publicat la 03.09.2017
publicat la 27.08.2017
publicat la 23.08.2017
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Gustarea beduinului
Batem bine pieptul de pui, spalat si portionat in prealabil. Il condimentam dupa gust cu sare, ardei iute, rozmarin, piper si busuioc (eu am condiment foarte bine carnea si mai putin restul ingredientelor), il asezam intr-o tava de yena, il stropim cu putin ulei si il dam la cuptor atat cat sa se...
Pulpa de vita in sos de bere bruna si busuioc
Dupa ce am curatat bine carnea de vita si am spalat-o, in apa rece, o uscam usor cu un servet de hartie si o punem la prajit intr-o tigaie acoperita cu un capac. O lasam sa se patrunda bine si adaugam, pe rand, morcovul, usturoiul feliat si ardeiul iute. Lasam sa fiarba totul, acoperit, cam 10-15...
Ghiveci
Rumenim usor aripioarele de pui, peste care adaugam legumele taiate mai mare. Le lasam sa se patrunda usor (intr-o cratita acoperita) la foc potrivit si fara a le amesteca pentru a nu se sfarama. Punem apoi ghiveciul si sucul de rosii amestecand usor, potrivim de gust cu sare si lasam sa fiarba...
Tochitura de pui
Curatam ficatul, pipotele si pieptul de pui, le spalam bine si le punem la prajit in cateva linguri de ulei. Cand s-au rumenit frumos adaugam condimentele dorite, dupa gust, usturoiul taiat felii si vinul rosu. Le lasam sa fiarba inabusit pana se evapora vinul, moment in care putem adauga...
Tochitura de porc cu de toate
Spalam fleica, o taiem bucati si o punem la prajit, adaugand putina apa din cand in cand, pentru a ramane frageda si a nu se usca prea tare. Separat, cartofii taiati cuburi, se condimenteaza foarte bine (parte din condimente vor ramane in ulei) si se pun la prajit la foc iute (astfel vor fi...
Tocana de ciuperci
Curatam ciupercile, le spalam in mai multe ape, le tocam si le punem la calit. Cand s-au rumenit usor, adaugam legumele tocate marunt, lasam sa fiarba impreuna pana ce acestea din urma devin translucide si punem si carnea de pui prajita usor, separat. Punem supa de pui si sucul de rosii,...
Tocana de legume cu pulpa de porc
Pulpa de porc taiata cuburi, o punem la calit in putin ulei, pentru 10-15 minute. Adaugam apoi legumele tocate si le calim impreuna cu carnea. Punem si cartofii si supa de legume si fierbem impreuna pana ce carnea este bine patrunsa. Cand supa a scazut suficient, adaugam sucul de rosii si...
Saramura de pui
Pulpele le coacem pe gratar (eu nu am avut posibilitatea, asa ca le-am fript pe tava). Separat, pregatim saramura: intr-o oala cu apa adugam condimentele, rosiile, ardeiul iute si usturoiul tocate/feliate. Cand da in clocot adaugam ardeii copti si pulpele fripte, si, lasam sa fiarba impreuna...
Mazăre cu cârnaţi afumaţi
Tocăm legumele şi le punem la călit în puţin ulei. Adăugăm cârnaţii tăiaţi în felii groase de 1-2 cm. Îi lăsăm sa se prăjească uşor şi adăugăm şi cartofii întregi şi supa de legume. Punem apoi mazărea, lăsăm să fiarbă împreuna pentru 10...
Pulpe de pui cu cartofi aromati
Spalam pulpele bine, le uscam cu un servet si le condimentam bine dupa gust. Le prajim in foarte putin ulei, intr-o tigaie de teflon. Se pot adauga si cativa catei de usturoi feliati. Separat, cartofii taiati cuburi, se pun la prajit, pe foc iute, impreuna cu ceapa si rosiile. Se...
Pulpe prajite cu smantana
Saram pulpele si le punem la prajit, cat sa se rumeneasca, asa frumos! Le servim calde, cu smantana si cu multa pofta!
Paste cu pipote picante
Pastele le punem la fiert intr-o oala cu apa, in care am adaugat sare, 2-3 foi de dafin, usturoi feliat, busuioc si patrunjel tocat. Separat pregatim pipotele. Intr-o craticioara calim ceapa pe care o vom adauga peste pipotele usor prajite. Condimentam dupa gust, adaugam usturoiul (felii) si...
Pui la cuptor
Ungem puiul cu ulei, il condimentam bine bine (dupa gust bineinteles) si il punem intr-o tava. Adaugam cateii de usturoi si rosiile si dam tava la cuptor, avand gija ca din cand in cand sa stropim puiul cu ulei.(Cuptorul meu este destul de vechi, asa ca a trebuit sa tin puiul putin mai mult....
Varza cu ciolan afumat
Spalam bine ciolanul de porc si il punem la fiert in 2 litri de apa (atat cat sa fie carnea fiarta, pe jumatate). Intre timp, taiem varza fideluta si o adaugam la fiert impreuna cu ciolanul. Separat, calim in putin ulei. ceapa, morcovul si ardeiul gras, iar cand devin translucide,...
Tochitura de porc cu piure de cartofi si sos picant de rosii
Bucatile de fleica taiate in cuburi se sareaza dupa gust si se pun la prajit (pentru a fi carnea frageda si a nu se usca prea mult adaugati un pahar cu apa) pana se rumenesc frumos! Cartofii, se curata, se spala si se pun la fiert in apa cu putina sare. Se paseaza apoi impreuna cu untul, cu...
Ficatei de pui cu mamaliguta si usturoi
Prajim ficateii in baie de ulei si ii saram cu 5 minute inainte de a ii scoate din tigaie pentru a nu se usca. In paralel pregatim mamaliguta si mujdeiul de usturoi. Pisam usturoiul impreuna cu sarea si cu putin ulei de masline. Restul de ulei se adauga putin cate putin (ca la maioneza)...
Ciuperci prajite cu piept de pui
Prajim ciupercile, adaugam ceapa si morcovul tocate si le calim impreuna pentru 10-15 minute. Punem apoi pieptul de pui, taiat in cuburi mici, il lasam sa se rumeneasca usor si adaugam supa de pui si condimentele dupa gust. Cand carnea a fiert suficient, potrivim de gust cu suc de rosii, mai...
Pulpe cu legume
Prajim pulpele, iar cand s-au rumenit usor, adaugam legumele taiate cuburi mici si le lasam la calit pentru 10-15 minute. Adaugam supa de pui si potrivim de gust cu sare si busuioc; punem si sucul de rosii, si, lasam la foc mic sa scada suficient. Se poate servi si cu mamaliguta. Pofta buna!
Ficatei de pui aromati
Calim ceapa si ardeiul, adaugam ficateii si ii lasam la foc mic sa se patrunda usor. Condimentam (o lingurita plina din fiecare condiment, desi, este indicat sa pastrati gustul ce vi-l doriti, ca sa nu cadeti in cealalta extrema). Punem vinul si usturoiul feliat si lasam la foc mic, sa scada...
Rasol de pui (de tara)
Dupa ce portionam puiul, il punem la fiert in 3-4 l de apa (fiind de tara, are nevoie de un timp mai mare de fierbere). Se spumuieste ori de cate ori este necesar. Adaugam cartofii si morcovii cand carnea este aproape fiarta. Potrivim de gust cu sare si lasam la foc mic inca 20-30 de minute,...
Perisoare de pui cu smantana
Tocam pieptul de pui (daca nu l-am cumparat deja tocat), adaugam cele doua oua si sarea si piperul dupa gust. Omogenizam compozitia si formam perisoarele pe care le vom pune impreuna cu supa de pui peste ceapa usor calita. Lasam sa fiarba pentru 20 de minute, potrivim de gust cu sare si piper,...
Pulpe cu legume si coriandru
Intr-un bol, condimentam bine pulpele cu sare si piper dupa gust, presaram un praf de chili si adaugam boabele de coriandru, le stropim cu cele doua linguri de ulei, cu sucul de lamaie si cu vinul alb si le lasam la rece pentru 30-40 de minute (ar fi ideal daca ar ramane la rece peste...
Tochitura
Carnea de porc (fleica) spalata in prealabil, o taiem in cuburi potrivit de mari si o punem la rumenit in uleiul incins, intr-o tigaie cu capac, atat timp cat este necesar pentru a se patrunde suficient. Adaugam pieptul de pui si carnatii (cuburi), lasand sa fiarba in sucul propriu pentru 10-20...
Ghiveci cu miros de toamna :)
Fierbem fasolea, timp in care spalam legumele, le curatam si le taiem cuburi. Carnea o calim impreuna cu ceapa tocata marunt si cu fasolea pentru aproximativ 20 de minute, adaugam legumele si condimentele, lasandu-le sa fiarba pana sunt bine patrunse. Se servesc cu...
Varza cu carne de porc
Punem carnea la fiert pentru aproximativ o ora. Asta, doar dupa ce am spalat-o foarte bine, in mai multe ape. Intre timp, taiem varza fideluta - sau asa cum doreste fiecare - , si, o punem la fiert impreuna cu carnea. Separat, calim ceapa si morcovul impreuna cu sucul de...
Fasole cu ciolan afumat
Fasolea curatata se spala si se lasa intr-un vas cu apa rece, peste noapte, fiind astfel mai usor de pregatit. A doua zi o scurgem si o punem la fiert, intr-o oala cu apa - dupa ce apa da in clocot de cateva ori, o schimbam cel putin o data, avand grija ca cea adaugata sa...
Cotlet in sos picant
Mod de preparare pentru cotlet in sos picant Ceapa taiata julien, morcovii si ardeii, se calesc in uleiul incins, pana se rumenesc usor.. Se adauga apoi cotletul, spalat si taiat cuburi, si se lasa la inabusit pentru 20-30 de minute impreuna cu o cana cu supa/apa fierbinte. Cand a...
Dovlecei umpluti cu carne
Curatam dovleceii de seminte si ii razuim astfel incat sa ramana o grosime potrivita, asta doar dupa ce i-am spalat in prealabil. Ceapa tocata marunt o calim in putin ulei, si, cand devine translucida, adaugam sosul de tomate/bulionul si orezul (ales in prealabil). Dupa ce s-a racit...
Pastai cu carne
Ceapa tocata marunt o punem la calit. Cand aceasta devine translucida, adaugam pastaile curatate si spalate si le lasam sa fiarba pentru 30 de minute (nu este necesar sa adaugam apa pentru ca vor lasa pastaile suficient pentru a fierbe). Separat rumenim carnea, impreuna cu 2-3 cepe, dupa...
Mazare proaspata cu piept de pui
Tocam ceapa marunt si o punem la calit. Cand devine translucida, adaugam pieptul de pui taiat cuburi (spalat in prealabil) si lasam sa se rumeneasca usor. Punem apoi mazarea si morcovii taiati cubulete, lasam sa fiarba impreuna pentru 10 minute, dupa care adaugam 1-2 cani de apa/supa de...