Rocsi

9

Bucataras
Suprem

Falticeni

Bucataras din 18.12.2009

RETETE1632
PRIETENI297
Retete

Ciorba de fasole

In Supe/Ciorbe la 13 Mai 2010

Fasolea se spala in multe ape. Apoi se pun la inmuiat 3-4 ore in apa calda(intre timp apa se mai schimba). Intr-o oala se pune pe 3 sferturi cu apa,se pune pe aragaz si cand incepe sa fiarba se pun fasolele in oala.(puneti la fiert 3 catei de usturoi,curatati dar intregi pentru ca ajuta...

Salam de biscuiti reteta

In Dulciuri la 11 Mai 2010

Salam de biscuiti reteta Rupeti biscuitii bucatele mici. Rahatul il taiati cubulete. Miezul de nuca il puneti cu coaja de portocala confiata in robot si le maruntiti. Peste biscuiti puneti rahatul, stahidele si nuca macinata. Le amestecati, apoi adaugati gemul de prune. Intr-o...

Tarta cu capsuni si fructe de padure

In Dulciuri la 10 Mai 2010

Ouale si albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. dupa ce le-ati batut bine se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie,esenta de rom,faina si cacaoa. compozitia obtinuta se pune intr-o tava de tarta ,tapetata cu hartie de copt. se da la cuptor30-35min. intre timp preparam...

Mingiute cu ciocolata si visine

In Dulciuri la 8 Mai 2010

Ciocolata se pune intr-o cratita la foc mic la topit. cand aceasta s-a topit se adauga cele 2 galbenusuri. dupa ce s-au incorporat bine galbenusurile se taie untul cubulete,se pune peste ciocolata si se invarte pana se topeste. dupa care adaugati faina si zaharul pudra. se amesteca...

Mititei cu mustar

In Mancaruri cu carne la 7 Mai 2010

Usturoiul se piseaza bine de tot. carnea tocata se amesteca cu usturoiul,bicarbonatul stins cu zeama de lamaie,sare,piper si boiaua de ardei dulce. se uda mainile cu putina apa si incep sa se faca mititei din compozitia de carne obtinuta. acestia se pun pe gratarul incins,se intorc pe o...

Chec pufos

In Dulciuri la 6 Mai 2010

Albusurile se bat spuma cu zaharul adaugat  treptat. galbenusurile se freaca cu cele 6 linguri de ulei. cele doua compozitii se amesteca. se adauga si esenta de rom,coaja de lamaie,praful de copt stins iar la urma faina treptat. pregatiti 2 tavi cu hartie de copt si turnati circa...

Chiftele cu sos si cartofi nature

In Mancaruri cu carne la 5 Mai 2010

Ingredientele pentru chiftele se amesteca toate. intr- o tigaie se pune ulei la incins,se fac chiftele si se prajesc rand pe rand pana terminam compozitia. sosul:se pune uleiul la incins,se adauga si faina si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase. peste se pune smantana si apa...

Tort cu crema de cacao

In Dulciuri la 4 Mai 2010

blatul: albusurile se bat spuma.peste spuma de albusuri se pun 6 linguri de apa fierbinte,api zaharul treptat si se bate in continuare pana albusurile nu mai curg din lighean. peste spuma de albusuri se pun galbenusurile rand pe rand si se mixeaza,apoi praful de copt stins cu putina zeama...

Chiftele gustoase

In Mancaruri cu carne la 3 Mai 2010

Carnea tocata se pune intr-un bol. mararul si patrunjelul se spala,se indeparteaza coditele si se toaca foarte marunt. ceapa se spala si se taie rondele. cartoful se curata,se spala,se taie cubulete si se pune la fiert. cand e fiert ,se scurge apa,si se paseaza bine de tot....

Ciorba de perisoare

In Ciorbe la 2 Mai 2010

Intr-o oala nu prea mare se pune pe jumatate apa. patrunjelul,mararul si ceapa verde se spala bine si se toaca marunt. morcovul se curata,se spala si se taie rondele. ardeiul se curata de seminte,se spala si se taie cubulete. legumele taiate se pun oala pentru ciorba si se adauga si...

Salata de boeuf

In Aperitive / Garnituri la 1 Mai 2010

Morcovii,pastarnacul,radacina de patrunjel si cartofii se spala bine si se pun la fiert. pana fierb legumele, se taie cubulete parizerul. castravetii se spala putin,se scurg si se taie cubulete. intr-un lighean se pune parizerul taiat ,castravetii si mazarea spalata bine(daca nu e...

Pilaf cu ciuperci

In Mancaruri de post la 30 Apr 2010

Orezul se spala bine in mai multe ape. ceapa si morcovul se curata,se spala si se taie rondele. ciupercile se spala si se taie felii. intr-o tigaie se pune uleiul la incins,se pun legumele si  ciupercile si se calesc pe o parte si alta,se pune si orezul si se caleste si el 1 min...

Tochitura moldoveneasca la ceaun

In Porc la 27 Apr 2010

Intr-un ceaun de tuci se pune putin ulei. carnea se spala si sa taie bucatele. acesta se adauga peste uleiul incins si se rumeneste putin pe o parte si alta. apoi se pune sare si piper dupa gust si se stropeste cu apa,putin cate putin. rosia se decojeste,se toaca marunt si se pune...

Plapiumioare cu piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 26 Apr 2010

Aluatul se lasa la dezghetat.cand e gata dezghetat se pune pe o masa cu putina faina si se mai intinde putin cu sucitorul pentru ca e destul de gros. dupa ce l-ati intins se taie patratele cam de 15 centimetri. pieptul de pui se taie bucatele nu prea mari,se bate putin ca pentru...

Salata gustoasa de varza

In Salate la 24 Apr 2010

Varza se spala bine si se toaca fideluta sau se da pe razatoare, depinde de preferinte si se pune intr-un bol. Intr-un castron se amesteca putin ulei de masline, otet de mere, piper alb, sare si marar si se toarna peste varza taiata. Pe deasupra se pun felii de rosii.

Prajitura cu mere si portocala

In Prajituri la 24 Apr 2010

Merele se curata de coaja, se scot samburii si se taie cubulete. Portocala se curata, se desface felioare si se taie cubulete. Se amesteca cu merele taiate, se pune putina scortisoara si se lasa sa se intrepatrunda aromele. Ouale se mixeaza bine cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Peste...

Cozonac ardelenesc cu vin

In Dulciuri la 22 Apr 2010

aluatul: galbenusurile le freci cu un strop de sare. intr-un lighean puneti faina. drojdia o amestecati cu putin lapte,1 lingurita zahar,2 linguri faina si o torni in mijloc peste faina si lasi la crescut. restul de lapte il puneti la fiert cu zaharul,vanilia,coaja de lamaie,esenta de...

Cartofi cu sunca la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 21 Apr 2010

Cartofii ii curatati,ii spalati si ii taiati felii rotunde dar putin mai groase. acestia ii asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,ii stropiti cu putin ulei,ii condimentati cu sare,piper si boia de ardei dulce. sunca o taiati patratele mai maricele si puneti cate o bucata pe...

Tocanita de pui cu ceapa

In Pui la 20 Apr 2010

Pulpele se spala bine si sa taia in doua. ceapa se curata,se spala,se toaca marunt. morcovul se curata,se spala se toaca cubulete. cartofii se curata,se spala se taie in 2 sau 4. intr-o tigaie se pune putin ulei,se pune carnea si se rumenete putin pe ambele parti,apoi se pun 2-3 cani...

Ciorba cu urzicute si peste

In Supe/Ciorbe la 19 Apr 2010

Urzicile se curata si se spala bine in multe ape. ceapa se curata ,se spala si se toaca marunt. morcovul se curata ,se spala si se da pe razatoarea mare. cartofii se curata,se spala si se taie cuburi mai mari. rosia se curata de pielita si se taie cuburi. intr-o oala nu prea...

Oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2010

Ouale se pun intr-o oala la fiert. le lasam sa fiarba pana sunt tari. cand sunt gata de fiert se pun in apa rece la racorit. cand s-au racorit se cojesc,se taie in 2 si se scoate galbenusul. pateul se amesteca cu 3-4 galbenusuri tari date prin sita,se adauga untul,piper si vegeta dupa...

Snitzele crocante

In Pui la 18 Apr 2010

Pieptul de pui se feliaza,se spala bine,se bate cu cioconul de snitele si se condimenteaza cu piper si vegeta. intr-un castron se bat ouale ,se amesteca apa minerala,praf de usturoi,boia de ardei dulce,piper ,vegeta si se bat bine toate la un loc. intr-o farfurie se pune faina alba iar in...

Salata cu cartofi si sardine

In Salate la 17 Apr 2010

Ceapa verde se curata,se spala si se toaca marunt toata legatura. 3 linguri zeama de lamaie se amesteca cu 2 linguri apa ,sare si ceapa verde tocata si se lasa la macerat intr-un bol. cat ceapa sta la macerat,cartofii se spala si se pun la fiert cu tot cu coaja. cand sunt fierti ,se...

Varza murata cu kaizer

In Mancaruri cu carne la 17 Apr 2010

Varza se pune jumatate de zi la desarat in apa calda(se schimba apa cam de 2,3 ori). dupa ce s-a desarat se taie marunt. kaizerul se feliaza si el si se pune in putin ulei si se rumeneste circa5 min. dupa se curata ceapa si morcovul,se toaca si se pune peste kaizer. se lasa 3-4 min la...

Pasca cu aluat fraged

In Dulciuri la 15 Apr 2010

aluatul: oul se freaca bine de tot cu zaharul. peste ou se adauga iaurtul,untul topit,stropul de sare,esenta de vanilie,praful de copt stins si faina(faina se pune sa iese un aluat mai gros ca la pandispan,sa puteti sa il invartiti cu lingura...nu trebuie un aluat tare ca cel de cozonac de...

Piept de pui cu smantana la cuptor

In Mancaruri cu carne la 14 Apr 2010

Pieptul de pui (fara piele) se spala bine si se taie pe lun bucati mai groase. se condimenteaza cu piper si vegeta si se pune intr-o cratita. faina se desface in putina apa si se da printr-o strecuratoare intr-o farfurie. peste ,in aceasta farfurie, se rastoarna si smantana si se mai...

Supa de pui fugit

In Supe/Ciorbe la 12 Apr 2010

Puiul se spala bine de tot sa nu mai aiba puf pe el. Intr-o oala se pune apa si se pune puiul(sa fie mai multa apa ca sa aiba unde fierbe puiul si sa ramana supa).si se pune pe aragaz la fiert. telina,pastarnacul,radacina de patrunjel,si morcovii se curata,se spala bine se taie bucati mari...

Briose cu visine si spuma de lamaie

In Dulciuri la 10 Apr 2010

Ouale se bat spuma cu zaharul. peste ouale spuma se pune iaurtul si uleiul treptat. praful de copt se stinge cu putin otet sau suc de lamaie si se pune peste. apoi se adauga faina,sucul si coaja de lamaie,esenta de vanilie.toate se amesteca bine iar la urma se pun visinele si se mai...

Cherry

In Bauturi la 9 Apr 2010

Intr-o oala mai mare se amesteca toate ingredientele. se aseaza in sticle si se lasa la macerat macar o saptamana. sticlele le puneti undeva la rece in camara si in fiecare zi mai agitati putin sticlele. se serveste cu cuburi de gheata.

Salatica de sfecla rosie

In Salate la 8 Apr 2010

Sfecla se spala bine. se pune intr-o oala cu apa la fiert. cand e fiarta ,se lasa la racit. dupa care se curata de coaja. se da pe razatoarea mica. hreanul se spala ,se curata si se da tot pe razatoarea mica. amestecati bine ,puneti sare,ulei si otet dupa gust. la sfarsit o...

Afisate 1561 - 1590 din 1632 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]