publicat la 30.08.2017
publicat la 31.07.2017
publicat la 31.07.2017
Ești hiperactiv și determinat să valofirici fiecare clipă, chiar și pe alea în care ar trebui sa dormi. Fii cu băgare de seamă, dacă te duci la culcare atât de târziu şi te trezești atât de devreme, s-ar putea să te întalnești cu tine pe hol…!
Bucataras.ro
[email protected]
Fursecuri fragede de post
Eu am folosit doar jumatate din cantitatile care erau pentru aceste fursecuri si mi-au iesit 13 bucati (26 jumatati). Am inceput prin a face aluatul care este foarte simplu de facut, margarina lasata la temperatura camerei inainte de a fi folosita se mixeaza cu zaharul pudra, apoi pe rand am...
Tort cu bezea de nuca si cafea
Am inceput prin a pregati blaturile,cu o seara inainte dar se pot face si in aceeasi zi in care se prepara tortul. Primul blat : Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare apoi cu zaharul.Am adaugat galbenusurile treptat,amestecand dupa fiecare galbenus,apoi laptele,uleiul si faina...
Foi de miere de albine
Pe planseta punem faina,bicarbonatul,scortisoara si turnam compozitia fiarta( mierea,untul,zaharul,laptele se pun intr-o cratita cu fund dublu pana se topesc si incepe sa fiarba se opreste si se toarna peste faina) Se face un aluat din care trebuie sa iasa 3-4 foi,mie mi-au iesit 3( fiind...
Tort cu ciocolata si mascarpone
Pentru blat: Topim untul impreuna cu ciocolata. Mixam zaharul cu oul cam 2-3 minute,adaugam faina amestecata cu praful de copt,apoi ciocolata cu untul. Coacem intr-o forma unsa cu unt si faina si coacem cam 10-12 minute. Pentru ganache: Infierbantam bine frisca lihida,adaugam...
Chec marmorat (zebra)
Am inceput prin a bate albusurile spuma cu un praf de sare, apoi am adaugat treptat zaharul si zaharul vanilinat. Cand bezeaua este sticloasa, ferma, se adauga galbenusile amestecate inainte cu cele 4 linguri de ulei, ca la maioneza. Cu un spatula, am omogenizat usor, apoi am adaugat si...
Tort cu trei feluri de ciocolata
Am inceput cu blatul,pe care l-am simplificat eu putin,dar a iesit la fel de bun Am folosit o tava de 20 cm. Am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul brun. Separat am amestecat faina cu praful de copt,un praf de sare,nuca...
Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni si smantana
Reteta de preparare a papanasilor Branza dulce se amesteca cu oul,zaharul,zaharul vanilinat,coaja de lamaie. Faina se amesteca cu praful de copt si praful de sare. Se amesteca cele doua si se lasa la odihnit 10-15 minute. Se formeaza cateva cercuri specifice papanasilor si cateva...
Dulceata de piersici
Am inceput prin a decojii piersicile si a le taia in 3,4 bucati. Am pus zaharul,le-am acoperit si le-am lasat peste noapte la frigider. Usoara prima parte :) Am pasat piersicile si le-am pus intr-o oala incapatoare apoi le-am lasat sa fiarba la foc mic timp de vreo 4 ore, luand spuma din...
Prajitura cu iaurt de piersici
Foarte simpla aceasta prajitura. Am inceput prin a tapeta o tava de chec cu folie alimentara. Piscoturile se trec prin sucul de la compot si se tapeteaza forma de chec cu ele. Gelatina se pune la hidratat in 200 ml suc din compot. Crema am obtinut-o prin amestecarea branzei Almette cu...
Chec pufos cu capsuni
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,apoi se adauga treptat zaharul,eu l-am adaugat cam in 4 transe, apoi cand bezeaua e ferma se adauga galbenusurile impreuna cu praful de copt,cu o spatula se omogenizeaza bine ,iar apoi se incorporeaza si uleiul,apoi laptele. Se adauga faina in 2...
Spuma de capsuni
Albusurile se bat spuma cu praful de sare,iar apoi se adauga treptat si zaharul (eu pun cate 2 linguri) Se bate bine bezeaua apoi se adauga frisca si se mai bate sau se mixeaza. Capsunile se sfaramiteaza cu furculita si se adauga peste bezea, apoi se amesteca usor. Se pune in pahare si...
Tarta cu crema de vanilie si capsuni
Am inceput prin a face aluatul : Se amesteca faina cu zaharul vanilinat,zaharul,coaja de lamaie,praful de sare si se adauga untul bucati.Se amesteca pana cand aluatul devine ca nisipul.Atunci se adauga galbenusurile si se formeaza o bila de aluat care se pune la frigider pentru 30 minute.Apoi se...
Cozonac cu nuca si cacao
Intr-un bol punem faina,galbenusurile frecate cu 100 ml ulei, "ca la maioneza", laptele impreuna cu drojdia si cele 3 linguri de zahar, care inainte de a fii puse in aluat se lasa la fermentat 15 minute, coaja de lamaie, zaharul vanilinat, un praf de sare,un praf de copt si se framanta...
Panna cotta cu capsuni
Frisca,laptele 2 linguri de zahar se pun intr-o cratita cu fund dublu,pana se incalzeste. Se pune pastaia ,semintele de vanilie,si cele 10 g de gelatina preparat anterior conform instructiunilor de pe ambalaj. Se pun in forme si se pun intr-o tava ca sa stea inclinate.( m-am cam chinuit la...
Tarta cu ciocolata
Pentru aluat, faina se cerne pe o masa de lucru, se pune coaja de la lamaie,sarea,zaharul vanilinat, untul si se sfaramiteaza pana ajunge la textura unui nisip umed. Se adauga zaharul si galbenusurile si se incorporeaza fara a lucra prea mult aluatul. I se da o forma rotunda si se pune la odihnit...
Krem alla krem
Am inceput cu blatul: Se separa galbenusurile de albusuri si cele din urma se bat cu un praf de sare ,apoi se adauga treptat si zaharul. Se bate cu telul sau mixerul pana devine o bezea ferma si se adauga in 2 reprize praful de la crema olle de ciocolata. Se omogenizeaza bine si se pune...
Tort aniversar cu crema de ciocolata ,mousse de zmeura si banda de ciocolata
Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, pana devine ferma bezeaua apoi se adauga treptat zaharul pana devine ferma si lucioasa,se adauga galbenusurile impreuna cu praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se incorporeaza usor faina impreuna cu cacaoa,si se pune intr-o forma de...
Placinte poale-n brau
Pentru inceput se pun cam 4-5 linguri de lapte caldut intr-un bol peste care se adauga drojdia si se lasa cca 15 min. sa fermenteze. Intre timp, cernem faina, facem cu mana loc in mijloc unde vom turna restul de lapte ramas in care se adauga zaharul si se pune pe foc pana se topeste zaharul,...
Budinca de gris cu caramel, reteta delicioasa pentru un desert senzational
Cum se prepara Budinca de gris cu caramel, reteta delicioasa pentru un desert senzational: Se fierbe in clocot laptele cu 10 linguri de zahar si coaja de lamaie. Se adauga grisul in ploaie,amestecand tot timpul cu telul.Cand grisul s-a umflat se lasa sa se raceasca si se se adauga untul si...
Chec cu lamaie
Pentru inceput mi-am pregatit toate ingredientele si am topit untul la cuptorul cu microunde. Ouale se bat bine cu zaharul,se adauga zaharul si se bate pana se topeste zaharul,apoi se adauga untul topit,coaja de lamaie,laptele se mai bate un pic cu telul si apoi se adauga faina amestecata cu...
Briose
Pentru inceput ouale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana are consistenta unei creme si se dubleaza volumul. Treptat se incorporeaza si uleiul,laptele. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza usor in crema. Jumatate din compozitie se amesteca cu cacaoa. Formele se...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Pentru inceput galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra pana devine crema albicioasa si se dubleaza volumul. Se incorporeaza treptat mascarponele si se omogenizeaza bine. Se baga la frigider pana se bate frisca. Frisca se bate cu intaritorul pentru frisca...
Pariziene cu dovleac
Mai intai am facut aluatul : Faina se pune intr-un bol adanc, se pune oul, sarea, untul, uleiul. Separat laptele se incalzeste si se pune zaharul si drojdia si se lasa aprox. 15 minute sa fermeteze. Dupa cele 15 minute se pune in bol peste faina si se face un aluat, care o sa iasa elastic...
Rulada de ciocolata cu crema de vanilie
Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,se adauga treptat cele 6 linguri de zahar pana se obtine o bezea pe care daca o intoarcem deasupra capului nu curge :) Se adauga galbenusurile,apa si cu o spatula de silicon sau o lingura de lemn se omogenizeaza usor de jos in sus. Se...
Placinta de casa cu dovleac
Am notat reteta in caietul meu de prajituri, mi-am pus sortul de bucatarie si m-am apucat de curatat dovleac. ( am curatat vreo 3 kg ca sa fie in congelator si pentru alta data) Foile se prepara astfel: Oul l-am mixat cu zaharul pana si-a dublat volumul, am pus laptele treptat si uleiul....
Cornulete din foietaj cu ciocolata si nuca
Aluatul de foietaj se intinde pe masa de lucru preserata cu faina si se intinde nu foarte mult pentru a se umfla mult mai frumos cornuletele. Crema de ciocolata (nutella am folosit eu) se amesteca cu nuca macinata si zaharul. Compozitia rezultata se intinde peste foaia de foietaj si se taie...
Clatite cu branza dulce si smantana la cuptor
Incepem prin pregatirea clatitelor : Se amesteca faina cu praful de sare,2 oua.Adaugam treptat laptele pana il omogenizam pe tot. Adaugam apa minerala tot treptat,apoi uleiul.Lasam sa se odihneasca aproximativ o ora. Se coc clatitele si se lasa deoparte. Branza dulce se amesteca cu...
Gogosi cu dulceata de capsuni
Primul lucru punem laptele la incalzit pe foc apoi adaugam drojdia si zaharul si lasam aproximativ 15 minute pana fermenteaza. Intr-un bol sau cratita, punem faina, ouale, praful de sare, coaja de lamaie, untul topit si peste drojdia si plamadim pana cand nu se mai lipeste de maini....
Prajitura cu crema de lamaie
Mod de pregatire: Se separa albusurile de galbenusuri ,se mixeaza spuma albusurile cu praful de sare,incorporand treptat cele 7 linguri de zahar. Galbenusurile se freaca cu uleiul ca la maioneza,apoi se omogenizeaza cu apa.Se pune praful de copt peste galbenusuri. Se adauga faina...
Placinta cu dovleac
Dovleacul se curata de coaja (tare) :( si se da pe razatoarea mare. Se adauga zaharul si plicul de zahar vanilinat si se lasa deoparte. Foile se decongeleaza la temperatura camerei. Intr-o tava ( eu am folosit-o cea de la cuptor) se intind foi de placinta, eu am pus cate 3 straturi,se...