Dya Daniela Andrei

5

Bucataras
senzational

Galati

Bucataras din 25.10.2010

RETETE650
PRIETENI172
Retete

Ardei capia umpluti

In Pui la 3 Iul 2014

Curatam ardeii de cotoare si seminte, ii spalam in interior cu apa rece, avand grija sa nu ii spargem. Tocam legumele, le calim in putin ulei pana ce devin translucide, dupa care adaugam sucul de rosii si continuam prajirea inca 2-3 minute. Incorporam orezul si adaugam carnea toacta de...

Ardei umpluti cu carne de porc

In Porc la 2 Iul 2014

Ardeii se curata de cotoare si seminte, se spala si se cresteaza la varf. Se curata ceapa, se spala, se taie felii si se caleste impreuna cu sosul de tomate/bulionul in ulei , adaugandu-se orezul. Dupa ce s-a racit se adauga carnea tocata, verdeata, tocata marunt si dupa...

Ciorba cu rasol de porc

In Ciorbe la 2 Iul 2014

Spalam bine rasolul, il taiem in bucati si le punem la fiert (cam 20-25 de minute) intr-o oala cu aproximativ 3 litri de apa rece, adunand spuma formata. Separat, tocam legumele si le calim usor (optional) in 2-3 linguri cu ulei , dupa care le adaugam in ciorba si lasam sa fiarba...

Omleta

In Aperitive / Garnituri la 2 Iul 2014

Taiem in fasii kaizerul si tocam ceapa verde si ardeiul capia. Le calim in putin ulei, adaugam ouale batute spuma impreuna cu condimentele dupa gust si casul de oaie taiat in cubulete. Acoperim tigaia cu un capac si coacem omleta la foc mic. Se serveste calda cu salata de rosii. Pofta buna!

Dulceata de visine cu menta

In Dulceata / Gem la 1 Iul 2014

Spalam si curatam visinele de codite si de samburi, adaugam zaharul si le pastram la rece peste noapte. A doua zi asezam vasul pe foc, la flacara mica, adaugam crengutele de menta si fierbem dulceata pana ce siropul format este suficient de dens. O turnam fierbinte in borcanelele spalate si...

Crème glacée

In Dulciuri la 1 Iul 2014

Amestecam iaurtul, smantana si zaharul pana la omogenizarea completa. Dam compozitia obtinuta la congelator pentru 15 minute. dupa care se scoate si se amesteca din nou, pentru 15-20 de minute aproximativ. Se da din nou la congelator pentru 10-15 minute. Se toarna apoi in cupe si se...

Piept de pui (pe tava) cu dovlecei copti

In Pui la 1 Iul 2014

Pieptul de pui, il taiem in jumatate si il batem cu ciocanul, cat sa se fragezeasca carnea. O condimentam cu sare si piper dupa gust si o rumenim pe tava incinsa. In paralel, feliem dovleceii si kaizerul, le coacem pe tava si le asezam intr-un vas termorezistent. Taiem in cuburi mici ardeiul,...

Supa crema cu dovlecel

In Supe la 30 Iun 2014

Curatam legumele de coaja si le taiem in cuburi mici. Intr-o craticioara, punem untul, il topim si adaugam dovleceii. Ii calim usor, dupa care adaugam cuburile de cartof si pastarnac, impreuna cu o cescuta cu apa. Acoperim craticioara cu un capac si fierbem legumele inabusit, pentru 15...

Pipote cu cartofi copti si mamaliguta

In Pui la 29 Iun 2014

Pipotele se rumenesc usor, se potrivesc de gust cu sare si adaugam peste acestea usturoiul si ceapa verde tocate marunt. Le calim 2-3 minute, avand grija ca ceapa verde sa isi pastreze culoarea. In paralel, feliem cartofii, ii condimentam cu sare si rozmarin si ii coacem/prajim cu putin ulei,...

Clafoutis cu visine

In Dulciuri la 28 Iun 2014

 Ungem o forma termorezistenta cu putin unt, o tapetam cu hartie de copt si asezam, uniform, visinele curatate de samburi (pe cat posibil pastrate intregi – vor avea un aspect mai placut).  Restul ingredientelor la asezam intr-un bol, rand pe rand: faian cernuta, zaharul, untul...

Reteta de varza dulce cu afumatura, o mancare pe placul gurmanzilor

In Porc la 28 Iun 2014

Cum se prepara Reteta de varza dulce cu afumatura, o mancare pe placul gurmanzilor Rumenim afumatura in cele 2 linguri cu ulei, adaugam morcovii, ceapa si ardeiul tocate marunt si le calim usor. Varza o taiem fideluta si o adaugam peste afumatura. Turnam cescuta cu apa (sa ajutam...

Cartofi copti

In Aperitive / Garnituri la 28 Iun 2014

  Curatam cartofii, ii spalam bine si ii feliem cu grija, pastrandu-le o baza solida. Ii asezam intr-un vas termorezistent (in care, optional, se poate adauga o cescuta cu apa). Printre felii adaugam rondele de ardei capia si presaram ceapa verde tocata marunt, condimentam dupa gust cu...

Ciorba de cartofi cu galuste

In Ciorbe la 28 Iun 2014

  Tocam legumele si le fierbem in 2-3 litri de apa pana ce sunt suficient patrunse. Saram dupa gust, adaugam uleiul, iar mai apoi borsul si sucul de rosii/bulionul, lasam sa dea intr-un clocot-doua si cu ajutorul unei lingurite (umede) luam cate putin din compozitia de ou si gris si o...

Smoothie cu banane si nectarine

In Bauturi la 25 Iun 2014

Portocala o taiem in doua si cu ajutorul unui storcator (manual) obtinem sucul proaspat. Curatam de coaja banana si nectarinele, le feliem si le asezam in vasul unui blender (eu nu detin unul, asa ca m-am folosit de un mini tocator electric), adaugam sucul de portocala si optional una - doua...

Rasol de gaina

In Pui la 25 Iun 2014

Carnea se fierbe pana ce se poate patrunde relativ usor. In acest moment, saram dupa gust si adaugam legumele intregi. Continuam fierberea atat cat este necesar. Rasolul se serveste cald, alaturi de mujdeiul de usturoi. Pofta buna!  

Supa de gaina

In Supe la 25 Iun 2014

Carnea de gaina am pus-o la fiert intr-o oala (mare), plina cu apa (necesita timp indelungat de fierbere, iar apa se va evapora). Ocazional am adunat spuma formata pana ce apa a ramas curata. Cartofii, morcovii, pastarnacul si telina le-am adaugat intregi, alaturi de carnea fiarta,...

Budinca de paste

In Dulciuri la 25 Iun 2014

Incepem prin a fierbe pastele (in apa cu putina sare), le scurgem apoi de apa fierbinte si adaugam cubul de unt, amestecand usor pana la topirea completa a acestuia. Separat, punem branza proaspata intr-un bol, adaugam pe rand zaharul, smantana si ouale, presaram coaja de lamaie si praful de...

Prajitura cu visine si merisoare

In Prajituri la 17 Iun 2014

Cele patru oua le batem spuma impreuna cu zaharul si cu esentele. Adaugam apoi laptele si uleiul, faina cernuta si praful de copt. Omogenizam compozitia si o turnam in vasul cooker-ului, uns cu putin unt sau ulei. Adaugam visinele si merisoarele din loc in loc si selectam functia de coacere BAKE...

Saramura de lin

In Peste la 15 Iun 2014

Pestele se curata, se taie in bucati si se sareaza dupa gust. Se trece apoi prin faina si se prajeste la foc iute, pe ambele parti, cat sa se rumeneasca usor. In paralel, tocam legumele si le punem la fiert, intr-un litru de apa (sau atat cat considerati necesar). Le lasam sa fiarba cam 5 minute...

Pastrav prajit

In Mancare copii la 15 Iun 2014

Se curata pastravul (eu l-am taiat in doua, pe lung), se sareaza dupa gust si se trece prin faina alba. Se prajeste apoi, pe ambele parti, in uleiul incins in prealabil, pana se rumeneste frumos. Se serveste cald, cu mamaliguta pregatita in paralel si cu mujdeiul de usturoi. Pofta buna!

Supa de pui cu fidea

In Supe la 14 Iun 2014

Fierbem carnea, intr-o oala cu 4 litri de apa, adunand spuma formata. Cand aceasta este bine patrunsa, adaugam legumele tocate dupa bunul plac sau pastrate intregi. Saram dupa gust si le fierbem impreuna cu carnea de pui atat cat este necesar. Strecuram apoi supa formata (carnea si legumele se...

Orez cu lapte si merisoare

In Mancare copii la 13 Iun 2014

Orezul (spalat in prealabil) il punem in vasul cooker-ului impreuna cu laptele si zaharul. Omogenizam si alegem din MENU functia BOIL. Inchidem capacul si pornim aparatul din butonul START.  Dupa ce orezul este fiert, optional se pot adauga cateva merisoare. Intre timp, intr-o...

Spaghetti cu piept de pui si sos de rosii

In Mancare copii la 12 Iun 2014

Taiem pieptul de pui in cuburi si il rumenim frumos. Adaugam usturoiul si ceapa verde, ardeiul capia tocat si calim usor pana devin translucide. Saram dupa gust si adaugam sucul /pasta de rosii. Acoperim cu un capac si fierbem inabusit pana ce sosul devine dens. Intre timp , fierbem pastele...

"Cuib" de spaghetti cu carne tocata

In Porc la 12 Iun 2014

Carnea o inabusim in cateva linguri cu ulei (3-4 maxim), adaugam ceapa si ardeiul gras tocate marunt, acoperim tigaia cu un capac pentru cateva minute cat sa se patrunda legumele, dupa care condimentam dupa gust si adaugam sucul de rosii. Continuam fierberea la foc potrivit pana ce sucul de rosii...

Supa crema de legume cu linte rosie

In Supe la 12 Iun 2014

Tocam ceapa marunt si o calim intr-un cub de unt. Cand devine translucida adaugam restul legumelor (tocate dupa bunul plac) , acoperim vasul cu un capac si le lasam la foc potrivit pana ce se patrund bine. Lintea o spalam si o adaugam peste legume, impreuna cu supa. Cand incepe sa fiarba adaugam...

Prajitura ciocolatoasa cu visine

In Prajituri la 8 Iun 2014

 Cele 4 oua le-am batut spuma impreuna cu zaharul (inclusiv cel vanilat) si cu esentele de rom si vanilie. Am adaugat faina cernuta si praful de copt si am omogenizat totul.  Separat, am folosit lapte proaspat, drept urmare l-am fiert inainte. L-am lasat sa se raceasca usor, dupa...

Crema de zahar ars (Multicooker)

In Dulciuri la 4 Iun 2014

Caramelizam cele 2-3 linguri cu zahar,  folosind functia FRY (pana ce zaharul se topeste complet si devine auriu). Intre timp, amestecam ouale cu cele 2 linguri cu zaharul, adaugam esenta de rom si laptele si omogenizam totul. Compozitia obtinuta o turnam in vasul cooker-ului, peste zaharul...

Lapte cu gris si cirese

In Mancare copii la 4 Iun 2014

Fierbem laptele folosind programul BOIL. Cand laptele incepe sa clocoteasca, adaugam zaharul si grisul, in ploaie, amestecand continuu cu ajutorul unei spatule de silicon. Curatam ciresele de samburi si codite si le punem peste laptele cu gris, omogenizand totul. Cu ajutorul micului...

Orez cu lapte si sirop de capsuni

In Dulciuri la 3 Iun 2014

Punem orezul in vasul cooker-ului, adugam zaharul si laptele. Omogenizam si alegem din MENU, una din cele 3 functii pentru orez, in functia de textura/consistenta ce doriti sa o obtineti.  Aromam cu scortisoara, inchidem capacul aparatului si lasam programul sa lucreze. Intre timp,...

Cartofi gratinati (Multicooker)

In Aperitive / Garnituri la 29 Mai 2014

Feliem cartofii si ii fierbem folosind programul BOIL pentru 30 de minute (optional). Ii scurgem apoi de apa, adaugam untul si cascavalul ras, amestecat impreuna cu casul de oaie, smantana si cele 5 oua. Cu ajutorul programului BAKE coacem cartofii, pentru 20 de minte la 180 de grade. Inainte...

Afisate 181 - 210 din 650 retete    

Postari recente

publicat la 27.08.2017

Desert kataif cu alune si fistic

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Este bine sa lasi bautura….insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 23

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

ieri la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

ieri la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]