publicat la 24.11.2019
publicat la 29.06.2018
publicat la 29.06.2018
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Desert gogosi pufoase
Amestecăm făina împreună cu zahărul, coaja de lămâie și sarea. Amestecăm laptele împreună cu gălbenuşurile, drojdia și untul topit. Turnăm compoziția lichidă peste făină. Amestecăm totul foarte bine până obținem un aluat. Frământăm...
Capsuni cu smantana si mamaliguta
Pregatim mai intai mamaliga. Dupa ce am pregatit-o, vom face capsunele pasta cu un blender. Peste ele vom adauga zaharul si smantana. Amestecam bine iar desertul este gata.
Desert tort cu frisca si capsuni
Blat: Turnam intr-un bol ouale impreuna cu zaharul tos si le mixam pana isi tripleaza volumul si devin deschise la culoare. Turnam treptat in compozitie uleiul si amestecam cu miscari largi, folosindu-ne de o spatula. Apoi vom pune pe rand esenta de vanilie si faina. Transferam aluatul intr-o...
Desert gogosi pufoase umplute cu crema de ciocolata
Aluat: Pregatim mai intai maiaua. Amestecam intr-un bol drojdia cu 2 linguri de zahar, putina faina si lapte cat sa obtinem o crema omogena, pe care o lasam la crescut 10 minute. Dupa aceea, amestecam faina cu maiaua, margarina topita, laptele, sarea, zaharul si esenta de vanilie. Framantam...
Aperitiv placinte Poale-n brau
Aluat: Adaugam treptat peste faina, drojdia, coaja de lamaie, zaharul, sarea si apa. Framantam aluatul, iar la nevoie turnam cate putin ulei. Lasam aluatul la dospit 30 de minute, apoi il intindem si il taiem in patrate. Umplutura: Amestecam foarte bine branza cu oul, zaharul si stafidele, iar...
Desert tort de ciocolata
Blat: Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin deschise la culoare. Adaugam, pe rand, in compozitie uleiul, esenta de rom, faina si cacaua. Amestecam totul cu o lingura de lemn. Turnam aluatul intr-o tava (unsa cu ulei si pudrata cu faina) si il punem la copt 30 de minute, la 180...
Desert prajitura Malai dulce, reteta copilariei
Intr-un bol amestecam bine laptele batut cu faina de malai, dupa adaugam treptat in compozitie laptele, zaharul, faina alba si praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava (tapetata cu o foaie de copt) si coacem prajitura la cuptor la 180 grade C, timp de 35 de minute. Dupa ce s-a copt, o...
Desert prajitura Caraiman
Blat: Amestecam bine zaharul cu ouale, apoi adaugam pe rand in compozitie laptele, uleiul, esenta de rom si praful de copt. Incorporam treptat faina in compozitie pana obtinem un aluat ca de paine. Il impartim in 6 bucati si coacem fiecare foaie pe dosul unei tavi (unsa cu ulei si pudrata cu...
Desert cornulete fragede cu rahat
Amestecam faina cu zaharul pudra, margarina, untura de porc si smantana pana obtinem un aluat. Intindem aluatul, il taiem in triunguri, punem pe fiecare triunghi cateva cuburi de rahat si formam cornuletul. Cornuletele le coacem 25 de minute, la 180 C. Dupa ce s-au racit, le pudram cu zahar...
Desert prajitura tavalita in nuca de cocos
Blat: Amestecam zaharul cu esenta de vanilie si margarina pana obtinem o crema. Adaugam treptat ouale, apoi laptele, faina si praful de copt. Amestecam si dam blatul la copt 35 de minute, la 180C. Dupa ce s-a racit, taiem blatul in cuburi. Glazura: Punem margarina topita pe foc, adaugam...
Salata de boeuf
Vom taia in cuburi mici parizerul, cartofii, morcovii si castravetii. Intr-un bol amestecam bine parizerul, castravetii, mazarea, morcovii si cartofii cu jumatate din cantitatea de maioneza. Intindem frumos salata de boeuf pe niste platouri si o acoperim cu maioneza ramasa, apoi decoram salata cu...
Aluat de foietaj
Amestecam faina cu sarea, apoi turnam apa si margarina in compozitie. Framantam aluatul si apoi il punem la frigider pentru 15 minute. Intindem margarina pe o foaie de copt, apoi o invelim in aluat. Intindem aluatul, apoi il impaturim. Vom face acest procedeu inca de 4 ori. Dupa fiecare procedeu...
Tocanita de ciuperci
Turnam uleiul intr-o tigaie, o punem pe foc, adaugam ceapa si o calim 5 minute. Apoi adaugam pe rand ardeii, ciupercile, bulionul, sarea, piperul si usturoiul (amestecam dupa fiecare ingredient). Lasam compozitia pe foc 10 minute si o amestecam bine. Adaugam patrunjelul si leusteanul. Amestecam...
Desert prajitura de post
Foi: Amestecam faina cu zaharul si praful de copt. Adaugam peste ele bulionul, zeama de lamaie si uleiul, apoi incepem sa framantam aluatul. Dupa ce l-am framantat, il vom imparti in 4 bucati. Vom intinde cate o bucata de aluat pe fundul unei tavi (unsa cu ulei si pudrata cu faina). Fiecare...
Desert chec cu cacao
Intr-un bol mixam ouale cu sarea si zaharul pana cand zaharul se dizolva complet. Apoi turnam in compozitie pe rand uleiul, esenta de rom si laptele si amestecam bine. Dupa aceea adaugam faina si praful de copt. Turnam intr-un bol cam 150 de mililitri din compozitie. Adaugam cacaua peste...
Desert tort cu portocale si frisca
Blat: Mixam ouale cu sarea 2 minute la viteza mica, apoi marim viteza mixerului si batem ouale pana vor deveni deschise la culoare si-si vor tripla volumul. Vom adauga in timp ce mixam ouale pe rand, cate o lingura de zahar. Dupa ce am batut ouale, vom adauga esenta de vanilie si uleiul si vom...
Gogosari in otet
Pregatim saramura pentru gogosari. Punem pe rand intr-o oala apa, otetul, zaharul si condimentele. Amestecam bine pana se dizolva zaharul si punem oala pe foc si lasam la fiert saramura (trebuie sa clocoteasca 5 minute). Dupa ce saramura a fiert, luam oala de pe foc, turnam gogosarii in...
Desert bomboane Raffaello
Amestecam intr-un bol laptele condensat cu nuca de cocos pana vom obtine o pasta. Apoi vom pune compozitia la frigider pentru 30 de minute. Dupa ce compozitia a stat la frigider, vom forma bomboanele, facand bilute mici in care vom pune cate o aluna sau o arahida, apoi le vom tavali in...
Lapte condensat
Vom pune apa cu zaharul intr-o oala, le vom amesteca bine cu o lingura de lemn pana se va dizolva complet zaharul si le vom lasa pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, luam oala de pe foc si o lasam la racit 5 minute. Dupa ce siropul s-a racit 5 minute, vom pune pe rand laptele praf si vom...
Desert clatite
Amestecam intr-un bol zaharul cu oul, apoi adaugam pe rand in compozitie laptele, apa minerala, margarina topita, esenta de vanilie, sarea, faina si praful de copt. Amestecam foarte bine dupa fiecare ingredient adaugat! Dupa ce am pregatit aluatul de clatite, vom unge o tigaie cu putin ulei,...
Castraveti murati in saramura
Vom pregati saramura. Vom amesteca apa cu sarea, apoi intr-un borcan vom pune la baza 3 fire de marar, un ardei iute, si putin din condimente, apoi vom pune castraveti si vom pune din nou condimente, iar cand umplem borcanul, punem condimentele ramase, celalalt ardei iute si firul de marar ramas....
Maioneza de casa
Intr-un bol vom amesteca galbenusurile fierte cu cele crude, apoi vom pune in compozitie uleiul, putin cate putin. Vom adauga mustarul, vom mai turna ulei, apoi vom pune si sarea si vom continua sa amestecam maioneza. Vom continua sa punem uleiul in cantitati mici pana ce il vom termina. Apoi...
Desert tort Musuroi de cartita
Blat: Punem intr-un bol ouale, zaharul tos si cel vanilat. Apoi le vom mixa pana isi vor tripla volumul. Vom trece printr-o sita, deasupra compozitiei faina impreuna cu cacaua si le vom amesteca cu o spatula. Vom amesteca usor cu miscari largi. Apoi vom pune pe rand in compozitie...
Zacusca de ciuperci
Intr-o oala mai mare vom pune ceapa si uleiul, vom pune oala pe foc si vom cali ceapa 5 minute, apoi adaugam pe rand gogosarii, morcovii, ciupercile si la sfarsit sarea. Lasam oala pe foc mediu cam o ora si amestecam incontinu cu o lingura de lemn. Dupa aceea, vom lasa zacusca la racit si o...
Desert tort trio de ciocolata
Blat: Punem laptele si oul intr-un bol, le amestecam bine cu un tel, apoi adaugam pe rand zaharul, uleiul, faina si praful de copt. Se amesteca bine cu un tel dupa fiecare ingredient. Turnam compozitia blatului intr-o tava (tapetata cu o foaie de copt) si punem blatul la copt, timp de 25 de...
Pizza de casa
Aluat: Punem faina cu sarea intr-un bol, amestecam drojdia cu apa si o turnam peste faina. Apoi incepem sa formam aluatul. Punem uleiul in aluat si continuam sa-l framantam. Putem sa mai punem faina in aluat, daca este nevoie. Dupa ce am framantat bine aluatul, il acoperim cu o folie de...
Desert Prajitura cu branza
Blat: Turnam laptele intr-un bol, adaugam ouale si amestecam cu un tel aceste ingrediente. Adaugam pe rand zaharul si uleiul. Amestecam foarte bine dupa fiecare ingredient, apoi punem treptat faina in compozitie. Dupa ce am terminat de pus toata faina vom pune macul si vom amesteca foarte...
Desert prajitura cocosana
Blat: Separam galbenusurile de albusuri si punem galbenusurile intr-o farfurie iar albusurile intr-un bol. Mixam albusurile pana devin o spuma, apoi adaugam zaharul si le mixam pana cand devin o crema alba si spumoasa. Adaugam pe rand in compozitie galbenusurile, uleiul, cacaoa, faina si la final...
Desert Prajiitura turnata cu mere
Blat: Spargem ouale si le punem intr-un bol. Le batem cateva minute cu mixerul, apoi daugam zaharul si continuam sa le mixam pana zaharul se dizolva complet. Apoi adaugam treptat uleiul si amestecam bine. Adaugam apa, apoi treptat vom pune faina si vom amesteca compozitia foarte bine, iar la...
Compot de prune
Mai intai pregatim siropul. Vom amesteca zaharul cu apa pana cand se va dizolva complet. Vom pune cate 5-10 prune intr-un borcan, in functie de marimea lui. Vom pune siropul in borcane(siropul nu trebuie sa depaseasca gura borcanului). Punem borcanele intr-o oala, o umplem cu apa si punem...