In vasul cooker-ului punem cele 2 lingurite cu ulei si malaiul. Selectam programul FRY pentru 5 minute, amestecand usor.
Taiem ardeiul in cubulete mici si tocam patrunjelul, le punem peste malaiul rumen si le calim 1-2 minute.
Batem ouale spuma impreuna cu sarea si ardeiul pudra dupa gust,...
Cum se fierbe porumbul. Se curata porumbul de frunze si de matase, se asaza intr-o oala si se adauga apa rece, atat cat sa ii acopere.
Se fierb la foc potrivit, atat cat este necesar (boabele trebuie sa fie bine patrunse).
Se scot apoi intr-un vas si se sareaza dupa gust.
Se servesc...
Taiem ciupercutele felii subtiri si le coacem pe tava de aragaz (direct pe flacara) atat cat sa se rumeneasca frumos
Batem oul spuma, adaugam condimentele si omogenizam.
Adaugam o picatura de ulei in tigaie, adaugam oul batut spuma si deasupra asezam ciupercutele fripte. Acoperim tigaia cu...
Incepem prin a pregati aluatul: Intr-un bol micut adaugam zaharul si drojdia; le pasam cu ajutorul unei lingurite pana ce compozitia devine lichida; pastram bolul intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute, timp in care drojdia va dospi.
Cernem faina intr-un vas, adaugam...
Pasam drojdia impreuna cu cele 2 lingurite cu zahar, pana ce devine lichida. Adaugam 100 ml lapte caldut, omogenizam si lasam la dospit pentru aproximativ 10-15 minute.
Separat cernem faina, adaugam restul de zahar si de lapte cald, un praf de sare si drojdia dospita. Omogenizam ingredientele...
Rumenim usor aripioarele de pui.
Adaugam legumele tocate marunt si le calim pana ce devin translucide.
Taiem ciupercile in cuburi mici si le punem peste aripiaorele de pui, adaugand si supa.
Acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba totul pentru 30 de minute aproximativ.
Saram...
Pasam drojdia impreuna cu cele 2 lingurite cu zahar, pana ce devine lichida. Adaugam 100 ml lapte caldut, omogenizam si lasam la dospit pentru aproximativ 10-15 minute.
Separat, batem ouale spuma impreuna cu restul de lapte, adaugam sarea, faina cernuta in prealabil...
Incepem prin a pregati aluatul:
Intr-un bol micut adaugam zaharul si drojdia; le pasam cu ajutorul unei lingurite pana ce compozitia devine lichida; pastram bolul intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute, timp in care drojdia va dospi.
Cernem faina intr-un vas, adaugam...
Spalam pieptul de pui si il taiem in fasii subtiri.
Ouale le batem spuma impreuna cu condimentele.
Fasiile de pui le trecem prin faina, iar mai apoi prin ouale batute spuma.
Le prajim la foc potrivit pana se rumenesc bine.
Le scoatem apoi intr-un vas in care am asezat servetele de...
Punem drojdia intr-un bol si o pasam cu zaharul pana se lichifiaza, adaugam 100 ml de apa calduta si o lasam la dospit 10-15 minte aproximativ.
Intre timp cernem faina si presaram sarea. Formam o adancitura in mijlocul careia adaugam drojdia si restul de apa calduta. Presaram rozmarinul si...
Spalam bine radacinile de sfecla, le asezam intr-o/un tava/vas pentru cuptor si le coacem la 150 de grade pentru aproximativ 90-100 de minute (atat cat sa se patrunda bine).
Le lasam apoi sa se raceasca putin, dupa care le curatam de coaja.
Le putem taia in felii, in cuburi mici sau le...
Spalam fasolea in apa rece si o punem la fiert pana ce da in clocot de cateva ori. Schimbam apa, avand grija sa fie fierbinte, pentru a nu opri procesul de fierbere al boabelor de fasole.
Intre timp pregatim salata de ardei copti .
Intr-un alt vas, adaugam putin ulei si legumele tocate...
Spalam ardeii, ii coacem, uniform, pe o tava de aragaz, ii curatam de coaja si ii clatim, dupa care ii asezam intr-un bol.
Adaugam sare dupa gust, ulei de masline si otet balsamic, atat cat sa ii acopere usor. Ii pastram la rece una-doua ore pentru a isi intensifica...
Curatam pieptul de pui, il sapalam bine si il taiem in felii. Il saram, il stropim cu ulei si il coacem la 150 de grade aproximativ pana ce se rumeneste usor. (Am folosit cooker-ul)
Intre timp curatam usturoiul, feliem cateii si ii saram. Ii maruntim si ii pasam impreuna cu o...
Coacem vinetele pe o tava de aragaz, avand grija sa fie patrunse uniform.
Le curatam apoi de coaja si le asezam intr-un ciur pentru a se scurge de zeama.
In tot acest timp pregatim maioneza.
Tocam apoi vinetele si ceapa, le condimentam si le incoropram in maioneza. Omogenizam totul....
Curatam ciupercile, le clatim in apa rece pana ce aceasta ramane perfect curata si le punem la fiert. Le scurgem apoi de apa fierbinte si le asezam intr-o/un sita/ciur pentru a elimina surplusul de apa.
Separat fierbem pieptul de pui.
Intre timp, pregatim maioneza si o saram dupa...
Curatam corcodusele de codite si frunzulite, le spalam si le punem la fiert, in apa rece, impreuna cu zaharul, dupa gust. Vom sti ca sunt fierte cand s-au ridicat la suprafata vasului. Adaugam sucul de lamaie si cateva frunzulite de menta, lasam sa clocoteasca 1-2 minute, dupa care oprim...
Asezam castravetii, frumos!, intr-un bidonas curat, adaugand si florile de marar printre acestia. Turnam apa rece, iar pentru fiecare litru de apa adaugat, presaram cate o lingura cu sare. Inchidem bine capacul si ii lasam sa se mureze, atat cat este necesar.
Fierbem fasolea pentru 30 de minute, alegand din MENU functia BOIL.
O scurgem de apa in care a fiert si o clatim cu apa calda.
Tocam legumele si le calim 10-15 minute, folosind functia FRY.
Cand devin translucide adaugam rasolul (bine spalat si curatat, taiat in bucati) fasolea si apa,...
Punem carnea la fiert, adunand periodic spuma formata.
Cand incepe sa dea in clocot, adaugam pastaile si rand pe rand, legumele tocate.
Acrim cu bors de putina si colorom cu suc de rosii/bulion, saram dupa gust si dam in clocot de cateva ori.
Presaram verdeturile proaspete si o servim...
Pentru un gust mai intens, coacem usor ardeiul capia. Ulterior il curatam de coaja si de seminte.
Intre timp, cu ajutorul ciocanului de carne, fragezim pieptul de pui. Il saram dupa gust si presaram putin cascaval pe toata suprafata acestuia.
Ardeiul capia il umplem cu restul de cascaval...
Curăţăm vişinele de sâmburi şi codiţe. Nectarinele le tăiem în cuburi. Cu ajutorul unui minitocător/blender le pasăm complet.
Lămâile şi portocalele le taiem în jumătăţi si le stoarcem sucul folosindu-ne de un storcător manual.
Siropul de...
Carnea, taiata in cuburi mici, se pune intr-o craticiora impreuna cu un pahar, doua, de apa (sau atat cat sa o acopere complet). O fierbem inabusit pana ce apa scade integral, iar carnea este patrunsa.
Daca este necesar adaugam si cele 2 linguri cu ulei si rumenim usor carnea.
Adaugam...
Taiem dovleceii la unul din capete, le razuim miezul si il scoatem cu grija, pentru a nu sparge/crapa dovleceii.
Tocam legumele, le calim in cele 2-3 linguri cu ulei , atat cat sa devina translucide, adaugam sucul de rosii si continuam calirea pentru inca...
Taiem pieptul de pui si il rumenim usor.
Adaugam legumele tocate marunt si le calim impreuna cu pieptul de pui pana ce devin translucide.
Pastaile, intregi sau taiate in bucati mai mici, le adaugam peste carne si legume, impreuna cu o cescuta cu apa.
Acoperim vasul cu un capac si le...
Intr-un bol, amestecam toate ingredientele uscate, adaugand ulterior laptele si apa. Mixam compozitia pana la omogenizarea completa.
Cu ajutorul unui polonic, luam cate putin din compozitia obtinuta, o turnam intr-o tigaie incinsa si coacem, pe rand, foile de clatite, fara a le intoarce insa....
Taiem vanata rondele subtiri si le coacem pe o tava, pana ce se rumenesc usor.
Taiem rosia si cascavalul in cubulete mici, usturoiul, busuiocul si ceapa verde le tocam marunt.
Saram dupa gust rondelele de vanata, adaugam cubuletele de rosii si cascaval, precum si restul ingredientelor, le...
Inabusim ficateii pentru 30 de minute (am folosit programul BAKE si am adaugat apa cat sa ii acopere), dupa care adaugam uleiul si ardeiul capia, usturoiul si verdeturile tocate marunt.
Selectam cooker-ul pe functia FRY pentru 20 de minute.
Rumenim ficateii usor, ii condimentam dupa gust si...
Stoarcem lamaile si turnam sucul obtinut intr-o carafa. Adaugam mierea de albine si amestecam cu o lingurita, pana la omogenizarea completa. Adaugam apoi gheata si apa plata, iar la sfarsit sucul de portocala.
Amestecam usor, aromam cu frunzulite de menta proaspata si o servim rece, cu mare...
Mixam ouale spuma, impreuna cu zaharul si rand pe rand, adaugam restul ingredientelor: laptele/apa, uleiul, praful de copt si faina, iar la final, optional, aromele. Se omogenizeaza totul (aluatul obtinut se aseamana celui de clatite, fiind putin mai dens). Compozitia se toarna intr-o forma unsa...
Omleta cu malai
In vasul cooker-ului punem cele 2 lingurite cu ulei si malaiul. Selectam programul FRY pentru 5 minute, amestecand usor. Taiem ardeiul in cubulete mici si tocam patrunjelul, le punem peste malaiul rumen si le calim 1-2 minute. Batem ouale spuma impreuna cu sarea si ardeiul pudra dupa gust,...
Cum se fierbe porumbul
Cum se fierbe porumbul. Se curata porumbul de frunze si de matase, se asaza intr-o oala si se adauga apa rece, atat cat sa ii acopere. Se fierb la foc potrivit, atat cat este necesar (boabele trebuie sa fie bine patrunse). Se scot apoi intr-un vas si se sareaza dupa gust. Se servesc...
Omleta cu ciuperci fripte
Taiem ciupercutele felii subtiri si le coacem pe tava de aragaz (direct pe flacara) atat cat sa se rumeneasca frumos Batem oul spuma, adaugam condimentele si omogenizam. Adaugam o picatura de ulei in tigaie, adaugam oul batut spuma si deasupra asezam ciupercutele fripte. Acoperim tigaia cu...
Tarta cu ciuperci
Incepem prin a pregati aluatul: Intr-un bol micut adaugam zaharul si drojdia; le pasam cu ajutorul unei lingurite pana ce compozitia devine lichida; pastram bolul intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute, timp in care drojdia va dospi. Cernem faina intr-un vas, adaugam...
Langosi cu dulceata de visine
Pasam drojdia impreuna cu cele 2 lingurite cu zahar, pana ce devine lichida. Adaugam 100 ml lapte caldut, omogenizam si lasam la dospit pentru aproximativ 10-15 minute. Separat cernem faina, adaugam restul de zahar si de lapte cald, un praf de sare si drojdia dospita. Omogenizam ingredientele...
Tocanita de ciuperci cu aripioare de pui
Rumenim usor aripioarele de pui. Adaugam legumele tocate marunt si le calim pana ce devin translucide. Taiem ciupercile in cuburi mici si le punem peste aripiaorele de pui, adaugand si supa. Acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba totul pentru 30 de minute aproximativ. Saram...
Paine de casa (Multicooker)
Pasam drojdia impreuna cu cele 2 lingurite cu zahar, pana ce devine lichida. Adaugam 100 ml lapte caldut, omogenizam si lasam la dospit pentru aproximativ 10-15 minute. Separat, batem ouale spuma impreuna cu restul de lapte, adaugam sarea, faina cernuta in prealabil...
Placinta cu dovlecei
Incepem prin a pregati aluatul: Intr-un bol micut adaugam zaharul si drojdia; le pasam cu ajutorul unei lingurite pana ce compozitia devine lichida; pastram bolul intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute, timp in care drojdia va dospi. Cernem faina intr-un vas, adaugam...
"Degetele" picante de pui
Spalam pieptul de pui si il taiem in fasii subtiri. Ouale le batem spuma impreuna cu condimentele. Fasiile de pui le trecem prin faina, iar mai apoi prin ouale batute spuma. Le prajim la foc potrivit pana se rumenesc bine. Le scoatem apoi intr-un vas in care am asezat servetele de...
Paine cu rozmarin
Punem drojdia intr-un bol si o pasam cu zaharul pana se lichifiaza, adaugam 100 ml de apa calduta si o lasam la dospit 10-15 minte aproximativ. Intre timp cernem faina si presaram sarea. Formam o adancitura in mijlocul careia adaugam drojdia si restul de apa calduta. Presaram rozmarinul si...
Sfecla rosie la otet
Spalam bine radacinile de sfecla, le asezam intr-o/un tava/vas pentru cuptor si le coacem la 150 de grade pentru aproximativ 90-100 de minute (atat cat sa se patrunda bine). Le lasam apoi sa se raceasca putin, dupa care le curatam de coaja. Le putem taia in felii, in cuburi mici sau le...
Iahnie de fasole cu salata de ardei copti
Spalam fasolea in apa rece si o punem la fiert pana ce da in clocot de cateva ori. Schimbam apa, avand grija sa fie fierbinte, pentru a nu opri procesul de fierbere al boabelor de fasole. Intre timp pregatim salata de ardei copti . Intr-un alt vas, adaugam putin ulei si legumele tocate...
Salata de ardei copti
Spalam ardeii, ii coacem, uniform, pe o tava de aragaz, ii curatam de coaja si ii clatim, dupa care ii asezam intr-un bol. Adaugam sare dupa gust, ulei de masline si otet balsamic, atat cat sa ii acopere usor. Ii pastram la rece una-doua ore pentru a isi intensifica...
Piept de pui cu mujdei de usturoi
Curatam pieptul de pui, il sapalam bine si il taiem in felii. Il saram, il stropim cu ulei si il coacem la 150 de grade aproximativ pana ce se rumeneste usor. (Am folosit cooker-ul) Intre timp curatam usturoiul, feliem cateii si ii saram. Ii maruntim si ii pasam impreuna cu o...
Salata de vinete cu coriandru
Coacem vinetele pe o tava de aragaz, avand grija sa fie patrunse uniform. Le curatam apoi de coaja si le asezam intr-un ciur pentru a se scurge de zeama. In tot acest timp pregatim maioneza. Tocam apoi vinetele si ceapa, le condimentam si le incoropram in maioneza. Omogenizam totul....
Salata cu ciuperci
Curatam ciupercile, le clatim in apa rece pana ce aceasta ramane perfect curata si le punem la fiert. Le scurgem apoi de apa fierbinte si le asezam intr-o/un sita/ciur pentru a elimina surplusul de apa. Separat fierbem pieptul de pui. Intre timp, pregatim maioneza si o saram dupa...
Compot de corcoduse
Curatam corcodusele de codite si frunzulite, le spalam si le punem la fiert, in apa rece, impreuna cu zaharul, dupa gust. Vom sti ca sunt fierte cand s-au ridicat la suprafata vasului. Adaugam sucul de lamaie si cateva frunzulite de menta, lasam sa clocoteasca 1-2 minute, dupa care oprim...
Castraveti murati
Asezam castravetii, frumos!, intr-un bidonas curat, adaugand si florile de marar printre acestia. Turnam apa rece, iar pentru fiecare litru de apa adaugat, presaram cate o lingura cu sare. Inchidem bine capacul si ii lasam sa se mureze, atat cat este necesar.
Fasole cu rasol afumat
Fierbem fasolea pentru 30 de minute, alegand din MENU functia BOIL. O scurgem de apa in care a fiert si o clatim cu apa calda. Tocam legumele si le calim 10-15 minute, folosind functia FRY. Cand devin translucide adaugam rasolul (bine spalat si curatat, taiat in bucati) fasolea si apa,...
Ciorba de pui cu fasole verde
Punem carnea la fiert, adunand periodic spuma formata. Cand incepe sa dea in clocot, adaugam pastaile si rand pe rand, legumele tocate. Acrim cu bors de putina si colorom cu suc de rosii/bulion, saram dupa gust si dam in clocot de cateva ori. Presaram verdeturile proaspete si o servim...
Rulada de pui cu ardei copt
Pentru un gust mai intens, coacem usor ardeiul capia. Ulterior il curatam de coaja si de seminte. Intre timp, cu ajutorul ciocanului de carne, fragezim pieptul de pui. Il saram dupa gust si presaram putin cascaval pe toata suprafata acestuia. Ardeiul capia il umplem cu restul de cascaval...
Limonada cu fructe
Curăţăm vişinele de sâmburi şi codiţe. Nectarinele le tăiem în cuburi. Cu ajutorul unui minitocător/blender le pasăm complet. Lămâile şi portocalele le taiem în jumătăţi si le stoarcem sucul folosindu-ne de un storcător manual. Siropul de...
Tocanita de ceapa cu pulpa de porc
Carnea, taiata in cuburi mici, se pune intr-o craticiora impreuna cu un pahar, doua, de apa (sau atat cat sa o acopere complet). O fierbem inabusit pana ce apa scade integral, iar carnea este patrunsa. Daca este necesar adaugam si cele 2 linguri cu ulei si rumenim usor carnea. Adaugam...
Dovlecei umpluti cu carne de pui
Taiem dovleceii la unul din capete, le razuim miezul si il scoatem cu grija, pentru a nu sparge/crapa dovleceii. Tocam legumele, le calim in cele 2-3 linguri cu ulei , atat cat sa devina translucide, adaugam sucul de rosii si continuam calirea pentru inca...
Fasole galbena cu piept de pui si sos de rosii
Taiem pieptul de pui si il rumenim usor. Adaugam legumele tocate marunt si le calim impreuna cu pieptul de pui pana ce devin translucide. Pastaile, intregi sau taiate in bucati mai mici, le adaugam peste carne si legume, impreuna cu o cescuta cu apa. Acoperim vasul cu un capac si le...
Clatite cu unt si miere de albine
Intr-un bol, amestecam toate ingredientele uscate, adaugand ulterior laptele si apa. Mixam compozitia pana la omogenizarea completa. Cu ajutorul unui polonic, luam cate putin din compozitia obtinuta, o turnam intr-o tigaie incinsa si coacem, pe rand, foile de clatite, fara a le intoarce insa....
Pizzete de vinete
Taiem vanata rondele subtiri si le coacem pe o tava, pana ce se rumenesc usor. Taiem rosia si cascavalul in cubulete mici, usturoiul, busuiocul si ceapa verde le tocam marunt. Saram dupa gust rondelele de vanata, adaugam cubuletele de rosii si cascaval, precum si restul ingredientelor, le...
Ficatei cu sos
Inabusim ficateii pentru 30 de minute (am folosit programul BAKE si am adaugat apa cat sa ii acopere), dupa care adaugam uleiul si ardeiul capia, usturoiul si verdeturile tocate marunt. Selectam cooker-ul pe functia FRY pentru 20 de minute. Rumenim ficateii usor, ii condimentam dupa gust si...
Limonada
Stoarcem lamaile si turnam sucul obtinut intr-o carafa. Adaugam mierea de albine si amestecam cu o lingurita, pana la omogenizarea completa. Adaugam apoi gheata si apa plata, iar la sfarsit sucul de portocala. Amestecam usor, aromam cu frunzulite de menta proaspata si o servim rece, cu mare...
Guguluf cu visine
Mixam ouale spuma, impreuna cu zaharul si rand pe rand, adaugam restul ingredientelor: laptele/apa, uleiul, praful de copt si faina, iar la final, optional, aromele. Se omogenizeaza totul (aluatul obtinut se aseamana celui de clatite, fiind putin mai dens). Compozitia se toarna intr-o forma unsa...