Cum facem galustele:
Punem intr-un castrin uleiul, ouale batute bine, grisul si praful de sare. Amestecam bine cu o furculita pana obtinem un amestec omogen.
Punem castronul la frigider si ne...
Fierbem apa, adaugam sare si cand clocoteste apa adaugam spaghettele. Le fierbem al dente apoi le scoatem si le punem pe un platou.
Tocam marunt ceapa si usturoiul si le calim in ulei de...
Blat. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile impreuna cu sarea si adauga treptat zaharul mixand pana se dilueaza complet. Galbenusurile freaca-le cu uleiul ca la maioneza apoi...
Preparare : spalam legumele si pestel si taiem pestele in bucati mari iar legumele cubulete mici . Vero pusese 2 kg de peste ….va dati seama ce cantitate si bunatate de ciorba a iesit. Eu...
Pieptul de rata il uscam bine cu prosoape de hartie. Il crestam usor pe partea cu pielea,fara sa taiem carnea.
Condimentam cu sare si piper.
Pornim cuptorul la 180 grade si pregatim un vas...
Crema de vanilie:
Se pun oul, zaharul, laptele, esenta de vanilie si amidonul intr-un tuci si se mixeaza pana cand se omogenizeaza compozitia, apoi se adauga untul si se pune tuciul la foc,...
Pui intr-o oala apa rece, in jur de 2 litri si apoi pui bucatile de carne de pui. Lasi sa fiarba la foc mediu si aduni spuma formata. Eu am transferat apoi in oala sub presiune si am fiert carnea...
Spalati carnea, o stregeti cu niste servetele si o taiati felii mai groase. O presarati cu sare, piper, boia dulce si ierburi aromatice, pe ambele parti si masati putin. Morcovul il curatati, il...
Drojdia o desfacem in laptele cald, adaugam zaharul, zaharul vanilat si sarea si amestecam pana se dizolva.
Intr-un castron cernem faina,adaugam cele 2 oua apoi incet laptele cu ingredientele de...
Prima data va scriu de unde se poate cumpara ciolan afumat. La supermarketul Auchan este un frigider numai cu afumaturi, acolo gasiti si ciolan afumat. Se gasesc sectionate, ceea ce este foarte...
Prima data marinam puiul cu 2-3 linguri de ulei, putina ceapa, jumatate din cantitatea de patrunjel,ghimbirul pudra,ierburile aromatice, o lingura de curry, sare piper si mixul de condimente. Lasam...
Preparam mai intai compozitia pentru blat si cupcakes.
Ciocolata rupta bucati,o punem la bain marine impreuna cu laptele si untul.Lasam sa se dizolve.Nu amestecam prea mult.Lasam amestecul sa se...
Fierbem cartofii taiati in bucati ca pentru piure.
Cand sunt gata ii scurgem de apa intr-o sita mare si-i punem inapoi in vasul in care au fiert.
Zdrobim cartofii, punem untul bucatele si...
Spalam bine ardeii si prazul, iar vanata spalata o curatam.
Taiem prazul rondele si il calim intr-o tigaie in care am picurat un pic de ulei de masline. Adaugam ardeiul rosu si verde taiate felii...
Punem laptele la incalzit si diluam in el zaharul si drojdia uscata.
Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura la mijloc, unde turnam laptele caldut si uleiul.
Omogenizam bine totul, apoi...
Mai intai punem vasul cu apa la fiert.
Legumele le curatam si le spalam.
Tocam ceapa si ardeiul marunt iar morcovul, gulia si telina le taiem felii/rondele.
Cand fierbe apa adaugam legumele si...
Ceapa se taie solzisori foarte subtiri dupa care se caleste impreuna cu usturoiul zdrobit, adaugam puiul si cand si-a schimbat culoarea punem in continuare la calit ardeiul taiat cuburi. Punem apoi...
Ciolanul se pune la fiert,se spumeaza apoi cand este pe jumatate fiert se adauga varza taiata fideluta,piper ,foi de dafin.Intr-o craticioara am calit radacinoasele cu ceapa le-am stins cu putina...
Chiftelele
Ingredientele pt chiftele se pun intr-un castron si se amesteca bine. Se umezesc mainile cu apa sau se ung cu ulei (dupa preferinta) si formeaza chiftelutele in forma dorita. Se pun in...
Untul se mixeaza cu zaharul.Se adauga pe rand cele 4 oua,mixand bine dupa fiecare.Adaugam faina amestecata cu sarea si praful de copt.Punem esenta de vanilie si coaja de lamaie optional.
Luam...
Legumele se curata si se spala .
Taiati bucati mai marisoare morcovii , patrunjelul radacina , pastarnacul , ceapa si telina .
Pentru a castiga timp se pun legumele in vasul...
Se portioneaza costita afumata, se spala bine si se pune la fiert in apa cat sa fie acoperita.
Se curata ceapa, se toaca si se caleste in putin ulei, cu 2 catei de usturoi taiati rondele.
Se...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Blat cu cacao:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul pana cand devin ca o bezea....
Punem intr-un vas, 2.5 l apa sa se incalzeasca. In alta oala punem 3-4 linguri ulei la incins.
Taiem slaninuta afumata bucatele mici si o rumenim in ulei, apoi o scoatem. Tocam ceapa,...
Am dat casul pe razatoarea mare, l-am presarat cu sare si l-am framantat nitel.
Am pus mamaliga la fiert, iar la final am amestecat-o cu putin unt.
Carnaciorul l-am taiat felii si l-am pus intr-o...
Preparare primul blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si apoi cu zaharul fin si cel vanilat adaugat treptat.
Adaugam pe rand galbenusurile si esenta de vanilie continuand...
Mai intai am pus oasele la fiert cu putina sare in oala sub presiune. Dupa ce au fiert oasele le-am scos din zeama, am maruntit carnea de pe ele, oasele le-am taiat pe din doua, ca-mi place mult...
Pornim cuptorul la 180 de grade, sa se incalzeasca cat timp pregatim compozitia pentru chiftele.
Curatam ceapa si usturoiul si le trecem prin masina de tocat, direct peste carnea tocata.
Curatam...
Se pregătește o forma de tort pentru montarea tortului. Eu am folosit una pătrată, se așază mai bine pișcoturile.
Se pregătește crema care va trebui să stea 30 min la rece....
Preparare : se spala si se pregatesc bucatile de carne, costita se feliaza si pulpa de porc se taie cubulete mai mari. Intr-un vas mai mare eu am folosit ceaunul meu de 4 litri se pune...
O mancare banala si simpla pe care copiii mei o papa intotdeauna cu pofta.
O fac cu orice fel de carne, vita, porc, pui.
Intr-o cratita cu fund dublu pui uleiul si-l lasi sa se incinga bine....
Pt blat:Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apa si zaharul se pun pe foc pina se topeste zaharul si se adauga nesquikul. Se adauga peste albusurile batute spuma, se mixeaza in continuare,...
Punem carnea tocata intr-un bol. Adaugam ceapa data pe razatoarea cu orificii mici, usturoiul pisat, pesmetul, oul, mararul, condimentam cu sare si piper si omogenizam. Formam bile potrivite...
Se transeaza carnea, se spala si se da cu sare si boia de ardei dulce. Se pune la foc intr-o tigaie cu untura incinsa si se acopera cu un capac.
Se curata de foi doua cepe si doi catei de...
Blatul se prepara batand cele 5 albusuri cu un praf de sare peste care se adauga galbenusurile frecate bine cu zahar si ulei. Se pun treptat cele 5 linguri de faina si praful de copt stins cu...
Spalam carnea si o punem la fiert in apa rece cu sare.(pulpa am taiat.o in doua bucati).Cand incepe sa fiarba dam focul pe mic si spumam bine.#Nu aruncam prima apa...in felul acesta supa nu isi...
Cum se prepara Mancare de mazare cu pipote si inimi de pui, reteta gustoasa pe placul tuturor:
Pipotele si inimile de pui se spala si se pun sa se inabuse in ulei cu o cescuta de apa si putina...
Se lasa foile la temperatura camerei pentru a se dezgheta, timp de o jumatate de ora.
In acest timp se prepara umplutura. Ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza bine pana...
Este o ciorba perfecta si completa , servita fierbinte cu o bucata zdravana de paine si ardei iute nu mai cere nici o completare....iar realizarea ei este extrem de...
Cum din somnul din care am gatit borsul si paneul imi mai ramasesera destule rondele, m-am gandit ca n-ar strica si o reteta simpla . Astfel ca am tavalit fiecare felie de peste prin malai...
Incepem cu siropul, ca sa aiba timp sa se raceasca;
Adaugati zaharul brun si cele 4 cani de apa intr-o craticioara, si lasati-o la redus pe foc;
Cand...
Pentru perisoare, tocam ceapa impreuna cu carnea si baconul afumat, apoi adaugam sare si condimente dupa gust, orezul bine hidratat si scurs si la final ouale, apoi omogenizam bine compozitia....
Spalam pieptul de pui, il stergem cu servetele si il batem cu un ciocoan de snitele, dar nu foarte tare. Il condimentam cu sare, piper si boia dulce pe toata partile, il dam la frigider o ora....
Pentru aluat, mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana la diluarea acestora din urma.
Topim untul si il amestecam cu uleiul, apoi adaugam amestecul peste spuma de oua, dar nu inainte de a...
Pentru astazi am ales
Supa cu galuste de gris
Cum facem galustele: Punem intr-un castrin uleiul, ouale batute bine, grisul si praful de sare. Amestecam bine cu o furculita pana obtinem un amestec omogen. Punem castronul la frigider si ne...
Spaghete cu sos de ciuperci
Fierbem apa, adaugam sare si cand clocoteste apa adaugam spaghettele. Le fierbem al dente apoi le scoatem si le punem pe un platou. Tocam marunt ceapa si usturoiul si le calim in ulei de...
Desert prajitura cu crema de lamaie
Blat. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile impreuna cu sarea si adauga treptat zaharul mixand pana se dilueaza complet. Galbenusurile freaca-le cu uleiul ca la maioneza apoi...