publicat la 23.12.2014
publicat la 19.12.2014
publicat la 19.12.2014
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Placinta cu carne si ghebe
Intai am fiert ghebele pt 10-15 minute si le-am lasat la scurs. Aluat: Punem faina si sarea intr-un bol. ..facem o adancitura si punem drojdia cu zaharul si apa calduta.Incepem sa framantam pana devine un aluat elastic si nelipicios. Punem uleiul si mai framantam 2-3 minute. Lasam sa...
Placinta cu spanac si crenvusti
1.Am taiat crenvusti si i-am prajit intr-o tigaie cu o lingura de ulei de maslune. 2.Intr-o alta tigaie am calit ceapa tocata marunt,cu 3 linguri de ulei de masline,apoi am adaugat spanacul si am lasat la foc mic cu capac,pana nu mai avea zeama,lasata de spanac. 3.Am incins cuptorul la...
Omleta Rapida
Am incins o tigaie cu ulei.Am taiat crenvusti rondele si prosciuto cotto l-am taiat fasii si le-am pus la prajit. Am pus ceapa si ardeiul tocat marunt si am lasat la foc mic cu capac,pentru 10 minute,pana s-a inmuiat. Am batut ouale bine cu putina sare si piper.Si le-am pus in tigaie,peste...
Strudel cu spanac
1.Am incins cuptorul 190°.Am fiert spanacul,l-am stors bine si l-am tocat putin. 2.Intr-un bol am pus ricotta,spanacul,parmezan,1 ou,sare,piper,nucsoara si am mestecat bine. 3.Am intins aluatul,am impartit compozitia in doua si l-am intins pe mijlocul foii.Le-am impachetat,le-am taiat...
Salata de ciuperci
1.Am curatat si am spalat ciupercile. 2.Le-am taiat cubulete mici. 3.Am incins o tigaie adanca cu ulei de masline,am pus ciupercile cu putina sare,si am lasat la foc potrivit pana a scazut toata apa. 4.Am lasat la racit intr-un bol. 5.Dupa aceea am tocat usturoiul marunt si am pus...
Omleta cu cascaval
Am pus o tigaie la incins. Am batut ouale bine cu putina sare si piper!!! Am uns putin ulei in tigaie si am adaugat o jumatate din compozitie si am facut ca o clatita. Am lasat pana s-a rumenit putin apoi am intors-o si am pus 2 felii de cascaval,am mai lasat 1 minut apoi am...
"Tort" de mamaliga
1.Am pus apa la fiert cu putina sare.Cand a inceput sa fiarba am pus malaiul in ploaie,mestecand cu un tel ca sa nu faca cocolosi,apoi am lasat la fiert circa 15-20 de minute mestecand din cand in cand cu o lingura de lemn. 2.Am incins cuptorul 200°.Am luat o tava(24cm diametru) si am...
Triunghiuri cu spanac si ricotta
1.Am calit spanacul in putin ulei de masline.Am lasat la foc pana a scazut toata zeama,apoi am lasat la racit. 2.Intr-un bol am pus spanacul,oul,ricotta,parmezan,sare,piper,nucusoara si am mestecat bine. 3.Am incins cuptorul la 180°. 4.Am intins aluatul si am taiat 8...
Crochete de cartofi
1.Am pus cartofi la fiert cu apa rece si sare.Dupa ce s-a fiert i-am scos si i-sm lasat la racit. 2.Am pus la inmuiat painea,apoi am scurs-o si am faramitat-o.Am curatat cartofi si i-am dat pe razatoarea mare. 3.Am pus cartofi rasi si paine intr-un castron,am adaugat patrunjel tocat...
Tarta cu legume la gratar - reteta nr 100
1.Am incins o tigaie gril.Am spalat vanata si dovleacul,le-am taiat rondele circa 2-3mm si le-am facut pe gratar. 2.Am spalat si rosiile,le-am taiat 3-4 mm si le-am presarat cu sare. 3.Am incins cuptorul 170°. 4.Am intins aluatul de foietaj,i-am facut o margine de 1cm,,am facut...
Rulada de omleta
1.Incingem cuptorul la 170°. 2.Batem ouale cu sare si nucsoara,cu ajutorul unui tel.Adaugam parmezan si mai batem putin. 3.Intr-o tava de 36 cm pe 27 cm,punem hartie de copt si punem compozitia obtinuta.Bagam la cuptor pentru 12-15 minute. 4.Cand e gata,o scoatem si o invartim si...
Ciuperci Champignons Sotate sau cu patrunjel (Ciuperci Champignons Trifolate)
Punem o tigaie la incins cu ulei de maspine si catel de usturoi curatat. Cupatam ciupercile,le spalam si le taiem rondele.Le punem in tigaie la foc mic,cu putina sare,si lasam pana scade toata zeama de la ciuperci. Spalam patrunjelul,il tocam marunt si punem peste ciuperci.Mai lasam 5...
Cornulete cu Vinete
Pregatirea aluatului: Amestecam drojdia cu zaharul,adaugam putin lapte si lasam sa stea putin.Intr-un castron mare punem faina,sarea,drojdia,untul topit si laptele.Framantam bine,acoperim vasul cu un prosop si lasam sa se dospeasca. Pregatirea umpluturii: Vinetele le curatam...
Cornulete cu spanac si ricotta
1.Intr-un bol puneti ingredientele:spanac,ricotta,smantana,1 ou,sare,piper,nucusoara si mestecati. 2.Intindeti discul de aluat si taiati 8 triunghiuri.Impartiti umplutura,puneti si feliuta de cascaval afumat,se fac cornuletele,le ungeti cu un galbenus de ou si le dati la cuptor la 180°...
Barcute De Telina Alba umplute cu Gorgonzola
Spalam telina si o taiem in 3-4 bucatele mai mici.Punem la scurs pe servetele. Pregatim crema de branza:intr-un bol punem gorgonzola dulce(ce cu mascarpone),philadelphia si putina sare si mestecam bine. Cu o lingurita luam cate putina branza si umplem barcutele.Nu trebuie sa fie la nivel cu...
Tarta cu sparanghel
1.Punem o olicica cu apa si sare la fiert.Spalam sparanghelul si il curatam in felul urmator:taiem partea alba (cea mai dura) si cu peeler legume curatam aproape o jumatate din sparanghel.Cand fierbe apa punem sparanghelul la fiert timp de 5 min.Cand s-a racit punem la scurs si la racit,apoi ii...
Fasole batuta cu maioneza
Fierbem fasolea timp de aproape doua ore...sau cat este nevoie.Punem la scurs si lasam sa se raceasca. Cand s-a racit fasolea o dam prin robot.Curatam si ceapa si o tocam marunt (puteti sa o dati prin robot). Punem intr-un bol ceapa tocata,fasolea,sare,piper,maioneza si mestecam....
Vinete umplute
Spalati vinetele,taiati codita si le taiati in doua.Cu o lingurita scobiti miezul si lasati marginea circa 5mm.Presaratile cu sare,le intoarceti si le lasati sa se scurga apa. Curatati ceapa o tocati marunt si o puneti la calit intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline si usturoiul...
Tarta cu dovlecei
1. Punem o tigaie la incins cu putin ulei de masline.Taiem ceapa marunt si o punem la calit. 2. Spalam dovleceii,ii taiem cubulete (lasam o jumatate de dovleaca,care il punem pe deasupra taiat rondele) si ii punem la calit.Cand s-au prajit putin stingem focul si ii transferim intr-un bol sa se...
Omleta cu Dovlecei
Punem la incins o tigaie cu ulei de masline. Curatam ceapa si o tocam marunt.O punem la calit in tigaie. Spalam dovleceii,ii taiem si le punem in tigaie dupa ce s-a calit ceapa.Lasam sa se rumeneasca putin. Batem cele 3 oua cu putina sare,piper si cele doua linguri de branza de vaci si o...
Crochete de carne
Cartofii ii curatam, ii dam pe robot si ii stoarcem.Paine o punem la inmuiat,o stoarcem si o dam si pe ea pe robot. Intr-un bol punem carnea,cartofii,painea,patrunjelul si mararul tocat,sare,piper, 4 oua si mestecam. Punem o tigaie la incins cu ulei.Facem crochetele,le dam prin susan si le...
Omleta cu spanac
Punem tigaia la incins cu untul, curatam ceapa si o tocam marunt si o punem in tigaie. Lasam sa se inmoaie putin. Intre timp spalam spanacul il mai maruntim si il punem cu sare in tigaie acoperit cu un capac. Lasam sa scada. Intr-un bol batem cele 4 oua cu parmezan, sare si piper. Dupa ce a...
Rulouri de vinete
1.Incingem o tigaie grill.Spalam vinetele,taiem extremitatile si le facem felii circa 3-4mm.Le punem pe grill si presaram putina sare.Continuam pana le terminam pe toate.Lasam sa raceasca. 2.Intr-un bol punem sosul de rosii,sare,piper,origano,busuioc,doua linguri de ulei de masline si o...
Hamburger cu dovlecei
Punem doua tigai la incins. Spalam dovlecelul si il taiem fasii de 2-3 mm. Punem hamburgerul in tigaie cu foarte putin ulei de masline (sa nu fie carnea prea uscata) la foc mic. In cealalta tigaie punem fasiile de dovlecei fara ulei, cu putina sare.Tigaia trebuie sa fie incinsa bine-bine....
Aperitiv cu crenvusti
Taiem crenvustii rondele circa 1 cm. Taiem si aluatul fasii cu latimea de 1 cm si lungime de circa 10-12 cm. Incingem cuptorul 180°. Luam o bucata de crenvusti si il invelim cu fasia de foietaj, il punem in tava cu hartie de copt, asa continuam pana le terminam pe toate. Le ungem cu...
Tarta cu spanac
Punem uleiul la incalzit si adaugam ceapa tocata marunt cu putina sare si lasam sa se inmoaie. Spalam spanacul si il punem peste ceapa si lasam la foc mic acoperit cu un capac. Amestecam din cand in cand. Cand s-a micsorat volumul spanacului luam capacul si lasam sa scada toata zeama. Lasam la...