
publicat la 20.04.2025
publicat la 18.04.2025
publicat la 18.04.2025
Esti foarte sigur ca ceea ce simti este corect si nu accepti sa fii criticat pentru ceea ce spui. Inainte de a continua cu aceasta atitudine gandeste-te daca tie ti-ar face placere ca altcineva sa faca ceea ce pui tu in practica.
Bucataras.ro
[email protected]
Gem de smochine fara zahar
Mai intai am spalat smochinele, le-am curatat de coaja si le-am taiat in 4. Le-am pus in ceaunul de fonta wok, am bagat ceaunul in cuptor la foc mic. Din cand in cand, am amestecat cu o lingura de lemn. Am lasat sa scada bine, smochinele au fost foarte zemoase. Cu cca 30 min inainte sa...
Piure de smochine
Am spalat smochinele, le-am curatat de coaja, le-am bagat la robot si am obtinut un piure fin. Piureul obtinut l-am pus intr-o cratita cu fund dublu, am adaugat zaharul , am amestecat bine. Am bagat cratita in cuptor, la foc mediu pentru cca 4 ore. Dupa 4 ore am scos cratita din cuptor, am pus...
Desert rulada din albusuri cu gem de caise si nuca
Am folosit tava cuptorului, tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu sarea si zeala de lamaie le-am mixat, la inceput la viteza mica apoi la viteza mare. Am adaugat zaharul, in etape si am mixat pane ce sa topit zaharul, apoi am adaugat esenta de vanilie. Am micsorat viteza si...
Compot din piersici rosii de gradina
Mai intai am cules piersicile, le-am spalat apoi le-am curatat de coaja. Am spalat bine borcanele, apoi am umplut borcanele cu felii de piersici, peste care am pus o lingura de zahar, am umplut cu apa si am capacit bine borcanele. Intr-o cratita incapatoare am asezat lavete, am asezat borcanele,...
Desert prajitura Lady Di
Mai intai am facut crema de vanilie si siropul. Crema de vanilie : Intr-un castron am pus galbenusurile,, amidonul si am diluat cu 100 ml lapte. Restul de lapte impreuna cu zaharul si vanilia le-am pus pe foc sa se infierbante, apoi am turnat peste amestecul de galbenusuri si amidon. Am...
Desert prajitura Teodora si George
Foaie de bezea cu nuca si cacao : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat, nucile, faina si cacaoa cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat o tava cu hartie de copt, am...
Desert tort Egiptean, varianta Miha
Foi de bezea, dimensiune 24 cm : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare, am adaugat esenta de vanile, apoi am incorporat faina si nuca macinata, cu miscari lente de jos in sus. Pe hartia de copt pe care am asezat-o in tava...
Dulceata de smochine
Am spalat smochinele, le-am taiat codita apoi le-am tinut in apa rece cca 30 min, sa iasa sucul acela laptos. Intr-o cratita cu fund dublu am pus zaharul si apa, am lasat sa fiarba pana a atins temperatura de 110 grade, apoi am pus smochinele, dupa ce le-am scos din apa. Am pus un capac peeste...
Piure de piersici galbene (pentru creme, mousse-uri si alte dichisuri)
Mai intai am cules piersicile, le-am spalat si curatat de coaja. Apoi le-am taiat si le-am bagat in robot, le-am mixat pana am obtinut un piure. Am pus piureul obtinut in tuci, am adaugat zaharul, am amestecat si am pus tuciul pe foc, la foc mediu. Am lasat sa fiarba cca 2 ore sau pana cand...
Gem de prune vinete cu nuci coapte
Primul pas, culesul prunelor, o placere n-am ce zice, mai bine sap toata gradina.....emoticon lesinat de ras....Dupa ce am cules prunele, le-am spalat si le-am rupt pe din doua, eliminand samburele. Le-am pus intr-un tuci incapator, am adaugat zaharul si le-am pus la foc mic, sa fiarba incet,...
Desert tort Cati si George
Mai intai mi-am pregatit ingredientele, am pregatit frisca, ca sa castig timp am facut toata frisca deodata, adica 900 ml smantana pentru frisca cu 6 pliculete de zahar vanilat. Intr-un bol de inox, pe care l-am tinut la frigider cca 20 min, am pus smantana rece de la frigider, am adaugat zaharul...
Desert prajitura cu foi
Foi de bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul, amidonul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat nuca macinata, cacaoa cernuta si am incorporat cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava de la aragaz cu hartie de copt si am...
Desert tort Maria
Mai intai am pregatit jeleu, deoarece trebuie sa stea la congelator cca 2 ore. Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili, cu diametrul de 14 cm, am pastrat doar peretii formei, am imbracat fundul formei cu folie alimentara, am strans bine sa fie foarte dreapta folia, am prins cu elastice ca...
Desert tort cu crema de mure
Blat : Am folosit o forma de silicon cu diametru de 20 cm. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am incorporat cele 2 galbenusuri, apoi am adaugat nuca macinata, cacaoa si faina...
Desert tort 6 august - 52 de veri
Mai intai am facut blaturile : Blat de bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare, am incorporat nuca macinata si cacao, cu miscari lente de jos in sus. Am folosit o forma de silicon cu diametrul de 20 cm, am...
Desert prajitura cu zmeura, de post
Am amestecat ingredientele solide, apoi am adaugat otetul si uleiul, iar la final apa minerala. Am obtinut un aluatmai curgator. Am pudrat zmeura cu cacao apoi am incorporato-o in compozitia de mai sus. Am pus compozitia intr-o forma de silicon ( sau puteti sa o puneti intr-o forma de...
Desert tort Revedere
Mai intai am inceput cu tortuletul in forma Silikomart, necesita mai mult timp. Forma Silicomart, Magia Del Tempo : 1. Mouse de caise : Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus gemul de caise, cele 3 galbenusuri si smantana, am omogenizat bine apoi am...
Desert prajitura Camelia, editie revizuita si dichisita
Mai intai mi-am pregatit foile cu o zi inainte. Foi blat alb : Margarina la temperatura camerei am mixat-o impreuna cu zaharul si cele 4 galbenusuri. Apoi am incorporat faina si amoniacul. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. La final am incorporat albusurile...
Gem de caise ( varianta cu sirop)
Mai intai am spalat caisele, le-am scos samburii si le-am taiat in bucatele mai mici. Am avut grija sa elimin petele de pe coaja. Intr-o cratita mai mare am pus zaharul si apa, am lasat sa fiarba pana a inceput sa se lege un sirop, nu foarte gros, apoi am adaugat caisele taiate. Am avut grija sa...
Desert prajitura racoroasa cu zmeura
Blat : Cele 9 albusuri, 3 sunt de la crema, impreuna cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul pudra le-am mixat bine, apoi am adaugat laptele si uleiul si am continuat sa mixez cca 2-3 min, apoi am incorporat ingredientele uscate, faina, cacao si...
Desert prajitura cu fructe de vara
Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul pudra si untul moale ( eu l-am dat pe raztoarea mica, am uitat sa-l scot mia inainte din frigider) le-am mixat bine, am adaugat faina si am omogenizat. La final am incorporat albusurile batute spuma,...
Desert tort Sebastian
Blat : Albusurile le-am scos de la congelator si le-am lasat sa se dezghete, le-am cantarit si le-am pus intr-un bol cu putina sare. Le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am adaugat nuca si am amestecat cu miscari...
Desert clatite a la Ana Lugojana
Intr-un bol am pus ouale, sarea, zaharul vanilat si uleiul, am amestecat cu un tel cateva minute, apoi am adaugat faina, jumatate din ea, apoi am diluat cu lapte si apa minerala. Am omogenizat bine dupa care am adaugat si restul de faina, laptele si apa minerala ramasa. Prima data am adaugat 450...
Desert tort Iulia
Pentru blaturi am folosit o forma de silicon cu diametru de 20 cm.Mai intai am pregatit blaturile Blat verde : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am mixat pana am obtinut o bezea ferma, am incorporat galbenusurile, am adaugat faina si apoi...
Desert prajitura piramida cu zmeura
Foi : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat amidonul si am continuat sa mixez cca 2-3 min, la final am incorporat nuca cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat o tava cu dim de 25/35 cm cu hartie de copt, am...
Sirop de zmeura
Am cules zmeura coapta bine, am pus-o intr-o sita si am spalat-o, apoi am pus-o intr-o oala cu 500 ml apa si am dat in 2-3 clocote. Am strecurat zmeura fiarta, apoi am trecut-o printr-o sita si am separat semintele. Am adaugat peste zmeura pasata siropul unde am fiert zmeura si zaharul, am pus la...
Desert tort cu zmeura si mascarpone
Am folosit un inel de tort reglabil, l-am fixat la 18 cm, am pus folie acetat pe marginea inelului. Sirop : Sirop de zmeura diluat cu apa minerala, pentru inmuiat piscoturile Frisca : Smantana pentru frisca rece de la frigider am mixat-o cu zaharul vanilat cateva minute. Crema :...
Desert cu caise si zmeura
Crema : Galbenusurile impreuna cu zaharul si amidonul le-am mixat bine, apoi am diluat cu lapte, am asezat o cratita cu apa pe foc, apoi am asezat castronul cu amestecul de galbenusuri si lapte. Am amestecat continuu pana ce crema a inceput sa se ingroase, la final am adaugat esenta de vanilie....
Desert rapid cu capsuni
Mai intai am pregatit frisca, smantana pentru frisca rece de la frigider, impreuna cu zaharul vanilat le-am mixat bine pana am obtinut o frisca ferma. Am spalat capsunile si le-am lasat sa se scurga bine. Am asezat paharele , apoi am maruntit piscoturile si am asezat ca baza in fiecare pahar, am...
Desert prajitura cu cirese, visine, s.a.m.d
Am separat albusurile de galbenusuri. Albuusrile cu un praf de sare le-am mixat bine apoi am adaugat 100 g zahar si am continuat s amixez pana am obtinut o bezea ferma. Separat am mixat galbenusurile cu 100 g zahar si 2 lingurite de zahar. Am incorporat galbenusurile in albusuri, cu miscari lente...