urma de puf. le taiem in doua si le tamponam cu servete de bucatarie. condimentam bucatile de pui cu sare,piper,boia de ardei si marar uscat,pe ambele parti. luam o tava de cuptor si o ungem cu ulei. asezam in ea bucatile de pui....
Briose negrese -de post
Punem intr-un bol apa minerala cu zaharul. invartim cu un tel pana ce zaharul se topeste. apoi adaugam uleiul,esenta si gemul. amestecam bine de tot. apoi punem coaja de portocala,praful de copt si faina treptat. la urma adaugam si cacaua si o incorporam bine. ungem tava de...
Piept de pui la gratar cu sos alb
Pieptul de pui il spalam bine si il tamponam cu niste servete de bucatarie. il taiem in 5-6 bucati. luam un ciocan de snitele si batem putin fiecare bucata. condimentam fiecare bucatata de pui cu sare,piper ,boia de ardei dulce si presaram si putin patrunjel uscat. luam un grill,punem...
Ardei in sos (2)
Ardeii ii coacem pe un grill. Dupa ce s-au copt, ii punem fierbinti intr-o oala, ii presaram cu sare mare si ii acoperim cu un capac. Cand sunt racoriti, ii curatam de coaja. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt. Rosiile le maruntim bine. Intr-o tigaie punem uleiul la incins....
Prajitura cu ciocolata de 8 Martie
blatul: separam ouale. batem albusurile spuma cu zaharul,treptat,pana ce acesta se topeste. incorporam galbenusurile rand pe rand. apoi adaugam laptele si mixam in continuare. adaugam nuca macinata,praful de copt si esenta de rom. la urma adaugam faina,treptat. luam o tava...
Biscotti cu nuci si ciocolata
Ciocolata o rupem bucatale si o punem la topit,pe baie de aburi ,impreuna cu untul. cand s-a topit o lasam sa se raceasca. Mixam ouale impreuna cu zaharul,pana ce acesta din urma se topeste. peste oua adaugam ciocolata topita si rece,treptat. punem faina treptat si de acum incepem sa...
Prajitura cu cappucino si branza
Ouale (la temperatura camerei) le separam. albusurile le batem spuma cu zaharul,treptat. adaugam galbenusurile,unul cate unul si le incorporam bine in albusuri. punem laptele si esenta de rom si amestecam. apoi adaugam praful de copt,cappucino si le incorporam bine. la urma incepem...
Rulouri de pui cu branza topita
Pieptul de pui (fara piele si os) se spala bine. se taie in 6 bucati. se bat cu ciocanul de snitele,dar nu foarte tare ca sa faramati pieptul. le condimentati pe ambele parti cu sare si piper. asezati pe fiecare bucata cate o feliuta pastrama si o felie branza topita. rulati sau...
Salata calda de iarna
Cartofii ii spalati si ii puneti la fiert. ceapa o curatam,o taiem in doua. o punem intr-o tigaita cu apa si ii dam cateva clocote(puteti sa o folositi si cruda,mie nu imi place de asta am ales varianta asta). rosia o spalam si o taiem bucatele mici. castravetele il curatam de coaja...
Fursecuri fragede cu nuca si gem
Toate ingredientele le scoateti sa fie la temperatura camerei. amestecam margarina cu untura. punem zaharul peste si mixam bine,pana ce cristalele de zahar se topesc. apoi adaugam ouale si mixam in continuare. incorporam si nuca,praful de copt,esenta si coaja de portocala. la urma...
Budinca cu stafide si sos de ciocolata
Intr-o oala punem niste apa cu sare pe foc. cand incepe sa fiarba,punem pastele si le fierbem cam 15 minute. pregatim branza: ouale le batem spuma cu zaharul ,iar mai spre final punem si zaharul pudra. acestea le turnam peste branza. punem coaja de portocala,esenta de rom si...
Varza acra cu spata de porc
Intai de toate varza o taiem in doua si o punem la desarat,intr-o oala cu apa rece ,cu o seara inainte de a o prepara. daca va place sa fie foarte acra,atunci doar o spalati in cateva ape si atat. dupa ce a stat la desarat,o mai treceti printr-un jet de apa rece apoi o tocati. carnea o...
Paine de casa
Iaurtul trebuie sa fie de la temperatura camerei. Laptele il punem intr-un ibirc pe foc pana devine caldut. Intr-un bol amestecam drojdia, zaharul, 1 lingura faina si 4-5 linguri de lapte caldut. Cand drojdia s-a dizolvat complet, o lasam cam 15 minute sa cresca. Intr-un bol cernem faina...
Chec cu prune
Separam ouale. albusurile le batem spuma ,apoi adaugam zaharul pudra treptat. punem si zaharul vanilat si mixam in continuare. adaugam galbenusurile,rand pe rand,incorporandu-le bine. untul il punem intr-o cratita pe foc,cat sa il topim ,nu sa il incalzim. il bagam in compozitia de...
Tarta cu dragoste
Separam ouale. albusurile le batem spuma,apoi adaugam si zaharul treptat. punem uleiul,esenta si praful de copt si le omogenizam bine. la urma incorporam faina treptat. luam o tava rotunda si o ungem cu margarina. o tapetam cu hartie de copt . turnam compovitia in tava....
Racituri de cocos
Se ia una bucata cocos. se scoate tot din interiorul lui. se parleste de tot puful pe flacara. se transeaza si se spala bine de tot cu apa calda. se ia o oala mai mare si se umple cu apa. se pune cocosul in oala. spumam raciturile destul de des,pana incepe sa fiarba . curatam...
Tort cu crema de ciocolata
Mai intai pregatim blatul: separam albusurile de galbenusuri. albusurile le batem spuma,apoi punem si zaharul treptat si mixam bine pana se topeste. adaugam si galbenusurile ,unul cate unul. apoi incorporam uleiul si praful de copt. adaugam si 2 linguri nuca macinata si esenta de...
Copanele cu legume la cuptor
Copanele de pui se spala bine si se tamponeaza cu niste servetele de bucatarie. se ia o tava de cuptor si se unge cu ulei. intr-un castronel se face un amestec de sare,piper,boia de ardei si condimente de pui. cu acest amestec de condimente se condimenteaza puiul. copanele...
Raffaello cu suc de portocale
Stoarcem 2-3 portocale pana obtinem cele 180 ml suc de portocale. ciocolata alba o dam pe razatoarea cu ochiuri mici. untul il punem impreuna cu zaharul,intr-o craticioara. le punem pe foc pana ce zaharul se topeste. apoi o luam de pe foc si o lasam 5 minute la racorit. adaugam...
Mancarica de ciuperci cu cartofi
Ciupercile le spalam si le taiem ,cum dorim. ceapa o curata si o tocam marunt. cartofii ii curatam ,ii spalam si ii taiem in 6-8 bucati,depinde cat de mari sunt. intr-o tigaie punem putin ulei la incins. adaugam ciupercile si le lasam 2-3 minute in ulei,dar le invartim mai mereu....
Pilaf cu piept de pui
Pieptul de pui se spala si se taie bucati mai mari. ceapa se curata,o spalam si o tocam maruntel. morcovul il radem,il spalam si il taiem rondele. intr-o tigaie punem putin ulei la incins. adugam bucatile de carne ,pe care le rumenim cam 1 minut. apoi punem 1 cana si jumatate apa...